Nogle gange skal aftensmaden være nem og kunne forberedes i god tid. De aftener, vi er i løbeklubben, er vi først hjemme 19.15, og så skal det altså ikke tage mange minutter, før maden er klar. Sådan en dag kan menuen godt stå på kartoffelsuppe med bacon.
Kartoffelsuppe
Jo flere gange, jeg laver denne suppe, jo oftere får jeg en ny nuance af grøn. Der er forskel på porrer! Og selvom der kun skal én i suppen, er der forskel på, hvor grøn toppen er. Du kan sagtens bruge frosne porrer, hvis det er det, du har. Eller forårsløg. Kartofler er ikke så sippede, hvad de ender i gryden med;-)
Alle kan lave en lækker kartoffelsuppe! Det går lidt nemmere, hvis du har en stavblender eller en foodprocessor. Hvis ikke du har en motoriseret blender af en art, kan du mose kartoflerne med en håndmixer på lav hastighed. Eller du kan presse fyldet gennem en sigte.
Så kan jeg vist ikke koge mere suppe på den fortælling, lad os haste videre med opskriften. Der er til fire personer i sådan en portion.
Er du på jagt efter flere nemme supper, finder du min samlede oversigt her.
Kartoffelsuppe med bacon
Ingredienser
- 1 kg kartofler, gerne en sort, der koger ud eller bagekartofler
- 1 porre (eller 150 g frosne porrer)
- 1 spsk smør eller margarine
- 1½ l vand
- 3 grønsagsbouillonterninger
- 2 dl piskefløde
- 1½ tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- Muskatnød
- 2 pk bacon i skiver
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Rens porren og skær den i tynde ringe. Gem lidt af den inderste, grønne top til pynt, og snit den fint. (Eller brug lidt purløg, hvis du bruger frosne porrer.)
- Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kartofler og porre og svits det et par minutter. Det må ikke blive brunt. Tilsæt vand og bouillonterninger, bring det i kog, og lad det simre for svag varme i 25 minutter, til kartoflerne er godt møre.
- Steg baconen på en tør, varm pande. Den skal være sprød, så den springer i stykker, når du fløjter. Ikke noget med blød bacon her! Lad baconen dryppe af på køkkenrulle, før du klipper den i mindre stykker med en saks.
- Blend suppen til den er cremet og jævn. Tilsæt fløden, varm suppen op til kogepunktet og smag den til med salt, peber og muskatnød.
Skriv et svar