• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Æggefri lagkage med jordbær og mascarpone – når det skal være nemt og festligt.

Æggefri lagkage med jordbær og mascarpone – når det skal være nemt og festligt.

25. april 2025 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Har du nogensinde stået og skullet bage en lagkage, men opdaget, at du ingen æg havde? Eller har du en i familien med æggeallergi? Så er denne æggefri lagkage opskriften, du har ledt efter.

Lagkage uden æg med jordbær og mascarponecreme Bagvrk.dk

Denne smukke og friske lagkage er nemlig fuldstændig uden æg i bundene – uden at du går på kompromis med smag eller konsistens. Bundene er svampede, søde og dejligt stabile og sammen meden let og cremet mascarponefløde og søde, saftige jordbær i fyldet, bliver det en dessert, der både kan fejre fødselsdage, konfirmationer og sommeraftener på terrassen.

Kagen er toppet med den samme creme og pyntet med jordbær og passionsfrugt, men du kan nemt variere kagen, alt efter hvad der er i sæson og i dit køleskab.

Æggefri lagkagebunde lagkage uden æg Bagvrk.dk

Kagebunde uden æg – virker det virkelig?

Ja! Bundene bages med natron og kærnemælk, og de hæver flot op uden behov for æg. Du kan sammenligne det med en saftig kanelkage, bare uden kanel, selvfølgelig.

Normalt piskes æggene længe, så de bliver store og luftige som i min opskrift på jordbærlagkage, men det her er en nem måde at gøre det på, fordi dejen bare skal røres sammen med en grydeske.

Bundene kan sagtens bages dagen før, du lægger dem sammen og kan fryses i op til tre måneder. Du kan derfor hurtigt trylle en lagkage frem til dine gæster.

Lagkage uden æg pyntet med jordbær og passionsfrugt Bagvrk.dk

Fyldet: Den nemmeste creme, der smager af mere

Mascarpone og fløde er den perfekte duo, når du ønsker en stabil creme med en let sødme og masser af smag. Tilsæt lidt sukker og vanilje eller revet citronskal alt efter, hvad den skal passe til. Med stykker af jordbær bliver hver lille bid til en fest i din mund.

Vær tålmodig og pisk cremen sammen ved lav hastighed, for lige pludselig tykner den – og du vil for enhver pris undgå, at cremen gryner. Pisk den hellere for lidt og pisk det sidste i hånden, så den bliver perfekt blød og lækker.

Halvdelen af cremen er blandet med jordbærstykkerne, mens den anden halvdel er smurt på toppen af kagen, som før servering pyntes med friske bær. Passionsfrugten giver et friskt og lidt syrligt modspil til de søde jordbær. Helt igennem lækkert.

Husk, at du kan gemme de tomme vaniljestænger i et glas, som du fylder en deciliter sukker i. Lad dem stå sådan, indtil du synes, du har stænger nok. Så kan det blendes, og du har dit eget vaniljesukker.

Hvordan deler man en lagkage i pæne, ens bunde?

Har du prøvet at stå med en kage, som du så for dig blive delt i pæne helt ens og ikke mindst lige bunde – og som både blev skæve, skrå og bulede, når du skar den igennem med en kniv?

Så skal du prøve dette trick: Skær først en rille hele vejen rund om kagen med en brødkniv. Den behøver ikke være mere end en centimeter dyb. Derefter lægger du et stykke sytråd ind i rillen, krydser trådenderne foran dig og trækker forsigtigt og jævnt. Sytråden gør arbejdet og skærer kagen igennem lige så fint. Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge;-)

Lagkage uden æg æggefri udvalgt Bagvrk.dk

Æggefri lagkage og andre opskrifter uden æg

Denne opskrift på æggefri lagkage er selvfølgelig ikke den eneste på bloggen. Den klassiske kanelkage har følgeskab af en chokoladekage uden æg, som er mindst lige så nem, saftig og lækker.

De er skåret over samme læst og opskrifterne kan nemt varieres i det uendelige. Der er fx ikke noget i vejen for, at du bager en halv portion af chokoladekagen og på den måde får chokoladelagkagebunde, som du kan lægge sammen med det fyld, du vil.

Lagkage uden æg æggefri udvalgt Bagvrk.dk

Æggefri lagkage med jordbær og mascarponecreme.

Supernem og festlig lagkage uden æg
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Ret Dessert, Lagkage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 10 personer

Ingredienser
  

Kagebunde

  • 50 g smør
  • 180 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 180 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1 tsk natron
  • 2¼ dl kærnemælk

Mascarponecreme

  • 150 g mascarpone
  • 3 dl piskefløde
  • 3 spsk sukker
  • ½ vaniljestang

Fyld og pynt

  • 350 g jordbær i mindre stykker
  • 2 spsk sukker
  • 1 passionsfrugt
  • 150 g jordbær til pynt

Sådan gør du
 

Lagkagebunde

  • Varm ovnen op til 170° (alm. ovn, ikke varmluft). Klip et stykke bagepapir til, så det passer til bunden af en springform på ca. 23 cm. Smør formens sider.
  • Smelt smørret i en gryde og bland det med sukkeret i en skål. Skrab kornene fra den halve vaniljestang ud og rør dem i. Dejen skal blot røres sammen med en grydeske, ikke piskes.
  • Bland mel og natron godt i en skål, så natronen er godt fordelt.
  • Hæld ⅓ af melet ned til smør og sukker ad gangen, skiftevis med kærnemælken og rør godt, indtil alt er blandet. Fortsæt, indtil det hele er rørt i. Mel skal i til sidst.
  • Fordel dejen i springformen. Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter. Mærk efter med en tandstikker, om kagen er gennembagt, eller der følger dej med op.
  • Lad kagen køle i formen i fem minutter, før du tager den ud og lader den afkøle helt på en bagerist. Fjern bagepapiret.

Creme og fyld

  • Skær jordbærrene til fyldet i mindre stykker. Bland dem med 2 spsk sukker i en skål og lad dem trække minimum 30 minutter, så de safter og sukkeret smelter.
  • Hæld mascarpone og fløde i en skål. Skrab kornene fra den halve vaniljestang ud og bland dem i sammen med sukkeret.
  • Pisk cremen luftig ved lav hastighed. Stop håndmixeren i tide og pisk det sidste i hånden, så cremen ikke gryner.
  • Del den afkølede kage i to bunde og læg den nederste på et kagefad.
  • Del mascarponecremen i to. Bland de afdryppede jordbær i den ene halvdel. Dryp jordbærsaften over den nederste kagebund, før jordbærcremen fordeles på den.
  • Læg den øverste bund ovenpå. Fordel resten af mascarponecremen på toppen og glat den med en lille paletkniv. Pynt kagen med jordbær i kvarte og kernerne fra passionsfrugten.

Noter

Lagkagebundene er fryseegnede i op til tre måneder. 
Saml gerne lagkagen i god tid, så den får lov at sætte sig. Du kan sagtens samle den dagen før servering.
Tags Fest, Flødeskum, Gæstemad, Jordbær, Lagkage, Mascarpone, Sommer, Uden æg
Følg mig på Instagram

Tags: Billig, Børnevenlig, Familiefavorit, Fest, Gæster, Jordbær, Konfirmation, Lagkage, Mascarpone, Nem opskrift, Rørekage, Student, Uden æg

Previous Post: « Pærefocaccia med honning – Perfekt til brie, gedeost eller blåskimmel
Next Post: Rabarbertærte med zigzag mønster – den smukkeste tærte »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Pia Jensen

    26. april 2025 kl. 12:56

    5 stars
    Ej en flot og indbydende kage, det må prøves. Og det god tip med sytråden skal i hvert fald afprøves, jeg har tit stået og ikke anet hvordan jeg skulle skære dem igennem så resultatet blev pænt.

    Svar
    • Lene Tranberg

      2. maj 2025 kl. 13:54

      Hej Pia:-)
      Hvor fedt, at du kan bruge sytrådstricket.
      Jeg havde engang en holder med riller til at dele lagkagebunde med, hvor man skulle skære ind i rillen og dele den på den måde. Det blev de hverken lige eller pæne af.
      Sytråden virker mange gange bedre:-)
      Ha’ en dejlig weekend.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme