• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Nem og cremet porresuppe til efterårsdage

Nem og cremet porresuppe til efterårsdage

24. september 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Når efterårsregnen sætter ind, som den gjorde i går, trænger jeg til noget at varme mig på. Lige netop den bløde, lysegrønne farve, porresuppe får, når den blendes, minder mig om, at det bliver forår igen på et tidspunkt.

Porresuppe med bacon cremet lysegrøn suppe efterår Bagvrk.dk

Det er supernemt at lave en cremet porresuppe, som kan fryses ned, så du har nem aftensmad til de travle dage. Suppen skal blot varmes op, og du skal stege lidt bacon til at drysse ovenpå, hvis du ønsker det.

Opskriften her blev udgivet på bloggen for næsten 4 år siden, så nu er den opdateret med nye billeder og en bedre tekst.

Topping på din porresuppe

Du kan variere toppingen i en uendelighed. Sprødstegt bacon, chorizo eller små skiver pepperoni er lækkert, hvis du vil have lidt køddrys.

Bruger du suppen som en vegetarisk ret/kødløs dag, kan du toppe porresuppen med croutoner, ristede græskarkerner, smørstegt rugbrød eller ristede løg.

Friske krydderurter, forårsløg eller de grønne toppe fra porrerne pynter på toppen.

Du kan bruge friske eller frosne porrer, alt efter om de er i sæson.

Server et godt brød til din porresuppe. Det kunne fx være et focaccia eller de her fuldkornsflutes.

Cremet porresuppe udvalgt billede supernem at lave Bagvrk.dk

Andre supper på bloggen

Jeg forfalder til suppe, når det er koldt, eller når vi skal noget lige omkring spisetid, fx i motionsklubben.

Mandag og onsdag er vi oftest “til løb” i Korup Motion, hvor der både er løbe- og gåhold. Jeg går, mens Morten løber.

Der er flere forskellige supper på bloggen, hvis du vil prøve noget nyt:

Hvis vi tager de kolde sommersupper først, skal du enten kigge på gazpacho, en kold, spansk tomatsuppe eller en kold agurkesuppe.

De varme supper tæller:

  • Indisk dal, en suppe med røde linser. Krydret og lækker.
  • Mulligatawny, en fyldig, indisk suppe med kylling, ris og karry.
  • Græskarsuppe, naturligvis med græskar og oplagt her i efteråret.
  • Grøn ærtesuppe, fin, lækker og grøn.
  • Kartoffelsuppe. Mættende og sart lysegrøn.
  • Rød peberfrugtsuppe. Lækker, krydret og kan serveres både varm og kold.

Ingen af supperne er tidskrævende, så du kan roligt gå i køkkenet;-)

Cremet porresuppe set oppefra bacon skåle med suppe Bagvrk.dk
Cremet porresuppe udvalgt billede supernem at lave Bagvrk.dk

Porresuppe

Nem og cremet porresuppe. Frysevenlig.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Ret Aftensmad, Suppe
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 store porrer (ca 500 g)
  • 400 g kartofler
  • 1 løg
  • 1 liter bouillon (hønse- eller grønsagsbouillon)
  • 2 dl piskefløde
  • Salt og friskkværnet peber
  • 100 g bacon (eller andet drys)
  • Lidt fløde til pynt

Sådan gør du
 

  • Løget pilles, og hakkes fint. Kartoflen skrælles, og skæres i små tern. Porrerne renses, og skæres i tynde skiver. (Det grønne af toppen må gerne komme med.) Der tages lidt porreskiver fra til at pynte med.
  • Løg, kartoffel og porre svitses i lidt fedtstof i ti minutter uden at tage farve. Bouillonen og fløde hældes ved, og det koges i yderligere fem minutter. Tjek, at kartoflerne er møre.
  • Suppen pureres med en stavblender, til den er jævn. Suppen smages til med salt og friskkværnet peber.
  • Inden servering steges de tiloversblevne porreskiver møre i lidt smør. Bacon i tern steges sprød. Suppen anrettes med lidt fløde, som dryppes henover, samt porreskiver og bacon.
  • Serveres rygende varm med godt, groft brød.

Noter

Porresuppe er fryseegnet i op til tre måneder.
Tags Efterår, Porre, Supernem, Suppe, Vinter
Porresuppe før blendning færdigkogt Bagvrk.dk
Porresuppen, før den blendes jævn.

Tags: Aftensmad, Billig, Efterår, Hurtig, Hverdagsmad, Kartofler, Nem, Nem aftensmad, Nem opskrift, Porre, Suppe, Vinter

Previous Post: « Hjemmelavet pizza – den bedste opskrift på sprød pizzabund
Next Post: Othellolagkage – udførlig opskrift på den klassiske lagkage »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme