Nogle gange kræver en opskrift en remake eller et forsøg nummer 2, før de bliver rigtig gode. Og gode nok til at komme på bloggen. Det gælder også denne kartoffeltortilla.
Vi spiser gerne tapas med gode venner eller bare os selv. Jeg lavede dog denne menu sidste år:
- Gouda oste og oliven
- Serranoskinke, mortadella og kogt skinke
- Gulerødder med baconsvøb
- Søde, røde peberfrugter marineret i olie
- Kartoffeltortilla (denne opskrift)
- Rejer i hvidløgsolie
- Grønne padronpeber med salt
- Gazpacho
- Brød med tomater
- Grillede, grønne asparges
- Ramsløgpesto
- Fyldte champignons
- Surdejsfocaccia med sorte oliven
- Grydebrød med hvidløgssmør
- Krydrede kiks med surdejsrester
Kartoffeltortilla
Det er ikke svært at lave en kartoffeltortilla. I virkeligheden er det blot kartofler i små tern med en æggekage rundt om. Jeg vil dog virkelig anbefale dig at forkoge kartoffelternene. Ellers er de enormt lang tid om at blive møre, og så bliver resultatet ikke nær så lækkert.
Hvis du serverer tortillaen som en del af et tapasbord eller en buffet, er der 8 stykker i den. Hvis du bruger den som tilbehør i stedet for en kartoffelret, er der til fire personer.
Tortillaen kan spises både lun og kold. Begge dele smager dejligt.
Kartoffeltortilla
Ingredienser
- 400 g kartofler
- 4 æg, str. M/L
- 1 dl creme fraiche, 18% eller piskefløde
- 30 g skalotteløg eller forårsløg
- 2 fed hvidløg
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør en form med en diameter på 23 cm ved at lægge et stykke tilklippet bagepapir i bunden af formen og smøre siderne godt med smør.
- Skræl kartoflerne og skær dem i små tern på 1×1 cm. Bring dem i kog i letsaltet vand og lad dem småsimre i 6-8 minutter, til de er møre.
- Hak skalotteløg og hvidløg fint. Bland det med æg og creme fraiche, og smag til med salt og peber.
- Fordel kartoffelternene i formen, og hæld æggemassen over. Bag din kartoffeltortilla i nederste tredjedel af ovnen i ca. 30 minutter, indtil æggemassen er fast, og kanten er let gylden.
- Lad tortillaen afkøle i formen, til den er lunken, vend den ud, fjern bagepapiret og skær den i lagkagestykker med en brødkniv med bølget skær. På den måde trykker du ikke tortillaen sammen, men får pænere stykker.
Skriv et svar