Langtidsbagte tomater (eller semidried tomater) indeholder den dybe smag af sol og sommer. Du kan sagtens lave dem om vinteren, hvis du køber nogle cherrytomater, som har fået lov at modne på planten, før de er blevet plukket og sendt til butikken.
Langtidsbagte tomater
Ved at ovntørre tomater, fremhæver du tomaternes smagsnuancer. Du understreger dem med krydderierne og konserverer dem i olivenolie.
Tomaterne passer sig selv i ovnen, det bliver ikke meget nemmere. Nogle gange kan du finde cherrytomater på tilbud hos din grønthandler, fordi de er meget modne. Så køb dem endelig og gem dem på glas.
Langtidsbagte tomater
Ingredienser
- 300 g cherrytomater
- 3 tsk tørret timian (eller 2 spsk frisk)
- 2 tsk sukker
- 1 tsk fint salt
- Friskkværnet sort peber
- 3 fed hvidløg
- 1 dl olivenolie
Sådan gør du
- Halver tomaterne, og læg dem i et ildfast fad med skærefladen opad. Pres hvidløgsfedene, og rør alle krydderierne sammen med olivenolien. Fordel olien over tomaterne, og sæt fadet i ovnen ved 100° varmluft i 2 timer.
- Skyl et syltetøjsglas med Atamon, og hæld tomaterne over i det. Sørg for, at de altid er dækket af olie. Langtidsbagte tomater opbevares bedst i køleskabet.
Noter
Brug langtidsbagte tomater i hjemmelavede burgere, fx. sammen med guacamole og syltede rødløg, serveret i hjemmebagte burgerboller. De kan spises som tapas eller til modne oste.
Skriv et svar