• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Kanelgifler – endnu bedre end Pågens;-)

Kanelgifler – endnu bedre end Pågens;-)

7. april 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Mig: “Hvad er det dog, du går og spiser, dreng?” Den 20-årige: “Jeg fik lige sådan en lyst til kanelgifler…”

Det er ikke ret tit, at vi ikke har kage i huset i forvejen, men forestil dig en langlemmet søn med en pose Pågen kanelgifflar i hånden, hvor han stikker den ene efter den anden i munden…

Jeg medgiver gerne, at de er bløde og smager af langt mere end én, men ligefrem at spise købte kanelgifler? Ham igen: “Jamen, du har jo aldrig bagt nogen?”

Kanelgifler, bedre end Pågens. En lækker opskrift fra Bagvrk.dk

Kanelgifler

Se godt efter på billedet herover. Får du ikke bare lyst til at gå i køkkenet og bage kanelgifler med det samme?

Der skulle to forsøg til, før jeg ramte størrelsen og fik dem til at blive stående uden at vælte. De smager dejligt og der er endda mere fyld i de her end i de købte. 

Efter en hurtig tur i ovnen på fjerdedagen, smagte de stadig som nybagte. Du ved præcis, hvad der er i giflerne, og det er ikke så ringe endda.

Det første hold gifler blev for store, og de væltede i ovnen. Alt smørret i fyldet flød ud og lå under bagepapiret. Jeg googlede Pågen kanelgifflar og fandt den indlysende forskel: Der er ikke smør i fyldet i kanelgifler!

Bagemargarine har et andet smeltepunkt og sammensætning end smør, og der ender ikke en masse snask under bagepapiret. Jo, margarinen smeltede også, men den blev dog på papiret og blev delvis suget op i kagen igen, da den kølede af på pladen efter bagning.

Det første forsøg, som kiksede i ovnen.

Smør >< margarine spørgsmålet

Hvis du insisterer på at bruge smør i dejen, ville jeg gribe fyldet anderledes an. Jeg ville pensle med smeltet smør og fordele sukkerblandingen ovenpå, før jeg folder dejen sammen. På den måde er der ikke så meget smør, der kan smelte i fyldet.

Du skal ikke blive bange, hvis der løber fyld ud af dine kanelgifler, selvom du bruger margarine. Det kan ikke undgås, når du bager noget med fyld af fedtstof og sukker, fordi det smelter. Men der er så meget fyld i giflerne, at der gerne skulle blive meget tilbage. Lad dem køle af på pladen og klistre fast til det kanelfyld, der ligger under dem. Så bliver de gode alligevel.

Jeg brugte smør i dejen, også i anden portion, som lykkedes over al forventning. Størrelsen blev den rigtige, og de blev stående. Kanelgifler skal stå MEGET tæt på bagepapiret. Så har de nemlig ikke plads til at vælte omkuld. Og skulle de yderste i rækken alligevel gøre det, hjælper du dem lige på plads med en paletkniv, når de kommer ud af ovnen og stadig er varme.

Kanelgifler, bedre end Pågens. En lækker opskrift fra Bagvrk.dk

Er rørsukker bare rørsukker?

Det korte svar er: Nej! Min rørsukker er meget finkornet og holder derfor godt på fedtstoffet, så fyldet ikke flyder ud. Det kan godt betale sig at blende sit sukker, når det er til fyld. Jo mere overflade sukkeret har, jo bedre holder det sammen på fyldet. Mange fine korn er bedre end få, grove sukkerkorn.

Til dejen tog jeg udgangspunkt i min kæmpekanelsnegl. (Hvis du ikke har prøvet den, så burde du. Du er virkelig gået glip af noget!) Jeg halverede dejen og rettede lidt til. Jeg skar ned i gærmængden, så mine kanelgifler ikke ville hæve så voldsomt. Og endelig rullede jeg dejen endnu tyndere ud. De endte med at blive helt fantastiske:-)

Lad være med at bage giflerne for længe. De må gerne være lidt lyse og bløde. Jeg penslede ikke mine, men hvis du vil, kan du pensle med lidt sammenpisket æg.

Det er også vigtigt, at du husker at lægge et hårdtopvredet viskestykke over de varme kanelgifler, så fugten bevares indeni brødet i stedet for at fordampe.

Kanelgifler, bedre end Pågens. En lækker opskrift fra Bagvrk.dk

Velbekomme – og tak, fordi du læste med:-)

Kanelgifler, bedre end Pågens. En lækker opskrift fra Bagvrk.dk

Kanelgifler

Bløde kanelgifler som Pågens Kanelgifflar
Udskriv Gem på Pinterest
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 24 stk.

Ingredienser
  

Dej

  • 1 dl mælk
  • 10 g gær
  • 1 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 2 spsk sukker
  • 1 nip salt
  • ¼ tsk kardemomme
  • 50 g blødt smør
  • 280 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%

Kanelfyld

  • 150 g bagemargarine, stuetemperatur
  • 100 g farin
  • 50 g rørsukker, finkornet
  • 2 spsk kanel
  • 2 spsk Maizena
  • Evt. lidt sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du
 

Dejen

  • Lun mælken, til den er håndvarm og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og halvdelen af melet og bland det godt sammen. Ælt det bløde smør ind i dejen og tilsæt herefter resten af melet. Ælt dejen i 8-10 minutter, til den er blød og smidig. (Dejen er stadig lidt klistret. Det skal den være, hvis du ikke vil have tørre kanelgifler.)
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og stil dejen til hævning et lunt sted i en times tid, til den har fordoblet sin størrelse. (Jeg hævede min dej i ovnen ved 37°.)
  • Imens rører du kanelfyldet sammen til en ensartet masse. Bare lad det stå ved stuetemperatur, så det er nemt at fordele på dejen.

Udrulningen

  • Ælt dejen kort igennem på et let meldrysset bord. (Jo mindre mel, du ælter ind, jo bedre resultat får du.) Rul dejen tyndt ud til en rektangel på ca. 40×45 cm. Flyt på dejen undervejs, så den ikke klæber fast til bordet.
  • Fordel kanelfyldet jævnt på dejen. Skær dejen igennem på midten, så du har to halvdele på 20×45 cm. Fold fra midten af dejen (ikke rulle, for du vil ikke have runde kanelgifler), så du starter med at lægge tre cm af dejen ind over fyldet hele vejen hen og derefter folde den videre, så du har “rullet” en flad rulle, der er 45 cm lang. Afslutningen af dejen skal være nederst.
    Kanelgifler, bedre end Pågens. En lækker opskrift fra Bagvrk.dk
  • Skær enden af rullen og del den i stykker á 3½ cm bredde. Kanelgifler skal stå ret tæt på pladen; i rækker med skærefladerne mod hinanden. Der skal kun være 3-4 mm mellemrum. På den måde kan de læne sig lidt op ad hinanden i ovnen, så de ikke triller helt rundt. Dæk giflerne til med et viskestykke, vredet hårdt op i varmt vand og lad dem efterhæve et lunt sted i 30 minutter.
    Kanelgifler, bedre end Pågens. En lækker opskrift fra Bagvrk.dk
  • Imens varmer du ovnen op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Pensl dine gifler med lidt sammenpisket æg, hvis du vil.

Bagningen

  • Bag dine færdighævede kanelgifler i nederste tredjedel af ovnen i 10-12 minutter. (Hvis de bliver meget skæve i ovnen, kan du efter 8 minutters bagetid åbne ovnen og skubbe hver række gifler tættere sammen med to paletknive, så de står helt tæt og oprejst.) Gifler skal ikke være mørke og sprøde, men lidt lyse.
  • Når du tager pladen ud, så ret evt. rækkerne til med to paletknive, så de står pænt på pladen og ikke er skæve. Læg igen det hårdtopvredne viskestykke over dine kanelgifler og lad dem køle af.
  • Der skal hverken glasur eller noget andet på kanelgifler, men det vil jeg lade være helt op til dig. Du får alligevel fedtede fingre af at spise dem, så hvorfor ikke også slikke glasur af fingrene?

Noter

Kanelgifler er fryseegnede, men ellers holder de sig også fint i en frysepose ved stuetemperatur. Hvis du vil lune dem inden servering, så varm ovnen op til 200°, kør hurtigt giflerne ind under den kolde hane og sæt dem på bagepapir, før du luner dem i ovnen i ca. 5 minutter.
Tags Gærdej, Kage, Kanel

Indlægget blev udgivet første gang i marts 2017.

Tags: Bagværk, Billig, Børnevenlig, Dansk klassiker, Familiefavorit, Gær, Gærdej, Gærkage, Kanel, Klassisk, Nem opskrift

Previous Post: « Cannelloni med kødsauce – pastarør gratineret i ovnen
Next Post: Brioche med gær – en burgerbolle fuld af smag og smør »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anna

    25. marts 2018 kl. 20:19

    Hej, jeg skal da helt sikkert prøve denne opskrift, mums! Du skriver, at du brugte smør men anbefaler margarine? Fungerede det fint nok ved at pensle det smeltede smør på dejen? Hvad synes du fungerede bedst?

    Svar
    • LT

      25. marts 2018 kl. 20:26

      Hej Anna:-)
      Den første portion lavede jeg med smør i fyldet (i stedet for margarine) og der endte al smørret under bagepapiret. Anden portion brugte jeg margarine til, og det flød ikke nær så meget ud.
      Jeg har ikke afprøvet metoden med at pensle med smeltet smør endnu. Det var ment som en løsning til dem, som ikke bager med margarine.
      Hvis du prøver det, så giv mig endelig en tilbagemelding, hvordan de blev.
      Kh Lene

      Svar
  2. Maja Hansen

    27. marts 2018 kl. 18:17

    Hej Lene.
    Jeg har tænkt mig at bage disse kanelgifler i morgen, men det eneste jeg har er Stege og Bage margarine. Kan jeg bruge det?

    Med venlig hilsen
    Maja

    Svar
    • LT

      27. marts 2018 kl. 19:33

      Hej Maja:-)
      Ja, det kan du sagtens. Jeg er lige blevet gjort opmærksom på, at finkornet sukker/rørsukker holder bedre på fedtstoffet, så der ikke smelter så meget ud af fyldet. Så hvis du har mulighed for at blende sukkeret, vil du få et bedre resultat:-)
      Kh Lene

      Svar
      • Maja Hansen

        28. marts 2018 kl. 7:12

        Hej Lene 🙂
        Tusind tak for det hurtige svar.
        Jeg prøver at blende sukkeret når jeg laver kanelgiflerne 🙂

        Med venlig hilsen
        Maja

        Svar
      • Maja Hansen

        28. marts 2018 kl. 14:38

        Hej Lene.
        Så har jeg lavet kanelgiflerne 🙂
        De er virkelig lækre! De bliver helt sikkert lavet igen!

        Med venlig hilsen
        Maja 🙂

        Svar
        • LT

          28. marts 2018 kl. 14:45

          Hej Maja:-)
          Jaaa, det var dejligt at høre!
          Ha’ en skøn påske;-)
          Kh Lene

          Svar
  3. Karina

    10. april 2018 kl. 11:32

    Vi siger tak for (endnu) en skøn opskrift. Jeg har lavet to portioner af giflerne og anden gang syntes jeg, at de forsvandt lige vel hurtigt, så jeg sagde til min søn på 12: “Hmmm – jeg syntes, at der var mange gifler og nu er der næsten ingen” – hvortil han svarede: “Jamen mor, jeg kan ikke lide dem – jeg eeelsker dem!”, så det er vist det maximale antal stjerner man kan få for en opskrift 🙂

    Svar
    • LT

      10. april 2018 kl. 11:34

      Nårh, hvor er han sød❤️ Hils og sig tak Og tak for de søde ord
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme