• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Pærefocaccia med honning – Perfekt til brie, gedeost eller blåskimmel

Pærefocaccia med honning – Perfekt til brie, gedeost eller blåskimmel

10. april 2025 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Dette pærefocaccia forener det søde fra honning og pære med den cremede fylde fra brie – en kombination, der næsten smelter på tungen. Brødet er ikke kun smukt at servere, men også fantastisk alsidigt: Det passer nemlig også perfekt sammen med gedeost, blåskimmel eller hvad end din osteskuffe byder på.

Pærefocaccia med honning og brie højt Nem opskrift Bagvrk.dk

Du kan sagtens servere brødet uden ost eller med osten ved siden af. Den søde, bagte pære smager virkelig dejligt sammen med det lidt salte brød og et lille dryp honning.

Jeg serverede det nybagte pærefocaccia i vinklubben til gode rødvine, som løftede smagene endnu et niveau op. En frugtrig rødvin komplimenterer sødmen og de bløde oste smukt – og gør denne opskrift oplagt som både forret, tapas eller en hyggelig ost & vin-aften.

Pærefocaccia i skrå stykker Nem opskrift Bagvrk.dk

Den skrå udskæring af pærefocaccia

Du kender typen, som altid kun skal have et lille stykke, ikke? Uanset om det er kage eller brød. Det behov opfylder den skrå udskæring af brødet. Der bliver både små og store stykker, så man kan vælge lige præcis det, man har lyst til.

Det var selvfølgelig mest, fordi jeg ville undgå at skære de kvarte pærer over, at udskæringen blev skrå og uregulær, men det giver noget helt særligt til serveringen, at ikke alle stykker er ens og lige store.

Gå efter små pærer, når du handler. Bruger du almindelig størrelse pærer, kan du dele dem i otte i stedet for fire.

Pærefocaccia med honning og brie Udvalgt billede Nem opskrift Bagvrk.dk

Vil du bage andre typer focaccia, så prøv det smukke blomsterfocaccia, tomatfocaccia eller surdejsfocaccia. De kan varmt anbefales.

Pærefocaccia med honning og brie Udvalgt billede Nem opskrift Bagvrk.dk

Pærefocaccia med honning og brie

Dette focaccia med honning, pære og brie er en skøn smagskombination – lige velegnet til ostebordet, tapas eller som tilbehør til et glas god rødvin. Prøv den også med gedeost eller blåskimmel!
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 55 minutter min
Ret Brød, Tapas
Køkken Bagværk
Antal 28 stykker

Ingredienser
  

  • 40 g gær
  • 4½ dl lunkent vand, lillefingervarmt
  • 75 g akaciehonning
  • 1½ tsk fint salt
  • 675 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
  • 1½ dl olivenolie

Pynt

  • ½ dl olivenolie
  • 7 pærer, små
  • 100 g brie
  • Akaciehonning
  • Blade af rød skovsyre

Sådan gør du
 

  • Gæren smuldres og opløses i det lunkne vand. Bland honning, salt og olie i og tilsæt melet ad et par omgange. Brug K-spaden i røremaskinen og ælt i ca. 10 minutter, til dejen slipper skålens sider. Dejen er blød og smidig – og en lille smule klistret, når den bliver sat til hævning.
  • Modstå fristelsen til at putte mere mel i. Du skal næsten ikke røre mere ved dejen, så det gør ikke noget, at den klistrer lidt, men brødet bliver mange gange mere lækkert. Lad dejen hæve tildækket med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik, et lunt sted i 45 minutter.
  • Læg et stykke bagepapir i ovnens bradepande. Hæld dejen forsigtigt ud i bradepanden og skrab skålens sider rene. Træk i dejen med fugtige hænder, så den når ud til kanterne. Du skal ikke trykke for meget på dejen. Der er ingen grund til at presse luften ud af den;-) Dæk dejen til igen og lad den hæve yderligere 30 minutter.
  • Imens varmes ovnen op til 220°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)
  • Del pærerne i fire og fjern kernehuset i midten. Er dine pærer almindelig størrelse, deles de i otte.
  • Når dejen er færdighævet, dryppes olivenolien over, og der trykkes små fordybninger i dejen med fingerspidserne. Læg pærerne ovenpå dejen og tryk dem let ned.
  • Bag dit pærefocaccia i nederste tredjedel af ovnen i ca. 20 minutter, til det er gyldent og gennembagt.
  • Lad brødet afkøle helt, før du skærer det i stykker, lægger et stykke brie på hvert stykke og drypper lidt ekstra honning henover. Pynt med et blad af rød skovsyre.

Noter

Et pærefocaccia er fryseegnet i op til tre måneder.
Tags Brød, Buffet, Fest, Gæstemad, Gæster, Madbrød, Ost, Tapas
Følg mig på Instagram

Tags: Bryllup, Buffet, Familiefavorit, Fest, Gær, Gærbrød, Gærdej, Gæster, Konfirmation, Nem opskrift, Ost, Student, Tapas

Previous Post: « En påskeharekage med et indbagt motiv. Imponer og overrask dine gæster.
Next Post: Æggefri lagkage med jordbær og mascarpone – når det skal være nemt og festligt. »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ingrid Rasch

    30. april 2025 kl. 18:33

    5 stars
    Et fantastisk focaccia brød og dejligt med pæresmagen. Jeg vil bruge det som natmad og vil også bruge italienske pølser og røget skinke og måske røget laks. I det øjeblik jeg fryser brød med pæren, hvordan ville du så tø det op og evt. varme det??? Tusind tak for opskriften

    Svar
    • Lene Tranberg

      2. maj 2025 kl. 13:50

      Hej Ingrid:-)
      Det glæder mig, du kan li’ det:-)
      Det lyder lækkert til natmad med dine tilbehørskombinationer.
      Du kan optø brødet ved stuetemperatur og lune det nogle minutter i en 200 grader varm ovn.
      Rigtig god bagelyst.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær
  • Hveder med fuldkornsspeltmel – nemme varme…
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Gateau Marcel – den ultimative chokoladekage

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme