Ærtesuppe er en supernem hverdagssuppe med få ingredienser. Den er klar på en halv times tid, alt efter hvor store stykker du skærer kartoflerne i. Suppen er fyldig og helt uimodståelig med sin lysegrønne farve.
Grøn ærtesuppe er nem hverdagsmad
I disse dage foretrækker vi blød og flydende kost til aftensmad. Junior har fået bøjle på de nederste tænder og strammet den øverste bøjle, så bisserne er ømme. Derfor graver vi i bagkataloget over supper, vi ikke har fået længe.
Grøn ærtesuppe minder ikke om nogen anden suppe. Fordi ærterne ikke koges længe, men blot tør op i den varme suppe, har den en frisk og let sødlig ærtesmag af nyblancherede ærter.
Da jeg var barn, kunne jeg tilbringe timer med at spise friske ærter! Jeg elskede at åbne den tykke bælg og lade ærterne trille ind i munden. Når jeg skulle hjælpe med at bælge ærter, var det ikke alle ærterne, der kom i skålen. Eller, jo, de kom i skålen, men kun for at jeg kunne tage en hel håndfuld ærter og putte dem ind i munden. Sådan har jeg det stadig.
Ærter er min yndlingsgrønsag over alle! Ærtesuppe er ligesom en varm sommerdag i ærtebedet. Lysende grøn med en sødlig smag af ærter.
Der er ikke mange ben i at lave en ærtesuppe. Du behøver ikke engang bruge friske ærter. Det går fint med frosne, fine ærter. Jeg serverede min ærtesuppe med et par dråber fløde til at lave et fint mønster med – og et lækkert grydebrød med sprød skorpe. Det ville også klæde suppen med lidt sprødstegt bacon.
Grøn ærtesuppe
Ingredienser
- 25 g smør
- 3 mellemstore kartofler (ca. 350 g)
- 8 dl grønsagsbouillon
- 300 g frosne ærter
- ½ dl piskefløde
- Salt og friskkværnet peber
- 1-2 tsk kryddereddike (eller citronsaft)
- 150 g frosne ærter
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Smelt smørret i en gryde. Svits kartoflerne i 5 minutter, uden at de tager farve. Hæld grønsagsbouillonen ved, og lad kartoflerne simre deri, indtil de er møre.
- Sluk under gryden og tilsæt de 300 g frosne ærter. Lad dem trække i suppen et par minutter og blend så suppen, til den er jævn. Det kan enten gøres i blender eller foodprocessor ad et par omgange – eller du kan gøre det direkte i gryden med en stavblender.
- Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløden. Varm suppen godt igennem og smag den til med salt, friskkværnet peber og kryddereddike eller citronsaft. Lige inden servering blander du de sidste 100 g frosne ærter i.
Skriv et svar