• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Brioche med gær – en burgerbolle fuld af smag og smør

Brioche med gær – en burgerbolle fuld af smag og smør

8. april 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Briochen er udråbt til kongen af burgerboller. Den runde burgerbolle som glinser af æggepenslingen. Mørkebrun, luftig, blød. Drømmer du om at servere smukke brioche med gær, er du kommet til det helt rigtige sted. Her er den perfekte opskrift.

Brioche med gær høj Bagvrk.dk

Der findes allerede en briocheopskrift med surdej på bloggen, men der har været stor efterspørgsel efter en opskrift på brioche med gær.

Brioche med gær

Du vil ikke blive skuffet over opskriften. Snarere tværtimod. Som du måske har læst i opskriften om surdejsbrioche, er der en hård burgerbollekritiker i familien, og spørgsmålet kom også i går:

Er det ikke den burgerbolle, vi ikke kan li’?

Jo, det var det. Men ligesom da han smagte brioche med surdej, blev han glædeligt overrasket i går, min mand. Der er mere bid i de her briocheboller med gær, end i dem du køber eller får serveret på mange burgerrestauranter.

Brioche med gær top udvalgt Bagvrk.dk

Der er masser af smag. De store mængder æg og smør får godt modspil af blandingen af Hvid hvede fuldkornsmel og det lyse mel, som i det her tilfælde var Manitoba hvedemel. Det er ikke så vigtigt med meltypen, men det er vigtigt, at melet har et højt protein-/glutenindhold, så du får en god glutenudvikling i dine boller. Det gør dem nemlig luftige. Vil du vide mere om mel, skal du tage et kig på Bagvrks Bageskole.

Kombinationen af Hvid hvede fuldkornsmel og hvidt mel gør, at bollerne mætter meget mere, end du tror. Mine boller blev vejet af til 110 g, men du er velkommen til at lave dem mindre, hvis du vil. Husk at tilrette bagetiden.

Kan du trille en bolle, er du godt på vej!

Det er ikke en kunst at bage boller, men du skal øve dig i at trille helt runde boller. Det gør nemlig forskellen mellem boller og vildt smukke, runde boller.

Når du triller bollerne mod bordpladen, strammes overfladen op, og det yderste lag dej holder på al den luft, der dannes indeni bollerne, så de hæver op og bliver helt runde.

Forestil dig en halvblød ballon, hvor du presser luften ud i den ene side ved at stramme den til. Det er det samme, der sker i dine boller.

Når du bager burgerboller, vil du gerne have en større flade på bollerne, så de kan rumme alt det gode, du fylder i dem. Derfor presses bollerne flade, når de har hævet 20 minutter, før de får lov at hæve resten af tiden.

Ubagte og bagte briocheboller Bagvrk.dk

Som du kan se på billedet herover, ser bollerne ikke ud af meget, når de kommer i ovnen, men de svulmer op til flotte, hvælvede burgerboller som dem i baggrunden.

Der hældes en spiseskefuld vand ind i fx en bradepande i bunden af ovnen, når bollerne sættes ind. Det skaber damp og forsinker afbagningen af skorpen, så bollerne hæver endnu mere op. Vil du ikke have dine briocheboller helt så høje, så undlad vandet til damp.

Frikadelleburger i brioche med gær Bagvrk.dk

Hvad skal der i en burger?

Der er lige så mange meninger om, hvad der skal i en burger, som der er mennesker, tror jeg. I aftes lavede vi frikadelleburgere. En stor frikadelle omgivet af mayonnaise på bollen, salat, rødkål og syltede agurker. Simpelt, nemt og mættende.

I en almindelig burger er jeg glad for at få guacamole og langtidsbagte tomater i. Plus naturligvis salat, cheddar, ketchup – og et grillspyd i træ til at holde sammen på det hele.

Brioche top udvalgt Bagvrk.dk

Brioche med gær

Briochebollen er kongen af burgerboller. Nem opskrift med gær.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 14 minutter min
Hævetid 1 time t 35 minutter min
Samlet tid 2 timer t 14 minutter min
Ret Aftensmad, Brød
Køkken Bagværk
Antal 10 stk.

Ingredienser
  

  • 1½ dl lunken mælk
  • 25 g gær
  • 4 æg, str. M/L
  • 350 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
  • 200 g hvid hvede fuldkornsmel
  • 1½ tsk groft salt
  • 1½ tsk sukker
  • 150 g blødt smør
  • Til pensling: Sammenpisket æg

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i mælken. Tilsæt de fire æg og bland godt.
  • Bland mel med sukker og salt. Ælt ⅔ af melet ind i dejen, før du tilsætter smørret og ælter, indtil der ikke er mere synligt smør. (Det gøres nemmest med K-spaden til din røremaskine.)
  • Skift til dejkrogen, tilsæt resten af melet og ælt dejen godt i 12-15 minutter, til den er blank, smidig og næsten slipper skålens sider. Dejen virker en smule klistret, men det er helt OK.
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 45 minutter.
  • Del dejen i 10 stykker á ca. 110 g. Stram bollerne op og tril dem runde mod bordpladen. Sæt 5 boller på hver bageplade, beklædt med bagepapir. De skal stå med god afstand.
  • Dæk bollerne til med et hårdtopvredet viskestykke og lad dem hæve i 20 minutter. Fjern viskestykket, læg et stykke bagepapir henover bollerne og pres dem flade til ca. 1 cm tykkelse med fx et skærebræt.
  • Fjern bagepapiret og dæk igen til med viskestykket. Lad bollerne hæve igen i 30 minutter. Imens varmer du ovnen op til 220° (alm. ovn, ikke varmluft). Opvarm en støbejernstallerken eller en lille bradepande i ovnens bund sammen med ovnen.
  • Pensl briochebollerne med sammenpisket æg. Lad dem tørre i et par minutter og gentag penslingen. Det gør dem ekstra blanke.
  • Sæt den første plade med boller ind i nederste tredjedel af ovnen. Hæld en spiseskefuld vand i støbejernstallerkenen i bunden og luk straks ovnlågen. Bag dine brioche i ca. 14 minutter.

Noter

Briocheboller med gær er fryseegnede i op til tre måneder. 
Tags Boller, Burger, Gærdej, Grovboller, Madbrød
Brioche med gær Bagvrk.dk
Følg på Instagram

Tags: Aftensmad, Bagværk, Bagvrks bedste, Boller, Børnevenlig, Burger, Familiefavorit, Gær, Gærbrød, Gærdej, Grill, Madbrød, Nem opskrift, Sandwich, Sommer

Previous Post: « Kanelgifler – endnu bedre end Pågens;-)
Next Post: Sy køletaske af en IKEApose – IKEAhack, plads til en sixpack »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme