• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter & drikke / Tag en slurk af sommeren: Nem hyldeblomstsaft, så du kan gemme og mindes smagen af midsommer

Tag en slurk af sommeren: Nem hyldeblomstsaft, så du kan gemme og mindes smagen af midsommer

21. juni 2022 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Alle kender hyldeblomstsaft. De fleste ved, at det er supernemt at lave. Det tager bare et par dage, hvor det skal stå og trække smag og kraft.

Vidste du også, at du kan lave rosensaft og syrensaft på samme måde? Nej? Nå, men så bliv hængende, så får du opskrifterne på en nem saft.

Hyldeblomstsaft Bagvrk.dk høj

Når du sammenligner opskrifterne i dette indlæg, er det kun små ændringer, der gør, om det er den ene eller anden slags saft, der kommer ud af det.

Jeg eksperimenterede med lavendelsaft på samme måde, da de blomstrede senere på måneden. Det gav en nærmest selvlysende pink farve.

Variér sukkeret efter dine ønsker. Når man bruger halvt farin, som jeg nogle gange gør i hyldeblomstsaften, får man en ravfarvet saft med en “dybere” smag.

Vil du hellere have en lys saft, bruger du udelukkende hvidt sukker, og ønsker du en mellemting, kan du bruge rørsukker.

Hyldeblomstsaft udvalgt Bagvrk.dk

Hyldeblomstsaft – og de andre slags

Udover at drikke hyldeblomstsaft fortyndet med vand eller i drinks, kan du lave den smukkeste hyldeblomstkage med mandelbund, hyldeblomstcurd og hyldeblomstmousse.

Hyldeblomstcurd‘en kan naturligvis også laves for sig selv, så du kan bruge den på brød (eller til at søde jordbær med).

På samme måde kan du lave curd eller mousse med rosensaft, og pynte kagen med rosenblade.

Hyldeblomster

Tips til hyldeblomstsaft

Pluk dine hyldeblomster væk fra vejen, så de ikke er forurenede. Ryst blomsterskærmene, så du får fjernet så mange smådyr som muligt. De skal ikke skylles, for det fjerner en del af blomsterstøvet og smagen.

Når du skal si saften efter trækketiden, kan du med fordel starte med at hælde saften gennem et dørslag, så du sier hyldeblomster og citronskiver fra. Læg derefter et rent viskestykke i dit dørslag eller en si og hæld saften derigennem, så du er sikker på, der ikke er smådyr eller andet i;-)

Saft uden holdbarhedsforlængende stoffer som fx Atamon kan holde et par uger i køleskabet. Hvis du tilsætter Atamon og skyller flaskerne med Atamon efter anvisningen på flasken, kan saften holde i månedsvis.

Hyldeblomst- og rosenssaft er fryseegnede. Det er nemmest at fryse saften ned i passende portioner i fryseposer. Så slipper du for at bruge Atamon i din saft.

Hvis du vil lave en hyldeblomstlikør af pulpen/blomsterresterne, hældes saften først igennem et dørslag, så du får det meste af saften siet fra. Læg blomsterne i et sylteglas med den saft, der hænger ved og overhæld det med ca. 4 dl. vodka.

Lad likøren trække i ca. 3 uger, før du sier den og nyder den.

Hyldeblomstsaft udvalgt Bagvrk.dk

Hyldeblomstsaft

Nem og klassisk opskrift på hyldeblomstsaft.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Trækketid 3 days d
Samlet tid 3 days d 20 minutter min
Ret Drikke, Saft
Køkken Dansk
Antal 3.5 liter

Ingredienser
  

  • 50 udsprungne hyldeblomstklaser uden stilk
  • 2 usprøjtede citroner
  • 2 kg sukker
  • 40 g citronsyre
  • 2 liter kogende vand
  • 2 tsk flydende Atamon (kan undlades)

Sådan gør du
 

  • Pluk hyldeblomsterne væk fra vejen. Ryst skærmene, så små dyr rystes af. Blomsterskærmene skal ikke skylles. Fjern så meget grøn stilk som muligt.
  • Vask citronerne og skær dem i tynde skiver. Bland blomster, sukker, citronskiver og citronsyre i en stor skål eller gryde (ikke aluminium) og hæld det kogende vand over. Tilsæt evt. Atamon.
  • Dæk skålen godt til med husholdningsfilm eller et låg og lad saften trække i køleskabet i 3-4 dage. Rør godt i saften hver dag med en ren ske, så alle blomster kommer under saften.
  • Si blandingen. Læg gerne et rent viskestykke i sigten, så du er sikker på, du får alle de små dyr med. Hæld saften på Atamon-skyllede flasker. Opbevar flaskerne på køl.

Noter

Fortynd din saft med isvand efter behov, eller gå all-in på sommerdrinks og fortynd med Asti eller andet med bobler i – eller brug saften som base for en longdrink med saft, vodka og danskvand.
 
Vil du have en mørkere saft, så erstat halvdelen af sukkeret med farin eller rørsukker.
 
Saften er fryseegnet. Hæld den i 2 liters fryseposer i mindre portioner.
Tags Dansk Klassiker, Saft, Sommer, Supernem
Følg mig på Instagram

Tags: Billig, Børnevenlig, Dansk klassiker, Drinks, Hyldeblomst, Nem opskrift, Opskrift, Saft, Sanke, Sommer

Previous Post: « Gør din morgen til en fest: Chokoladecroissant – nem opskrift på Pain au chocolat – en himmelsk start på dagen!
Next Post: Gør din sommer mere magisk: Den lækreste hyldeblomstcurd er smagen af sommer i et glas »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jette Villumsen

    8. juni 2018 kl. 17:21

    Kære Lene.
    Først tak for alle dine skønne opskrifter.
    Kunne jeg bruge hybenroseblade, da jeg ingen duftroser har ?
    MVH Jette

    Svar
    • Lene

      8. juni 2018 kl. 17:39

      Kære Jette:-)
      Tusind tak for dine søde ord.
      Ork ja, det kan du sagtens. Hybenroser er lige så fine til saft.
      God fornøjelse.
      Kh Lene

      Svar
  2. Charlotte Nørhave

    14. juni 2019 kl. 17:55

    Hej Lene
    Tak for mange dejlige opskrifter, som også er nemme at følge.
    Jeg vil gerne vide om du ved hvad 50 hyldeblomstklaser vejer sådan cirka?
    Kh Charlotte

    Svar
    • Lene Tranberg

      14. juni 2019 kl. 18:28

      Hej Charlotte:-)
      Tak for din søde besked:-)
      Nej, desværre ikke. Jeg har ikke prøvet at veje dem.
      Kh Lene

      Svar
  3. Michelle Elbæk Jensen

    15. juni 2020 kl. 11:23

    Mums hvor lyder det lækkert! Jeg har desværre endnu kun prøvet den klassiske hyldeblomstsaft men jeg skal da helt sikkert overveje de andre varianter

    Svar
    • Lene Tranberg

      15. juni 2020 kl. 11:40

      Hej Michelle:-)
      Tak;-) Ja, du skal seriøst overveje rosensaften. Den er noget helt særligt.
      Kh Lene

      Svar
  4. Annemette

    14. juni 2023 kl. 0:01

    Det er så her at nyttigt at sterilisere i stedet for at fryse. Så holder saften sig og optager ikke plads i fryseren. Og smagen ændrer sig ikke.

    Svar
    • Lene Tranberg

      4. juli 2023 kl. 12:44

      Hej Annemette:-)
      Man kan sagtens sterilisere i stedet for at fryse:-)
      Jeg har blot bedre plads i fryseren end i skabet.

      Ha’ en dejlig dag.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme