• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Karamelsnegle med vanillecreme – høje snegle i muffinform

Karamelsnegle med vanillecreme – høje snegle i muffinform

13. februar 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Manner! Jeg er opdraget til ikke at tale med mad (eller kage) i munden, men det er svært at tie stille, når kagen er så god som disse karamelsnegle!

Karamelsnegle med vanillecreme Bagvrk.dk

Følger du mig på Instagram eller Facebook? Hvis du gør, har du måske set det indre af sneglene. En midte af gul vanillecreme, karamelliseret karamel på kanterne – og både glasur og flydende karamel på toppen.

Karamelsnegl med vanillecreme krumme
En luftig bløddej med gul vanillecreme, karamel og glasur.

Tit når der at komme et billede ud på især Instagram, for når jeg har bagt noget virkelig lækkert, er jeg lige ved at sprænges af lyst til at dele det med dig. Derfor: Vil du være blandt de allerførste, som ser teasere for nye opskrifter, som er på vej, så skal du følge Bagvrk på Instagram.

Karamelsnegle med vanillecreme Bagvrk.dk 1

Karamelsnegle med vanillecreme

Ideen har ligget i baghovedet og puslet i et stykke tid. En blød gærdej med det meste af en dåse dulce de leche (karamelliseret, kondenseret mælk) indeni og resten ovenpå.

Jeg havde egentlig forestillet mig, at vanillecremen skulle rulles med indeni, men heldigvis kom jeg på andre tanker.

Karamelsneglene er bagt i muffinforme med faste huller i. Jeg har to, en i silikone og en i metal. Til disse vil jeg klart foretrække den i silikone, fordi sneglene smutter direkte ud af formen efter bagning, men du kan sagtens bruge en fast form i metal. Du skal bare huske at smøre formen godt.

Karamelsnegle efter første hævning

Det blev høje snegle, for dejen hævede godt op i formen. Ligesom med pølsebrød og burgerboller, efterhæver jeg dejen to gange.

Først hæver sneglene i 20 minutter, jeg presser et stort hul i midten og fylder op med vanillecreme, og derefter hæver de igen i 30 minutter, før de bages i ovnen. Resultatet er virkelig godt.

Der laves en fordybning i sneglene, som fyldes op med vanillecreme Bagvrk.dk

Bag dine karamelsnegle, til de er godt brune og gyldne. Hvis de ikke bliver bagt nok, vil de være rå og klæg i midten.

De færdigbagte karamelsnegle Bagvrk.dk

Dejen skal æltes længe – lav en glutenprøve

Denne dej skal helst æltes på røremaskine. Jeg tror ikke, nogen gider ælte dejen i hånden, så længe som det kræves, for at dejen bliver helt perfekt.

Når dejen æltes, suger melet væsken. Glutenproteinerne i dejen aktiveres, og der dannes et elastisk glutennet. Det er dette glutennet, som holder på luften i dejen, så det færdige resultat bliver blødt og saftigt.

Er dejen æltet optimalt, klistrer den ikke længere. Al væsken er absorberet. Dejen er elastisk og glat.

Glutentest eller glutenprøve af en perfekt æltet dej.
Når du fugter dine fingerspidser og trækker forsigtigt i dejen, kan den trækkes ud til at blive næsten gennemsigtig, når dejen er perfekt æltet. Det kaldes en glutenprøve eller glutentest.

En glutenprøve foretages ved, at du fugter dine fingerspidser med vand. Tag fat i en klump af dejen, og stræk den ud mellem fingrene. Kan du trække den helt tynd som et stykke silkepapir, uden at den sprækker, er dejen æltet perfekt. Revner den, skal du ælte lidt længere.

Det gælder dog ikke om at ælte videre i vildskab. Du kan nemlig også ælte dejen for længe. Så smuldrer den, og falder nærmest fra hinanden. I så fald skal du starte forfra. En overæltet dej bliver aldrig god, heller ikke når den bliver bagt.

Stop maskinen en gang imellem og mærk efter, hvordan dejen føles. Ælt videre og mærk igen. Min dej blev æltet i alt 18 minutter, før jeg var tilfreds, og jeg kunne trække det fineste glutenvindue ud af den.

Karamelsnegl med vanillecreme og dulce de leche Bagvrk.dk

Har du lyst til at bage andre snegle, kunne det være de her tangzhong kanelsnegle eller en kæmpekanelsnegl.

Karamelsnegle med vanillecreme Bagvrk.dk

Karamelsnegle med vanillecreme

Høje snegle med dulce de leche og vanillecreme.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 1 time t 50 minutter min
Samlet tid 2 timer t 50 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 24 stk.

Ingredienser
  

Vanillecreme

  • 2½ dl sødmælk
  • 3 æggeblommer
  • 70 g sukker
  • 1½ tsk vanillesukker (eller ½ vanillestang)
  • 20 g Maizena majsstivelse

Snegle

  • 3 dl kærnemælk (eller mælk)
  • 25 g gær
  • 1 æg, str. M/L
  • 500 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
  • 60 g sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 75 g blødt smør, stuetemperatur
  • 300 g dulce de leche fra dåse (færdigkogt, sødet, kondenseret mælk)

Pynt

  • 95 g dulce de leche (resten af dåsen)
  • Glasur af flormelis og kogt vand eller æggehvide

Sådan gør du
 

Start med vanillecremen

  • Varm mælken op til kogepunktet i en lille gryde. Imens pisker du æggeblommer med sukker og vanillesukker. Sigt Maizenaen i æggemassen og bland den godt.
  • Tag gryden af varmen og hæld mælken i æggene lidt ad gangen, mens du pisker godt.
  • Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den op ved svag til mellem varme, mens du rører i den hele tiden. Først skummer det op, derefter lægger skummet sig og cremen tykner.
  • Hæld vanillecremen i en dyb tallerken eller en lav plasticbøtte. Læg husholdningsfilm helt ned på overfladen, så der ikke dannes skind, og afkøl cremen i køleskabet.

Snegledejen

  • Smuldr og rør gæren ud i kærnemælken. Tilsæt ægget. Bland mel, sukker, salt og kardemomme i en skål.
  • Tilsæt halvdelen af melet til væsken. Ælt godt, til alt melet er vådt. (Jeg bruger min K-spade til denne del. Så går det lidt hurtigere.)
  • Tilsæt det bløde smør og ælt godt, indtil al smørret er æltet ind i dejen. Skift til dejkrogen.
  • Ælt det sidste mel ind i dejen. Ælt nu dejen ved lav-medium hastighed, indtil dejen slipper siderne, og du kan trække den helt tynd i en glutenprøve som beskrevet ovenfor. Det tog 18 minutter for mig, men hold øje med din dej, for din maskine ælter sikkert anderledes end min.
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik, og stil den til hævning på køkkenbordet i minimum en times tid, indtil den har nået dobbelt størrelse.

Udrulning og fyld

  • Drys bordet let med mel. Smør to faste muffinforme godt med smør. (Tag et stykke smørrebrødspapir med en klump smør på og smør dem ind. Så slipper du for fedtede fingre.)
  • Rul dejen ud til et rektangel på ca. 40×55 cm. Flyt dejen lidt en gang imellem, så den ikke klistrer fast på bordet. Fordel de 300 g dulce de leche karamel på dejen.
  • Rul dejen sammen til en roulade fra den lange side, så du får en pølse på 55 cm i længden. Skær 24 skiver på ca. 2 cm bredde med en skarp kniv, og læg dem i hvert sit hul i muffinformene med skærefladen opad.
  • Skrab den karamel op, som sikkert er løbet ud på bordet fra din roulade, og fordel den ovenpå sneglene.
  • Lad sneglene efterhæve i ovnen ved 37° i 20 minutter. Har du ikke et sådant hæveprogram i ovnen, kan du stille sneglene over en skål med varmt vand, dækket til med et viskestykke.
  • Put vanillecremen i en engangssprøjtepose og klip spidsen af.
  • Tag sneglene ud og pres med fire fingre en fordybning midt i hver snegl. Fyld hullet op med vanillecreme. Dæk sneglene med fx din omvendte bradepande, så de ikke klistrer fast, og lad dem efterhæve i endnu 30 minutter.
  • Varm imens ovnen op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft).
  • Bag karamelsneglene i 18-20 minutter, til de er gyldentbrune på toppen. Sørg for, at de er gennembagte, så der ikke er klæg dej i midten af dem. Lad sneglene afkøle lidt i formen, før du tager dem ud og lader dem afkøle helt på en rist. (Evt. med et stykke bagepapir under sneglene, så karamellen ikke løber ud og undslipper.)

Pynt

  • Rør en tyk glasur af flormelis og kogende vand (eller æggehvide, hvis den skal være mere holdbar). Fyld den i en engangssprøjtepose eller en frysepose og lav et mønster henover sneglene.
  • Fyld resten af dåsekaramellen i en engangssprøjtepose og fordel den over sneglene. Luk øjnene, spis og nyd:-)

Noter

Karamelsnegle er fryseegnede uden glasur i op til tre måneder. Fordel karamellen henover sneglene før nedfrysning.
Tags Creme, Gærdej, Karamel
Karamelsnegle med vanillecreme Bagvrk.dk

Tags: Bagværk, Billig, Bløddej, Børnevenlig, Creme, Dansk kage, Gær, Gærdej, Gærkage, Glasur, Karamel, Nem, Nem opskrift

Previous Post: « Sourdough cinnamon rolls – Recipe in English
Next Post: Blomsterfocaccia – det smukkeste focaccia nogensinde! »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme