• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Hjertefocaccia eller tomatfocaccia – farverigt og nemt madbrød til en romantisk aften

Hjertefocaccia eller tomatfocaccia – farverigt og nemt madbrød til en romantisk aften

15. februar 2023 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Kender du det at vågne op med en god idé i hovedet, som man er nødt til at afprøve? Også selvom det er Valentinsdag, og alle opskrifter med hjerter skulle have været lavet i sidste uge for at kunne nå at inspirere? Det her tomatfocaccia var nødt til at skulle bages.

Tomatfocaccia focoaccia med cherrytomater hjertefocaccia udvalgt Bagvrk.dk

Hjertefocaccia med tomathjerter

Et tomatfocaccia kan bages som et traditionelt bradepandebrød, men du kan nemt forvandle dejen til en anden form, fx et hjerte til en romantisk aften eller en bryllupsbuffet.

Cherrytomaterne skæres skråt over i halve, den ene halvdel vendes 180 grader, og straks danner de to halvdele et hjerte. Når de sættes ned i dejen, bliver dit brød fyldt med små hjerter.

Tomatfocaccia focoaccia med cherrytomater hjertefocaccia udvalgt inden bagning Bagvrk.dk
Når tomaterne skæres over på skrå og sættes sammen omvendt, dannes der små hjerter.

Det er dog vigtigt, at det er aflange blommecherrytomater med afrundede ender, du bruger. Runde cherrytomater bliver ved med at være runde, når de skæres over og sættes sammen, mens de blommecherrytomater, som er spidse i den ene ende, ikke ligner et hjerte.

De bagte tomater bliver rynkede og bløde, når brødet køler af, men de bevarer faconen. Vil du have spændstige hjerter, skal du bage brødet, lade det køle af, lave fordybninger i toppen og sætte de friske tomathjerter ned i dejen. Dit brød, du bestemmer:-)

Tomatfocaccia til grillmad

Hos os hører der godt brød til god grillmad. Sammen med en lækker salat.

Du kan servere focaccia til buffet, grillmad, tapas, antipasti eller en lækker pastaret, hvor du skal bruge godt brød for at suge resten af saucen op.

Bages brødet i en bradepande, skal den måle ca. 22×32 cm. Bagetiden er den samme.

Vil du bage andet brød end dette tomatfocaccia, kunne det være et almindeligt focaccia, et smukt blomsterfocaccia eller et luftigt focaccia bagt med surdej.

Tomatfocaccia focoaccia med cherrytomater hjertefocaccia høj inden bagning Bagvrk.dk
Tomatfocaccia focoaccia med cherrytomater hjertefocaccia udvalgt Bagvrk.dk

Tomatfocaccia bagt som et hjertefocaccia

Et saftigt focaccia med olivenolie, cherrytomater, rosmarin og salt.
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Hævetid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 55 minutter min
Ret Brød
Køkken Bagværk, Italiensk
Antal 1 brød

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand, 27°
  • 1 tsk fint salt
  • 1 dl olivenolie
  • 450 g Tipo 00 hvedemel

Derudover

  • ½ dl olivenolie
  • Flagesalt
  • Frisk rosmarin
  • 20 små blommecherrytomater

Sådan gør du
 

  • Gæren smuldres og opløses i det lunkne vand. Bland salt og olie i og tilsæt melet ad et par omgange. Ælt dejen grundigt, 8-10 minutter, til dejen slipper siden af skålen. Dejen er blød og smidig – og ret klistret, når den bliver sat til hævning.
  • Modstå fristelsen til at putte mere mel i. Du skal næsten ikke røre mere ved dejen, så det gør ikke noget, at den klistrer lidt, men brødet bliver mange gange mere lækkert. Lad dejen hæve tildækket med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik, et lunt sted i 45 minutter.
  • Skær blommecherrytomaterne over i en 45° vinkel. Læg dem parvis på dobbelt køkkenrulle, så noget af saften kan dryppe af.
  • Klargør en bageplade med bagepapir. Hæld dejen forsigtigt ud i bradepanden og skrab skålens sider rene. Gør dine hænder våde. Så hænger dejen ikke fast på hænderne.
  • Form dejen som et hjerte med hænderne. Dejen skal være ca. 3 cm tyk. Du skal ikke trykke for meget på dejen. Der er ingen grund til at presse luften ud af den;-)
    Tomatfocaccia focoaccia med cherrytomater hjertefocaccia inden efterhævning Bagvrk.dk
  • Dæk dejen til med en omvendt bradepande henover og lad den hæve yderligere 30 minutter.
  • Imens varmer du ovnen op til 220°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)
  • Når dejen er færdighævet, drypper du resten af olivenolien henover. Tryk fordybninger med fingrene, drys med flagesalt og rosmarinblade. Sæt tomathalvdelen sammen som hjerter og tryk dem let ned i dejen, så de bliver siddende.
    Tomatfocaccia focoaccia med cherrytomater hjertefocaccia inden bagning Bagvrk.dk
  • Bag dit tomatfocaccia i nederste tredjedel af ovnen i ca. 25 minutter. Brødet skal være bagt, men skal ikke være for mørkt på toppen eller have hård skorpe. Lad brødet afkøle, og skær det i passende stykker.

Noter

Focaccia med cherrytomater kan fryses i op til tre måneder.
Tags Brød, Buffet, Fest, Gæster, Grill, Madbrød, Tapas
Tomatfocaccia focoaccia med cherrytomater hjertefocaccia top Bagvrk.dk
Følg mig på Instagram.

Tags: Billig, Bryllup, Buffet, Fest, Focaccia, Gær, Gærbrød, Gærdej, Gæster, Grill, Italiensk, Madbrød, Nem opskrift, Rosmarin, Tapas, Tomater, Valentinsdag

Previous Post: « Den bedste opskrift på havregrynskugler – den søde konfekt, der tager dig tilbage til barndommen
Next Post: Softkernerugbrød med gær – nemt rugbrød så du aldrig vil købe det færdige igen »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anders Dalum

    17. oktober 2020 kl. 18:28

    5 stars
    Bedste foccacia. Alle jeg har serveret det for er vilde med det

    Svar
    • Lene Tranberg

      17. oktober 2020 kl. 18:30

      Hej Anders:-)
      Tusind tak for din søde besked:-D
      Dejligt, I kan li’ det.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme