• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Indisk dal med agurkeraita – fordi jeg bagte naan

Indisk dal med agurkeraita – fordi jeg bagte naan

29. januar 2017 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

En indisk dal eller dhal er hverken en suppe eller en gryderet. Der er ikke kød i, men I guder, hvor smager det fantastisk. Det er nemt og hurtigt at lave, så man kan sagtens servere det en hverdagsaften, hvor man er kommet sent hjem og trænger til at få varmen. For man får varmen. Suppen er en lille smule stærk, men der er mulighed for at justere på styrken og varmen.

Indisk dal med agurkeraita. En nem opskrift fra Bagvrk.dk.

Dal er indisk

Denne indiske middag startede egentlig med Bagestålet, som flyttede ind tidligere på ugen og nærmest tiggede om at blive testet. Min opskrift på naanbrød trængte til et par justeringer, og det ville være hurtigt bagt. Derfor stod der ‘Indisk’ på menuen. Jeg skulle bare finde noget at dyppe brødet i.

Indisk dal med agurkeraita. En nem opskrift fra Bagvrk.dk.

Dal er en ret kogt på røde linser, tilsat en krydret olie. Denne version har nærmest konsistens som suppe.

Raita minder om tzaziki. Men der er ikke hvidløg i. Yoghurten er smagt til med salt, peber og spidskommen, og kan klart anbefales til lige at tage det skarpe af dal’en. Raita kan bruges som tilbehør til alle andre indiske retter.

Indisk dal med agurkeraita. En nem opskrift fra Bagvrk.dk.
Indisk dal med agurkeraita. En nem opskrift fra Bagvrk.dk.

Indisk dal med agurkeraita

Supernem, indisk ret kogt på røde linser.
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Ret Aftensmad, Suppe
Køkken Indisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Dal

  • 250 g røde linser
  • 1 liter vand
  • 4 modne tomater i grove tern
  • 6 spsk friske, hakkede korianderblade

Krydderolie

  • 4 spsk solsikkeolie
  • 2 tsk hele sennepsfrø helst de sorte, hvis du kan få fat i dem
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 2 tsk finthakket, frisk ingefær
  • 1-2 tsk rød karrypasta
  • ½-1 tsk knust, tørret chili
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • Salt og friskkværnet, sort peber

Agurkeraita

  • 15 cm agurk
  • ½ liter yoghurt naturel
  • 3 spsk friske, grofthakkede mynteblade
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • Salt og friskkværnet, sort peber
  • Lidt chilipulver

Sådan gør du
 

Dal

  • Skyl linserne i koldt vand, indtil vandet er klart. Bring dem i kog sammen med vandet. Skum evt. urenheder af overfladen, og kog dem ved svag varme i ca. 20 minutter.
  • Imens varmes olien op på en pande. Tilsæt krydderierne og rist dem i 1-2 minutter, mens du rører af og til.
  • Tag gryden af varmen, når linserne er færdige, og blend dal’en glat med en stavblender. Tilsæt krydderolien og tomaterne og varm dal’en op til kogepunktet. Smag den til med salt og peber og evt. mere karrypasta eller chili. Dal’en skal ikke koge længere, tomaterne må gerne smage lidt af friske tomater og ikke kogte.

Agurkeraita

  • Dræn yoghurten igennem et kaffefilter (alternativt kan du bruge skyr eller græsk yoghurt, som er tykkere i konsistensen. – Så skal du bruge ca. 3½ dl.).
  • Skræl agurken og riv den groft på et rivejern. Læg den i en sigte, og drys lidt salt over, så vandet trækker ud af den. Vrid agurken godt fri for væde, og bland den i yoghurten sammen med mynteblade.
  • Raita’en smages til med spidskommen, salt og peber og stilles koldt indtil servering. Drys lidt chilipulver eller spidskommen over som pynt.
  • Raita kan holde sig i køleskabet op til 3 dage.

Noter

Dal serveres med en skefuld agurkeraita og friske korianderblade på toppen – og med lækre nybagte naanbrød til.
Tags Indisk, Linser, Suppe, Vegetar
Følg mig på Instagram
Indisk dal med agurkeraita. En nem opskrift fra Bagvrk.dk.

Husk at servere lækre, hjemmebagte naanbrød til;-)

Tags: Aftensmad, Familiefavorit, Hurtig, Hverdagsmad, Indisk, Linser, Nem, Nem aftensmad, Nem opskrift, Suppe, Tilbehør

Previous Post: « Naanbrød – uundværligt og nemt madbrød til indisk mad
Next Post: Broccolisalat – lækkert tilbehør til mange »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Herdis

    7. marts 2022 kl. 14:54

    5 stars
    Virkelig godt og nem opskrift.
    Hej fra Herdis

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Gateau Marcel – den ultimative chokoladekage
  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær
  • Muffins med flødetabletter og karamelfyld –…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme