• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Sandwichlagkage til en studenterfest eller andre sommerfester

Sandwichlagkage til en studenterfest eller andre sommerfester

25. juni 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Det er sommer, og studenterne springer ud i hobetal. Der skal serveres noget nemt og lækkert, når lastbilerne med de festende unge kører rundt. Det kunne være en sandwichlagkage, som ser festlig ud, men som lægger en god bund for de våde varer.

Sandwichlagkage

Jeg blev student i 1989, for tæt på en menneskealder siden. Der er mange ting, der er ændret i verden siden da, men ikke den glæde og stolthed, der lyser ud af studenterne, når de bærer den hvide (eller sorte) hue i sommerlandet.

Der er heller ikke ændret på den tradition, at man kører rundt til alle forældrene, når man har fået sit eksamensbevis. Heldigvis er nutidens unge mere velorganiserede, end vi var, når det kommer til planlægning af busturen.

Der bliver på forhånd udstukket en liste til forældrene, menuen er nøje planlagt, så der er en lige fordeling mellem snacks, frugt og rigtig mad i løbet af dagen.

Min mor havde helt sikkert bagt for mange af de her sandwiches, da jeg blev student, for jeg husker det som om, at vi fik sandwichlagkage i flere dage efter;-)

Sandwichlagkage

Jeg har ikke noget barn, der bliver student i år. Da min ældste blev student for tre år siden, havde min tidligere svigermor bagt Sarah Bernhardt. Da den mellemste blev student sidste år, stod vi med Agnetas chokoladekage med hindbær – og vandmelon.

Sandwichlagkage

Hvis jeg skulle have en hurtig anledning til at servere denne sandwichlagkage, blev det som nem aftensmad i går efter at have været i løbeklubben. Den kunne sagtens stå og vente i køleskabet.

Sandwichlagkage

Jeg blev helt mild og glad, da jeg bagte brødet, for det blev lige så luftigt og let som en rigtig lagkage. Jeg bagte det i en springform med en diameter på 18 cm og kunne med lethed dele det i tre, da brødet var kølet af. Husk at pakke brødet ind i et viskestykke, så snart du har taget det ud af springformen, så det får lov at køle af indpakket og bevare blødhed og fugt. Der er ikke meget ved sandwiches af tørt brød.

Sandwichlagkage

Du kan bruge al slags fyld i din sandwichlagkage. Jeg brugte æggesalat i den ene, pyntet med karse og bacon. I den anden var der skinkesalat, godt nok lavet af en rest hamburgerryg, pyntet med radiser og forårsløg.

I mine egne studenter-sandwichlagkager i sin tid var der også en med leverpostej, rørt op med fløde, så det fik den rigtige konsistens, og pyntet med revet agurk, som havde fået lov at dryppe lidt af. Tunsalat er også en klassiker.

Du kan godt pakke en sandwichlagkage ind og tage med på skovtur, men du er næsten nødt til også at pakke kniv og gaffel ned. Det ser dog vældig festligt ud at sidde i græsset på en ternet dug med servietter og rigtige glas og spise “lagkage”.

Måske skulle du gribe ideen til Skt. Hans på fredag? Som aftensmad er der til ca. 6 personer i en sandwichlagkage.

Lagkagesandwich

Sandwichlagkage

Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

Brød til sandwiches, 18 cm I diameter

  • 25 g smør eller margarine
  • 1½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 250 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret og bland det med mælken i en røreskål. (Tjek, at det ikke er varmere end lillefingervarmt.) Smuldr gæren og rør den ud i væsken. Tilsæt salt og derefter melet ad to omgange og ælt indtil dejen slipper skålen. Jeg brugte K-spaden i røremaskinen. Det tager 8-10 minutter.
  • Dæk skålen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og stil dejen til hævning et lunt sted i en halv time.
  • Imens klargør du en 18 cm springform. Læg papir i bunden af formen, og smør formens sider med smør. Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, skraber du dejen over i springformen med en fugtig dejskraber. Dejen skal ikke æltes igennem, men behandles nænsomt.
  • Med fugtige hænder skubber og trækker du dejen ud til kanten af formen. Glat den ud, men sørg for, at dejen er lidt højere i siderne end i midten af formen. Så får du en mere lige top på brødet i sidste ende.
  • Dæk atter formen til og lad den efterhæve i 45 minutter, til den næsten når toppen af springformen. Imens varmer du ovnen op til 190° (alm. ovn, ikke varmluft).
  • Bag dit sandwichbrød i ca. 20 minutter midt i ovnen. Fjern springform og papir og lad brødet afkøle på en rist, pakket godt ind i et rent viskestykke.
  • Når brødet er helt koldt, kan du flække det i tre lagkagebunde med en brødkniv. Læg det i en frysepose, indtil du skal bruge det.

Noter

Sandwichbrødet er fryseegnet i op til tre måneder.
Tags Buffet, Fest, Gæstemad, Sandwich, Sommer, Student
Sandwichlagkage
Sandwichlagkage
Sandwichlagkage
Lagkagesandwich

Æggesalat

Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 1 Sandwichlagkage

Ingredienser
  

  • 6 æg
  • 1½ dl mayonnaise
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 tsk citronsaft
  • ⅓ bakke karse

Til pynt

  • 1 pakke bacon i skiver
  • 4 spsk salatmayonnaise fx Miracle Whip
  • Resten af karsen

Sådan gør du
 

  • Dæk æggene med vand i en lille gryde og bring det i kog. Når vandet koger, slukker du under gryden og lader æggene stå i 10 minutter, før du hælder vandet fra og hælder koldt vand ved. Pil æggene og del dem i en æggedeler på begge leder, så de bliver delt i tern. (Eller hak dem, jeg synes bare det er nemmest på denne måde.)
  • Rør mayonnaise med karry, salt, peber, citronsaft og en tredjedel af karsen, før du rører æggene i og smager æggesalaten til.
  • Smør de to nederste bunde med en spsk. salatmayonnaise hver og fordel æggesalaten på de to bunde, før du lægger lagkagesandwichen sammen. Pak den ind i husholdningsfilm og stil den i køleskabet, så den får lov at trække.
  • Steg baconen sprød og klip den i tern. Før servering smøres toppen af din sandwichlagkage med de sidste to skefulde salatmayonnaise og drysses med resten af karsen og toppes med den sprødstegte bacon.
Tags Æg, Frokost, Julefrokost, Karry, Salat, Sandwich
Sandwichlagkage
Sandwichlagkage
Lagkagesandwich
Lagkagesandwich

Skinkesalat

Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 1 Sandwichlagkage

Ingredienser
  

  • 350 g kogt skinke eller hamburgerryg
  • ½ rødløg
  • 2 forårsløg
  • 1½ dl mayonnaise
  • 2 spsk creme fraiche
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Pynt

  • Et bundt radiser
  • Det grønne fra et forårsløg
  • 4 spsk salatmayonnaise fx Miracle Whip

Sådan gør du
 

  • Skær skinken i tern på 1×1 cm og læg det i foodprocessoren sammen med begge slags løg, mayonnaise og creme fraiche og hak det fint til en sammenhængende masse. Smag til med salt og peber.
  • Smør de to nederste bunde med en spsk. salatmayonnaise hver og fordel skinkesalaten på de to bunde, før du lægger lagkagesandwichen sammen. Pak den ind i husholdningsfilm og stil den i køleskabet, så den får lov at trække.
  • Skær radiserne i tynde skiver og det grønne af forårsløget i fine, skrå ringe. Før servering smøres toppen af din sandwichlagkage med de sidste to skefulde salatmayonnaise, radiserne lægges i et fint mønster, og der toppes med forårsløg i skiver.
Tags Frokost, Julefrokost, Sandwich, Skinke

Sandwichlagkage

Sandwichlagkage
Sandwichlagkage

Tags: Aftensmad, Æg, Brød, Buffet, Frokost, Gær, Gærbrød, Gærdej, Julefrokost, Madbrød, Nem aftensmad, Nem opskrift, Påskefrokost, Picnic, Sandwich, Skinke, Student

Previous Post: « Krydrede kiks med surdej – sådan bruger du dine surdejsrester
Next Post: Grydebrød med hvidløgssmør – lækkert, nemt madbrød »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Henriette Fabricius

    15. oktober 2017 kl. 12:40

    Kan man lave dem et døgn i forvejen, eller vil de så blive kedelige??

    Svar
    • LT

      15. oktober 2017 kl. 12:55

      Hej Henriette
      Det kommer selvfølgelig an på, hvad du putter i af fyld. Alle sandwiches har godt af at stå og trække, men jeg synes, et helt døgn i forvejen er længe. Fyldet skal i hvert fald ikke være for vådt;-)
      God fornøjelse med dem:-)
      Kh Lene

      Svar
  2. Maibritt

    2. juli 2018 kl. 6:36

    Hej
    Sikken en festelige ide Har du erfaring med en grov version eller forslag til denne?
    Mvh
    Maibritt

    Svar
    • Lene

      2. juli 2018 kl. 6:42

      Hej Maibritt:-)
      Jeg har ikke prøvet at bage den i en grov version, men jeg er overbevist om, at du uden videre kan udskifte fx halvdelen af melet med hvid hvede fuldkornsmel og stadig få lige så fint et resultat.
      God fornøjelse med det:-)
      Kh Lene

      Svar
  3. Donna Jensen

    26. juni 2019 kl. 10:09

    Hold nu op en dejlige ide du har fået der.. Min datter fik sin hue i år.. Jeg går straks igang med den skønne sommer sandwich kage.. 1000 Tak for idéen..

    Go’ Sommer️

    Mvh Donna

    Svar
    • Lene Tranberg

      26. juni 2019 kl. 10:14

      Hej Donna:-)
      Tak for din søde besked:-)
      Tillykke med datteren og god sommer til jer!
      Kh Lene

      Svar
  4. Mette

    8. august 2019 kl. 16:06

    Hejsa, vil det have stor betydning for højden, hvis man kun har springform i 22/23 cm ?

    Mvh
    Mette

    Svar
    • Lene Tranberg

      11. august 2019 kl. 14:29

      Hej Mette:-)
      Beklager det sene svar.
      Hvis din springform er 22-23 cm i diameter, kan du kun dele den i to lag, tror jeg. Ellers bliver de ret tynde.
      Alternativt kan du gange opskriften med 1,5 for at få samme højde på.
      Kh Lene

      Svar
      • Ulla P

        23. juli 2023 kl. 9:36

        Hej
        Super ide som jeg vil have til min sommerfest, som en stående forret. Imellem forret og hovedret skal vi have selskabslege. Hovedretten bliver oksemørbrad stegt på bål og masser sf lækker salat.
        Vi skal være omkring 40, så hvor mange lagkager skal jeg mon lave?

        Svar
        • Lene Tranberg

          9. august 2023 kl. 14:15

          Hej Ulla.
          Beklager det sene svar.
          Jeg ville lave 4 lagkager, så der er til 10 i hver, når det kun er en lille skive, man får.

          God fornøjelse.

          Kh Lene

          Svar
  5. Ilse

    7. juni 2020 kl. 10:32

    Det skal helt sikkert prøves Vil dog lige spørge, om man ikke kan bage brødet dagen før, og så lade det ligge i en plastpose indtil samling

    Svar
    • Lene Tranberg

      7. juni 2020 kl. 10:35

      Hej Ilse:-)
      Jo, det kan du sagtens. Brødet er lige så godt dagen efter;-)

      Kh Lene

      Svar
  6. Lene Gram Møller

    8. juni 2022 kl. 11:10

    Hej Lene
    Super ideer – tak for dem. Mangler altid noget anderledes til en frokostret efter sild, og før evt. ost, så dem snupper jeg.
    Har godt nok kun er springform på 23 cm men mon ikke det går?

    Svar
    • Lene Tranberg

      8. juni 2022 kl. 11:16

      Hej Lene:-)
      Det vil være oplagt med sandwichlagkager til en frokost.
      Hvis du ganger opskriften med 1,6 passer det med en springform på 23 cm.
      Alternativt kan du nøjes med at dele den i to i stedet for tre bunde;-)

      Rigtig god fornøjelse.

      Kh Lene

      Svar
      • Lene Gram Møller

        8. juni 2022 kl. 11:18

        Hej igen Lene. Tusind tak for hurtigt svar og tilretning. Du er simpelthen en skat.

        Svar
      • Lene Gram Møller

        18. juni 2022 kl. 14:11

        Hej Lene. Har lige bagt sandwichlagkagen men den er godt nok tung og usvampet og kun 2 cm høj!! For meget mel sikkert. Men da jeg ikke har bagt den før er det svært at sige hvor kompakt dejen skal være? Min var meget. Skal bruge den i morgen til frokost, så bager nok en ny i morgen tidlig med mindre mel. Gangede min op med 1,6 som du foreslog.
        Hvordan vil du karaktisere dejen skal være. Hjælp igen søde Lene.

        Svar
        • Lene Tranberg

          18. juni 2022 kl. 20:06

          Hej Lene:-)
          Dejen er som en bolle- eller franskbrødsdej.
          Mindre mel er et godt bud, men du skal også være opmærksom på, at det kan tage længere tid at ælte en større portion dej.
          Jeg hepper på dig:-)

          Kh Lene

          Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog den Hvis du kun skal ønske dig én eneste kogebog denne sommer, så lad det være Opskrifter fra @salatboden 🥬🥗[Reklame/gave]

Bogen er fyldt med skønne salater, som alle er overskuelige og lige til at gå til👌🏻

De smukke billeder er taget af @susannegeert og ligefrem driver mundvandet ned af hagen. 

Jeg har allerede prøvet fire opskrifter,og resultatet ligner det i bogen på en prik👌🏻 Ingen snyd eller magi. Bare masser af smag😋

Bogen får min varmeste anbefaling med på vejen♥️♥️♥️♥️♥️

#salatboden #kogebog #nemmeopskrifter #lindhardtogringhof #lækresalater #bagvrkanbefaler
🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Napolitansk pizza – den bedste pizzadej til…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme