• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / En påskeharekage med et indbagt motiv. Imponer og overrask dine gæster.

En påskeharekage med et indbagt motiv. Imponer og overrask dine gæster.

4. april 2025 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

“Hvordan har du fået haren derind i?” Glæd dig til at overraske og imponere gæsterne, når du skærer kagen ud, og der er en hare i alle stykkerne. Bag en påskeharekage som den her.

Indlægget og opskriften er blevet opdateret med nye billeder, så kagen nu ser endnu mere fristende ud.

Jeg legede med tanken om den her påskeharekage, siden jeg købte udstikkeren året før. En kage indeni en anden kage, ligesom min Ampelmann kage. Men eftersom harer er brune, ville jeg gerne have en lys kage udenom en chokoladekage.

Jeg ledte længe efter en næsten hvid kagedej til min påskeharekage. Ikke en gullig én, som en drømmekage, men én, som man kan farve i lyse farver. Derfor er kagen også velegnet til at bage lyseblå eller lyserøde kager af til fx. barnedåb eller til en “gender-kage”, hvor man afslører sit kommende barns køn.

Den hvide dej er uden æggeblommer og kun med æggehvider. Derved undgår man meget af den gule farve. Alle æggeblommerne kan du bruge til hjemmelavet pasta, æggeblommemakroner eller is.

Jeg har gennem lang tid brugt Kage Hvedemel fra Valsemøllen.  Det har et lavt proteinindhold på 9 g pr. 100 g, så det giver luftige rørekager og sprøde småkager. Kage hvedemel er produceret af fintformalet dansk vinterhvede. Jeg har købt mit i Netto, men det fås i mange dagligvarebutikker.

En indbagt påskeharekage

Det er ikke svært at bage en kage, hvor der er noget indeni. Man skal bare være en smule tålmodig, for der er lidt ventetid, mens den første kage bliver helt kold i fryseren. Og den skal være helt kold! Ellers smuldrer den, når du tager kagen ud af udstikkeren. Sæt nogle timer af til projektet, så du har tid nok.

Påskeharekage

Et godt råd vil være ikke at være for ambitiøs og vælge en udstiksform med masser af krummelurer, for jo mere kompliceret mønsteret er, jo sværere er det, at få figuren hel ud af udstiksformen og senere fylde den hvide dej op omkring.

Jeg kan klart anbefale at starte med en mere simpel udstiksform som fx et hjerte eller et påskeæg… Men alt er muligt, bare du er tålmodig og nærværende undervejs. – Så er det altså heller ikke sværere;-)

Bliver påskeharekagen ikke tør, når den skal bages to gange? Næh! For det første holder den lyse dej godt på fugtigheden. For det andet er chokoladedejen iskold, og så tager det længere tid, før varmen i ovnen når ind til den – og til den tid er den omgivende dej hævet op over den. Den bagte dej suger også lidt fugt fra den våde dej, så nej, kagen bliver overhovedet ikke tør.

Formen til kagen er en treliters rugbrødsform, så kagen får en fin højde. Du skal selvfølgelig måle efter, at din udstikker kan være i formen, og at der er plads til dej rundt om. Rugbrødsformen er 30 cm lang, så der bliver ca. 16 stykker ud af kagen.

Sørg for at tage smør, mælk og æg ud af køleskabet i god tid, før du går i gang med kagen, så det opnår stuetemperatur. Så får du et bedre og mere luftigt resultat.

Påskeharekage

En chokoladekage, udstukket som en hare, bagt indeni en hvid dej. En kage der overrasker og imponerer.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 1 time t 10 minutter min
Køletid 2 timer t
Samlet tid 4 timer t 10 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 16 stykker

Ingredienser
  

Brun kagedej

  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 170 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 70 g smeltet smør let afkølet
  • 1½ dl mælk
  • 225 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 25 g mørk kakao
  • 2 tsk bagepulver

Hvid kagedej

  • 170 g blødt smør
  • 300 g sukker
  • 3 tsk vanillesukker
  • 2½ dl mælk, stuetemperatur
  • 210 g æggehvider (ca. 6 stk.), stuetemperatur
  • 350 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 3 tsk bagepulver
  • Lidt grøn pastafarve

Glasur

  • 200 g flormelis
  • Kogende vand
  • Pastafarver i gul, grøn og lilla

Sådan gør du
 

Start med den mørke dej

  • Varm ovnen op til 175° (alm. ovn, ikke varmluft). Beklæd en lille bradepande på ca 20×30 cm med bagepapir. (Det gøres allernemmest, hvis bagepapiret krølles sammen, gøres vådt under vandhanen og vrides op som en klud. Så kan du uden problemer få bagepapiret til at blive liggende i bradepanden, helt ud til hjørnerne.)
  • Pisk æg, sukker og vanillesukker meget lyst og luftigt. Det tager minimum 10 minutter. Sigt mel sammen med bagepulver og kakao og bland det godt. Smelt smørret og bland det med mælken. Rør mel i dejen skiftevis med mælkeblandingen ved lav hastighed. Pisk ikke dejen. Det gør kagen kompakt. Vend det sidste mel i dejen med lange tag med en dejskraber, så luften ikke presses ud af æggemassen.
  • Hæld dejen i bradepanden og bag kagen i den nederste tredjedel af ovnen i 16-18 minutter. Mærk efter med en tandstikker, om kagen er bagt, eller om der hænger dej ved.
  • Lad kagen køle et par minutter i bradepanden. Læg et stykke bagepapir ovenpå, og vend den over på en anden plade. Træk bagepapiret af kagen og sæt kagen i fryseren, indtil den er fast. Den behøver ikke være bundfrossen, men det er nemmere at stikke påskeharerne ud, når kagen er kold.
    Påskeharekage
  • Når chokoladekagen er kold og fast, udstikkes så mange figurer, at de kan udfylde rugbrødsformen fra ende til anden. Udstik et par ekstra for en sikkerheds skyld, hvis der er nogen, der knækker.
  • Det er nemmest at få figurerne ud, hvis du trykker dem ud med fingrene oppefra i formen. Læg kagerne på frys igen, mens du laver den hvide dej. (Kageresterne kan lægges i fryseren og bruges til popcakes eller romkugler.)

Den hvide dej

  • Ovnen skal igen være 175° varm. Smør en rugbrødsform på ca. 10x10x30 cm godt med smør.
  • Bland mælk med æggehvider i en kande. Pisk det let, så det blandes godt. Sigt mel og bagepulver sammen i en skål og bland det godt, så bagepulveret er jævnt fordelt.
  • Pisk det bløde smør lyst og let med sukker og vanillesukker. Tilsæt æggehvideblandingen lidt ad gangen, og pisk godt imellem hver, så dejen bliver jævn og glat. Husk at skrabe skålens sider ned. Når alt det våde er rørt ind i dejen, tilsættes melet ad et par omgange og vender det sidste i med lange tag med en dejskraber.
  • Tag 2½ dl. af dejen fra i en skål og farv den grøn med pastafarve. Fordel dejen i bunden af brødformen og bag den i 7-8 minutter i nederste tredjedel af ovnen. Dejen er ikke gennembagt på dette tidspunkt, men har nået at sætte sig lidt. Hæld den hvide dej i en engangssprøjtepose eller en frysepose.

Bag påskeharekagen sammen

  • Prik huller i den grønne dej med et trægrillspyd, så der bliver nogle tilfældige huller, som den hvide dej kan løbe ned i. Så kommer det til at ligne græs lidt mere.
  • Placer de kolde, udstukne figurer helt tæt sammen i formen, så der ikke kan komme hvid dej ind imellem dem. Pres dem lidt ned i den bløde dej, så de står fast. (Jeg sprøjtede en stribe hvid dej i midten af formen, fordi jeg havde brug for, at der også kom lidt dej mellem harens ben.) Figurerne skal nå hele vejen hen i formen.
    Påskeharekage
  • Fordel resten af den hvide dej ligeligt på begge sider af figurerne. Når al dejen er brugt, glattes dejen lidt med en dejskraber og trækkes op over figurerne.
    Påskeharekage
  • Bag påskeharekagen i den nederste tredjedel af ovnen i 45-50 minutter. Mærk efter med et grillspyd af træ, om kagen er gennembagt, eller om der hænger dej ved. Du skal naturligvis mærke i begge sider af kagen, og ikke i midten, for den brune dej er jo bagt;-)
  • Lad din påskeharekage afkøle i formen i 5-10 minutter, før den vendes den ud og afkøles helt på en rist.
  • Når kagen er kølet helt af, pyntes den med glasur. Rør en glasur af flormelis og kogende vand, til glasuren er jævn og ikke for tynd. Del glasuren i tre og farv hver del med hhv. gul, grøn og lilla pastafarve.
  • Put hver farve glasur i en frysepose, klip et lille hjørne af posen og dekorer med glasur ved at føre posen frem og tilbage henover kagen, så der kommer multifarvede striber i flere lag. Skift farve en gang imellem, så kagen bliver så farverig som muligt.

Noter

Ved servering skæres kagen i pæne skiver. Husk at lade dig imponere over det fine mønster, du har frembragt;-)
En påskeharekage er fryseegnet uden glasur i op til tre måneder.
Tags Overraskelse, Påske, Skærekage
Følg mig på Instagram.

Tags: Børnevenlig, Dansk kage, Familiefavorit, Forår, Formkage, Kakao, Lidt svær, Motivkage, Påske, Rørekage, Skærekage

Previous Post: « Vanilleboller som påskeharer – bløde, luftige påskeboller, der får smilet frem
Next Post: Pærefocaccia med honning – Perfekt til brie, gedeost eller blåskimmel »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Camilla olesen

    29. marts 2018 kl. 9:57

    Jeg er ved at lave den flotte kage her. Er det meningen at det hvide dej ikke overdækker haren i starten?

    Svar
    • LT

      29. marts 2018 kl. 10:24

      Hej Camilla:-)
      Ja, det gjorde min heller ikke i starten.
      Kh Lene

      Svar
  2. Lisette Dalgaard Koch

    4. april 2025 kl. 19:08

    Hvor har du udstikkeren fra?

    Svar
    • Lene Tranberg

      10. april 2025 kl. 9:19

      Hej Lisette:-)
      Jeg købte min i Tyskland for nogle år siden.
      Det er den samme som denne: https://bagebixen.dk/vare/cookie-udstikker-stor-hare-stadter/

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær
  • Pesto af skvalderkål – lækker opskrift på…
  • Københavnerbirkes eller thebirkes? Nem opskrift trin…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme