Agnetas chokoladekage – Kladdkaka på svensk

Agneta var en kær møbelleverandør, som elskede at bage kager. “Desværre” var hendes mand ikke så glad for søde sager, så når hun kom på besøg i butikken, havde hun altid kage med. Agneta døde af kræft i en alt for ung alder, men heldigvis lever hun videre gennem sin chokoladekage, og jeg tænker på hende, hver gang jeg bager den. Send Agneta – og alle andre kræftramte – en tanke, mens du bager hendes kladdkaka. – Den er supernem!

Agnetas chokoladekage - Kladdkaka

Agneta var svensker, og derfor er hendes chokoladekage i virkeligheden også en svensk kladdkaka. En snasket, tung, lidt klæg chokoladekage. Der er delte meninger om, hvornår en kladdkaka er bedst. Når den er næsten nybagt, skal den spises med ske. Når den er helt kold dagen efter, er den brownieagtig. Jeg synes, den er allerbedst efter nogle timer, når den er kølet af og har sat sig lidt, men stadig er blød i midten. Det har også altid været på det tidspunkt, Agneta har serveret den for mig.

Agneta stod op kl. 5.30 om morgenen for at bage chokoladekage og serverede den for mig i butikken omkring kl. 10-11 stykker. Det er nemt og hurtigt at røre dejen sammen. Det tager max. 10 minutter. Og den skal bare røres sammen med en ske. Ikke noget med at piske æg og sukker eller noget, bare rør den sammen og hæld den i formen:-)

Agnetas chokoladekage – Kladdkaka

  • 100 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 3 dl. sukker
  • 4 spsk. kakao
  • 1 dl. mel
  • Lidt vanille
  • Hakkede nødder eller mandler – jeg elsker den med valnødder

Ingredienser Agnetas chokoladekage

Ingredienserne røres godt sammen. (Du behøver hverken piske voldsomt eller noget, bare rør med en grydeske, helt simpelt.) Hældes i en springform, ca. 24 cm i diameter, beklædt med bagepapir. Bages 20-22 min. ved 200°. Agnetas chokoladekage er meget blød, når den kommer ud af ovnen, men sætter sig, når den køler af. Der vil derfor sidde dej på et trægrillspyd, hvis du stikker det i kagen efter bagning.

Afkøles og serveres fx. med creme fraiche eller vanilleis. Eller uden noget.

Mens du sender Agneta en tanke:-)

Agnetas chokoladekage - Kladdkaka

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *