Dette pærefocaccia forener det søde fra honning og pære med den cremede fylde fra brie – en kombination, der næsten smelter på tungen. Brødet er ikke kun smukt at servere, men også fantastisk alsidigt: Det passer nemlig også perfekt sammen med gedeost, blåskimmel eller hvad end din osteskuffe byder på.

Du kan sagtens servere brødet uden ost eller med osten ved siden af. Den søde, bagte pære smager virkelig dejligt sammen med det lidt salte brød og et lille dryp honning.
Jeg serverede det nybagte pærefocaccia i vinklubben til gode rødvine, som løftede smagene endnu et niveau op. En frugtrig rødvin komplimenterer sødmen og de bløde oste smukt – og gør denne opskrift oplagt som både forret, tapas eller en hyggelig ost & vin-aften.

Den skrå udskæring af pærefocaccia
Du kender typen, som altid kun skal have et lille stykke, ikke? Uanset om det er kage eller brød. Det behov opfylder den skrå udskæring af brødet. Der bliver både små og store stykker, så man kan vælge lige præcis det, man har lyst til.
Det var selvfølgelig mest, fordi jeg ville undgå at skære de kvarte pærer over, at udskæringen blev skrå og uregulær, men det giver noget helt særligt til serveringen, at ikke alle stykker er ens og lige store.
Gå efter små pærer, når du handler. Bruger du almindelig størrelse pærer, kan du dele dem i otte i stedet for fire.

Vil du bage andre typer focaccia, så prøv det smukke blomsterfocaccia, tomatfocaccia eller surdejsfocaccia. De kan varmt anbefales.

Pærefocaccia med honning og brie
Ingredienser
- 40 g gær
- 4½ dl lunkent vand, lillefingervarmt
- 75 g akaciehonning
- 1½ tsk fint salt
- 675 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
- 1½ dl olivenolie
Pynt
- ½ dl olivenolie
- 7 pærer, små
- 100 g brie
- Akaciehonning
- Blade af rød skovsyre
Sådan gør du
- Gæren smuldres og opløses i det lunkne vand. Bland honning, salt og olie i og tilsæt melet ad et par omgange. Brug K-spaden i røremaskinen og ælt i ca. 10 minutter, til dejen slipper skålens sider. Dejen er blød og smidig – og en lille smule klistret, når den bliver sat til hævning.
- Modstå fristelsen til at putte mere mel i. Du skal næsten ikke røre mere ved dejen, så det gør ikke noget, at den klistrer lidt, men brødet bliver mange gange mere lækkert. Lad dejen hæve tildækket med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik, et lunt sted i 45 minutter.
- Læg et stykke bagepapir i ovnens bradepande. Hæld dejen forsigtigt ud i bradepanden og skrab skålens sider rene. Træk i dejen med fugtige hænder, så den når ud til kanterne. Du skal ikke trykke for meget på dejen. Der er ingen grund til at presse luften ud af den;-) Dæk dejen til igen og lad den hæve yderligere 30 minutter.
- Imens varmes ovnen op til 220°. (Alm. ovn, ikke varmluft.)
- Del pærerne i fire og fjern kernehuset i midten. Er dine pærer almindelig størrelse, deles de i otte.
- Når dejen er færdighævet, dryppes olivenolien over, og der trykkes små fordybninger i dejen med fingerspidserne. Læg pærerne ovenpå dejen og tryk dem let ned.
- Bag dit pærefocaccia i nederste tredjedel af ovnen i ca. 20 minutter, til det er gyldent og gennembagt.
- Lad brødet afkøle helt, før du skærer det i stykker, lægger et stykke brie på hvert stykke og drypper lidt ekstra honning henover. Pynt med et blad af rød skovsyre.
Noter

Et fantastisk focaccia brød og dejligt med pæresmagen. Jeg vil bruge det som natmad og vil også bruge italienske pølser og røget skinke og måske røget laks. I det øjeblik jeg fryser brød med pæren, hvordan ville du så tø det op og evt. varme det??? Tusind tak for opskriften
Hej Ingrid:-)
Det glæder mig, du kan li’ det:-)
Det lyder lækkert til natmad med dine tilbehørskombinationer.
Du kan optø brødet ved stuetemperatur og lune det nogle minutter i en 200 grader varm ovn.
Rigtig god bagelyst.
Kh Lene