• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Brioche med surdej – meget bedre burgerboller end du tror!

Brioche med surdej – meget bedre burgerboller end du tror!

6. februar 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Brioche med surdej er kongen af burgerboller. Lad mig overbevise dig med den her opskrift.

Jeg stillede spørgsmålet på både Facebook og Instagram: “Er du fan af brioche eller ikke?” Svaret var som forventet tvetydigt. Nogle var meget store fans, andre var lodret imod.

Mit svar var på nej-siden for en uge siden, men nu er mit svar et helt andet. Det kommer nemlig an på…

Brioche med surdej højformat snit krumme Bagvrk.dk

Definitionen på brioche er et brød med store mængder smør og æg. Så langt er alle enige. Og hvad udtalen angår, er den korrekte (danske) måde at sige det på: bri-åsj med tryk på anden stavelse.

Nogle mener, at brioche kun er søde boller og dermed helt uegnede som burgerboller. Det ville svare til at putte en bøf i en krydderbolle. Delvis enig. Men igen, det kommer jo an på, om det er en sød brioche, du bager;-)

Andre modstandere mener, at brioche er et papbrød fuldt af luft, som klapper sammen, når man trykker på den.

Sådan nogle briocher har jeg også smagt. Endda fra “dedikerede burgerrestauranter”. Der kom jeg kun den ene gang.

En brioche med surdej er en helt anden oplevelse end en brioche bagt med gær – ligesom der er forskel på en bolle med gær eller med surdej. Man kan derfor ikke skære alle briocher over én kam. Kan vi blive enige om det?

Brioche med surdej Bagvrk.dk

Læserspørgsmålet

Jeg fik en besked fra Kirstine med et screenshot fra bloggens søgefunktion. Jeg havde ingen opskrift på brioche.

What?! Findes der virkelig noget, du IKKE har bagt…… Kan det passe!?

Kirstine havde både været på Google og tjekke stavemåden og undersøgt, om det var en gammel version af bloggen, hun var på. Så overbevist var hun om, at der var tale om en fejl.

Fejlen var udelukkende, at jeg ikke havde forsøgt mig med brioche.

Brioche-modstanderen

Den største brioche-modstander i familien var min mand. Junior havde set tilstrækkeligt mange YouTube-madvideoer til, at han gerne ville smage en brioche.

Ergo købte vi en pakke briocheboller og en almindelig pakke burgerboller i Netto. (Nej, det er ikke altid, vi får hjemmebagt brød;-)) Briochen smagte da OK, men jeg syntes stadig den var lidt for blød og lidt for fedtet i konsistensen – hvorimod den almindelige burgerboller virkede luftig, men grænsende til det lidt tørre.

Efter en del research på nettet, var jeg klar til selv at bage briocher. Jeg var overbevist om, at med surdej ville jeg få den sejhed i krummen, som jeg synes, kendetegner en god bolle.

Speltmel gjorde mine briocher lidt grovere. Jeg kunne lige så vel have brugt hvid hvede fuldkornsmel, men det sigtede speltmel stod forrest.

Brioche-modstanderen er vendt til brioche-fan. Altså ikke superfan, men dog fan. Der er bid i en surdejsbrioche. Den har en lækker, luftig krumme, men uden at den forsvinder i den blå luft eller klistrer fast i ganen.

Brioche med surdej oppefra højformat Bagvrk.dk

Brioche med surdej

Den store mængde æg giver en helt særlig smag til bollerne. Sammen med smørret og surdejen.

Jo længere, din dej hæver, jo mindre smager den af sukker, men mere syrligt af surdej. Du er nødt til at eksperimentere dig frem og finde frem til den perfekte hævetid efter din smag.

Jeg bruger min røremaskine i opskriften. Det gør det meget nemmere at ælte smørret ordentligt ind i dejen og ælte den så længe, som den har brug for for at blive rigtig lækker. Hvis du håndælter dejen, må du være tålmodig og ikke tilsætte mere mel end angivet.

I opskriften giver jeg dig forskellige muligheder, både med hensyn til bagetidspunkt og hævetid. Det er netop det geniale med surdej, at dejen er mere fleksibel end en gærdej.

Surdejen er mere robust, men samtidig elsker jeg surdejen for de store huller, der kommer i krummen efter en lang hævning. Jeg er normalt meget forsigtig med at håndtere surdejen for meget, fordi de store luftbobler indeholder den luft, der bliver til store huller i brødet.

Trillede briocheboller Bagvrk.dk

Men en brioche skal strammes op og trilles til boller. Det er ikke svært, for den store mængde æg og smør forhindrer at dejen klistrer til bord og hænder. Du skal kun lige dyppe fingre og håndflader i mel, ikke mere.

Friktionen mod bordet strammer dejens overflade op, så bollerne bliver spændstige og glatte på overfladen.

Brioche med surdej snit højformat Bagvrk.dk

Du skal bruge en surdej

For at bage brioche med surdej, skal du selvfølgelig have en livlig og bagedygtig surdej. Har du ikke allerede en, kan du nemt starte en surdej op med min nemme guide til at starte den – og holde liv i den.

Det tager ca. en uge at starte en surdej, og det eneste, du skal bruge, er mel, vand og tålmodighed.

Surdej udvalgt billede højformat Weck glas Bagvrk.dk

Imens du venter på, at surdejen bliver klar, kan du passende finde på et godt navn til den. Min er opkaldt efter min bedstefar, som altid var god, rar og ville gøre alt for sine børnebørn. Han hed Alfred.

Jeg har også hørt om en surdej, som hed svigermor. Ikke fordi den var sur (som man straks tror), men fordi svigermor var sød og hjælpsom. Vælg det navn, som er det rette for dig;-)

En surdej er klar til at bage med (uden tilsætning af gær), når en skefuld af den flyder ovenpå i en skål med lunkent vand. Luften inde i surdejen holder den flydende. Det kaldes flydetesten.

Fodr din surdej aftenen før, du går i gang med denne opskrift. Så er den klar næste morgen. (Eller om morgenen, hvis du skal i gang om aftenen.)

Opskriften på brioche med surdej er meget fleksibel. Du kan gå i gang med dejen om morgenen som i opskriften. Så er der friskbagte boller til aftensmaden. Du kan også gøre som jeg gjorde og ælte dejen om aftenen. Dermed kunne jeg i ro og mag bage bollerne i løbet af næste dag – og tage billeder af dem i dagslys.

Burger med brioche briocheburgerbolle Bagvrk.dk

Mangler du tilbehør i din burger, kan jeg anbefale dig denne opskrift på guacamole eller disse langtidsbagte tomater. De er helt fantastiske i en burger!

Brioche med surdej Bagvrk.dk

Brioche med surdej

En perfekt burgerbolle bagt med rigeligt æg og smør. Surdej giver den helt særlige krumme.
4 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hæve- og hviletid 6 timer t 30 minutter min
Samlet tid 7 timer t 20 minutter min
Ret Aftensmad, Brød
Køkken Bagværk
Antal 10 stk.

Ingredienser
  

  • 150 g kold mælk
  • 4 æg, str. M/L, køleskabskolde (ca. 200 g)
  • 40 g sukker
  • 185 g bageklar surdej
  • 300 g hvedemel, glutenindhold min. 12%
  • 175 g sigtet speltmel eller hvid hvede fuldkornsmel
  • 10 g salt
  • 150 g blødt smør, stuetemperatur i mindre stykker

Til pensling

  • 1 æg
  • 1 spsk mælk
  • Evt. drys

Sådan gør du
 

KL. 9.00

  • Bland mælk, æg, sukker og surdej sammen i skålen til din røremaskine. Pisk det bare med et almindeligt håndpiskeris, til surdejen er opløst.
  • Bland mel og salt og tilsæt det til røreskålen. Ælt dejen med dejkrogen på den langsomste indstilling i 3-4 minutter, indtil alt melet er vådt. Dæk skålen til og lad dejen hvile i 10 minutter.
  • Start røremaskinen på middel hastighed. På min KitchenAid hedder hastigheden 4. Lad dejen ælte 5-6 minutter, indtil den slipper siderne, men stadig klæber til bunden. Dejen er nu mere glat.
  • Skru lidt ned for hastigheden og tilsæt smørret et stykke ad gangen. Lad smørret blive æltet helt ind i dejen, før du tilsætter den næste klump. Det tager i alt ca. 10 minutter. Dejen er endnu mere glat.
  • Smør en condibøtte med et tyndt lag olie, og skrab dejen over i den. Læg låget på og lad dejen hvile på køkkenbordet i 30 minutter.

KL. 10.20

  • Stræk og fold dejen. Det gør du ved at fugte din hånd, tage hånden ind under en af dejens sider, trække den op og folde den ind over dejen. Drej skålen med dejen og gentag, til du har strukket og foldet alle fire sider. Sæt låg på og lad dejen hvile endnu 30 minutter.
    Briochedej med surdej, strukket og foldet i condibøtte Bagvrk.dk

KL. 10.50

  • Gentag stræk og fold. Sæt låg på condibøtten og stil den i køleskabet i minimum to timer.
  • Du kan nøjes med at lade dejen hvile i de to timer. Når dejen er kold, er den nemmere at håndtere. Du kan også lade dejen hvile i køleskabet til dagen efter.
  • Hvis du fx rører dejen sammen om aftenen, kan du sætte den i køleskabet før sengetid og bage briochebollerne næste dags eftermiddag. Jo længere dejen hviler, jo dybere bliver smagen af surdej.

KL. 12.50

  • Læg bagepapir på to bageplader.
  • Drys bordet let med mel og skrab dejen ud på det. Vej dejen af i 10 klumper på ca. 120 g. Stram bollerne op og tril dem til ensartede, runde boller under en hul hånd. Dyp kun hånden let i mel, når du former bollerne.
    Trillede briocheboller Bagvrk.dk
  • Læg fem boller med god afstand på hver bageplade. Læg et stykke bagepapir henover bollerne og derefter et skærebræt eller en bageplade, så du kan presse bollerne flade til ca. 1 cm tykkelse.
    De pressede brioche før efterhævning Bagvrk.dk
  • Drys en opklippet frysepose let med mel, lad det overskydende mel drysse af og læg fryseposen henover bollerne med melsiden nedad. Det forhindrer, at posen klistrer fast til bollerne. Lad bollerne hæve 2½ time.

KL. 15.20

  • Når dine briocheboller har hævet 2½ time, er det tid til penslingen. Når du pensler ca. midtvejs i hævningen, kommer du ikke så let til at pensle for hårdt med kollaps af bollerne til følge.
    Brioche efter pensling med æg Bagvrk.dk
  • Pisk æg og mælk. Pensl bollerne grundigt med blandingen. Lad dem hvile i 10 minutter, og pensl så igen. Det giver en flottere overflade med to gange pensling. Drys evt. med sesamfrø. Lad bollerne hæve yderligere, så de i alt hæver 3½ time.
  • Varm ovnen op til 250° (alm. ovn, ikke varmluft) med et varmebestandigt fad i bunden. Jeg bruger en grilltallerken af støbejern, fordi den tåler den høje varme – og det kolde vand, jeg tilsætter som damp.

KL. 16.20

  • Skru varmen ned til 220° Sæt den første plade brioche ind i nederste tredjedel af ovnen. Hæld en spiseskefuld vand i fadet i bunden til at skabe damp.
  • Bag bollerne i alt ca. 20 minutter, til de er mørkt gyldne på overfladen. Åbn kort ovnlågen efter 10 minutter for at lukke dampen ud.
  • Bag den næste plade boller på samme måde. Dæk briocherne til med et tørt viskestykke, mens de køler af. Lad dem afkøle helt på en bagerist.

Noter

Brioche med surdej er fryseegnede i op til tre måneder. 
Tags Boller, Burger, Surdej
Følg på Instagram

Tags: Aftensmad, Autolyse, Bageskole, Bagværk, Bagvrks bedste, Boller, Burger, Langtidshævet, Madbrød, Madpakker, Nem opskrift, Sandwich, Surdej, Surdejsbrød

Previous Post: « Surdej – sådan starter du en surdej og holder liv i den
Next Post: Solsikkestykker med surdej. Sprøde med lækker krumme. »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ingrid Rasch

    6. februar 2020 kl. 13:58

    Kan man også bruge Grillbutikkens surdej? Hvor meget?

    Svar
    • Lene Tranberg

      6. februar 2020 kl. 14:22

      Hej Ingrid:-)
      Så vidt jeg har forstået Grillbutikkens surdej som deres Hvedesur, er det udelukkende for at give smag af surdej og til brug sammen med gær.
      Jeg vil anbefale dig at arbejde med en rigtig surdej til disse og udforske de muligheder, det åbner sig i surdejsuniverset:-)
      Kh Lene

      Svar
    • Cecilie

      8. maj 2020 kl. 14:11

      Kan man bruge andet end æg? Fx erstattes æg ofte med knuste hørfrø eller chiafrø, der her trukket i vand.
      Mvh Cecilie 🙂

      Svar
      • Lene Tranberg

        8. maj 2020 kl. 14:40

        Hej Cecilie:-)
        Det har jeg ikke prøvet, netop fordi æg er så vigtig en ingrediens i en brioche.
        Kh Lene

        Svar
  2. Britt

    9. februar 2020 kl. 15:52

    Kan man bage bollerne på et bagestål?

    Svar
    • Lene Tranberg

      9. februar 2020 kl. 15:54

      Hej Britt.
      Det kan du godt, men de bliver mere som rigtige burgerboller på denne måde.
      God fornøjelse med dem:-)
      Kh Lene

      Svar
      • Heine Lund Pedersen

        23. marts 2020 kl. 18:31

        Hej Lene
        Tak for gode opskrifter og tips ! Dine pitabrød lykkes til perfektion forleden. Sikken oplevelse at se dem vokse i ovnen ! Jeg forstår ikke helt dit svar ovenfor – hvorfor bliver brioche-bollerne “mere som rigtige burgerboller” med bagestålet? (Jeg har kun prøvet i dag og med bagestålet)
        Kh. Heine

        Svar
        • Lene Tranberg

          23. marts 2020 kl. 18:36

          Hej Heine:-)
          Tak for din besked:-)
          Det er da mig, som ikke forklarede mig ordentligt ovenfor:-(
          Jeg mente, at det var bedre at bage briochebollerne på en almindelig bageplade og IKKE på bagestål.
          Med et bagestål vil bollerne få et varmesboost og blive både højere og sprødere. Det er netop det, jeg vil undgå med burgerboller, som både skal være med flad top og bløde;-)
          Håber, det uddybede det? Ellers spørger du bare igen.
          Kh Lene

          Svar
  3. Clara

    14. april 2020 kl. 17:23

    4 stars
    Jeg forsøgte at lave de her boller, men der var et eller andet der gik galt.

    Jeg har ikke en røremaskine, så jeg brugte en håndmixer med dejkroge så længe som jeg kunne overskue det, smøren virkede i hvert fald inkorporeret. Det virker dog som om på billederne at min dej var for blød og våd, og de hævede ikke godt nok op (jeg plejer at bage med min surdej og det går fint), så har du nogle tips til hvordan man kan gøre det uden røremaskine?

    Og efter man har penslet dem, hvordan sikrer man så at de ikke bliver ‘tørre’ på overfladen? Mine blev tørre, således at de ikke kunne hæve ordenligt op, fordi overfladen endte med at blive løftet op inde i ovnen.

    De smager godt, og det hele, men der var bare lige nogle kiksere der gjorde den ikke var i skabet.

    🙂

    Svar
    • Lene Tranberg

      14. april 2020 kl. 20:54

      Hej Clara:-)
      Jeg tror måske, det er opspændingen/formningen af bollerne, det kniber med, for når først smørret er æltet ind, og du strækker og folder, burde dejen have den spændstighed, der skal til.

      Det er vigtigt, at bollerne overdækkes efter pensling. Det kan enten være med en omvendt bradepande eller måske en omvendt bedroller eller plastkasse.
      God fornøjelse med den næste portion.

      Kh Lene

      Svar
  4. Sabina Leth Steensen

    18. oktober 2022 kl. 17:37

    Hejsa.
    Jeg vil gerne koldhæve bollerne så dejen ligger i køleskab til i morgen, men hvornår i dine punkter skal jeg så ligge dejen i køleskab – skal de formes og ligges i køleskab eller skal jeg forme og så efterhæve i morgen..

    Mvh Sabina

    Svar
    • Sabina Leth Steensen

      18. oktober 2022 kl. 18:26

      Hej
      Nu læste jeg artiklen igen og fandt svaret – du er velkommen til at slette min kommentar.
      Mvh Sabina

      Svar
      • Lene Tranberg

        18. oktober 2022 kl. 21:17

        Hej Sabina:-)
        Dejligt, du selv fandt svaret:-)
        God bagelyst.

        Kh Lene

        Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme