• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter & drikke / Få foråret til at boble i dit glas med syrensaft – en nem saft med smag af forår og lovning på sol

Få foråret til at boble i dit glas med syrensaft – en nem saft med smag af forår og lovning på sol

1. juni 2022 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Syrenerne synger på sidste vers i haver og hegn, men du kan stadig nå at lave den smukke syrensaft med smag af forår og blomster.

Syrensaft udvalgt Bagvrk.dk

Sidste år lavede jeg verdens smukkeste saft, lavendelsaften, som med vores lavendler blev lysende pink. Lavendelsaften smager ikke parfumeret, som man skulle tro, men blot dejligt krydret af blomsterne. Det samme gør sig gældende med syrensaften.

Selvom du plukker de mørkeste syrener, bliver saften ikke rigtig lilla, men blot rødlig. Derfor har jeg brugt lidt lilla pastafarve for at fremhæve og understrege farven på blomsterne.

Snyd? Jovist. Eller måske ikke mere snyd, end at vi bruger makeup til at understrege vores egen skønhed. Vi spiser og drikker også med øjnene, ikke?

Lilla syrensaft er bare mere fortryllende end en blegrød en;-)

Syrensaft Bagvrk.dk
Den mørklilla saft fortyndes med vand eller danskvand.

Syrensaft med lunken sukkerlage

Min gamle opskrift på syrensaft var lavet, ligesom man laver hyldeblomstsaft og rosensaft: Med kogende vand hældt over sukkeret og blomsterne.

Den svenske blogger og fotograf Linda Lomelino bruger en anden metode til syrenerne. Hun lader sukkerlagen køle af til lunken, før den hældes over blomsterne, fordi det bedre bevarer den fine blomsterduft. (Und dig selv at tage et kik på Lindas meget smukke billeder på hendes blog og ved syrensaftopskriften i særdeleshed.) – Derudover tilsætter hun et par blåbær for at give farve til saften.

Lad saften trække i køleskabet i mindst to døgn, før du sier den. Du kan godt lade den trække op til fire dage, men så skal den heller ikke stå længere.

Syrensaft med is Bagvrk.dk

Pluk syrenerne væk fra vejen

Når du skal bruge syrener eller andre blomster i saft, er det altid vigtigt, at du ikke plukker syrenerne i nærheden af befærdede veje.

Ryst blomsterklaserne, før du tager dem med hjem. Så undgår du både de visne blomster og evt. insekter, der måtte være i blomsterne. Du får nemlig mest smag i saften, hvis du ikke skyller syrenblomsterne.

Pluk helt udsprungne syrener. – Og pluk alle blomsterne af, når du kommer hjem, så der ikke kommer hverken stilk eller blade med i din saft. Sæt dig fx i en solstråle på græsplænen eller terrassen, og pluk blomsterne af over en bakke, før du lægger dem i en skål. Dermed kan du også sortere evt. visne blomster fra.

Alle syrenblomster er spiselige. De kan også bruges til at pynte en dessert med som på denne rabarbertrifli med mascarponecreme.

Pynt din saft med syrenblomster og isterninger ved servering.

Syrensaft tæt på Bagvrk.dk

Syrensaft

En smagfuld saft af syrener.
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Trækketid 2 days d
Samlet tid 2 days d 30 minutter min
Ret Drikke
Køkken Dansk

Ingredienser
  

  • 1½ liter udsprungne syrenblomster (løse hoveder, ikke sammenpresset)
  • 1 kg sukker
  • 1 liter vand
  • 2 tsk citronsyre
  • Evt lidt lilla pastafarve
  • 1½ tsk flydende Atamon

Sådan gør du
 

  • Kog vand og sukker op, til sukkeret er smeltet. Lad det afkøle, til det er lunkent.
  • Bland blomster og citronsyre i en stor skål eller gryde (ikke aluminium) og hæld det lunkne sukkervand over. Bland evt lidt lilla pastafarve i saften, så den bliver flottere i farven. Tilsæt Atamon.
    Syrenblomster i kande Bagvrk.dk
  • Skålen dækkes godt til med husholdningsfilm eller et tætsluttende låg og trækker i køleskabet i mindst to døgn.
  • Hæld saften gennem en finmasket si. Tryk let med en ske, så du får al saften med. Hæld saften på Atamon-skyllede flasker. Opbevar flaskerne på køl.
  • Fortynd din saft med isvand efter behov eller gå all-in på sommerdrinks og fortynd med Asti eller andet med bobler i – eller brug saften som base for en longdrink med saft, gin/vodka og danskvand.

Noter

Syrensaften er fryseegnet i fx fryseposer.
 
Hvis du ikke bruger Atamon, kan saften holde sig en uges tid i køleskabet. Den kan også fryses ned i passende portioner.
Tags Dansk Klassiker, Saft, Sommer, Supernem

Tags: Billig, Børnevenlig, Budgetvenlig, Drinks, Forår, Nem opskrift, Saft, Syren

Previous Post: « Få den bedste start på dagen med disse grovboller med kerner – de bedste boller til morgenmad og brunch
Next Post: Gør din morgen til en fest: Chokoladecroissant – nem opskrift på Pain au chocolat – en himmelsk start på dagen! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jeanett Krohn Rasmussen

    20. juli 2023 kl. 0:13

    5 stars
    Hej Lene:0)
    Tusind tak for en skøn hjemmeside med masser af skønne opskrifter og et hav af inspiration!
    Jeg har bare lige et par spm. mht. hvor meget der bli’r ud af denne portion, og opbevarer man den på køl hele tiden, efter den er lavet?
    Mange venlige hilsner
    Jeanett Krohn Rasmussen

    Svar
    • Lene Tranberg

      9. august 2023 kl. 14:26

      Hej Jeanett:-)
      Beklager det sene svar.
      Opskriften på syrensaft giver ca. to liter saft.
      Når flaskerne skylles i atamon og der er er atamon i saften, er det ikke nødvendigt at opbevare saften på køl, før flasken er åben.
      Saften kan fryses ned i fryseposer, og du kan også henkoge saften i flaskerne så den holder længere.

      God fornøjelse.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme