• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens bedste opskrift!

Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens bedste opskrift!

16. april 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Jordbærtærte! Ordet har en helt speciel klang, som smager af luksus, sprød mørdej, blød mazarin, mørk chokolade, modne bær og rigelige mængder vanilleflødecreme.

Jordbærtærte som Lagkagehusets udvalgt Bagvrk.dk

Købte jordbærtærter er ofte en svag version. Hårde bunde, en lille klat creme og tre halve jordbær.

Tro mig, jeg har spist mange jordbærtærter gennem årene, men ingen af dem lever op til Lagkagehusets jordbærtærte. Lagkagehusets koster ganske vist mere end dem i supermarkedet, men der er klasser til forskel. Især det med den hvælvede top af creme og de mange jordbær.

Jordbærtærte i forårshaven Bagvrk.dk

Min jordbærtærte

Bunden i min jordbærtærte er en mørdej med et lag mazarin. Der er rigeligt med vanillecreme – og masser af jordbær stablet op på midten.

Vanillecremen er hjemmelavet, uden pulver. Det tager kun et øjeblik at lave en god vanillecreme, så jeg er helt holdt op med at købe pulvercreme.

Jeg brugte minimælk i stedet for sødmælk til cremen, fordi vi havde det i huset i forvejen, og cremen smager dejligt alligevel. Kombineret med al den piskefløde, der er i, tror jeg ikke, den mangler noget. Hverken i smag eller fedtindhold.

Tilbage til sammensætningen af jordbærtærten: Nederst en mørdej, mazarin ovenpå, smeltet mørk chokolade, vanillecreme med flødeskum lagt op som et bjerg og dækket med jordbær. Den kage ved jeg, jeg kan li’:-)

Snitbillede af jordbærtærte Bagvrk.dk

Vanilleflødecremen

Jeg hader slap creme! Den slags, som ikke helt kan blive indenfor stregerne, men som gerne vil flyde lidt ned ad siderne? Den går ikke hos mig!

Jeg stiver cremen af med husblas. STOP! Inden du lukker siden ned og prøver at finde en anden opskrift uden, så lyt lige engang. Det er ikke svært med husblas. Du skal bare gøre, som jeg skriver. Så får du succes med det. Det lover jeg:-)

Når du stiver cremen af med husblas, kan du forme cremen på kagen, så den går op i en top på midten. Cremen sætter sig, så den ikke glider nogen steder, og bærrene ligger fast.

Et bjerg af friske jordbær på en jordbærtærte

Jordbærrene

Jeg har et lille ekstra trick, så jordbærrene ikke er våde og glider af kagen: Skyl og rens dem, nip blomsten af, halver bærrene – og læg dem på dobbelt køkkenrulle, indtil du skal bruge dem.

På den måde suger køkkenrullen det overfladevand, som ligger på dem efter skylningen, og du får smukke, blanke jordbær på kagen. Uden at de glider nogen steder.

Mange spiser ikke udenlandske bær, men sværger til de danske, som har en alt for kort sæson, hvis du spørger mig. Det bestemmer du selvfølgelig selv.

Brug dine sanser, når du køber jordbær. Jeg udvælger altid de sorter, som dufter af jordbær i butikken. De jordbær, som er dybtrøde. Uden lysegrøn top på bærret. Selvfølgelig ikke dem, som er stødte eller har pletter. Så er der stor chance for, at du får de bedste bær med hjem til din jordbærtærte.

Vanilleflødecreme på en jordbærtærte Bagvrk.dk

Tærteformen

Min tærteform måler 26 cm i diameter. Min oprindelige opskrift var til en form på 30 cm i diameter. Det var en kæmpe kage.

Bund og mazarin ser tyndere ud end det var tiltænkt på snitbilledet. Det skyldes, at jeg ombestemte mig midt i bagningen og gik fra en form på 22 cm i diameter til en form på 26. Dermed blev bunden selvfølgelig tyndere. (Brug en form på 26 cm og gå efter opskriften. Jeg har rettet den til.)

Husk, der er forskel på varmefordelingen i en tærteform af stentøj, porcelæn, glas eller metal. Derfor kan bagetiden variere.

Hold øje med din bund i ovnen. Kanten skal være gylden og mazarinen ligeså.

Jordbærtærte som Lagkagehusets topview Bagvrk.dk

Vil du bage andre opskrifter med jordbær, skal du bage jordbærlagkage eller en jordbærdrøm.

Jordbærtærte som Lagkagehusets udvalgt Bagvrk.dk

Jordbærtærte som Lagkagehusets

Jordbærtærte med sprød mørdej, blød mazarin, mørk chokolade, et bjerg af vanilleflødecreme og friske jordbær.
5 fra 5 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 25 minutter min
Hvile- og køletid 2 timer t 30 minutter min
Samlet tid 3 timer t 55 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk, Dansk
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Vanillecreme

  • 1,5 dl mælk
  • 2 æggeblommer
  • 1½ tsk vanillesukker
  • 50 g sukker
  • 1 spsk Maizena majsstivelse

Mørdejsbund

  • 190 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 55 g flormelis
  • 75 g koldt smør
  • 1 æggehvide
  • 1-2 tsk koldt vand

Mazarinbund

  • 60 g blødt smør
  • 60 g sukker
  • 75 g marcipan, groftrevet
  • 1 æggehvide
  • ½ spsk hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)

Derudover

  • 75 g mørk chokolade, 60% kakaoindhold, hakket
  • 3½ dl piskefløde
  • 3 blade husblas
  • 1 spsk sukker
  • Al vanillecremen
  • 400 g jordbær

Sådan gør du
 

Start med vanillecremen

  • Varm mælken op til kogepunktet i en lille gryde. Pisk æggeblommerne godt sammen med vanillesukker, sukker og Maizena. Hæld den varme mælk i æggeblandingen i en tynd stråle, mens du pisker.
  • Hæld cremen tilbage i gryden, og sæt den over medium varme, mens du pisker i cremen, indtil den er tyknet. Cremen må ikke bulderkoge, og du skal passe på, den ikke brænder på.
  • Først bruser cremen op, derefter lægger skummet sig, og den bliver tyk.
  • Hæld cremen over i en lille skål, og dæk den til med husholdningsfilm, helt ned på overfladen, før du sætter den til afkøling i køleskabet. Du behøver ikke si cremen, hvis du har været omhyggelig med at røre maizenaen ud, og piske undervejs.
  • Lav en mørdej ved at blande mel og flormelis i en skål, skære smørret i mindre stykker og smuldre det mellem fingrene, indtil det har konsistens som groft sand. (Du kan også gøre det i en foodprocessor.)
  • Saml dejen med æggehviden og måske et par skefulde koldt vand. Form en kugle, som du lægger i en frysepose og i køleskabet i minimum 30 minutter.
  • Skyl og rengør jordbærrene. Læg dem på dobbelt køkkenrulle, så al vand bliver suget op. Halver bærrene, hvis de er store. Ellers er det ret besværligt at skære kagen ud.
  • Til mazarinen rører du smør og sukker godt sammen, før du tilsætter marcipan, mel og æggehvide og rører, til du har en ensartet masse.

Bagning

  • Varm ovnen op til 175°. (Alm. ovn, ikke varmluft.) Smør en tærteform med en diameter på 26 cm godt med smør.
  • Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord. Flyt hele tiden på dejen, så den ikke klæber fast. Beklæd tærteformen, prik bunden med en gaffel, fordel mazarinen ovenpå og bag bunden i ca. 25 minutter, til mørdej og mazarin er gyldne.
  • Drys chokoladen ovenpå mazarinen og lad den smelte, før du fordeler den i et jævnt lag. Afkøl bunden helt.
    Chokoladen smelter på den varme tærtebund og fordeles Bagvrk.dk

Pyntning

  • Når bunden er helt kold, kan du færdiggøre cremen.
  • Læg husblassen i blød i rigeligt, koldt vand i 20 minutter. Smelt husblassen i ½ dl. af fløden i en lille gryde. Det skal ikke koge, det skal bare varmes op, indtil husblassen er smeltet. (Det tager kun få minutter, så hold øje med den.) Tag gryden af varmen, og lad husblassen køle ned til stuetemperatur.
  • Pisk først vanillecremen igennem, så den bliver blød og lækker igen. Rør et par skefulde vanillecreme i den afkølede husblas, så de blandes, og får samme temperatur. Hæld husblasblandingen i resten af cremen, og bland det godt.
  • Pisk resten af fløden til bløde toppe sammen med den sidste skefuld sukker. Den må endelig ikke blive for stiv.
  • Vend forsigtigt en fjerdedel af fløden i vanillecremen med lange tag med en dejskraber – og vend derefter resten af fløden i ad to omgange, så du ikke slår luften ud af fløden. Sæt vanilleflødecremen i køleskabet i en halv times tid, til den begynder at sætte sig.
  • Fordel cremen på chokoladen, så den danner en lidt højere top på midten af kagen. Sæt jordbærrene i et sirligt mønster ovenpå cremen, og lad den gerne trække en times tid før servering.
  • Hvis du laver din jordbærkage i god tid og stiller den koldt, så husk at tage den ud af køleskabet minimum en halv time før servering, så jordbærrene kan nå at få smag igen.
Tags Creme, Dansk Klassiker, Forår, Jordbær, Mazarin, Sommer
Vanilleflødecremen afstives med husblas, så den ikke render nogen steder Bagvrk.dk
Vanilleflødecremen afstives med husblas, så den ikke løber nogen steder, men er nem at fordele og forme til en top på kagen.

Tags: Creme, Dansk klassiker, Familiefavorit, Flødeskum, Forår, Gæster, Jordbær, Marcipan, Mazarin, Mørdej, Sommer, Tærte, Vanille

Previous Post: « Havregryncookies – virkelig gode, men ikke sunde;-)
Next Post: Pottebrød med pesto – et madbrød fuld af smag »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bianca

    16. april 2020 kl. 19:53

    Der ramte du 100 % smagen af sommer. Med det skønne solskinsvejr vi har haft er denne kage oplagt.
    Den lyder virkelig lækker og kan bestemt kun blive bedre, når de danske jordbær titter frem.

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. april 2020 kl. 21:15

      Hej Bianca:-)
      Ja, den smager virkelig af sol og sommer:-)
      Kh Lene

      Svar
      • Jeanette

        29. april 2020 kl. 14:37

        Hvor ser din jordbærtærte lækker ud
        Jeg har prøvet at bage jordbærtærte én gang før, og synes selv den blev god.
        Det gode ved selv at lave den er, at så kan man selv bestemme mængden af creme og jordbær jeg kan ikke lide hvis der er for meget creme nemlig

        Svar
        • Lene Tranberg

          29. april 2020 kl. 17:00

          Hej Jeanette:-)
          Jeg tror aldrig, jeg har mødt en jordbærtærte, jeg ikke kunne ll’ 😉
          Kh Lene

          Svar
  2. Pia

    27. april 2020 kl. 18:17

    Mums, den lyder bare lækker. Glæder mig til jordbærene i haven modner, så skal vi have jordbærtærter. Og ellers må det blive til hindbærtærter, for har flere kilo hindbær hvert år. Kh Pia

    Svar
    • Lene Tranberg

      27. april 2020 kl. 19:16

      Hej Pia:-)
      Åh ja, hindbær vil være SÅ lækkert:-) Vores hindbærbuske døde desværre under den varme sommer forrige år:-(
      Kh Lene

      Svar
      • Stinne

        9. juli 2020 kl. 15:25

        5 stars
        Hej hvorfor render siderne ned af tærteform når den Bager. Mangler den fine kant på tærten. Ellers tak for alle dine gode opskrifter. Stinne

        Svar
        • Lene Tranberg

          9. juli 2020 kl. 15:53

          Hej Stinne:-)
          Mit bedste gæt er, at dejen er for varm, når den kommer i formen/ovnen. Så bliver den hurtigt blød og glider ned.
          Det kan hjælpe at sætte form med dej og mazarinmasse i køkeskabet en halv times tid, før du bager den.
          Rigtig god bagelyst:-)

          Kh Lene

          Svar
  3. Bente

    28. april 2020 kl. 15:57

    Mums, den lyder lækker. Jeg kommer gerne forbi til en kop kaffe og et stk. kage

    Svar
    • Lene Tranberg

      28. april 2020 kl. 16:33

      Tak, Bente:-)
      Du skal være velkommen, når man må ses igen;-)
      Kh Lene

      Svar
  4. Karina

    29. april 2020 kl. 13:46

    Uh ha der er en opskrift der skal prøves af Kan du anbefale noget andet en mazarin til bunden?

    Svar
    • Lene Tranberg

      29. april 2020 kl. 17:03

      Hej Karina:-)
      Du kan bare springe mazarindelen over;-)
      Alternativt kan du lave mandelfyld som i denne opskrift:-)

      https://bagvrk.dk/blommetaerte-med-mandler/

      Kh Lene

      Svar
  5. Gitte Hansen

    6. maj 2020 kl. 11:06

    Lige et lille spørgsmål til opskriften……………hvad skal 1 spsk sukker fra DERUDOVER bruges til

    Hilsen Gitte

    Svar
    • Lene Tranberg

      6. maj 2020 kl. 11:07

      Hej Gitte:-)
      Den skal piskes i flødeskummet;-)
      Kh Lene

      Svar
      • Gitte Hansen

        6. maj 2020 kl. 12:09

        Tak 🙂

        Svar
        • Maria

          24. juli 2020 kl. 12:43

          Hej Lene.

          Jeg skal have kagen med i sommerhus i morgen men jeg er lidt i tvivl ift. hvornår jeg skal lave cremen. Det tager 1 time og 10 minutter at køre. Tror du, at jeg kan lave cremen lige inden afgang, transportere den i en kølertaske og så lægge den på når jeg kommer frem, eller når den at sætte sig for meget? Jeg vil nødigt lave cremen i sommerhuset for det er et ret primitivt køkken

          Svar
          • Lene Tranberg

            24. juli 2020 kl. 13:36

            Hej Maria:-)
            Jeg ville som du selv foreslår lave cremen hjemmefra og lægge den på i sommerhuset. Du kan garanteret godt få jordbærrene til at sidde fast.
            Alternativt kan du lave kagen færdig hjemmefra og transportere den i køletaske;-)
            God fornøjelse og god ferie!

            Kh Lene

      • Nina

        19. maj 2020 kl. 17:38

        Hvorfor I alverden har du ikke forklaret det bedre i opskriften?

        Svar
        • Lene Tranberg

          19. maj 2020 kl. 17:43

          Hej Nina.
          Udmærket spørgsmål… Jeg har rettet det til i beskrivelsen nu, så der ikke burde være flere, som kommer i tvivl. Tak:-)
          Kh Lene

          Svar
      • Lena Olsen

        22. februar 2024 kl. 17:23

        Kan tærten lunes senere selvom der er husblas i?

        Svar
        • Lene Tranberg

          15. marts 2024 kl. 13:29

          Hej Lena.
          Nej, tærten kan ikke lunes, når der er husblas i. Flødecremen vil smelte.
          Kh Lene

          Svar
  6. Karina Nielsen

    8. maj 2020 kl. 14:14

    Hej Lene,
    Kan tærten laves helt færdig dagen før den skal serveres?
    På forhånd tak for svar.
    VH Karina.

    Svar
    • Lene Tranberg

      8. maj 2020 kl. 14:39

      Hej Karina:-)
      Hvis dine jordbær er helt friske, kan du sagtens. Husk blot at tage kagen ud af køleskabet i god tid, så bærrene kan få lidt smag, før du serverer den.
      Kh Lene

      Svar
  7. Pernille

    17. maj 2020 kl. 21:59

    Hej
    Kan man fryse kagen, altså uden chokolade, creme og bær?

    Mvh Pernille

    Svar
    • Lene Tranberg

      17. maj 2020 kl. 22:04

      Hej Pernille:-)
      Ja, det kan du godt, men jeg ville fryse den ned før bagning. Hvis du gør det efter bagning, bliver mørdejen blød.
      Rigtig god fornøjelse:-)
      Kh Lene

      Svar
  8. Joeanna D.

    25. maj 2020 kl. 12:54

    Hej – kan man lave mørdej og mazarindejen dagen før? Om aftenen også putte chokoladen på – så det kun er vanille cremen og jordbærrene der mangler?

    Svar
    • Lene Tranberg

      25. maj 2020 kl. 13:02

      Hej Joeanna:-)
      Ja, det kan du fint gøre:-)

      Kh Lene

      Svar
  9. Julie

    4. juni 2020 kl. 9:07

    Hej
    Vil det være muligt at lave hele kagen færdig fredag og så først servere søndag. Tænker at det bliver bedst at lægge jordbæerne på sondag, men hvad med resten?

    Svar
    • Lene Tranberg

      4. juni 2020 kl. 9:12

      Hej Julie:-)
      Jeg ville ikke lave den færdig med creme allerede fredag, når den først skal serveres søndag. Cremen vil stå og blive mat, og mørdejen vil blive blød, fordi den vil trække fugt fra cremen.
      Du kan godt bage kagen og lægge chokolade på fredag, hvis du pakker den godt ind og lader den stå på køkkenbordet. Jeg synes tidligst, du skal lægge creme og jordbær på lørdag aften, når den først skal serveres søndag.
      God bagelyst:-)

      Kh Lene

      Svar
      • Emma

        10. maj 2021 kl. 15:12

        Hej Lene,
        Opskriften lyder virkelig lækker! Jeg har lidt samme problem som Julie havde. Jeg vil gerne servere kagen søndag, men er ikke hjemme fra torsdag eftermiddag til søndag eftermiddag, noget tid før kagen skal bruges. Ville jeg stadigvæk kunne lave mørdejen, mazarinfyldet og chokolade-delen torsdag formiddag/eftermiddag og så lave cremen søndag eftermidag? Eller det være for lang tid? Og hvis det godt kan gå, hvornår er den så “pakket godt ind”? Er en plastikpose eller film nok?
        Håber du kan hjælpe 🙂

        Svar
        • Lene Tranberg

          10. maj 2021 kl. 16:35

          Hej Emma:-)
          Personligt synes jeg, det er lang tid for kagen at stå på køl, men den kan godt tåle det.
          Du skal dog forvente, at mørdejen er blød, når du pakker den ud.

          Alternativt kan du lave tærten med mørdej og mazarin, fryse den ned og så bage den søndag eftermiddag. Vanillecremen skal jo også køle og sætte sig med husblassen;-)

          God fornøjelsen med projektet:-)

          Kh Lene

          Svar
      • Katrine

        30. maj 2021 kl. 12:29

        5 stars
        Det et første gang, jeg begav mig ud i jordbærtærte og lad mig lige sige wauw! Opskriften var nem at gå til og smagen sad lige i skabet! Jeg halverede opskriften og lavede seks små og det fungerede virkeligt godt 🙂

        Svar
        • Lene Tranberg

          30. maj 2021 kl. 15:04

          Hej Katrine:-)
          Tusind tak for din søde besked.
          Jeg elsker selv, når der er plads til variation i en opskrift, og det med de små tærter er en rigtig god idé:-)

          Kh Lene

          Svar
  10. Michelle

    6. juli 2020 kl. 10:17

    Hej.
    Kan man bruge æggeblommer fra Hele æg, eller skal det være pasteuriserede?

    Svar
    • Lene Tranberg

      6. juli 2020 kl. 10:18

      Hej Michelle:-)
      Det kan sagtens være fra hele æg. Det bruger jeg altid.

      God bagelyst:-)

      Kh Lene

      Svar
  11. Marianne Møller

    12. juli 2020 kl. 13:04

    5 stars
    Hej Lene,
    Af alle de kagebloggere jeg følger, er du den bedste til at forklare fremgangsmåder.
    Jeg er vant til at bage, men vil give dig den ros alligevel .
    Hilsen Marianne M

    Svar
    • Lene Tranberg

      12. juli 2020 kl. 17:37

      Hej Marianne:-)
      Tusind, tusind tak for din søde kommentar<3

      Kh Lene

      Svar
  12. Michelle Frank Jensby

    28. august 2020 kl. 15:20

    Kære Lene

    Tak for en meget udførlig opskrift. Du skriver, at man helst skal vælge en mel med lavt proteinindhold, jeg fandt en fuldkorns hvedemel fra gram slot med et proteinindhold på 8,4 g. Kan den bruges?

    Svar
    • Lene Tranberg

      28. august 2020 kl. 15:23

      Hej Michelle:-)
      Jeg vil ikke anbefale en fuldkornshvedemel til tærten. Det skal vælge en almindelig lys hvedemel.
      Kan du ikke finde en med lavt proteinindhold, så brug en almindelig hvedemel. Du skal bare ikke ælte tærtedejen. Den skal kun lige samles, så du ikke aktiverer gluten i melet.
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  13. Katja

    6. maj 2021 kl. 21:35

    Tak for en lækker opskrift som jeg vil prøve. Jeg har kun bagt mørdej/tærte én gang før. Den blev for tyk og halvblød. Er det korrekt forstået at denne ikke skal ‘blind-bages’ først? Og hvordan og hvornår tager du tærten ud af formen?

    Svar
    • Lene Tranberg

      6. maj 2021 kl. 22:46

      Hej Katja:-)
      Det er vigtigt, når man laver en mørdej, at man ikke ælter dejen, men kun samler den – og at man bruger den rigtige størrelse form;-)
      Jeg blindbager ikke denne dej, men bager den, til den er gylden og sprød.
      Hvis du vil vende tærtebunden ud af formen, gør du det, når den er kølet af og fast. Så slipper den nemt formen, hvis du har smurt den godt;-)

      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
      • Katja

        7. maj 2021 kl. 6:45

        Mange tak for hurtigt svar

        Svar
      • Lone

        11. maj 2021 kl. 20:36

        Hej Lene.
        Tror du at jeg ville kunne lave tærten dagen i forvejen?

        Svar
        • Lene Tranberg

          13. maj 2021 kl. 19:40

          Hej Lone:-)
          Det kan du godt, men du skal nok forvente, at jordbærrene bliver lidt trætte at se på.
          Hvis det var mig, ville jeg bage bunden i forvejen og lave vanillecremen dagen før, men først blande den med flødeskum (og husblas) og lægge jordbær på på serveringsdagen.
          God bagelyst:-)

          Kh Lene

          Svar
  14. Sidsel

    11. juli 2021 kl. 15:05

    5 stars
    Hej Lene,
    Tak for at dele denne skønne tærte.
    Dejlig nem opskrift at følge, og det blev virkelig en god kage! Den skal helt sikkert laves igen en dag 🙂

    Mvh. Sidsel

    Svar
    • Lene Tranberg

      11. juli 2021 kl. 15:16

      Hej Sidsel:-)
      Det glæder mig, at du også er vild med den:-)
      Ha’ en dejlig sommer!

      Kh Lene

      Svar
  15. Lise

    12. juli 2021 kl. 16:24

    Hej Lene,
    Jeg har kun en tærteform i 28cm. Hvor meget ville du gange opskriften op? Det lyder som om få cm godt kan gøre en stor forskel.

    Mvh
    Lise

    Svar
    • Lene Tranberg

      12. juli 2021 kl. 22:59

      Hej Lise:-)
      For at ramme den præcise mængde med en 28 cm form, skal du gange opskriften op med 1,16, så det er ikke så meget;-)
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  16. Mathilde Nielsen

    30. juli 2021 kl. 19:03

    Hvis jeg vælger at lave dobbeltportion dvs til to kager, hvordan er det så med creme, hvis jeg koger til 2? Skal jeg bruge dobbelt op på husblas eller vil der blive for meget? Skøn opskrift!

    Svar
    • Lene Tranberg

      30. juli 2021 kl. 19:21

      Hej Mathilde:-)
      Du skal bruge dobbelt af det hele, også husblassen. Ellers bliver din creme for blød;-)
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  17. Marie

    2. september 2021 kl. 12:16

    Hej!
    Tror du at cremen ville kunne fungere i en sprøjtepose? Eller er der for meget husblas i til det? Jeg leder efter en ‘jorbærtærtecreme der kan gå gennem en stjernetyl og blive stående.. Håber at din opskrift her bliver svaret!

    Svar
    • Lene Tranberg

      2. september 2021 kl. 13:19

      Hej Marie:-)
      Det kan du godt, men du skal sprøjte den på kagen, før den når at sætte sig helt i sprøjteposen. Så får du nemlig det pæneste resultat.
      Du kan evt skele til opskriften og fremgangsmåden i min talkage. Det er også en konditorcreme, der bruges der, og den sprøjtes på kagen;-)
      https://bagvrk.dk/talkage

      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
    • Maj-Britt

      1. maj 2022 kl. 0:32

      Hej Lene
      Jeg havde forstået udfra teksten at portionen var lavet til en form på 26 cm i diameter. Jeg synes dog at tærten er blevet meget lav (som på dit foto vil jeg tro. Har jeg misforstået noget?
      Mvh. Maj-Britt

      Svar
      • Lene Tranberg

        1. maj 2022 kl. 9:07

        Hej Mai-Britt.
        Portionen er rettet til, så den passer til en form på 26 cm i diameter.

        På snitbilledet er bund og mazarin lidt tyndere, end når man bruger mængderne i opskriften.

        Crememængden på billedet er den rigtige.

        Ha’ en dejlig søndag:-)

        Kh Lene

        Svar
  18. Isabella

    12. oktober 2021 kl. 12:56

    Hej Lene,
    Jeg skal bage til familie komsammen nu på lørdag og vil prøve kræfter med denne kage.
    Jeg har halvanden times transporttid ned til festlighederne, så jeg vil høre dig hvordan jeg bager den ‘smartest’? Skal den laves helt færdig fredag aften, eller er andet bedre?

    Kh

    Svar
    • Lene Tranberg

      12. oktober 2021 kl. 13:10

      Hej Isabella:-)
      Jeg ville vente med at lægge jordbærrene på til lørdag, for de kan hurtigt komme til at se trætte ud.
      Hvis du fx halverer jordbærrene hjemmefra, er det nemt at sætte dem på kagen, når du kommer frem, og du slipper for at nogen af bærrene ryger af kagen i et sving;-)

      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
      • Isabella

        12. oktober 2021 kl. 14:14

        Tak for svar! 😉
        Ville du lave kagen 90% færdigt, så det eneste der mangler er jordbærrene?
        Tænker mere hvordan kagen transporteres med creme på, uden det kommer til at se træls ud ved ankomst. Kommer der til at lægge sig en hinde på? 🙂

        Kh

        Svar
        • Lene Tranberg

          12. oktober 2021 kl. 14:19

          Hej igen:-)
          Ja, cremen sætter sig, så den er forholdsvist fast. Den glider ingen steder;-)

          Kh Lene

          Svar
          • Isabella

            15. oktober 2021 kl. 10:27

            Hej Lene,
            Lige et sidste spørgsmål i forhold til jordbærtærten :o)
            Når cremen er på og den skal transporteres, skal kagen dækkes ind med film, staniol ect i forhold til skind/hinde på cremen?

            Hav en fantastisk weekend

            Kh

          • Lene Tranberg

            15. oktober 2021 kl. 10:29

            Hej Isabella:-)
            Jeg har nogle store plastiklåg, keg sætter hen over kager under transport, så der ikke er noget, der går imod cremen.
            Det er kun for at undgå, der kommer mærker i den. Der skal ikke film/stanniol på cremen. Du kan også sætte den ned i en klap-/papkasse;-)
            Også dejlig weekend til dig!

            Kh Lene

  19. Michelle

    14. april 2022 kl. 14:24

    Hejsa,
    Kan man bruge æggeblommer fra hele æg til vaniljecremen?

    Svar
    • Lene Tranberg

      14. april 2022 kl. 16:46

      Hej Michelle:-)
      Det kan du sagtens.
      God bagelyst og god påske!

      Kh Lene

      Svar
  20. Dorte Rechnagel Johansen

    15. juni 2022 kl. 12:34

    5 stars
    jubii, jeg fik lavet en fin og velsmagende jordbærkage. tak for, som altid, en god opskrift.
    jeg havde ikke en rund form, men en aflang form, og det blev så fint alligevel.
    kan man lave det hele færdig dagen før og så samle kagen dagen efter?
    tak igen

    Svar
    • Lene Tranberg

      15. juni 2022 kl. 14:53

      Hej Dorte:-)
      Du kan sagtens bage bunden dagen før – og også vanillecremen, men jeg vil allerhelst vente til dagen efter med at piske flødeskum og smelte husblas, for hvis du laver cremen helt færdig og sætter den på køl (uden at komme den på kagen), vil der kommer lufthuller i den, når den skal fordeles. Du kan dog godt lave kagen færdig (minus jordbær) dagen før.
      Jordbærrene skal på på dagen, så de ikke står og bliver trætte/tørre;-)

      God fornøjelse med den:-)

      Kh Lene

      Svar
  21. Mette

    29. maj 2023 kl. 16:17

    Hej Lene
    Jeg skal bage jordbærtærte til 40 personer til studentergilde (vil ikke give 1800 kr ved bageren!) Tænker at bage din opskrift men gange opskriften op og bage som stor bradepande. Hvordan vil du tro, at det påvirker det bagetiden? Og er der noget jeg skal være opmærksom på? Tak for input 😊

    Svar
    • Lene Tranberg

      30. maj 2023 kl. 17:39

      Hej Mette:-)
      Dejlig idé med en kæmpe jordbærtærte.
      Hvis tykkelserne i kagen er de samme som i den originale, vil der ikke være stor forskel på bagetiden.
      Hvis du plejer at bage den i en tærteform af glas eller porcelæn, vil bagetiden være kortere, når bradepanden er af metal, fordi den leder varmen hurtigere.

      Rigtig god bagelyst og tillykke med studenten:-)

      Kh Lene

      Svar
  22. Julie

    17. juni 2023 kl. 17:05

    Jeg synes mørdejen blev meget tør og porøs, da jeg fulgte opskriften. Den var ikke mulig at flytte den udrullede mørdej fra bordet over i tærteformen, uden at den gik i mange små stykker, som jeg så måtte “pusle” på plads i tærteformen i stedet.

    Er det meningen den skal være så tør?

    Svar
    • Lene Tranberg

      4. juli 2023 kl. 12:43

      Hej Julie:-)
      Beklager det sene svar.
      Nej, dejen skal ikke være tør og porøs. Måske har dit æg været mindre end mit? Prøv at tilsætte lidt mere koldt vand til dejen næste gang.
      Pas også på med at ælte dejen for meget, for så aktiveres gluten i melet og det vil suge mere væske. Dejen skal kun lige samles.

      Ha’ en dejlig dag.

      Kh Lene

      Svar
  23. Johnny Sandberg

    24. marts 2024 kl. 19:19

    Saml dejen med æggehviden og måske et par skefulde koldt vand. Er æggehviden pisket eller skal det bare i sådan hilsen johnny

    Svar
    • Lene Tranberg

      3. april 2024 kl. 12:59

      Hej Johnny.
      Beklager det sene svar. Æggehviden er ikke pisket, den skal bare i, som den er.
      God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Ha’ en skøn weekend😎♥️ #bagvrk #allekan Ha’ en skøn weekend😎♥️

#bagvrk #allekanbage
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Napolitansk pizza – den bedste pizzadej til…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Pitabrød så englene synger – så kan Jacob godt…
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme