Grøn ærtesuppe – en dejlig suppe

Da jeg var barn, kunne jeg tilbringe timer med at spise friske ærter! Jeg elskede at åbne den tykke bælg og lade ærterne trille ind i munden. Når jeg skulle hjælpe med at bælge ærter, var det ikke alle ærterne, der kom i skålen. Eller, jo, de kom i skålen, men kun for at jeg kunne tage en hel håndfuld ærter og putte dem ind i munden. Sådan har jeg det stadig. Ærter er min yndlingsgrønsag over alle! Ærtesuppe er ligesom en varm sommerdag i ærtebedet. Lysende grøn med en sødlig smag af ærter.

Ærtesuppe

Der er ikke mange ben i at lave en ærtesuppe. Du behøver ikke engang bruge friske ærter. Det går fint med frosne, fine ærter. Jeg serverede min ærtesuppe med et par dråber fløde til at lave et fint mønster med – og et lækkert grydebrød med sprød skorpe. Det ville også klæde suppen med lidt sprødstegt bacon.

Grøn ærtesuppe, 4 personer

  • 25 g smør
  • 3 mellemstore kartofler (ca. 350 g)
  • 8 dl. grønsagsbouillon
  • 300 g frosne ærter
  • ½ dl. piskefløde
  • Salt og peber
  • 1-2 tsk. kryddereddike (eller citronsaft)
  • 100 g frosne ærter

Serveres med godt brød og et par dråber piskefløde.

Ærtesuppe

Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Smelt smørret i en gryde. Svits kartoflerne i ca. 7 minutter, uden at de tager farve. Hæld grønsagsbouillonen ved, og lad kartoflerne simre deri, indtil de er møre.

Sluk under gryden og tilsæt de 300 g frosne ærter. Lad dem trække i suppen et par minutter og blend så suppen, til den er jævn. Det kan enten gøres i blender eller foodprocessor ad et par omgange – eller du kan gøre det direkte i gryden med en stavblender.

Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløden. Varm suppen godt igennem og smag den til med salt, friskkværnet peber og kryddereddike eller citronsaft. Lige inden servering blander du de sidste 100 g frosne ærter i.

Ærtesuppe

Server din ærtesuppe med godt brød til. Pynt evt. suppen med et par dråber fløde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *