• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Høje kanelsnegle af wienerdej – nem opskrift trin for trin

Høje kanelsnegle af wienerdej – nem opskrift trin for trin

16. november 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Wienerdej kan bruges på uendelige måder. Præcis som du ser det i vinduet hos din bager. Høje kanelsnegle af wienerdej er en af familiens favoritter, og nu vil jeg vise dig, hvor nemt det kan være.

Høje kanelsnegle af wienerdej Bagvrk.dk

Du kan nemlig sagtens selv bage høje snegle med kanelremonce og creme. Saftige i midten, luftige og sprøde, og med en form, hvor du kan trække kanelsneglen fra hinanden til en lang, flaget strimmel. Kan du mærke smagen på tungen? Lad os dykke ned i det.

Bageringe er tricket til høje kanelsnegle

For at en kanelsnegl kan vokse sig høj, må den have noget at læne sig op ad. Jeg har et helt særligt forhold til mine nye, gamle bageringe. Mine bageringe er 10 cm i indvendig diameter og 5 cm høje.

Bageringe eller snegleringe bruges naturligvis i alle bagerier. Ellers kan man nemlig ikke få højde på dem. Du kan sagtens bage kanelsnegle af wienerdej uden ringe, men de bliver selvsagt ikke så høje og ligner mere de flade wienersnegle hos bageren.

Høje kanelsnegle i bagering Bagvrk.dk

Jeg fik kontakt med en tidligere bagersøn, Jacob via Facebook. Han skrev, om der var noget, jeg manglede i mit køkken? Han fik et stort, rungende ja retur. Jeg gik og drømte om bageringe til høje kanelsnegle…

Et par uger senere vendte Jacob tilbage. Han havde skaffet et parti brugte bageringe fra et nedlagt bageri:-) Eftersom ringene var brugte, måtte de rengøres, før jeg kunne tage dem i brug. (Det kan du læse om efter opskriften)

Bageriet og jeg har en forhistorie sammen. I ’85-86 var jeg nemlig på efterskole i Tinglev. Lidt nede ad gaden lå et bageri, hvor jeg sammen med min veninde, Iben mere end en gang gik forbi og savlede på vinduet. Nogle gange gik vi indenfor og købte kager. (Om ikke andet fik vi bagerbrød og flødekager, når der var forældredag på skolen.)

Måske har mine bageringe været i bageriet i ’80-erne? Muligheden foreligger.

Høje kanelsnegle af wienerdej

Wienerdejen til høje kanelsnegle er den samme som dejen til mine birkes. Jeg har forklaret metoden grundigt både i opskriften på birkes, grovbirkes og københavnerbirkes.

Det er ikke svært at lave wienerdej. Du skal bare være tålmodig og ikke presse med kagerullen, for så valser du fedtstoffet ud igennem dejen i stedet for stille og roligt at rulle dejen ud, så du får 27 lag margarine/smør og 28 tynde lag dej.

Indeni sneglene er en remonce af smør, sukker, kanel – og en god portion vanillecreme. I midten af sneglene er kanelremonce med revet marcipan.

Når du først har knækket koden til at rulle wienerdej, er der intet, der stopper dig fra at bage alt muligt wienerbrød. Jo, det tager lidt tid. Det er blandt andet derfor, bagerne står tidligt op. Du bliver rigeligt belønnet for dit arbejde med dejen.

Høje kanelsnegle færdighævet før bagning Bagvrk.dk
Når sneglene hæver op, fylder de ringene helt ud.

Smør eller margarine?

Især hvis du er begynder, vil jeg anbefale dig at rulle bagemargarine ind i dine høje kanelsnegle. Margarinen er mere elastisk og nemmere at rulle ud end smør.

Smør har et lavere smeltepunkt end margarine, så den hurtigt bliver blød og svær at arbejde med. Omvendt kan den også blive så hård, at den er svær at rulle ind i dejen.

Smør har en meget gennemtrængende smag, som jeg ikke bryder mig om i så store mængder, som der er i en wienerdej. Til gengæld ælter jeg smør ind i selve gærdejen, før den skal rulles ud. 

Dej og margarine skal have samme konsistens, når du ruller. Det er det, som gør, at du kan rulle dejen i de mange lag uden problemer.

Vælger du alligevel at bruge smør, så læg dejen på køl imellem hver udrulning i mindst en halv time, til dejen igen er fast, og arbejd mindst muligt med den.

Fyldet er med smør. Vanillecremen stabiliserer nemlig remoncen, så der ikke er noget af fyldet, som flyder ud under bageringen.

Indpakning af margarinen i din dej

Mens dejen ælter færdig, skal du klargøre den margarine, som skal rulles ind i dejen. Den skal bankes ud i et lag på ca. en centimeters tykkelse på et stykke bagepapir.

Klask den ned mod bagepapiret et par gange og bank den derefter ud med håndroden.

Når den er lige tyk over det hele, lægger du den i køleskabet, indtil dejen er færdig.

Sådan pakker du margarinen ind i dejen. Bagvrk.dk
Tryk på billedet for at se, hvordan du pakker margarinen ind. (Åbner i et nyt vindue.)

Bank dejen ud til en firkant, som er større på alle leder end margarinen. Læg margarinen diagonalt ovenpå dejen.

Dej og margarine skal bankes sammen, så der ikke er luftrum mellem dej og fedtstof. Når du folder de fire dejvinger ind over margarinen, skal du også banke kanten af margarinen fast til dejen.

Saml vingerne godt i midten, så al margarinen er pakket godt ind. Kommer der alligevel luftbobler i dejen, kan du prikke hul i dem med en kødnål mellem udrulningerne.

Høje kanelsnegle efter bagning i bagering

Sådan ruller du en wienerdej til høje kanelsnegle

Høje kanelsnegle og wienerdej tager den tid, det tager. 

Når du ruller en wienerdej, gælder det om ikke at trykke med kagerullen, så dejen valses ud, og margarinen trykkes ud imellem lagene.

Rul roligt, men bestemt frem og tilbage. På den måde har du også de bedste forudsætninger for at rulle et rektangel med skarpe hjørner ud.

Den første side foldes ind over 3x3 wienerdej Bagvrk.dk

Sørg hele tiden for, at der er så meget mel på bordet, at dejen ikke hænger fast og rives i stykker, når du ruller. Flyt på dejen, så du er sikker på, den ikke klistrer fast.

Går der hul på dejen, kan fedstoffet smelte ud gennem dette hul. Sker det alligevel, så sørg for at folde hullet ind i dejen og ikke udvendig.

Dejen skal rulles og foldes 3×3. Det betyder, at du skal rulle dejen ud, folde den ind over sig selv i tredjedele og rulle ud igen tre gange. Derved ender du til sidst med 27 tynde lag margarine og 28 tynde lag dej.

Drej dejen 90 grader mellem hver udrulning, når du har foldet den. På den måde får du kanterne ind i dejen hver gang, og lagene bliver ensartede, når dej og margarine bearbejdes på begge leder.

Den udrullede wienerdej 3x3 Bagvrk.dk

Når du folder dejen indover sig selv, skal du børste overskydende mel fra bordet af dejen. Der skal ikke ekstra mel ind i dejen, du skal bare bruge det til at rulle ud i. Jeg brugte bare hånden til at børste melet af med.

Bliver dejen for blød undervejs, fordi der er varmt i dit køkken, så læg den i køleskabet i 20-30 minutter og arbejd videre, hvor du slap. Min dej kom på køl i 20 minutter mellem 2. og 3. udrulning.

Sådan ruller og folder du din wienerdej 3x3 Bagvrk.dk
Tryk på billledet for at se, hvordan du folder og ruller en wienerdej. (Åbner i et nyt vindue.)

Dejen skal en tur i fryseren, når den er foldet 3. gang. Imens laver du din remonce.

Høje kanelsnegle hæver kun en gang og kun, mens de ligger i bageringen. Hævetiden er lang, så det er her, du kan lade dem hæve natten over i køleskabet, hvis du vil servere friskbagte snegle til morgenmaden.

ANDRE WIENEROPSKRIFTER

Om lidt har du fået mod på at rulle endnu mere wienerdej. Derfor får du oversigten over mine opskrifter:

  • Birkes
  • Brunsvigersnegle
  • Croissanter
  • Chokoladecroissanter
  • Fastelavnsboller
  • Grovbirkes
  • Julekringle
  • Københavnerbirkes

Rigtig god bagelyst:-)

Høje kanelsnegle af wienerdej udvalgt Bagvrk.dk

Høje kanelsnegle af wienerdej

Wienersnegle med fyld af kanelremonce, marcipan og kagecreme.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hæve- og hviletid 2 timer t 45 minutter min
Samlet tid 3 timer t 50 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 12 stk.

Udstyr

  • 12 Bageringe af metal, 10 cm i diameter

Ingredienser
  

Vanillecreme

  • 1 ¾ dl mælk (1,75 dl)
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk vanillesukker
  • 50 g sukker
  • 15 g Maizena majsstivelse

Wienerdej

  • 2 ½ dl kold mælk
  • 20 g gær
  • 1 æg, str. M/L, koldt
  • ½ tsk groft salt
  • 2 spsk sukker
  • 500 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
  • 20 g blødt smør
  • 250 g bagemargarine til udrulning

Kanelremonce og fyld

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1 ½ spsk stødt kanel
  • 45 g revet marcipan
  • Al vanillecremen

Glasur

  • Flormelis
  • Mørk kakao
  • Kogende vand

Sådan gør du
 

Vanillecreme

  • Start med vanillecremen. Bring mælken i kog, mens du pisker æggeblommer, sukker og vanillesukker godt sammen i en skål. Sigt Maizenaen i æggemassen og bland det godt.
  • Når mælken koger, hældes den i æggemassen i en tynd stråle, mens du pisker. Hæld cremen tilbage i gryden og sæt den over varmen igen.
  • Rør godt, mens du varmer den op, så cremen ikke brænder på. Først bruser cremen op, og derefter tykner den. Lad cremen simre et par minutter, efter den er blevet tyk, stadig under omrøring.
  • Hæld din vanillecreme over i en flad skål eller tallerken. Dæk den til med husholdningsfilm helt ned op overfladen og stil den i køleskabet. Cremen må ikke være for varm, for så smelter den smørret, når den blandes med resten af fyldet.

Wienerdej

  • Smuldr og opløs gæren i den kolde mælk. Tilsæt ægget. Bland mel med salt og sukker, og ælt halvdelen af det ind i dejen. Ælt smørret ind, så der ikke er nogen synlige klumper, og tilsæt resten af melet.
  • Ælt dejen godt i 10 minutter ved medium hastighed. Skrab dejen ned fra krogen en gang imellem, hvis det er nødvendigt.
  • Imens gør du margarinen klar til udrulning. Læg et stykke bagepapir på bordet og klask margarinen mod bordet på bagepapiret. Bank det ud med håndroden, til margarinen er et kvadrat på ca. 1 cm tykkelse. Læg det i køleskabet, til dejen er færdigæltet.
  • Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Tryk dejen ud til et kvadrat, som er ca. 5 cm større end margarinen på begge leder. Læg margarinen diagonalt ovenpå dejen, og bank den godt fast, så margarinen hænger sammen med dejen, og der ikke er nogen luftlommer under.
  • Læg alle fire dejhjørner ind over margarinen, så den pakkes ind som i en konvolut. Slå med håndkanten langs kanten af margarinen, før du folder hvert hjørne indover, så kanten bliver mere skarp, og der er margarine helt ud til kanten af pakken. Tryk dejen fast i samlingerne.
  • Vend dejen med samlingen nedad på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 30×40 cm. Sørg for at få kanterne så lige og hjørnerne så skarpe som muligt. Flyt hele tiden på dejen, så den ikke klistrer fast til bordet.
  • Tryk ikke for hårdt med kagerullen, men rul roligt frem og tilbage.
  • Fold den ene tredjedel ind over midten. Børst overskydende mel af. Fold den anden tredjedel ind over midten, så du nu har et rektangel på ca. 13×30 cm. Det var første udrulning og foldning.
  • Drej dejen 90°, så de åbne sider er på den anden led. Udrul igen dejen til et rektangel og fold siderne ind over midten. Husk, at børste overskydende mel af, så det ikke ender inde i dejlagene. Det var anden udrulning og foldning. Hvis dejen er meget blød, kan du lægge den i køleskabet i 20 minutter.
  • Drej igen dejen 90°, udrul den til et rektangel på 30×40 cm, før du igen folder den ind over sig selv i tredjedele. Læg dejen på et skærebræt, dæk den til med husholdningsfilm, og stil den i fryseren i 30 minutter.

Imens laver du remoncen

  • Rør det bløde smør med sukker og kanel. Tag ⅓ af remoncen fra og bland den med den revne marcipan. Resten af remoncen blandes med den afkølede vanillecreme.
  • Rul dejen ud til et rektangel på ca. 32×45 cm. Gør dig umage med at få kanter og hjørner så skarpe som muligt. Smør marcipanremoncen i et 7-8 cm bredt bælte i den ene ende (8×32 cm), helt ud til kanten.
    Marcipanremoncen er i den ene ende Bagvrk.dk
  • Fordel creme-remoncen over hele dejstykket, men lad de sidste fem cm være fri, så dejen lukker tæt til. Rul dejen sammen begyndende med enden med marcipanremoncen.
    Cremeremonce ovenpå marcipanremoncen Bagvrk.dk
  • Læg rullen i køleskabet i en halv times tid. Så er den nemmere at skære.
  • Læg bagepapir på to bageplader. Smør 12 bageringe godt med en klump smør/margarine på et lille stykke smørrebrødspapir. Læg ringene fordelt på de to bageplader.
  • Skær snegle ud i en tykkelse på 2½ cm. Læg en snegl i hver bagering. Dæk dem til med en opklippet frysepose og læg et tørt viskestykke over.
    Høje kanelsnegle før hævning Bagvrk.dk
  • Lad sneglene hæve i stuetemperatur i 1½-2 timer, til de har nået dobbelt størrelse. Det sidste kvarter af hævetiden varmer du ovnen op til 240° (alm. ovn, ikke varmluft).
    Høje kanelsnegle færdighævet før bagning Bagvrk.dk
  • Skru ovnen ned til 200° og bag sneglene i nederste rille af ovnen i 20-22 minutter, til de er gyldne og sprøde. Fjern bageringene, mens de er varme, så de ikke sidder fast i kagerne.
    Høje kanelsnegle 1 Bagvrk.dk
  • Varm igen ovnen op til 240°, før du bager plade nummer to ved 200°.
  • Lad dine høje kanelsnegle afkøle. Rør en tyk glasur af flormelis, mørk kakao og kogende vand. Pynt sneglene med glasur.

Noter

Kanelsnegle af wienerdej kan lunes i ovnen (uden glasur), hvis du bager dem dagen før. Sneglene kan fryses ned i op til tre måneder.
 
Vil du hellere koldhæve sneglene, lader du dem hæve natten over i køleskabet. Sæt dem ud på køkkenbordet i mindst en halv time, mens du varmer ovnen op.
Tags Bagerbrød, Dansk Klassiker, Morgenmad, Wienerbrød
Følg mig på Instagram

Rengøring af ringene

Ringene blev selvfølgelig brugt i bageriet og bar præg af det med lidt fastbrændt sukker her og der. Derfor gav jeg dem en hovedrengøring uden brug af alt for meget knofedt:

Læg en opvasketabs i en balje. Fyld baljen godt op med kogende vand og lad det stå, til opvasketabs’en er opløst. Læg bageringene ned i det varme vand og lad dem stå, indtil vandet er til at røre ved med bare hænder.

Brug en plasticskuresvamp til at fjerne resten af belægningerne. Skyl ringene i rent vand og tør dem.

Før du bruger ringene, skal de smøres godt indeni med en klat smør eller margarine.

Tags: Bagerbrød, Bageskole, Børnevenlig, Brunch, Creme, Dansk klassiker, Gærdej, Gærkage, Kanel, Marcipan, Morgenmad, Remonce, Snegl, Snegle, Wienerbrød, Wienerdej

Previous Post: « Chili sin carne – nem, vegansk chiliret – her er opskriften!
Next Post: Bismarckshjerter – en småkage med sukkervindue til jul »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Malene

    5. december 2020 kl. 13:08

    Hejsa!

    Jeg kunne godt tænke mig at lade rullen blive i køleskabet natten over, også bage dem om morgenen således at der er helt friskbagt wienerbrød.

    Hvordan vil du foreslå at jeg tilpasser opskriften?

    Vh
    Malene

    Svar
  2. Katrine Damkvist

    10. december 2020 kl. 20:33

    Hvad måler dine bageringe i højden ?

    Svar
    • Lene Tranberg

      10. december 2020 kl. 20:34

      Hej Katrine:-)
      De måler 5,5 cm i højden.
      Kh Lene

      Svar
  3. Patrick

    8. februar 2021 kl. 10:43

    5 stars
    Synes opskriften er rigtig god også uden ringene Har dog lidt problemer med at det kan være svært at få nok lag når man ruller sammen fordi der er så meget af “cremefyldet”

    Svar
    • Lene Tranberg

      8. februar 2021 kl. 10:47

      Hej Patrick:-)
      Tak for din besked:-)
      Ja, det gælder om at få startet rouladen tyndt nok.
      Min mand mener, der skulle være meget mere creme i, hvis det var ham, der bestemte;-)
      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  4. Patrick

    16. maj 2021 kl. 9:48

    5 stars
    Hej igen Lene.

    Nu har jeg fundet nogle ringe til at give mig i kast med, men ved ikke om diameteren er stor nok?

    Hvor stor er dem du bruger?

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. maj 2021 kl. 11:18

      Hej Patrick:-)
      Mine ringe er 10 cm i diameter og ca. 4 cm i højden.

      Kh Lene

      Svar
      • Dorte

        7. september 2021 kl. 18:53

        Hej Lene , endnu en skøn opskrift
        Kan jeg bruge almindelig plantemargarine i stedet for bagemargarine ? Jeg kan ikke få fat i det her i Sydtyskland….eller skal jeg ty til smør ?
        Kærligst
        Dorte

        Svar
        • Lene Tranberg

          8. september 2021 kl. 7:25

          Hej Dorte:-)
          Hvis du med plantemargarine mener det i bakker, vil du ikke kunne rulle det ud i lag. Så skal du hellere bruge smør.
          God bagelyst!

          Kh Lene

          Svar
          • Dorte Ettner

            19. oktober 2021 kl. 12:31

            Tak for svar …tænkte nok at plantemargarine ikke duer

  5. Lisbeth Christensen

    5. august 2021 kl. 15:27

    Lækre snegle , tak for opskriften.

    Hvordan håndterer du frosne snegle? Lader du dem tø op ved stuetemperatur og/eller i ovnen?

    Svar
    • Lene Tranberg

      5. august 2021 kl. 18:40

      Hej Lisbeth:-)
      Jeg lader dem tø op i fryseposen på køkkenbordet og luner dem gerne i ovnen, til de er sprøde igen.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  6. Helene Steffensen

    17. oktober 2021 kl. 1:06

    5 stars
    Hejsa. Glæder mig til i morgen, hvor vi skal have friske nybagte snegle. Dog ser mit fyld væsenligt anderledes ud end dit på billeder. Dit er meget mørkere. Har du puttet brun farin i eller noget, som ikke er nævnt i opskriften?

    Svar
    • Lene Tranberg

      17. oktober 2021 kl. 16:54

      Hej Helene:-)
      Nej, der er ikke farin i remoncen, men der kan være forskel på farven på kanel. Nogle typer er lysere end andre.
      God fornøjelse med sneglene:-)

      Kh Lene

      Svar
  7. Yvonne

    18. oktober 2021 kl. 16:28

    Hvad er Al vanillecremen?

    Svar
    • Lene Tranberg

      18. oktober 2021 kl. 17:31

      Hej Yvonne:-)
      Det er den mængde creme, du får ud af de to æggeblommer og de øvrige ingredienser, der står øverst i opskriften.
      God bagelyst:-)

      Kh Lene

      Svar
  8. Helene

    18. oktober 2021 kl. 18:08

    5 stars
    Fantastiske. Så dog først videoen med udrulning, så det blev ikke helt perfekt, men de smagte alligevel utrolig godt. Tusind tak for en rigtig god opskrift.

    Svar
    • Lene Tranberg

      18. oktober 2021 kl. 21:43

      Hej Helene:-)
      Tusind tak for din søde besked:-)
      Heldigvis har du masser af mulighed for at rette lidt til næste gang.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  9. Charlotte

    20. februar 2022 kl. 11:05

    Kan man stadig købe bageringe af ham Jacob?

    Svar
    • Lene Tranberg

      20. februar 2022 kl. 13:11

      Hej Charlotte:-)
      Det ved jeg faktisk ikke. Jeg har kun købt af ham den ene gang.
      Prøv at sende ham en sms.

      Ellers så jeg, at man kunne købe bageringe som spotvare i Netto for et par uger siden. Måske har de stadig nogle tilbage i din Netto:-)

      God jagt!

      Kh Lene

      Svar
      • Charlotte

        20. februar 2022 kl. 13:53

        Tak for svar. Hvor store er dine bageringe i højde og diameter?

        Svar
        • Lene Tranberg

          20. februar 2022 kl. 14:23

          Hej Charlotte.
          Ringene er 10 cm i diameter og ca 4 cm høje.

          Kh Lene

          Svar
  10. Ann

    7. november 2022 kl. 23:28

    Hej,
    Kan man lave wienerdejen (inkl. udrulninger) om aftenen, og så lade den ligge i køleskabet natten over. Jeg tænker på et skærebræt i en frysepose?
    Så man kan dele arbejdsgangene op:)
    Vh. Ann

    Svar
    • Lene Tranberg

      8. november 2022 kl. 19:47

      Hej Ann:-)
      Ja, det kan du i princippet godt, men så ville jeg reducere i gærmængden, så den ikke færdighæver i køleskabet.
      Jeg vil hellere anbefale dig at forme dejen færdig og så lade den hæve i køleskabet, så du kun skal bage den.

      Kh Lene

      Svar
  11. Michael Larsen

    21. januar 2025 kl. 23:15

    Kan sådan nogle bruges istedet for ?
    https://www.biltema.dk/hjem/kokken-og-husholdning/bageudstyr-og-bagetilbehor/bageforme/muffinform-12-stk-2000034686?utm_source=google&utm_medium=surfaces&utm_campaign=shopping%20feed&utm_content=free%20google%20shopping%20clicks&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_content=hjem&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAqL28BhCrARIsACYJvkfhgDdMJOUB7nTb-9auawsDD9wwJeG9oKOjpwLxicOltbFkOmmPGiUaAp98EALw_wcB&gclsrc=aw.ds
    Mvh.
    Michael

    Svar
    • Lene Tranberg

      22. januar 2025 kl. 10:55

      Hej Michael:-)
      Formene er desværre for små i diameteren. De er kun 8,5 cm i diameter, hvor bageringene er 10 cm i indvendig diameter.
      Jeg præciserer det straks i opskriften.

      Kh Lene

      Svar
      • Michael Larsen

        27. januar 2025 kl. 19:14

        Så er det vel dem her, man skal have 🙂
        https://bagebixen.dk/vare/kagering-rustfrit-staal-oe10cm/

        Svar
        • Lene Tranberg

          31. januar 2025 kl. 11:03

          Ja, de ser fine ud:-)

          Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme