• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Kartoffeltårne som dem fra slagteren. Lækkert tilbehør.

Kartoffeltårne som dem fra slagteren. Lækkert tilbehør.

25. juni 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Du kender dem. De kartoffeltårne, du kan købe i dit supermarked eller hos slagteren, som altid står ved siden af den steak, du er ved at udvælge. Her er opskriften, så du selv kan lave dit kartoffeltilbehør.

Kartoffeltårne med ost Bagvrk.dk

Hvis jeg skal være ærlig, synes jeg, de er ret dyre, men de smager (skisme) godt. Nogle butikker får kartoffeltårne hjem i lange ‘pølser’, andre steder laver de dem selv.

Ofte er der viklet en skive bacon omkring, som aldrig når at blive sprød, men bare er blød og lidt kedelig. Nogle gange er der revet ost i. Andre gange er det drysset ovenpå.

Kartoffeltårne klar til gratinering højformat Bagvrk.dk

Frihed til at lave dine egne kartoffeltårne

Det fantastiske ved selv at lave kartoffeltårne er, at du kan krydre dem med lige det, du kan li’. Kan du ikke li’ ost, lader du være med at putte det i eller ovenpå. Du må også vikle bacon eller parmaskinke omkring, hvis du har lyst til det;-)

For at kartoffeltårnene holder formen, skal de bages i vandbad, så massen bliver fast, og kan skæres ud i fine firkanter. Du kan dermed lave kartoffeltårnene i god tid. De skal blot gratineres i ovnen før servering. Hvis du vil fryse kartoffeltårne ned, skal det ske efter bagningen, men inden gratineringen.

Min brødform er 12×30 cm, så hvis du vil have mere højde på, skal du enten lave en større portion eller bruge en mindre form. Husk at justere tiden i ovnen.

Kartoffeltårne klar til servering Bagvrk.dk

Kartoffeltårne er det tilbehør, som vi oftest vælger, når det er fredag, og det skal være nemt. Man peger på en steak i slagterens køledisk, tager nogle tårne, en salat og en flaske med ens yndlingssauce.

Nu skal jeg så vænne mig til at lave en stor portion selv, så resten kommer i fryseren, i stedet for at vi skal købe dem færdige:-)

Vil du også have brød til? Så bag fx et smukt blomsterfocaccia.

Opskrift på kartoffeltårne som slagterens Bagvrk.dk

Kartoffeltårne

Kartoffeltårne, som dem fra slagteren. Nemt tilbehør til alt.
4 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 20 minutter min
Samlet tid 1 time t 35 minutter min
Ret Aftensmad, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg skrællede kartofler (gerne bagekartofler)
  • 50 g smør
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 æg, str. M/L
  • 50 g revet ost
  • Evt. chili/bacon/mere ost til gratinering

Sådan gør du
 

  • Skær halvdelen af kartoflerne i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
  • Riv den anden halvdel af kartoflerne groft. Skyl dem to gange i koldt vand, så noget af stivelsen vaskes af. Lad dem dryppe af.
  • De kogte (varme) kartofler hældes i en skål sammen med smør, presset eller finthakket hvidløg, salt og peber. Hvis du bruger din røremaskine, så brug K-spaden. Hvis du bruger håndmixer, så brug de almindelige piskeris. Lav en tyk kartoffelmos.
  • Bland kartoffelmosen med de revne kartofler, æggene og osten.
  • Varm ovnen op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft). Kog en liter vand. Klip et stykke bagepapir til i brødformens længde, og smør formens ender. Lad bagepapiret hænge ud over siderne.
  • Fordel kartoffelmassen i formen, og pres den sammen med en fugtig dejskraber. Fold det overhængende bagepapir ind over kartoffelmassen, så den ikke tager farve. Sæt formen i et ildfast fad, og hæld det kogende vand i fadet omkring formen.
  • Bag kartoffelmassen i vandbadet i nederste tredjedel af ovnen i 40-45 minutter, til den er fast. Lad kartoflerne køle af, før du løfter dem ud af formen, og skærer dem ud i pæne firkanter med en skarp, ren kniv.
  • Smør et ovnfast fad med lidt smør. Sæt kartoffeltårnene med en lille smule afstand i fadet. Drys med lidt ost, vikl bacon omkring, eller drys med chili, før du gratinerer kartoffeltårnene ved 200° i ca. 25 minutter inden servering.

Noter

Ønsker du at fryse kartoffeltårnene ned, skal du gøre det inden gratinering. Tø tårnene op, før du sætter dem i ovnen igen.
Min brødform er 12×30 cm, så hvis du vil have mere højde på, skal du enten lave en større portion eller bruge en mindre form. Husk at justere tiden i ovnen.
Tags Kartoffel, Supernem, Tilbehør, Vegetar
Følg mig på Instagram.
Kartoffeltårne med bacon eller chili Bagvrk.dk
Kartoffelmassen fyldes i brødformen og glattes ud Bagvrk.dk
Kartoffelmassen fyldes i brødformen, hvor de lange sider er dækket med bagepapir. Bagepapiret foldes ind over massen, så den ikke tager farve i ovnen.
Kartoffelmassen efter vandbadet i ovnen Bagvrk.dk
Den færdigbagte kartoffelmasse stilles til afkøling, før den skæres ud i pæne tern.

Tags: Aftensmad, Billig, Buffet, Gæster, Hverdagsmad, Kartofler, Nem opskrift, Tilbehør, Tilbehør til aftensmad, Vegetar

Previous Post: « Pan con tomates – brød med tomater, simpel tapas
Next Post: Citronfromage og mandelbund med birkes »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mirja

    25. juni 2020 kl. 16:15

    De lyder vildt lækre. 🙂
    Du skriver i ingrediens listen at der skal æg i – hvornår skal de tilsættes?
    Vh Mirja

    Svar
    • Lene Tranberg

      25. juni 2020 kl. 16:20

      Hov ja, de skal i sammen med de revne kartofler. Det retter jeg fluks. Tak:-)
      Kh Lene

      Svar
      • Lise

        30. december 2020 kl. 2:15

        Det ser bare lækkert ud. Og måske ikke så svært igen… altid dejligt med nye måder at lave kartofler på. Tak for opskriften

        Mvh

        Lise

        Svar
        • Lene Tranberg

          30. december 2020 kl. 10:00

          Hej Lise:-)
          Du kan roligt gå i gang med dem. De er virkelig gode.
          Tusind tak.
          Ha’ det skønneste nytår:-)

          Kh Lene

          Svar
          • Rikke Vigsø

            15. maj 2021 kl. 8:57

            Kan man udelade smørret?
            Bh Rikke

          • Lene Tranberg

            15. maj 2021 kl. 10:24

            Hej Rikke:-)
            Ja, det kan du i princippet godt, men du går glip af noget af smagen;-)
            Kh Lene

    • Nina

      25. juni 2020 kl. 21:30

      Hej Lene
      Hvis jeg nu laver det i en springform – hvilken størrelse vil du så gætte på? Den klassiske 24 cm? Pft.

      Svar
      • Lene Tranberg

        25. juni 2020 kl. 21:38

        Hej Nina:-)
        Hvis de skal være samme højde som mine, skal diameteren være 21 cm, så hvis du bruger en på 24 cm, bliver de lidt lavere, men det går sagtens an;-)

        Kh Lene

        Svar
  2. Helle Hermansen

    25. juni 2020 kl. 23:22

    Hej Lene

    Jeg har aldrig hverken set eller hørt om de kartoffeltårne, men de ser lækre ud. Jeg mangler altid ideer til evt. tilbehør til steaks. Det er da en opskrift, som bestemt skal afprøves. Tak for opskriften.

    K.h. Helle

    Svar
    • Lene Tranberg

      26. juni 2020 kl. 8:28

      Hej Helle:-)
      De er rigtig gode, så det kan du roligt gøre.
      Kh Lene

      Svar
  3. Lone Pia Andersen

    6. december 2020 kl. 20:10

    4 stars
    Hej Lene
    En super dejlig opskrift. Jeg bruget muffin forme i papir som jeg satte ned i en muffinform af gummi. De blev super fine og jeg fik stor ros for dem og mine kvindelige gæster ville super gerne ha opskriften
    Hilsen Lone

    Svar
    • Lene Tranberg

      6. december 2020 kl. 20:11

      Hej Lone:-)
      God idé med muffinformene. Det må jeg huske at gøre næste gang;-)
      Tak for din søde besked.

      Kh Lene

      Svar
    • jenny

      28. september 2021 kl. 11:19

      Hvor lang tid gav du dem så i ovnen og hvor mange blev der til?

      Svar
      • Lone Andersen

        28. september 2021 kl. 17:53

        Hej Jenny
        Jeg brugte en dobbelt portion. Og der blev 24 . Husk at de ikke skal fyldes helt op, de “ hæver” lidt. De fik ca 30 min ved 200 grader. Se på farven. Prøv evt at tilsætte enten små ristet bacontern eller rå hamburgerryg skåret i små tern og ristet ganske lidt Der smager så fuglene synger
        Hilsen Lone

        Svar
        • Lone Pia Andersen

          28. september 2021 kl. 17:56

          Hej Jenny
          Jeg brugte de store papirs forme som jeg satte ned i min silicone form som så blev sat i vand bad
          Hilsen Lone

          Svar
    • jenny gray

      2. februar 2023 kl. 8:36

      God ide men hvor længe gav du dem og fyldte du op til toppen. Hvor mange blev der til?

      Svar
      • Lene Tranberg

        2. februar 2023 kl. 9:03

        Hej Jenny:-)
        Jeg kan se i et ældre svar længere oppe, at Lone gav dem 30 minutter ved 200 grader. Hun lavede dobbelt portion og fik 24 stk. i muffinforme. Formene skal ikke fyldes helt op, for de hæver lidt i ovnen.
        God fornøjelse.

        Kh Lene

        Svar
      • Lone Pia Andersen

        2. februar 2023 kl. 9:09

        Hej
        Af en alm portion bliver der 10-12 stk. De fik samme tid som i Lene’s opskrift. Jeg brugte en silicone form med 12 huller og satte papirs forme i så er de lette at tage ud og nemme at fryse ned

        Svar
  4. Maria

    17. december 2020 kl. 0:08

    Hej
    Spørger måske dumt men hvis massen kommes i en aflang brødform hvordan får du så små firkantet stykker til sidst
    Skal lige inden jeg går igang være sikker på jeg har forstået det rigtigt. Du tager massen i en brødform og stiller den ned i vandbad?
    Vh Maria

    Svar
    • Lene Tranberg

      17. december 2020 kl. 9:48

      Hej Maria:-)
      Der findes ikke dumme spørgsmål. Hvis man kendte svaret, behøvede man jo ikke spørge:-)
      Når kartoffelmassen er kølet helt af efter vandbadet i ovnen, kan du løfte den op af formen og skære den ud i passende stykker.
      Rigtig god fornøjelse:-)

      Kh Lene

      Svar
  5. Maria

    17. december 2020 kl. 14:32

    Lene tak blev bare usikker på om det var forstået rigtigt fordi dine stykker ligner at de er lavet i en firkantet bradepande
    Kaster mig ud i det. Tak for svar.
    Venlig hilsen Maria

    Svar
    • Lene Tranberg

      17. december 2020 kl. 14:45

      Velbekomme:-)

      Svar
  6. Helena

    1. april 2021 kl. 16:11

    Hvis man bruger en flødebolle form, skal man så stadig ligge den i vandfad? ☺️

    Svar
    • Lene Tranberg

      1. april 2021 kl. 16:15

      Hej Helena:-)
      Ja, det ville jeg gøre, for det er det, der får massen til at stivne.
      God fornøjelse og god påske;-)

      Kh Lene

      Svar
      • Helena

        1. april 2021 kl. 17:15

        Mange tak, har prøvet i en muffins form, dog har jeg kun lavet en lille portion, for er kun til mig, men er os fordi hvis det lykkedes, så vil jeg servere det på lørdag ☺️

        Svar
        • Lone Pia Andersen

          1. april 2021 kl. 18:11

          Hej Helena
          Den kan også “ tunes” med bacontern som lige er stegt lidt på panden. Jeg rørte dem bare i massen inden jeg kom dem i ovnen. Og en god stor portion kan sagtens laves og så fryses ned dejligt nemt at tage op og varme en dag hvor man lige vil ha’ lidt andet end alm. kartofler
          Hilsen Lone

          Svar
          • Lene Tranberg

            1. april 2021 kl. 18:47

            Hej Lone:-)
            Ja, det er ret smart;-)
            God påske!

            Kh Lene

  7. Lone Pia Andersen

    2. april 2021 kl. 17:01

    Hej Lene
    Tak i lige måde.

    Svar
  8. Flemming Ormstrup

    7. maj 2021 kl. 10:19

    Hej
    Kan de bages dagen før, sættes på køl og gratineres på dagen.
    Vh Flemming

    Svar
    • Lene Tranberg

      7. maj 2021 kl. 10:46

      Hej Flemming:-)
      Det kan du sagtens.
      Kh Lene

      Svar
  9. Lisa

    4. oktober 2021 kl. 19:29

    Hej Lene.
    Tusinde tak for den opskrift, har en rest kartoffelmos liggende i køleskabet og nu ved jeg at den ikke skal bruges til kartoffelgratin (bagt mos) eller stegt kartoffelmos.
    Vi elsker også de der kartoffeltårne, men køber dem sjældent fordi de er pænt dyre.
    Nu skal mandens mandeinfluenza bare forsvinde i en fart så vi kan afprøve din opskrift.

    Svar
    • Lene Tranberg

      4. oktober 2021 kl. 19:46

      Hej Lisa:-)
      Ja, du har ret, de er pænt dyre;-)
      God bedring med manden!

      Kh Lene

      Svar
    • Kia Rasmussen

      3. april 2022 kl. 14:22

      Jeg vil prøve at lave kartoflerne på lørdag – men har du erfaring med at lave dobbelt portion i en mindre bradepande (mon de bliver bagt jævnt?)
      Mvh Kia

      Svar
      • Lene Tranberg

        3. april 2022 kl. 15:54

        Hej Kia:-)
        Nej, det har jeg desværre ikke prøvet. De skal nok blive bagt jævnt, men skal have længere tid i ovnen.
        God fornøjelse!

        Kh Lene

        Svar
  10. Natja

    31. januar 2023 kl. 15:46

    Hvor længe kan det opbevares i fryseren inden gratineres?

    Svar
    • Lene Tranberg

      1. februar 2023 kl. 18:40

      Hej Natja:-)
      De holder sig fint i en måned.
      God fornøjelse.

      Kh Lene

      Svar
  11. Maja Rasmussen

    19. august 2023 kl. 13:42

    Hej Lene
    Hvis de skal bruges en lørdag og man har tid til at lave dem om fredagen, ville du så stadig fryse dem ned efter vandbad eller ville du sætte dem på køl til dagen efter?? 🙂

    Svar
    • Lene Tranberg

      22. august 2023 kl. 14:57

      Hej Maja:-)
      Så ville jeg bare sætte dem på køl til dagen efter.
      God fornøjelse.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme