• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter & drikke / Nem og lækker rosensaft – duften af de skønneste roser hældt på flaske. Fyldt med smag og sødme!

Nem og lækker rosensaft – duften af de skønneste roser hældt på flaske. Fyldt med smag og sødme!

27. juni 2022 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Haven bugner lige nu af de skønneste, velduftende roser. Det gør naturen også, og du kan sagtens bruge de vilde hybenroser til at lave rosensaft af. Farven bliver smukkest, hvis du bruger roser med mørkerøde eller pink blade, men alle duftende roser kan bruges.

Rosensaft udvalgt billede Bagvrk.dk Rosenblade i en gryde

Kan du lave hyldeblomstsaft, kan du også lave rosensaft. Princippet er det samme, men ligesom i min syrensaft, lader jeg sukkerlagen afkøle, før den hældes over blomsterne.

Det trækker mere aroma ud af blomsterbladene. Der er heller ikke citron eller så meget citronsyre i rosensaften. Den får en fin, sød smag af de smukke roser.

Rosensaft hældes i et glas Bagvrk.dk

Rosensaft

Rosensaften kan drikkes ved alle lejligheder. Bland den op med koldt vand eller danskvand på en varm sommerdag.

Server en velkomstdrink med rosensaft, vand og prosecco – eller bland din favoritcocktail med saften, fx en rosendaiquiri, som du får opskriften på længere nede.

Pluk blomsterne på en solskinsdag eller i det mindste i tørvejr. De skal ikke skylles, for så skyller du noget af duften og dermed aromaen af. Er der smådyr i roserne, så ryst dem godt. Pluk alle kronbladene af.

Når saften er færdig med at trække, kan de frasiede rosenblade (og den saft, der hænger ved) overhældes med vodka til en rosenlikør. Lad den trække i 3-4 uger, før rosenbladene sies fra.

Rosensaft udvalgt højt rosendaiquiri Bagvrk.dk

‘Charles de Mills’ rosen

Vores rose, ‘Charles de Mills’ har virkelig tætte blomster med “hundredevis” af kronblade. Den blomstrer kun en gang om året i 3-4 uger, men den er værd at vente på. Blomsterne dufter vidunderligt og afløser hinanden.

I min første have stod der en ‘Charles de Mills’, som var en rose, jeg aldrig havde set før. Jeg forelskede mig hovedkulds i den, men den stod det forkerte sted i haven. Da den blev flyttet, sad sedlen med sortsnavnet stadig på roden, og jeg vidste, hvad jeg stod med. Derfor er der også en Charles de Mills i vores nuværende have.

Det er ‘Charles de Mills’ rosen, der er på alle billederne. En anden god saft-sort er ‘Rose de Rescht’, som (iflg. overleveringer) er blevet brugt i parfume i Iran de sidste 1.000 år.

Rosensaft udvalgt billede Bagvrk.dk Rosenblade i en gryde

Rosensaft

Den smukkeste, rosenrøde saft.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 15 minutter min
Trækketid 3 days d
Samlet tid 3 days d 15 minutter min
Ret Drikke
Køkken Dansk
Antal 3.5 liter

Ingredienser
  

  • 3 liter rosenblade fra duftende roser (mængden er ikke sammenpresset)
  • 2 kg sukker
  • 2 liter vand
  • 20 g citronsyre
  • 2 tsk flydende Atamon (kan udelades)

Sådan gør du
 

  • Bring vand og sukker i kog, indtil sukkeret smelter. Lad det afkøle til stuetemperatur.
  • Bland rosenblade og citronsyre i en stor skål. Tilsæt evt Atamon til vandet og hæld det over blomsterbladene. Bland det godt og sørg for at alle rosenbladene er våde.
  • Læg låg på skålen eller dæk den til med husholdningsfilm og stil saften i køleskabet i 3 dage. Rør i saften med en ren ske en gang om dagen.
  • Si blandingen, og hæld den på Atamon-skyllede flasker eller frys den ned i fryseposer i passende portioner.

Noter

Fortynd din saft med isvand efter behov eller gå all-in på sommerdrinks og fortynd med Asti eller andet med bobler i – eller brug saften som base for en longdrink med saft, vodka og danskvand.
Rosensaften er fryseegnet i fx fryseposer.
Tags Dansk Klassiker, Saft, Sommer, Supernem
Rosensaft rosendrink Bagvrk.dk

Rosendaiquiry

En sommerlig cocktail med hvid rom og rosensaft.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Ret Drinks
Køkken Cocktails
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 6 cl hvid rom
  • 3 cl friskpresset limejuice
  • 3 cl rosensaft
  • Isterninger til shakeren

Pynt til glasset

  • Rosensaft
  • Sukker
  • Rosenblade

Sådan gør du
 

  • Hæld rosensaft i en tallerken. Hæld sukker i en anden tallerken. Dyp glassets kant i rosensaften og derefter i sukkeret, så der kommer en sukkerkant på glasset.
  • Fyld evt. en håndfuld knust is i glasset, så den endelige cocktail ikke bliver så stærk.
  • Fyld en shaker med isterninger og hæld derefter ingredienserne i. Ryst godt, indtil shakeren er iskold udenpå.
  • Si din rosendaiquiri i glasset og server den med det samme, pyntet med et par rosenblade.
Tags Cocktail, Drinks, Roser, Sommer, Supernem

Tags: Billig, Børnevenlig, Buffet, Cocktails, Drikkevarer, Drinks, Familiefavorit, Fest, Gæster, Nem opskrift, Roser, Saft, Sommer, Student

Previous Post: « Gør din sommer mere magisk: Den lækreste hyldeblomstcurd er smagen af sommer i et glas
Next Post: Madplan med livretter gør hverdagen nemmere og sparer tid. 50 livretter til inspiration. Lav din egen madplan! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anette Reinholdt

    30. juni 2022 kl. 15:21

    Kan det passe, at man skal bruge citronsyre, som man bruger til at afkalke med

    Svar
    • Lene Tranberg

      30. juni 2022 kl. 15:23

      Hej Anette:-)
      Det er den type citronsyre, som man køber i små poser i supermarkederne.
      Både Dr. Oetker og Tørsleffs laver det. (Jeg mener, der er hhv 20 og 30 g i poserne.)

      Jeg formoder, at den citronsyre, du bruger til afkalkning er en anden slags:-)

      God fornøjelse.

      Kh Lene

      Svar
      • Anette Reinholdt

        2. juli 2022 kl. 12:46

        Åhhhh altså – så har jeg nok brugt den forkerte

        Det vil jeg lige undersøge nærmere så – mon det har noget med koncentrationen at gøre

        Svar
        • Lene Tranberg

          2. juli 2022 kl. 14:47

          Det har det helt sikkert – og måske også noget med renheden?

          Svar
          • Anette Reinholdt

            3. juli 2022 kl. 17:54

            Nu har den så stået i 3 dage på køl – og smager faktisk helt forrygende godt.

            Tror du, der sker noget ved at bruge det?

            Jeg vil overhælde rosenbladene med vodka til en likør, det kan der vel ikke ske noget ved?

          • Lene Tranberg

            3. juli 2022 kl. 18:01

            Hej Anette:-)
            Nej, det skal du bare gøre. Jeg har også sat en rosenlikør over.
            Du kan sagtens si saften efter tre dage. Det gjorde jeg også i år;-)

            God fornøjelse.

            Kh Lene

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Energibar eller müslibar – mellemmåltid med…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme