• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Blå babycupcakes eller spejderblå cupcakes til et jubilæum

Blå babycupcakes eller spejderblå cupcakes til et jubilæum

16. juni 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

I dag er det Ryds Gruppes fødselsdag, hurra, hurra, hurra! Måske er dette en spejderblå jubilæumscupcake, måske er det babycupcakes til barnedåb eller babyshower. Eller måske er det blå cupcakes til blå studenter? Du bestemmer selv, hvad du kalder dem. For mig er det spejderblå cupcakes.

Spejderblå babycupcakes. En opskrift fra Bagvrk.dk.

Spejderjubilæum

Min spejdergruppe har nemlig 50 års jubilæum i år. Det fejrer de i dag med en midsommerfest, som lige har fået lidt ekstra festligheder puttet oveni de sædvanlige aktiviteter.

I virkeligheden er det ikke min spejdergruppe længere, for jeg har ikke været leder i over 1½ år, men det er Juniors spejdergruppe, og de har en særlig plads i mit hjerte.

Én gang spejder, altid spejder. Jeg var spejder, fra jeg var 7 til jeg flyttede hjemmefra som 20-årig.  Og igen da min yngste startede som spejder for 4 år siden, fordi der ikke var ledere nok, til at der var plads til ham.

Spejderblå babycupcakes. En opskrift fra Bagvrk.dk.

Jeg kan godt savne spejderlivet en gang imellem, men det er mest det sociale med de andre ledere. Det kompenserer de heldigvis for ved at invitere mig med, når de mødes sommer og vinter til en hyggeaften.

Jeg er stadig blå i hjertet. Min søn har fået lige så mange store oplevelser, som jeg selv fik. Jeg vil endda mene, at han er gjort af et sejere stof end jeg, for da jeg var barn, sov vi ikke udenfor om vinteren. Det gør de nu om stunder.

Nutidens børn er ikke så vattede, som man påstår. I hvert fald ikke de spejdere, jeg kender. De er stadig nogle gæve børn, både drenge og piger. Har du lyst til at læse mere om min taknemmelighed overfor spejderledere – og frivillige i al almindelighed – så læs mit indlæg om Spejderlommer.

Spejderblå babycupcakes. En opskrift fra Bagvrk.dk.

Jeg kan desværre ikke selv deltage i jubilæumsfesten. Til gengæld sender vi familiens mest værdige repræsentant. Men det, jeg kan, er at bage nogle kager til at sælge i caféen.

Blå babycupcakes

Spejdernes tørklæder er lyseblå med mørkeblå kant. Mine babycupcakes er lyseblå med mellem- blå hyldeblomstcreme. Efter jeg bagte mine lyserøde babyshower cupcakes, kommer der vist aldrig smørcreme på en kage hos mig igen.

Spejderblå babycupcakes. En opskrift fra Bagvrk.dk.

Jeg overvejede, om det skulle være en almindelig konditorcreme på kagerne. Men eftersom det er en midsommerfest, og midsommer er duften af hyldeblomster i mit univers, så skulle cremen smage af hyldeblomstsaft.

Lad mig give dig et godt råd: Undgå at bruge pasteuriserede æggeblommer, når du skal lave cremen. De æggeblommer i bægre, som jeg brugte i dag, var i hvert fald så orange, at det viste sig at være umuligt at farve cremen lyseblå. Den blev først lysegrøn pga sammenblandingen af æggeblomme og den blå farve, så jeg var nødt til at putte mere farve i, så cremen til sidst blev en kølig blå.

Spejderblå babycupcakes. En opskrift fra Bagvrk.dk.

Det er ikke den rigtige Ryds-blå, men jeg turde ikke putte mere end en lille smule lilla farve i af skræk for at ende op med en creme, som var helt forkert. Til gengæld vil jeg eksperimentere mere med cremen, for selvom det ikke var den rigtige blå, var det en meget smuk blå.

Jeg har brugt Progel til at farve med. Det køber man i en lille tube, så det er nemt at dosere. Jeg synes ikke, at Wiltons pastafarve havde den rigtige farve blå. Derfor var jeg nødt til at skifte til Progel. Jeg har brugt babyblå til kagerne og cremen, hvorefter jeg farvede den yderligere med en marineblå og en lille smule Wilton lilla.

Spejderblå babycupcakes. En opskrift fra Bagvrk.dk.

Flagene i kagerne har jeg bare printet ud fra et Word-dokument. Gruppens logo er en tyr med et bjerg i baggrunden, fordi hytten ligger på Tyrsbjerg. Det har jeg sat ind i et dokument, kopieret på siden, printet, skåret ud efter en lineal og klæbet sammen med spraylim omkring et grillspyd af træ. Supernemt til alle lejligheder.

Spejderblå babycupcakes. En opskrift fra Bagvrk.dk.

Jeg har denne gang prøvet at lægge cremen i køleskabet natten over, før jeg sprøjtede den på kagerne. Det blev ikke helt så flot, som på de lyserøde babyshower cupcakes, så derfor vil jeg anbefale dig at sprøjte det på efter 1-2 timer i køleskabet i stedet.

Bag babycupcakes, så snart du finder på en anledning. Du bestemmer farven.

God midsommer!

Spejderblå babycupcakes. En opskrift fra Bagvrk.dk.

Blå babycupcakes

De blå cupcakes med hyldeblomstfrosting er perfekte til barnedåb, babyshower eller som her til en spejdercafé.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 18 minutter min
Køletid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 58 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

Hyldeblomstcreme

  • 2 blade husblas
  • 1½ dl koncentreret hyldeblomstsaft 1:4 eller 1:5
  • 2 æggeblommer (ikke pasteuriserede)
  • 50 g sukker
  • 15 g Maizena
  • 1½ dl piskefløde
  • Blå pastafarve

Kagedej

  • 125 g blødt smør, stuetemperatur
  • 125 g sukker
  • 1½ tsk vanillesukker
  • 2 æggehvider, stuetemperatur
  • 125 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1 tsk bagepulver
  • 60 g yoghurt naturel
  • Babyblå pastafarve

Sådan gør du
 

Start med hyldeblomstcremen

  • Udblød husblassen i koldt vand i minimum 20 minutter.
  • Varm hyldeblomstsaften op til kogepunktet i en lille gryde. Imens pisker du æg, sukker og vanillesukker tykt i en skål. Sigt Maizenaen over i æggemassen, og bland det godt uden at piske.
  • Hæld den varme saft i æggemassen i en tynd stråle. Bland det godt, og hæld det hele tilbage i gryden. Kog massen op under omrøring. Pas på, den ikke brænder på.
  • Først skummer cremen op, og derefter tykner den. Tag gryden af blusset. Knug husblassen fri for vand, og lad den smelte i den varme creme.
  • Bland det godt, før du hælder cremen over i en flad skål (eller en tallerken), dækker den med husholdningsfilm helt ned på overfladen, og lader cremen afkøle til stuetemperatur.
  • Når cremen er kølet af, pisker du fløden til bløde toppe. (Fløden må ikke være stiv, men der må heller ikke være flydende fløde i bunden af skålen.)
  • Pisk hyldeblomstcremen godt igennem. Bland først 1/4 af flødeskummet i cremen, til det er blandet godt. Derefter vender du resten af flødeskummet i cremen ad et par omgange.
  • Dette gøres nemmest med lange tag med en dejskraber, så du ikke slår luften ud af flødeskummet. Farv cremen i den ønskede blå farve.
  • Klargør en engangssprøjtepose med en åben tyl med takker. Jeg lavede striber med den marineblå pastafarve, indvendig i sprøjteposen.
  • Sæt en klemme på forneden på posen, så den bløde hyldeblomstcreme ikke løber ud af posen. Hæld cremen i sprøjteposen, luk med en klemme foroven, og læg sprøjteposen i køleskabet i minimum en time, til hyldeblomstcremen er stivnet og klar til at tylle ud på kagerne.

Lyseblå cupcakes

  • Varm ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør en fast muffinform med 12 huller ved at sætte papirmuffinforme i hullerne.
  • Pisk smørret lyst og let med sukker og vanillesukker. Tilsæt æggehviderne en ad gangen og pisk godt imellem hver. Skrab skålens sider ned, så alt bliver blandet godt.
  • Bland yoghurt med lidt babyblå pastafarve. Der skal ikke ret meget i, så dryp forsigtigt for at dosere farven. (Du kan altid justere farven til sidst, hvis den bliver for bleg.)
  • Sigt mel og bagepulver sammen i en skål. Bland det godt med et piskeris, så bagepulveret bliver jævnt fordelt.
  • Rør halvdelen af melet i dejen med lange tag med en dejskraber. Du skal ikke piske, for så får du kompakte muffins. Rør yoghurten i og derefter resten af melet. Rør ikke længere, end at det lige er blandet godt, så der ikke er mere synligt mel.
  • Fordel dejen i de 12 forme. De må max være 3/4 fyldte. Bag kagerne i nederste tredjedel af ovnen i 18-20 minutter. Lad dem afkøle fem minutter i den faste form, før du flytter kagerne over på en bagerist, og lader dem afkøle helt.

Pynt

  • Tyl en roset af hyldeblomstcreme ved at starte på midten af kagen. Sæt et flag i kagen og sælg den i en spejdercafé;-) (Eller server den til et babyshower eller en barnedåb for en kommende drengemor. – Eller til en flok sultne handelsstudenter.)

Noter

Kagerne er fryseegnede uden frosting i op til tre måneder.
Tags Baby, Barnedåb, Cupcakes, Hyldeblomst, Muffins, Vanille
Spejderblå babycupcakes. En opskrift fra Bagvrk.dk.
Følg mig på Instagram

Tags: Babyshower, Barnedåb, Børnevenlig, Creme, Cupcakes, Gæster, Hyldeblomst, Kagetapas, Moussekage, Muffins, Rørekage, Sommer, Spejder

Previous Post: « Jordbærkoldskål – en supernem sommerdessert
Next Post: Krydrede kiks med surdej – sådan bruger du dine surdejsrester »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Gateau Marcel – den ultimative chokoladekage
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme