Når efterårsregnen sætter ind, som den gjorde i går, trænger jeg til noget at varme mig på. Lige netop den bløde, lysegrønne farve, porresuppe får, når den blendes, minder mig om, at det bliver forår igen på et tidspunkt.
Det er supernemt at lave en cremet porresuppe, som kan fryses ned, så du har nem aftensmad til de travle dage. Suppen skal blot varmes op, og du skal stege lidt bacon til at drysse ovenpå, hvis du ønsker det.
Opskriften her blev udgivet på bloggen for næsten 4 år siden, så nu er den opdateret med nye billeder og en bedre tekst.
Topping på din porresuppe
Du kan variere toppingen i en uendelighed. Sprødstegt bacon, chorizo eller små skiver pepperoni er lækkert, hvis du vil have lidt køddrys.
Bruger du suppen som en vegetarisk ret/kødløs dag, kan du toppe porresuppen med croutoner, ristede græskarkerner, smørstegt rugbrød eller ristede løg.
Friske krydderurter, forårsløg eller de grønne toppe fra porrerne pynter på toppen.
Du kan bruge friske eller frosne porrer, alt efter om de er i sæson.
Server et godt brød til din porresuppe. Det kunne fx være et focaccia eller de her fuldkornsflutes.
Andre supper på bloggen
Jeg forfalder til suppe, når det er koldt, eller når vi skal noget lige omkring spisetid, fx i motionsklubben.
Mandag og onsdag er vi oftest “til løb” i Korup Motion, hvor der både er løbe- og gåhold. Jeg går, mens Morten løber.
Der er flere forskellige supper på bloggen, hvis du vil prøve noget nyt:
Hvis vi tager de kolde sommersupper først, skal du enten kigge på gazpacho, en kold, spansk tomatsuppe eller en kold agurkesuppe.
De varme supper tæller:
- Indisk dal, en suppe med røde linser. Krydret og lækker.
- Mulligatawny, en fyldig, indisk suppe med kylling, ris og karry.
- Græskarsuppe, naturligvis med græskar og oplagt her i efteråret.
- Grøn ærtesuppe, fin, lækker og grøn.
- Kartoffelsuppe. Mættende og sart lysegrøn.
- Rød peberfrugtsuppe. Lækker, krydret og kan serveres både varm og kold.
Ingen af supperne er tidskrævende, så du kan roligt gå i køkkenet;-)
Porresuppe
Ingredienser
- 3 store porrer (ca 500 g)
- 400 g kartofler
- 1 løg
- 1 liter bouillon (hønse- eller grønsagsbouillon)
- 2 dl piskefløde
- Salt og friskkværnet peber
- 100 g bacon (eller andet drys)
- Lidt fløde til pynt
Sådan gør du
- Løget pilles, og hakkes fint. Kartoflen skrælles, og skæres i små tern. Porrerne renses, og skæres i tynde skiver. (Det grønne af toppen må gerne komme med.) Der tages lidt porreskiver fra til at pynte med.
- Løg, kartoffel og porre svitses i lidt fedtstof i ti minutter uden at tage farve. Bouillonen og fløde hældes ved, og det koges i yderligere fem minutter. Tjek, at kartoflerne er møre.
- Suppen pureres med en stavblender, til den er jævn. Suppen smages til med salt og friskkværnet peber.
- Inden servering steges de tiloversblevne porreskiver møre i lidt smør. Bacon i tern steges sprød. Suppen anrettes med lidt fløde, som dryppes henover, samt porreskiver og bacon.
- Serveres rygende varm med godt, groft brød.
Skriv et svar