• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Remoncekage – din nye bedste ven – næsten som en brunsviger

Remoncekage – din nye bedste ven – næsten som en brunsviger

21. januar 2025 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

KAN der være for meget remonce i en kage? Uanset hvad dit svar er, er en remoncekage din nye bedste ven. Du kan nemlig nemt regulere opskriften efter, hvor meget du elsker remonce.

Hos os er svaret delt. Morten kan ikke få fyld nok og mente, jeg talte i vildelse, da jeg spagt nævnte, at der måske kunne have været lidt mindre fyld på;-) Dagen derpå giver jeg ham ret. Det tykke lag remonce beskytter nemlig bunden mod udtørring, så kagen også er lækker og blød i dag.

Remoncekage udvalgt høj Bagvrk.dk

Hvidsviger, Marcipansviger, Remoncekage?

OK, hvad er det for noget med “næsten som en brunsviger”?

Det eneste, jeg har imod brunsviger, er, at den er allerbedst lige efter bagning, måske endda stadig er lun, for dagen efter er den tør og uspiselig. Tørheden skyldes, at farinen i fyldet trækker fugten ud af kagebunden – ligesom man kan redde en tør og hård pakke farin ved at lægge en skive franskbrød ned i den.

Bunden i en remoncekage er den samme gærdej som i min fynske brunsviger, men fyldet består af borgmestermasse (smør, sukker og marcipan), makroner og hakkede mandler ligesom i en kringle. Man kunne også kalde det en “åben kringle”? (PS: Prøv at bage min kringle også.)

Remoncekage karamelliseret kant Bagvrk.dk

Det karamelliserede fyld giver knas ligesom farinen i en brunsviger, men med en tydelig smag af mandler i stedet for farin. Kagen skulle have et nyt navn, eftersom den ikke har det i forvejen. (Nu når det er en, jeg har fundet på, ikke?)

Derfor er det selvfølgelig heller ikke en hvid brunsviger, for en brunsviger er brun. Punktum.

Kagen er nem at bage, og her kan alle være med. Den er genial, næste gang du skal bage en bradepandekage:-)

Remoncekage med fyld klar til ovnen Bagvrk.dk

Mængden af remonce

Der er MASSER af remonce i en remoncekage. Så meget, at du sagtens kan skære ned på den, uden at kagen bliver kedelig.

Er du typen, der kan spise remonce med en ske og synes alle kringler er for tørre, så beholder du opskriften, som den er.

Synes du, remonce er frygteligt sødt, skal du halvere mængden af remonce. Selv er jeg nok et sted imellem de to…

Remoncen karamelliserer på kanterne. Kagens kanter hæver op og bliver bagt, før midten af kagen bages, så derfor ligger der mest fyld i midten af kagen. Når du spiser kagen med ske eller gaffel, kan du nemt flytte rundt på alt det gode snask, så den fordeles mere jævnt over kagen.

Remoncekage flydende fyld Bagvrk.dk

Jeg kan anbefale at lade kagen køle af, før du skærer i den, for ellers kommer der en lille flod af remonce, der hvor du deler den.

Er du klar på en opskrift? Så kommer den her.

Remoncekage udvalgt opskrift Bagvrk.dk

Remoncekage

En superlækker gærkage med masser af remonce på toppen.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 23 minutter min
Hævetid 1 time t 40 minutter min
Samlet tid 2 timer t 33 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 12 personer

Ingredienser
  

Dej

  • 1½ dl mælk
  • 15 g gær
  • 1 æg, str. M/L
  • 300 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
  • ½ tsk groft salt
  • 4 tsk sukker
  • 50 g blødt smør, stuetemperatur

Vanillecreme

  • 1 dl mælk
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk Maizena majsstivelse

Remonce

  • 150 g smør eller margarine, stuetemperatur
  • 150 g sukker
  • 150 g groftrevet marcipan
  • 75 g knuste makroner
  • Al vanillecremen
  • 50 g hakkede mandler

Sådan gør du
 

Start med vanillecremen

  • Varm mælken op til kogepunktet i en lille gryde. Pisk æggeblommen sammen med vanillesukker, sukker og Maizena. Hæld den varme mælk i æggeblandingen i en tynd stråle, mens du pisker.
  • Hæld cremen tilbage i gryden og sæt den over medium varme, mens du pisker i cremen, indtil den er tyknet. Cremen må ikke bulderkoge, og du skal passe på, den ikke brænder på. Først bruser cremen op, og derefter bliver den tyk, mens bruset lægger sig.
  • Hæld cremen over i en lav skål, og dæk den til med husholdningsfilm, helt ned på cremen, før du sætter den til afkøling i køleskabet.

Gærdej

  • Lun mælken til den er lillefingervarm. Smuldr gæren ud i mælken, og tilsæt ægget. Bland mel med sukker og salt. Rør halvdelen af melet ind i dejen, før du tilsætter smørret og ælter det med. Tilsæt nu resten af melet og ælt dejen godt i ca. 10 minutter. Dejen er klistret og blød, når den er færdigæltet.
  • Tilsæt ikke mere mel! Du vil ikke have en tør bund, og du skal stort set ikke røre mere ved dejen, da den ikke skal slås ned eller rulles ud.
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose og fastgør den med en elastik. Lad dejen hæve i ca. en time et lunt sted, til den har nået dobbelt størrelse.

Mens dejen hæver, laver du remoncen

  • Pisk det bløde smør godt sammen med sukkeret. Tilsæt marcipan og makroner og bland det godt. Når vanillecremen er kølet af, piskes den i.
  • Hak mandlerne og stil dem til side.
  • Beklæd en lille bradepande på ca 20×30 cm med bagepapir. (Det gøres allernemmest, hvis bagepapiret krølles sammen, gøres vådt under vandhanen og vrides op som en klud. Så kan du uden problemer få bagepapiret til at blive liggende i bradepanden, helt ud til hjørnerne.)
  • Hæld dejen forsigtigt ud i bradepanden og skrab skålens sider rene. Træk i dejen, så den når ud til kanterne. Gør dine fingerspidser våde, så du uden problemer kan røre ved dejen uden at hænge fast i den. Lav fordybninger i dejen med fingerspidserne.
    Remoncekage gærdej Bagvrk.dk
  • Fordel remoncen i et jævnt lag ovenpå dejen. Drys med de hakkede mandler.
  • Dæk formen til (fx med en bageplade som låg) og lad kagen efterhæve i 40 minutter.
  • Imens varmes ovnen op til 210°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)
  • Bag kagen i den nederste tredjedel af ovnen i ca. 23 minutter. Lad den afkøle, før du skærer den ud.

Noter

Remoncekagen er fryseegnet i op til tre måneder.
 
Kagen kan koldhæves natten over, hvis du sætter den til efterhævning i køleskabet. 
Tags Gærdej, Makroner, Mandler, Marcipan, Remonce

Tags: Billig, Børnevenlig, Bradepandekage, Familiefavorit, Fødselsdag, Gærdej, Gærkage, Marcipan, Nem opskrift, Remonce

Previous Post: « Bliv klar til fastelavn: Fastelavnsboller af wienerdej – wienerbrød, du selv kan bage trin for trin
Next Post: Mandelkage med mangomousse – nem og lækker kagetapas »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ingrid Rasch

    28. januar 2025 kl. 10:33

    Jeg er ved at bage din remoncekage. Vedr. remoncen er den ret fast i konsistensen. Skal cremen piskes i eller røres forsigtigt i remoncen? Hilse Ingrid

    Svar
    • Lene Tranberg

      31. januar 2025 kl. 11:03

      Hej Ingrid:-)
      Cremen skal bare piskes i remoncen.
      Ha’ en dejlig dag.
      Kh Lene

      Svar
  2. Susan Klitgaard

    3. februar 2025 kl. 11:30

    Hejsa.
    Er ved at lave denne lækre kage.
    Kan det passe at der kun skal 15 gr.gær i, når den ikke kold hæves?

    Tak for dine gode opskrifter 😊

    K.h Susan

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. februar 2025 kl. 13:54

      Hej Susan:-)
      Ja, det er helt korrekt. Dejmængden er ikke så stor.
      God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme