• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Bagvrks guide: 10 tips til at bage i grillen

Bagvrks guide: 10 tips til at bage i grillen

24. august 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Brød behøver ikke altid blive bagt i ovnen. Derfor har jeg skrevet denne guide til dig: 10 tips til at bage i grillen! Opskriften herunder er et grydebrød, som jeg bagte i min stegeso i grillen, men du kan altid bage det i ovnen i stedet for.

Det færdigbagte grydebrød i grillen Bagvrk.dk

10 tips og tricks: Sådan bager du i grillen

Der er en række ting, som er rare at vide, før du går i gang med at bage på terrassen.

  1. Brug en grill med låg. Det er nødvendigt for at grillen fungerer som en ovn.⠀
  2. Bruger du kuglegrill med kul, skal du lægge de glødende kul i en ring rundt langs kanten. Der må ikke ligge kul i midten af grillen, for så bliver den for varm under brødet.
    Bager du i gasgrill, skal du slukke for de(t) midterste gasblus, så der kun er varme i siderne.
  3. Bag med indirekte varme, og brug et bagestål. Bagestålet kan sagtens tåle temperaturerne i grillen og sikrer, at dit brød får en jævn og ikke for voldsom varme nedefra. (Læs mere om bagestål her.)
    Du kan også bruge en bagesten, hvis den kan tåle de høje temperaturer.
  4. Varm stålet op sammen med grillen i ca. 15 minutter. Tjek grillens temperatur på det indbyggede termometer, og mål gerne på stålet med et infrarødt termometer. Temperaturen skal svare til den i opskriften.⠀
  5. Du kan også bage i en stegeso eller støbejernsgryde i grillen. Husk, at den skal varme op sammen med grillen, så den ikke sluger for meget af grillens varme fra brødet.
  6. Stol på din grill og styr din utålmodighed. Lad være med at åbne og lukke grillens låg for at tjekke brødet. Så slipper varmen nemlig ud. Du står jo heller ikke og blafrer med lågen, når du bager i ovnen, vel? 😉
  7. Som udgangspunkt skal brød bagt i grillen have et par minutter mindre, end når det bages i ovnen.⠀
  8. Brug bagepapir under dit brød og klip det til, så det ikke går langt udenfor dejen. Bagepapir gør det nemt at flytte dejen over på bagestålet, men der er ingen grund til at brænde et for stort stykke bagepapir af.⠀
  9. Du kan ikke bage i grillen i en foliebakke eller en bageplade fra ovnen. Dit brød vil brænde på, fordi varmen går lige igennem det tynde metal. Bagepladen kan ikke tåle den stærke varme i grillen, og kan blive skæv eller ødelagt.⠀
  10. Prøv dig frem og lav dine egne eksperimenter. Det er ikke så svært, som du tror.

Mine erfaringer med at bage i grillen

Ikke alt i mit køkken (eller i min grill) lykkes i første forsøg. Jeg er ikke ret gode venner med vores nye gasgrill i forhold til den gamle Weber gasgrill, men jeg må hellere se at lære den bedre at kende.

Vi har haft problemer med at grillen ikke blev ordentligt varm, og når det blæser, kan den ikke holde på varmen. Rimelig træls, når man tror, maden er færdig, og den så slet ikke er det.

Focaccia bagt på grill Bagvrk.dk

Derfor fyrede jeg godt op under bagestålet og grillen i går, da jeg skulle bage et blomsterfocaccia – med det resultat, at både grill og stål blev FOR varme, så brødet blev brændt under bunden…

Heldigvis er det sådan, at øvelse gør mester, og at man lærer af sine fejl – og når man skar den sorte bund af brødet før servering, smagte det dejligt sammen med tzatziki og græske kødboller.

Blomsterfocaccia bagt på grill første forsøg Bagvrk.dk
Som du kan se, er focacciaen sort i bunden pga den høje varme i grillen.

Husk altså at passe på, at grillen og bagestålet ikke bliver for varme i forhold til den opskrift, du bager efter.

Forsøg nummer to var et grydebrød

Det er ikke et af den slags grydebrød, som tager 24 timer at lave, men et af den hurtige slags, som kun tager et par timer. Det var nemlig det, jeg havde til overs, før jeg skulle i motionsklubben til en lille 5 km gåtur.

Grydebrød i hævekurv Bagvrk.dk

Brødet var i sig selv et eksperiment, for jeg har ikke prøvet at bage et hurtigt grydebrød før. Jeg holder allermest af de grydebrød, som har store huller i krummen, og som er håbløst at spise med honning på, fordi al honningen løber igennem brødet;-)

Nærbillede af krumme tips til at bage i grill Bagvrk.dk

Det her brød skulle derimod “bare” bruges til at dyppe i resterne af tzatzikien fra i går, så jeg gik på kompromis med den hullede krumme i forhold til hurtigheden ved at bage brødet på den her måde.

Dejen skal helst være lidt fastere, når den ikke har så lang tid til at udvikle sig. Mens en dej hæver, suger den nemlig mere og mere mel til sig, så dejen bliver mindre blød.

Når du ælter dejen længe, som jeg gjorde her, udvikler du glutennettet under æltningen i stedet for under en lang hævetid. Du får altså stadig en smidig dej, der hæver flot op.

Stegeso i grillen Bagvrk.dk
Stegesoen opvarmes sammen med grillen.

Brødet hæver i alt 75 minutter, før det skal bage i grillen i stegesoen . (Eller under en gryde (med metalhåndtag) på dit bagestål på grillen.) Jeg satte stegesoen i grillen, da jeg tændte den på indirekte varme: Stærk varme hammer på de to yderste brændere og lavt blus på de to midterste.

Når brødet vendes ud i stegesoen, bager det først med låg på for at give brødet tid til at hæve yderligere op under bagningen, og derefter uden låg for at danne skorpe.

Grydebrød 10 tips til at bage i grillen Bagvrk.dk

Brug brødopskriften som en grundopskrift, hvor du kan tilsætte tørrede krydderurter eller drysse med andre typer frø, når du vil bage i grillen.

Det færdigbagte grydebrød i grillen Bagvrk.dk

Hurtigt grydebrød på grill

Et grydebrød, som ikke skal hæve så lang tid, men som får den karakteristiske, tynde grydebrødsskorpe.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Hævetid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 2 timer t 20 minutter min
Ret Brød
Køkken Bagværk
Antal 1 stk.

Ingredienser
  

  • 3 dl lunkent vand (28°)
  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12% fx Valsemøllen Manitoba
  • 1½ tsk groft salt
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk chiafrø til drys

Sådan gør du
 

  • Smuldr gæren, og rør den ud i det lunkne vand. Bland mel og salt og rør halvdelen ind i vandet. Tilsæt olien og resten af melet.
  • Ælt dejen grundigt i 13-15 minutter, til dejen er smidig, blank og slipper skålen. Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik, og lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 45 minutter.
  • Skrab dejen ud på et let meldrysset bord. Træk i dejens sider, og fold dem ind over midten. Træk de nye hjørner op over midten, og stram på den måde dejen op.
  • Vend dejen om med samlingen nedad, og drej den henover bordet med let meldryssede hænder. På den måde bliver dejen kuplet og stram.
  • Hæld chiafrøene ud på en tallerken, og tril oversiden af dejen i dem. Læg et viskestykke i en skål eller hævekurv, drys det med rismel, og læg dejen i kurven med samlingen opad. Træk igen forsigtigt i brødets kanter, så det strammes endnu mere op. Drys lidt mel eller rismel på toppen af brødet i kurven.
  • Dæk kurven til med fryseposen, og lad brødet efterhæve et lunt sted i 30 minutter, mens du varmer grillen op sammen med stegeso eller bagestål/gryde.
  • Varm grillen op til 240° indirekte varme, mens stegesoen står på grillristen og bliver varm sammen med grillen. Tjek varmen, før du bager brødet, fx ved at måle den på stegesoen med et infrarødt termometer.
  • Vend forsigtigt den efterhævede dej ud på stegesoens bund, fjern kurv og viskestykke. Klip nogle dybe snit i brødet med en saks, og læg stegesoens låg på igen. Luk grillen, og bag brødet i 20 minutter.
  • Fjern stegesoens låg, og bag brødet yderligere 15-20 minutter, til brødet er gennembagt og har en fin, sprød skorpe. Lad brødet afkøle på en bagerist, før du skærer af det.

Noter

Grydebrød er fryseegnet i op til 3 måneder. Du behøver ikke bage brødet i grill. Det kan sagtens bages i ovnen i stedet med de samme temperaturer.
Tags Brød, Grill, Grydebrød, Madbrød
Følg mig på Instagram.

Tags: Bageskole, Billig, Brød, Focaccia, Gær, Gærbrød, Gærdej, Gæster, Grill, Grydebrød, Madbrød

Previous Post: « Den bedste opskrift på Walesstang med creme og fløde
Next Post: Sprøde grovbirkes som bagerens – bag selv med fuldkorn »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Vandbakkelseskagemand til fødselsdag – sådan gør du!

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme