• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Fynsk brunsviger – Find den bedste opskrift på brunner her!

Fynsk brunsviger – Find den bedste opskrift på brunner her!

22. juli 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

En rigtig fynsk brunsviger har en luftig bund med masser af snask på toppen og ikke i bunden af kagen. Typemæssigt minder den mest om focaccia, fordi dejen er supernem, og du skal næsten ikke håndtere den, når den først er færdigæltet. Du skal i hvert fald slet ikke finde kagerullen frem…

For recipe in English – read below… Der vil ikke være mange opskrifter på engelsk på bloggen. Jeg har ikke noget stort behov for at skulle være kendt i det store udland. Men lige præcis brunsviger er vores amerikanske venner svært glade for. Derfor har jeg lovet dem, at jeg lægger opskriften op på engelsk også…

Brunsviger

Når barren sættes højt

Måske tror du, at det er nemt at ramme den perfekte opskrift på brunsviger. Det kan jeg så fortælle dig, at det ikke er, hvis man er gift med en fynbo, som har høje standarder for sin brunsviger;-)

Jo, det er “bare” en gærdejsbund og noget snasket remonce ovenpå, men forholdet mellem snask og bund skal være i balance, og hver del for sig skal smage rigtigt. Jeg har nu fundet frem til det perfekte forhold, så hvis du bare hænger på, kan du også være med.

Jeg insisterer på at have en luftig bund, fyldt med store lufthuller, ligesom mit focaccia. I virkeligheden er en brunsviger bare en “fynsk focaccia”. Jeg slår ikke dejen ned, og jeg ruller heller ikke dejen ud. Jeg vil ikke gå på kompromis med de store lufthuller og det bløde, saftige brød.

Derfor har jeg også halveret dejen siden mit første forsøg på brunsviger, som var lige så luftig, men dobbelt så høj. Den gik ikke. Det var ikke en rigtig fynsk brunsviger!

Brunsviger

En brunsviger skal have godt med snask!

Dernæst var der mængden af snask eller remonce, som det jo i virkeligheden er. Mængden var passende i det første forsøg, men det øverste lag karamelliserede for meget. Der var for lidt blød remonce på, da kagen kølede af.

Det løste jeg ved kun at putte 2/3 af remoncen på kagen, før den blev bagt, og den sidste tredjedel blev fordelt på kagen bagefter, så den stadig var flydende.

Endelig er der det med hullerne i dejen. Når jeg bager focaccia, trykker jeg fingrene langt ned i dejen for at få olien ned i dejen. Det er ikke meningen med brunsviger.

Remoncen skal helst ligge ovenpå, og hvis du trykker dybe huller ned i dejen, løber sukkeret selvfølgelig derned og derefter ud under kagen. Remonce skal være et tykt lag ovenpå, så du skal kun trykke fingrene let ned i dejen, så den bliver bulet og lidt ujævn. Så er der steder, hvor sukkeret samler sig til søer.

Brunsviger

Der er kagecreme i remoncen. Det er kun en lille portion creme, men den er meget vigtig for at remoncen får den rigtige konsistens og ikke bliver så tynd, at den render af kagen. Nogle steder tilfører man ekstra creme i klatter eller spiraler ovenpå kagen, men det er altså ikke en rigtig fynsk brunsviger. (Men hvad du gør i dit eget køkken, bestemmer du jo selv.)

Smør eller margarine?

Jeg bruger margarine i remoncen, men smør i dejen. Smør og margarine har forskellige egenskaber. Jeg har gennem eksperimenter oplevet, at smør i remoncen løber ned under kagen og efterlader et tørt lag farin ovenpå. Det sker, fordi smør har et helt andet smeltepunkt end margarine.

Jeg bagte kagen i min lille bradepande på 25×35 cm. På den måde kunne jeg også sikre, at der ikke var noget remonce, der løb udenfor papiret, men at det hele blev på kagen.

Trænger du til at udvide dit brunsvigerrepertoire, vil jeg anbefale dig enten brunsvigersnegle af wienerdej eller brunnerbasser: En krydsning mellem brunsviger og berlinere.

Brunsviger

Er du på jagt efter en anden dansk klassiker, skal du prøve at bage min kringle. Den er bedre end Søren Ryges. (Bare så du ved det;-))

Brunsviger

Brunsviger

Brunsviger er en traditionel fynsk egnskage. Den her brunsviger har det perfekte forhold mellem dej og "snask".
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 18 minutter min
Hævetid 1 time t 5 minutter min
Samlet tid 1 time t 43 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 16 stykker

Ingredienser
  

Dej

  • 1¼ dl mælk
  • 12,5 g gær
  • ½ tsk groft salt
  • 4 tsk sukker
  • 1 æg, str. M/L
  • 40 g blødt smør, stuetemperatur
  • 270 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%

Vanillecreme

  • 0,8 dl mælk
  • 1 æggeblomme
  • ½ tsk vanillesukker
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk Maizena majsstivelse

Remonce

  • 125 g margarine
  • 250 g brun farin
  • Al vanillecremen

Sådan gør du
 

  • Lun mælken til den er lillefingervarm. Smuldr gæren ud i mælken, og tilsæt salt, sukker og æg. Rør halvdelen af melet ind i dejen, før du tilsætter smørret og ælter det med. Tilsæt nu resten af melet og ælt dejen godt i ca. fem minutter. Dejen er klistret og blød, når den er færdigæltet.
  • Tilsæt ikke mere mel! Du vil ikke have en tør bund, og du skal stort set ikke røre mere ved dejen, da den ikke skal slås ned eller rulles ud.
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose og fastgør den med en elastik. Lad dejen hæve i 45 minutter et lunt sted.

Lav imens vanillecremen

  • Varm mælken op til kogepunktet i en lille gryde. Pisk æggeblommen sammen med vanillesukker, sukker og Maizena. Hæld den varme mælk i æggeblandingen i en tynd stråle, mens du pisker.
  • Hæld cremen tilbage i gryden og sæt den over medium varme, mens du pisker i cremen, indtil den er tyknet. Cremen må ikke bulderkoge, og du skal passe på, den ikke brænder på. Først bruser cremen op, og derefter bliver den tyk, mens bruset lægger sig.
  • Hæld cremen over i en lav skål, og dæk den til med husholdningsfilm, helt ned på cremen, før du sætter den til afkøling i køleskabet.
  • Beklæd en lille bradepande på ca 22×33 cm med bagepapir. (Det gøres allernemmest, hvis du krøller bagepapiret sammen, gør det vådt under vandhanen og vrider det op som en klud. Så kan du uden problemer få bagepapiret til at blive liggende i bradepanden, helt ud til hjørnerne.)
  • Hæld dejen forsigtigt ud i bradepanden og skrab skålens sider rene. Træk i dejen, så den når ud til kanterne. Gør dine fingerspidser våde, så du uden problemer kan røre ved dejen uden at hænge fast i den. Du skal ikke trykke for meget på dejen. Der er ingen grund til at presse luften ud af den;-) Dæk dejen til igen og lad den hæve yderligere 20 minutter.
  • Imens varmer du ovnen op til 210°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)

Mens dejen efterhæver, laver du remoncen

  • Bland margarine og farin i en gryde, og varm det op sammen, mens du rører i det, indtil margarinen er smeltet. Sluk under gryden og pisk vanillecremen i remoncen, indtil den er glat, og sæt gryden til side.
  • Når din kagebund er færdighævet, trykker du små fordybninger over hele kagen med fingerspidserne. Lad være med at trykke for dybt. Fordel 2/3 af remoncen over kagen. Remoncen skal helt ud til kanten (du vil ikke have tørre skorper), men må ikke løbe ud over siderne på din brunsviger.
  • Bag din brunsviger i nederste tredjedel af ovnen i 16-18 minutter. Når du har taget kagen ud af ovnen, fordeler du resten af remoncen hen over kagen og lader den køle af.
  • Brunsviger er allerbedst, når den er nybagt, og snasket løber ned af hånden på dig;-) – Eller i hvert fald inden for de første par timer. Bunden virker, ligesom når man lægger et stykke franskbrød ned i en pose stenhård farin – den afgiver fugt til sukkerlaget. Du vil derfor blive skuffet, hvis du tror, du kan bage brunsvigeren om aftenen og servere den om morgenen.
  • Hvis du gerne vil genopvarme brunsviger, gøres det bedst i en 200° varm ovn (ikke varmluft), hvor du under opvarmningen har sat et ovnfast fad med en deciliter vand i bunden ind i ovnen, så den er fyldt med damp, når brunsvigeren kommer ind. Varm kagen op i fem-seks minutter, og nyd din nu næsten nye brunsviger.

Noter

Brunsviger kan også fryses, men efter optøning råder jeg dig til at varme den som beskrevet ovenfor.
 
Kagen kan koldhæves natten over, hvis du sætter den til efterhævning i køleskabet. 
Tags Creme, Dansk Klassiker, Gærdej

English version of brunsviger

I wrote this recipe in English as well as in Danish, because we had visitors from the US last week, who really loved this traditional Danish cake from the local bakeries. I promised them, that as soon as I nailed this cake, I would share the recipe, so that they could make it at home.

Brunsviger

Dear Renee (and Christopher Jr., who might be the one baking this), this one goes out to you. You can bake your own small piece of Denmark and hopefully be reminded of your vacation here. We hope to see you again soon:-)

Brunsviger

Brunsviger – Recipe in English

A traditional Danish cake with brown sugar topping.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 18 minutter min
Resting time 1 time t 5 minutter min
Samlet tid 1 time t 43 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 16 persons

Ingredienser
  

Dough

  • ½ c milk
  • 0.14 oz active dry yeast
  • ½ tsp coarse salt
  • 4 tsp sugar
  • 1 egg, size M/L
  • 1.4 oz soft butter
  • 9.5 oz all purpose flour

Vanilla custard

  • 1/3 c milk
  • 1 egg yolk
  • ½ tsp vanilla extract
  • 2 tbsp sugar
  • 2 tsp corn starch

Topping

  • 4.4 oz margarine
  • 8.8 oz packed brown sugar
  • All of the vanilla custard

Sådan gør du
 

  • Mix all purpose flour and active dry yeast. In a bowl mix milk, salt, sugar and egg, before adding half the flour. Mix in the butter, before you add the rest of the flour.
  • Knead the dough for about five minutes. The dough will be sticky and very soft. Do not add more flour! You don’t want a dry base, and you won’t have to touch the dough much after the first rise.
  • Cover your bowl with a plastic bag and leave your dough to rise for 45 minutes in a warm spot.

Make the vanilla custard

  • Heat the milk to the boil in a small sauce pan. Whisk the egg yolk with vanilla, sugar and corn starch, until it is light and fluffy.
  • Pour in the hot milk, while still whisking. Pour the custard back into the sauce pan, put it over low heat and keep whisking, until it thickens. It must not boil or burn, just keep whisking.
  • Pour the custard into a small bowl, cover it with plastic wrap and leave to cool in the fridge.
  • Cover a baking pan (10×14 inches) with baking paper. (If you soak the paper in water, it will be easier to make the paper stick to the pan, also in the corners.)
  • Carefully tip the dough into the baking pan, and scrape down the sides of the bowl. Stretch the dough to the corners of the pan. Soak your fingertips in water, so the dough won’t stick. Do not press the dough too much. You don’t want to let out too much air;-) Cover the dough again and leave it to rise for 20 minutes.
  • Meanwhile, heat the oven to 410° F.

While the dough rises, make the sugar topping

  • Mix margarine and packed brown sugar in a sauce pan, and stir it over medium heat, until the margarine melts. Remove from the heat and whisk in the vanilla custard, until smooth and set it aside.
  • When your cake base has risen, make small indentations with your fingertips all over the cake. Do not make them too deep, just small ‘dimples’. Cover the base with 2/3 of the topping. The topping must cover the edges, but must not run down the sides of your brunsviger.
  • Bake your brunsviger for 16-18 minutes. When you remove the cake from the oven, cover your cake with the rest of the topping and leave it to cool.
  • Your brunsviger will be best, when it is freshly baked, and the sugar topping runs down your fingers:-)
Tags Dansk Klassiker

Are you looking for another cake recipe in English? Take a look at these sourdough cinnamon rolls.

Tags: Billig, Bløddej, Børnevenlig, Danske klassikere, Familiefavorit, Farin, Fødselsdag, Fynsk, Gær, Gærdej, Gærkage, Nem opskrift, Supernem

Previous Post: « Strawberry daiquiri cupcakes – cupcakes inspireret af drinken
Next Post: Blåbærmuffins eller blåbærcupcakes. Superlækre og nemme kager. »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Cecillie

    17. oktober 2017 kl. 7:37

    Kan Maizena skiftes ud med noget andet? De har ikke Maizena i det sydlige Tyskland.

    Kan man eventuelt bruge andet end vaniljecreme? F.eks. kagecreme?

    Svar
    • LT

      17. oktober 2017 kl. 9:48

      Hej Cecilie:-)
      Har de heller ikke Maisstärke i en anden form? Men ellers kan du sagtens bruge pulverkagecreme;-) Så skal du nok bruge en halv portion af et brev.
      God fornøjelse med det:-)
      Kh Lene

      Svar
    • Soerensen

      1. oktober 2021 kl. 1:01

      Natürlich gibt es in Süddeutschland Maizena. Maizena ist ein Deutsches Produkt und wurde von dem Hamburger Unternehmen Deutsche “Maizena-Werke AG ” 1918 erfunden.

      Aber du kannst ganz normale Speisestärke nehmen. Nur keine Kartoffelstärke.

      Svar
  2. Kristine

    26. september 2018 kl. 9:52

    Hej Lene. Nu har jeg bagt din opskrift flere gange og sidste gang havde jeg x opskriften med fire så jeg kunne sende et stort stykke hjem til mine forældre og stadig have nok til gæster. Det er noget af et sats for min far er meget kræsen med brunsviger, den skal bare være i orden. Han kunne dog godt lide den og hvor godt fandt jeg ud af i går da jeg lige var et smut forbi for at hente nogle sylteglas, med i posen var mel og brunfarin, for som han sagde så havde jeg jo, hvis jeg skulle få lyst til at bage brunsviger igen… Nu ved jeg så hvad jeg skal bruge weekenden til, tak for en genial opskrift som gør selv de mest kræsne fynboer glade.

    Svar
    • Lene

      26. september 2018 kl. 9:57

      Kære Kristine:-)
      Årh, tusind tak:-D Det lyder som om, at din far er akkurat lige så kræsen med sin brunsviger, som min mand er… Så er det altså lidt rart at have fundet de vises sten.
      Din far må siges at være betænksom, når han giver gaver, han gerne selv vil have tilbage i form af brunsviger:-D
      Ha’ en dejlig dag!
      Kh Lene

      Svar
  3. Cindy

    31. marts 2019 kl. 12:57

    Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, men dejen hævede slet ikke, fik en flad og tør bund, hvad kan jeg have gjort forkert?

    Svar
    • Lene

      31. marts 2019 kl. 14:41

      Hej Cindy:-)
      Mit bedste bud er, at din væske har været for varm, så gærcellerne er blevet slået ihjel, hvis den slet ikke har hævet. Væsken må max være 37 grader varm.
      Hvis dejen hæver lidt, men ikke nok, kan det skyldes temperaturen, hvor du hæver den. Hvis rummet er for køligt, kan du bare lade den hæve lidt længere.
      Håber, du har mod på at prøve igen:-)
      Kh Lene

      Svar
  4. Steen

    22. november 2020 kl. 16:16

    Din brunsviger opskrift er som en fortælling og ender med at kagen får en eventyrlig smag og konsistens og skaber glæde til sidste bid.
    Alle gode hilsner
    Steen

    Svar
    • Lene Tranberg

      22. november 2020 kl. 16:17

      Kære Steen:-)
      Tusind tak for din besked:-) Stor glæde på en søndag.
      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  5. Anne Mette G Jochumsen

    21. februar 2021 kl. 21:30

    Hej Lene.
    Det er vist tid til at prøve en ny opskrift i stedet for den jeg har brugt i flere år
    Jeg skal have kage med på job i anledning af min fødselsdag og skal have med til mellem 50-60 personer! Hvor mange gange opskriften tror du jeg skal lave?

    Med venlig hilsen

    Anne Mette

    Svar
    • Lene Tranberg

      21. februar 2021 kl. 21:33

      Hej Annemette:-)
      Tillykke med den kommende fødselsdag!
      Jeg ville gange opskriften med 4. Der bliver ca 16 stykker ud af en portion.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  6. Iver

    7. april 2021 kl. 13:21

    Hej Lene

    Kan man koldhæve dejen ? Da jeg skal bruge det om morgenen og har så rigeligt at se til
    Vh. Iver

    Svar
    • Lene Tranberg

      7. april 2021 kl. 14:39

      Hej Iver:-)
      Ja, det kan du godt. Halver gerne gæren, så den ikke overhæver.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  7. Linda

    1. oktober 2021 kl. 0:55

    Natürlich gibt es in Süddeutschland Maizena.

    Aber du kannst ganz normale Speisestärke nehmen. Nur keine Kartoffelstärke.

    Svar
  8. Ditte

    11. oktober 2022 kl. 20:50

    Hej
    Hvordan vil du gøre hvis dejen skal koldhæve? Ville du halvere gærmængden, lade den hæve de 45 min. første gang ved stuetemperatur og så lade den efterhæve i køleskabet natten over?

    Svar
    • Lene Tranberg

      11. oktober 2022 kl. 21:18

      Hej Ditte:-)
      Ja, det er præcis sådan, jeg ville gøre;-)
      God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar
  9. Tina

    19. marts 2023 kl. 16:26

    Uh den skal prøves til min fynske kæreste – hvis jeg bruger en alm bradepande størrelse, hvad ville du så gange op med?

    Vh Tina

    Svar
    • Lene Tranberg

      20. marts 2023 kl. 10:43

      Hej Tina:-)
      Hvis din almindelige bradepande er til en indbygningsovn, vil jeg gange opskriften med to.
      Ellers kan du regne det nøjagtigt ud med beskrivelsen her: https://bagvrk.dk/stoerrelsesforhold
      God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar
  10. Kirsten Dinesen

    8. august 2023 kl. 17:34

    Hej Lene. Tak for dine fantastiske opskrifter.
    Hvis jeg skulle bage denne med surdej? Tænker at hvis jeg følger teknikken fra dine Kanelsnegle med surdej, kan jeg lave dejen i løbet af fredagen og bage lørdag morgen. Hvad siger du?

    Svar
    • Lene Tranberg

      9. august 2023 kl. 13:58

      Hej Kirsten:-)
      Du kan sagtens gøre, som du beskriver. Smagen vil blive en lidt anden end almindelig brunsviger bagt med gær, men det ved du jo allerede;-)
      God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme