• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Sprøde grovbirkes som bagerens – bag selv med fuldkorn

Sprøde grovbirkes som bagerens – bag selv med fuldkorn

26. august 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Jeg er den gladeste, lille bager i dag og sidder med armene over hovedet af jubel. Det lykkedes mig endelig at bage sprøde grovbirkes som bagerens:-)

Grovbirkes udvalgt billede Bagvrk.dk
Sprøde grovbirkes bagt med fuldkornsmel og kerner.

I sidste uge havde jeg stor succes med at bage sprøde, luftige (almindelige) birkes. Birkes, der lignede bagerens på en prik. Mit andet yndlingsrundstykke er grovbirkes. Hvor svært kunne det være at bage en grov fuldkornsversion, når man allerede kunne bage lyse birkes?

Ret svært, viste det sig… Man kan ikke bare tage en opskrift med almindeligt hvedemel, skifte det ud med fuldkorn, hælde kerner i og forvente, at de blev lige så flotte og luftige.

Det vidste jeg godt. Men man havde da lov at håbe.

Jeg bagte, smagte og rettede til. Mere groft mel, mindre groft mel. Færre hørfrø (for sandt at sige er jeg ikke så vild med smagen af dem). Mere margarine, mindre margarine. Mere gær. Jeg har vist skruet på alle knapperne, før jeg endelig var tilfreds.

Grovbirkes i kurv Bagvrk.dk
Sprøde, flagede grovbirkes.

Alle ingredienser kan købes i et supermarked

En af mine kæpheste på Bagvrk er, at alle ingredienser så vidt muligt skal kunne købes i almindelige supermarkeder.

Jeg ved ikke selv noget mere frustrerende, end når man skal støve flere butikker igennem, før man (måske) finder en særlig, sjælden frøtype, som skal plukkes af jomfruer i Himalaya og helst ved fuldmåne.

Der skal ikke bruges maltmel eller bageenzymer, som kun kan købes på nette, i mine grovbirkes. Bageenzymer kunne sikkert have givet mig en genvej, men jeg har for længst smidt mine enzymer ud, fordi de var blevet for gamle. Jeg brugte dem ikke længere.

I stedet for maltmel brugte jeg en mørk øl i dejen, så den fik en lidt mørk og maltet smag. Min mørke øl var en 1859 fra Albani, men du kan bruge både stout og nisseøl, hvis det er det, du kan få fat i. Vil du lave den uden øl, bruger du bare mælk, som i de almindelige birkes.

Jeg brugte fuldkornsmel i mine grovbirkes for at få dem til at mætte mere. Hvid hvede fuldkornsmel indeholder 98,5% fuldkorn og 9,5 g kostfibre pr. 100 g mel. Det stenformalede fuldkornshvedemel indeholder 100% fuldkorn og 12 g kostfibre pr. 100 g.

Begge meltyper er fra Valsemøllen og kan bl.a. købes i Bilka og Føtex. Kernerne er også derfra.

Jeg siger ikke, at grovbirkes er sunde, for der er stadig masser af smør eller margarine i, men de mætter mere end de lyse birkes;-)

Altså, der skal ikke bruges specialingredienser for at bage grovbirkes!

De færdighævede grovbirkes Bagvrk.dk
De færdighævede grovbirkes klar til ovnen. Bemærk lufthullerne imellem lagene.

Hvad skal der til for at lykkes med grovbirkes?

Selvom jeg har beskrevet fremgangsmåden udførligt for de almindelige birkes, får du alle mine tips og tricks her også. Det er jo ikke sikkert, du først har læst indlægget om birkes, vel?

Du har måske googlet en opskrift på grovbirkes og er havnet hos mig uden at kende resten af bloggen. Jeg vil blive glad, hvis du bliver hængende eller kommer igen.

OK. Første spørgsmål:

Skal der smør eller margarine i grovbirkes?

Du må bruge smør eller margarine, som du lyster. Jeg synes, smør har en meget gennemtrængende smag i de mængder, der skal rulles ind i dejen til grovbirkes. Kan du bedst li’ smør, så bruger du bare det.

Smør er sværere at arbejde med for begyndere i at rulle wienerdej med 28 lag dej og 27 lag margarine eller smør. Smørret bliver hurtigt for hårdt eller for blødt. Margarine er mere elastisk og ensartet at arbejde med.

Mange bagere bruger rullemargarine, som man ikke kan købe i en almindelig butik. Det er et industriprodukt.

Dejen rulles sammen til en pølse Bagvrk.dk
Rul dejen til en stram pølse, før du trykker den flad. Samlingen skal være midt under pølsen.

Hvis jeg skal være helt ærlig, kan jeg bedst li’ at arbejde med den margarine i blok, som hedder Lise. Den kan købes i Netto og er et billigt produkt. Den er supernem at rulle ind i dejen.

Jeg har altid svoret til Ama eller Oma bagemargarine, men Lise har vundet mit hjerte, fordi hun er så nem og medgørlig.

Margarine har et højere smeltepunkt end smør. Derfor er den nemmere at rulle ind i dejen som tynde lag i stedet for at arbejde den ind i selve dejen.

Du skal rulle med et let tryk, så du ikke valser fedtstoffet ind i dejen, men ruller den i fine lag mellem dejlagene.

Det kan være svært at styre lagene i en dej med kerner og groft mel som de her grovbirkes. Lagene bliver ikke så lige og ensartede som i en dej kun med hvedemel. Det lægger du dog ikke mærke til, når først dine grovbirkes er bagt.

Hvis du vælger at bruge smør, er et godt tip at lægge dejen på køl i en halv time mellem hver udrulning. Så bliver dej og smør mere fast. Sørg også for at arbejde mindst muligt med dejen, så smørret ikke bliver blødt.

Dejen lukkes omkring margarinen som en konvolut Bagvrk.dk
Margarinen pakkes ind i dejen som en konvolut.

Pak margarinen ind i dejen

Hvis man skal gøre det rigtigt, skal margarinen ligge diagonalt på dej-kvadratet. De fire dej-vinger rulles lidt ud og foldes ind mod midten, så dejen lukkes som en konvolut. Alle samlinger lukkes helt tæt og stramt om margarinen.

Sådan pakker du margarinen ind i dejen. Bagvrk.dk
Tryk på billedet for at se en video af, hvordan man gør.

Hvis du trykker på billedet herover, kan du se, hvordan man skal gøre. (Åbner i et nyt vindue.)

Du skal tæske løs på margarinen, mens dejen æltes i maskinen. Bank den ud på et stykke bagepapir til en tykkelse på ca. en centimeter, og læg margarinen i køleskabet, mens dejen ælter færdigt.

Grovbirkes inden udskæring Bagvrk.dk
Lad dejen hvile, før du skærer den ud til birkes. Så trækker de sig ikke sammen.

Vær tålmodig, når du bager grovbirkes

Vær tålmodig og giv dejen lov til at hvile, når den har brug for det. Så får du nemlig det allerbedste resultat.

Hvis du forcerer processen, får du en dej, der opfører sig som en trodsig fireårig. Hvis du ruller den ud eller skærer dine birkes ud, uden at dejen får lov at slappe af først, trækker den sig sammen og bliver umedgørlig.

Forestil dig, at du gerne vil hurtigt hjem fra børnehaven, men din datter skal liiiige… Hun gemmer sig inde i legehuset, og du trækker hende lidt i armen for at få hende med. Hun bliver gal og trækker den modsatte vej, og situationen kan nemt udvikle sig. Hvis du i stedet giver hende 5 minutter mere til at blive færdig med legen, hopper hun glad ud af lågen.

Kan du se forskellen? Det gælder også med dej.

Dejen er foldet i tredjedele Bagvrk.dk
Dejen udrulles og foldes ind over sig selv i tredjedele. Husk at børste overskydende mel af og ikke som på mit billede;-)

Rul roligt, men bestemt frem og tilbage. Gør dig umage med at få så skarpe hjørner og lige kanter på dejen som muligt.

Sørg for hele tiden at have så meget mel på bordet, at dejen ikke klistrer fast. Flyt dejen rundt, så du er sikker på, den ikke rives i stykker, hvis den klistrer.

Fold dejen 3×3

Dejen skal foldes 3×3. Det vil sige, at dejen skal udrulles og foldes ind over sig selv i tredjedele – og rulles ud igen tre gange. På den måde får du 28 tynde lag dej med 27 tynde lag margarine imellem.

Sådan ruller og folder du din wienerdej 3x3 Bagvrk.dk
Tryk på billedet for at se en video af, hvordan du gør.

Drej dejen 90 grader mellem hver udrulning, så du får kanterne ind i dejen og lagene bliver mere ensartede, når dej og margarine bearbejdes på begge leder.

Melet på bordpladen er kun for at dejen ikke hænger fast. Det skal ikke med ind i dejen, når du folder den. Derfor skal du huske at børste overskydende mel af, når du folder dejen ind over sig selv.

Bliver dejen for blød undervejs, så læg den på køl i 20-30 minutter. Jeg lagde min dej på køl mellem 2. og 3. udrulning.

Dejen er udrullet 20x70 cm Bagvrk.dk
Vær omhyggelig, når du ruller dejen ud, så dine sider bliver så lige, og dine hjørner så skarpe som muligt. Her måler dejen 20×70 cm.

Brug damp, når du bager grovbirkes

Grovbirkes har en lang efterhævningstid på 75-90 minutter. Dejen får god tid til at hæve og udvikle sig, og de tynde lag dej bevæger sig mellem margarinelagene.

Når dine grovbirkes kommer i ovnen, skal de have plads til at hæve endnu mere op, før de bages sprøde. Derfor skal du bage grovbirkes med damp i starten af bagetiden.

Du behøver ingen dampovn for at kunne skabe damp. Du skal bage med traditionel over- og undervarme, for hvis du bager med varmluft, kan luftstrømmene få de spinkle dejlag til at vælte omkuld, så dine birkes bliver skæve.

Du må endelig ikke bare kaste vand ind i bunden af ovnen. Så risikerer du nemlig, at ovnbunden slår sig, så den bliver skæv og på sigt bliver utæt.

Jeg bruger en oval støbejernstallerken, som jeg købte billigt i Netto for nogle år siden. Den varmer jeg op sammen med ovnen, så den er rygende varm, og så hælder jeg vandet ned i den, så der dannes damp.

Andre bruger en foliebakke med vaskede granitskærver eller en lille bradepande af metal.

Brug ikke et ildfast fad af glas eller stentøj. Du risikerer, at fadet springer, når du hælder det kolde vand i det varme fad. Det ville være ærgerligt at miste et ellers godt fad på den måde.

Om lidt har du fået mod på at rulle endnu mere wienerdej. Derfor får du oversigten over mine opskrifter:

  • Birkes
  • Brunsvigersnegle
  • Chokoladecroissanter
  • Croissanter
  • Fastelavnsboller
  • Høje snegle
  • Københavnerbirkes
  • Julekringle

Nu er du klar til at gå i gang. Opskriften kommer her:-)

Grovbirkes udvalgt billede Bagvrk.dk

Grovbirkes som bagerens

Sprøde birkes bagt med fuldkornsmel og kerner.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 16 minutter min
Hvile- og hævetid 2 timer t 20 minutter min
Samlet tid 3 timer t 21 minutter min
Ret Brød, Morgenmad
Køkken Bagværk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

Til udblødning af kernerne

  • 35 g Valsemøllen knækkede hvedekerner
  • 3 dl vand

Resten af dejen

  • 2½ dl kold, mørk øl (fx stout eller nisseøl)
  • 50 g gær
  • 1 æg, str. M/L, koldt
  • 1 spsk hørfrø
  • 2 spsk Valsemøllen hampefrø
  • ½ tsk groft salt
  • 2 spsk sukker
  • 75 g Valsemøllen fuldkornshvedemel, stenformalet
  • 425 g Valsemøllen Hvid hvede fuldkornsmel
  • 20 g blødt smør, stuetemperatur
  • 200 g bagemargarine til udrulning, koldt (eller smør)

Drys

  • 1 tsk hørfrø
  • 2 tsk sesamfrø

Sådan gør du
 

  • Kog de knækkede hvedekerner i de 3 dl vand i 5 minutter. Hæld vandet fra i en sigte og køl hvedekernerne helt ned i køleskabet. Det kan du fint gøre dagen før.
  • Smuldr og opløs gæren i den kolde øl. Tilsæt æg, hvedekerner, hørfrø, hampefrø, salt, sukker og halvdelen af melet. Ælt smørret ind, så der ikke er nogen synlige klumper, og tilsæt resten af melet.
  • Ælt dejen godt i 8-10 minutter ved medium hastighed. Skrab dejen ned fra krogen engang imellem, hvis det er nødvendigt.
  • Imens gør du margarinen klar til udrulning. Læg et stykke bagepapir på bordet, og klask margarinen mod bordet på bagepapiret. Bank det ud med håndroden, til margarinen er et kvadrat på ca. 1 cm tykkelse. Læg det i køleskabet, til dejen er færdigæltet.
  • Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Tryk dejen ud med håndroden til et kvadrat lidt større end margarinekvadratet.
    Dejen lukkes omkring margarinen som en konvolut Bagvrk.dk
  • Læg margarinen ovenpå dejen, drejet 45°, og bank den godt fast til dejen (se billedet). Rul dejens hjørner ud til små vinger, som du folder stramt ind over margarinen som en konvolut, så margarinen er helt pakket ind.
  • Drys bordet med mel, og sørg for at flytte dejen ofte, så den ikke hænger fast i bordet under udrulningerne.
  • Udrul dejen til et rektangel på 30×40 cm. Sørg for at få siderne så lige og hjørnerne så skarpe som muligt.
    Dejen er foldet i tredjedele Bagvrk.dk
  • Fold den ene tredjedel ind over midten. Børst overskydende mel af, og fold den anden tredjedel ind over midten. Det var den første af de tre udrulninger og foldninger.
  • Drej dejen 90° på bordet, så de åbne ender nu vender på tværs. Rul igen dejen ud til et rektangel, og gentag foldningerne som før. Husk at børste overskydende mel af, når du folder dejen ind over. Det var anden foldning. Dæk dejen til med husholdningsfilm, og læg den i køleskabet på et skærebræt i 20 minutter.
  • Drej igen dejen 90° og lav den sidste udrulning og foldning. Dæk dejen til igen, og sæt den i fryseren i 30 minutter på et skærebræt eller lignende.
    Dejen er udrullet 20x70 cm Bagvrk.dk
  • Rul den kolde dej ud til et langt rektangel på ca. 20×70 cm. Fugt hånden med koldt vand, og stryg den henover dejens overflade.
    Dejen rulles sammen til en pølse Bagvrk.dk
  • Rul dejen stramt til en 70 cm lang pølse. Læg den, så samlingen er lige under den. Tryk pølsen fladere med håndroden, og rul den fladere med kagerullen. Prik dejen med en kødnål, så der ikke er luftlommer indeni.
  • Fugt hænderne igen, og stryg vand på overfladen. Drys med blandingen af hør- og sesamfrø.
    Grovbirkes inden udskæring Bagvrk.dk
  • Rul dejen med lidt vægt på kagerullen, så din dej bliver lige tyk og flad over det hele, og frødrysset sidder godt fast. Du har nu en lang, flad pølse, som måler ca. 7 cm i bredden og er 74 cm lang.
  • Lad dejen hvile på bordet i 15 minutter, før du skærer den ud. På den måde får dejen lov til at hvile, så den ikke trækker sig sammen efter udskæring.
  • Beklæd to bageplader med bagepapir. Klip to 8-liters fryseposer op, så de kan bredes helt ud og dække de udskårne grovbirkes. Drys fryseposerne let med mel og ryst det overskydende af, så poserne ikke hænger fast i dejen.
    De udskårne grovbirkes før hævning Bagvrk.dk
  • Skær 6 cm brede birkes af den lange dejpølse med en skarp kniv. Du skal ikke skære dem smallere, for så vælter de. Løft dem over på bagepladerne, og sæt dem med god afstand.
  • Dæk dine grovbirkes til med fryseposen (melsiden nedad) og derefter et tørt viskestykke, så overfladen ikke tørrer ud.
    De færdighævede grovbirkes Bagvrk.dk
  • Lad dine grovbirkes hæve 1¼-1½ time på køkkenbordet. De sidste 15 minutter af hævetiden varmer du ovnen op til 220° (alm. ovn, ikke varmluft), med fx en støbejernstallerken i bunden af ovnen.
  • Sæt den første bageplade ind i nederste tredjedel af ovnen, hæld ½ dl vand i støbejernstallerkenen til at skabe damp, og luk straks ovnlågen.
  • Grovbirkes skal bage i alt ca. 16 minutter, men efter 5 minutters bagetid åbner du kort ovnlågen, for at resten af dampen kan slippe ud. Gentag med plade nummer to.
  • De sprøde grovbirkes afkøles utildækkede på en bagerist.

Noter

Grovbirkes kan fryses i op til tre måneder. Tø dem op på køkkenbordet, og lun dem i en 200° varm ovn, til de igen er sprøde udenpå.
 
Vil du hellere servere friskbagte grovbirkes til morgenmaden, kan du lade dem hæve på køkkenbordet i 30 minutter, før du sætter dem i køleskabet natten over. Lad dem stå på køkkenbordet i mindst 30 minutter, mens du varmer ovnen op, før du bager dem som beskrevet. (Kig efter, at hævningen ligner den på billedet.)
Tags Bagerbrød, Dansk Klassiker, Morgenbrød
Følg mig på Instagram. Bagvrk.dk

Tags: Bagerbrød, Birkes, Brød, Brunch, Dansk klassiker, Familiefavorit, Fuldkorn, Gær, Gærbrød, Gærdej, Kerner, Morgenbrød, Morgenmad, Nem opskrift, Wienerbrød, Wienerdej

Previous Post: « Bagvrks guide: 10 tips til at bage i grillen
Next Post: Tærte med savoykål og en savoysalat – sprød madtærte »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ole

    26. august 2020 kl. 13:19

    Skønt Lene, tak for at dele opskrift. Dem vil jeg prøve at lave i weekenden. God (bage) dag.

    Svar
    • Lene Tranberg

      26. august 2020 kl. 13:22

      Tak i lige måde, Ole:-)

      Kh Lene

      Svar
  2. Jette

    29. september 2020 kl. 18:44

    De er fantastiske

    Svar
  3. Camilla

    6. januar 2021 kl. 15:18

    Ihh, det vil jeg prøve i weekenden!

    Hvad hvis jeg helst vil bruge smør?

    Kh Camilla

    Svar
    • Lene Tranberg

      6. januar 2021 kl. 15:21

      Hej Camilla:-)
      Du kan godt bruge smør. Fremgangsmåden er den samme, men det er vigtigt, at du lægger dejen på køl i en halv times tid mellem hver udrulning og foldning, fordi smør hurtigere bliver (for) blødt i forhold til margarine. Du skal stræbe efter, at dej og smør har samme konsistens, så de arbejder ens.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  4. Hans

    26. marts 2021 kl. 16:59

    Kan man bruge rullemargarine i stedet for smør ?

    Svar
    • Lene Tranberg

      26. marts 2021 kl. 17:03

      Hej Hans;-)
      Ork ja, det kan du sagtens.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  5. Dorte Dørr

    5. november 2021 kl. 13:02

    Hejsa
    Jeg vil gerne prøve dine lækre birkes. Jeg vil gerne have de overnatter i køleskabet så de bages om morgenen men er i tvivl l om hvor langt jeg skal gå I opskriften før de skal i køleskabet. Vil jo helst gøre det rigtigt
    Vh Dorte

    Svar
    • Lene Tranberg

      5. november 2021 kl. 16:14

      Hej Dorte:-)
      Jeg ville lave dem færdig til lige inden den sidste hævning og så lade dem hæve natten over i køleskabet.
      Så passer det forhåbentlig med, at de er færdighævede og klar til ovnen, når du tager dem ud næste morgen.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  6. Lars Thulsted

    20. januar 2022 kl. 7:17

    Hvilken størrelse har de færdigbagte Grovbirkes?

    Svar
    • Lene Tranberg

      20. januar 2022 kl. 8:34

      Hej Lars:-)
      Jeg har ikke målt på dem, men de er samme størrelse som dem fra vores lokale håndværksbager.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  7. Annette Hansen

    6. august 2022 kl. 23:16

    Jeg har nu bagt grovbirkes efter din opskrift mange gange. Jeg har opjusteret opskriften så den passer til en hel hvidtøl, men laver stadig kun 12, da mine “kunder” godt kan lide at de er lidt større. Jeg lader dem hæve 30 minutter på bordet, når de er færdige. Så fryser jeg dem. Når de så skal bruges, tør jeg dem op i køleskabet natten over og stiller dem ud på køkkenbordet, mens ovnen varmer op. Det virker uden problemer hver gang. Tusind tak for en rigtig god opskrift.

    Svar
    • Lene Tranberg

      7. august 2022 kl. 11:30

      Hej Annette:-)
      Tusind tak for din besked.
      Smart at bage store birkes – og dejligt, at du også har gode erfaringer med at fryse dem ned før bagning.
      Ha’ en dejlig søndag.

      Kh Lene

      Svar
      • Bente Stark

        3. november 2022 kl. 17:20

        Syntes dejen er meget tør inden udrulning man kan jo ikke samle den kan ikke se hvad jeg har gjort forkert ha rfuld opskriften

        Svar
        • Lene Tranberg

          4. november 2022 kl. 12:51

          Hej Bente:-)
          Måske har du glemt noget væske et sted?
          Kernerne skal koges i de 3 dl vand, og så er der 2,5 dl mørkt øl til selve dejen.
          En hydrering på 50% (2,5 dl væske til 500 g mel) er meget passende til en wienerdej.

          Jeg krydser fingre for, at du finder fejlen.
          God bagelyst.

          Kh Lene

          Svar
  8. Christina

    17. juni 2023 kl. 17:48

    Hej
    Jeg er ved at forsøge for første gang at bage din opskrift på grov birkes – men dejen er helt vild tør?? Jeg har taget de mål der stod – men maskinen kunne næsten ikke røre den, så jeg tilsatte en smule mere øl.
    Kan se en anden kommentar hvor problemet var det samme …
    Dejen skal vel være blød og smidig når den er færdig kørt?

    Svar
    • Lene Tranberg

      4. juli 2023 kl. 12:49

      Hej Christina:-)
      Beklager det sene svar.
      Dejen er ikke blød og smidig som en ren hvededej, men den er til at rulle ud, uden at den smuldrer.
      Hvis din dej er meget tør, er det fint, du tilsætter lidt mere øl. Der er jo forskel på, hvor meget væske, mel suger.
      Mængderne i en opskrift er altid vejledende (plus/minus en lille smule) ligesom hævetiderne. Der skal lidt øvelse til også;-)

      Ha’ en skøn dag.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme