• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter & drikke / Lavendelsaft – det smager meget bedre end du tror;-)

Lavendelsaft – det smager meget bedre end du tror;-)

12. juli 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Du kan se de bølgende lavendelmarker for dig, når du lukker øjnene og tænker på Sydfrankrig? Vidste du, at du kan lave en særdeles velsmagende lavendelsaft af de lavendler, du har i haven?

Lavendelsaft i drinks Bagvrk.dk

Når du tænker på Provence, tænker du også på alle de små butikker, som bugner med lavendelsæbe, -creme og -duftposer. Måske tænker du, at lavendelsaft smager lige sådan.

Jeg kan berolige dig med, at lavendelsaft hverken smager parfumeret eller af sæbe. Den er sød og krydret i stedet – og nærmest selvlysende pink.

Lavendelsaft udvalgt høj Bagvrk.dk

Lavendelsaft er nemt

Det er lige så nemt at lave lavendelsaft, som det er at lave fx hyldeblomstsaft eller rosensaft. Pluk en masse lavendelblomster (kun hovederne), og lad saften stå og trække i 3-4 dage.

Dine hænder, haven og køkkenet dufter helt fantastisk af lavendler, når du arbejder med blomsterne. Den nemmeste måde at plukke så mange er blot at trække hovederne af stænglerne i haven og lægge dem i en skål.

Når du har blandet ingredienserne og hældt kogende vand over, er det blot at vente. Allerede efter 20 minutter, er saften pink, men den farve intensiveres henover de næste dage.

Lavendler og citron Bagvrk.dk

Saften fik lov at trække i 3 dage hos mig. Der syntes jeg nemlig, den var så mild og rund i smagen, at den skulle filtreres. – Og jeg var utålmodig efter at smage den sådan rigtigt.

Selv citronerne i saften havde taget farve, så de ikke længere var gule, men nærmest lidt lilla.

Lavendelsaft pink med is Bagvrk.dk

Hvad skal du bruge saften til?

Drik det som almindeligt saftevand og bland det op 1:4. (Eller smag dig frem.)

Brug siruppen i drinks fx sammen med gin, vodka eller rom – og tonic eller danskvand. Garner drinken med et par lavendelblomster. Lad dig inspirere af den her opskrift på Bramble.

Frys den ufortyndede saft ned som isterninger i silikone eller isterningposer. Så kan du nemt smide et par stykker i et glas koldt vand og vente på, de smelter og giver smag.

Brug siruppen i en mousse. Fx som i den her hyldeblomstkage, hvor du kan pynte kagen med lavendler og endda blande tørrede lavendler i kagebunden.

Hæld lavendelsirup over is eller pandekager.

Nyd den bare som en kold sommerdrik på terrassen, mens du dufter til dine lavendler i haven.

Lavendelsirup hældes i drink Bagvrk.dk
Lavendelsaft udvalgt Bagvrk.dk

Lavendelsaft

En krydret, lysende pink saft eller sirup.
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Trækketid 3 days d
Samlet tid 3 days d 20 minutter min
Ret Drikke, Drinks, Saft
Køkken Dansk, Fransk
Antal 2 liter

Ingredienser
  

  • 1½ liter lavendelblomster, ikke sammenpresset mængde (kun blomsterhoveder, ikke stængel)
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 kg sukker
  • 20 g citronsyre
  • 1½ liter kogende vand
  • 1 tsk flydende Atamon

Sådan gør du
 

  • Hæld lavendelblomsterne i en skål eller gryde (ikke aluminium). Skær citronen i tynde skiver.
  • Bland blomsterne med citronskiver, sukker og citronsyre, før du hælder det kogende vand over. Rør rundt og tilsæt Atamon.
  • Dæk skålen til og sæt den i køleskabet i 3-4 døgn.
  • Hæld saften igennem en finmasket sigte, så blomster og citroner sorteres fra.
  • Fyld saften på Atamon-skyllede flasker eller frys den ned i passende portioner.
Tags Cocktail, Drinks, Saft, Sommer

Tags: Cocktails, Drinks, Fest, Gæster, Havedrømme, Haveliv, I haven, Lavendel, Nem, Nem opskrift, Saft, Sommer, Student, Syltning

Previous Post: « Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller langtidshævet ciabatta
Next Post: Panini – nemme brød med fyld, som bliver sprøde i din toaster »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Louise

    12. juli 2021 kl. 16:04

    Måske et fjollet spørgsmål – men jeg er lidt nybegynder i haven, så bær over med mig 🙂
    Når man har plukket lavendelblomsterne, kommer der så nye blomster på, eller er det så “game over” for lavendelblomster i haven denne sommer?

    Svar
    • Lene Tranberg

      12. juli 2021 kl. 21:41

      Hej Louise:-)
      Her er plads til alle, også nybegyndere;-)
      Når lavendlerne har blomstret, kommer der tit en efterblomstring.

      Kh Lene

      Svar
      • Louise

        13. juli 2021 kl. 7:07

        Mange tak for svaret :o) så må jeg have havehandskerne på og komme i gang med lavendelhøsten

        Svar
    • Lilje

      18. juli 2021 kl. 16:16

      Hej, hvor lang tid kan saften holde sig?

      Svar
      • Lene Tranberg

        19. juli 2021 kl. 9:42

        Hej Lilje:-)
        Hvis saften opbevares køligt og mørkt i helt rene flasker, kan den holde sig op til et par måneder.
        Jeg synes, det er nemmest at fryse saften ned i passende portioner i fryseposer, for så kan du tø saften op til et par ugers forbrug.

        Ha’ en dejlig sommer!

        Kh Lene

        Svar
  2. Pia

    17. juli 2021 kl. 16:27

    5 stars
    Wow, en vild farve!
    Min blev lige så flot som din og smager dejligt.

    Mvh Pia

    Svar
    • Lene Tranberg

      17. juli 2021 kl. 16:32

      Hej Pia:-)
      Tak for din søde besked.
      Ja, lavendelsaften er også meget bedre, end jeg troede:-)

      God sommer!

      Kh Lene

      Svar
    • Lau

      24. juli 2022 kl. 16:09

      Kan man lave den uden citron syre?

      Svar
      • Lene Tranberg

        24. juli 2022 kl. 16:15

        Hej Lau:-)
        Det korte svar er nej.
        Citronsyre trækker både smag og især farve ud af lavendlerne, så hverken smag eller farve bliver så intens uden.

        Hvis du ikke kan skaffe citronsyre til saften, kan du evt bruge vinsyre.

        Både Tørsleff og Dr. Oetker har citronsyre i sortimentet, som lige nu præsenteres på papdisplays i stort set alle supermarkeder.

        God fornøjelse.

        Kh Lene

        Svar
  3. Rikke Lund Nielsen

    19. juli 2021 kl. 7:15

    Hej

    Hvor ser det smukt ud, dit saft

    Jeg vil gerne lave det, men kan ikke finde citronsyre. Kan jeg lave det uden det i?

    Smil fra Rikke

    Svar
    • Lene Tranberg

      19. juli 2021 kl. 9:46

      Hej Rikke:-)
      Nej, desværre. Saften vil ikke blive det samme uden citronsyre.
      Citronsyren regulerer syrligheden i saften og trækker samtidig saften (og farven) ud af blomsterne.

      Både Dr. Oetker og Tørsleffs laver citronsyre i små poser, som i denne tid står i butikkerne i pap-displays sammen med geleringspulver til marmelade etc.
      God jagt:-)

      Kh Lene

      Svar
  4. Marianne

    14. juli 2022 kl. 7:57

    Hej.
    Tak for en dejlig nem opskrift.
    Jeg kom vinsyre i, kun ikke finde citronsyre. Har smagte en tsk ren saft, det smagte ganske fint, men hvordan bliver det til sirup?
    Mvh Marianne

    Svar
    • Lene Tranberg

      14. juli 2022 kl. 12:52

      Hej Marianne:-)
      Du kan koge saften ind for at få sirup.

      Kh Lene

      Svar
  5. Sofie

    9. august 2022 kl. 12:18

    Hej,

    Flot sirup! Kan man lave den uden atamon?

    Mvh
    Sofie

    Svar
    • Lene Tranberg

      9. august 2022 kl. 13:30

      Hej Sofie:-)
      Det kan du tro. Jeg laver den faktisk uden atamon og fryser saften ned i passende portioner.
      God fornøjelse.

      Kh Lene

      Svar
      • Vibeke

        4. juli 2023 kl. 13:52

        Hejsa
        Kommer du pastafarve i for at få den flotte farve 😊

        Svar
        • Lene Tranberg

          9. august 2023 kl. 14:21

          Hej Vibeke:-)
          Beklager det meget sene svar.
          Nej, jeg har ikke puttet farve i saften. Det får den helt fantastiske farve helt naturligt.

          Ha’ en dejlig dag.

          Kh Lene

          Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Rosinbrød – sødt, gammeldags og helt perfekt
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Kandiserede violer – det er nu, du skal ud og…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme