• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter & drikke / Bramble – en klassisk cocktail med brombær

Bramble – en klassisk cocktail med brombær

8. januar 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Brombær smager af sensommer og solvarme dage. En bramble smager af brombær, men kan drikkes hele året. Især de kolde vinterdage, hvor du længes efter sommervarmen.

Bramble med brombærlikør knust is Bagvrk.dk

Bramble cocktail

Bramble er en engelsk cocktail, som blev udviklet i London i 80’erne. Forestil dig en bar fuld af yuppier i korte, sorte cocktailkjoler med højt hår – og en flok mænd i pastelfarvede blazere med lige så højt hår;-) (Hvis du ikke kan huske 80’erne, så spørg Google, hvordan en yuppie så ud på en bar.)

Bramble er en sød cocktail, som smager ualmindeligt dejligt. Den kan laves om til en longdrink, hvis du fortynder den med fx Sprite eller danskvand, men det er ikke strengt nødvendigt.

Den smager ikke stærkt, selvom der er en del spiritus i og kun den knuste is til at fortynde den. Den smager heller ikke skarpt af enebær, selvom der er (god) gin i. En Bramble er helt sin egen.

Når du vælger gin, så vælg en, som ikke smager voldsomt af enebær. Mine favoritter er The Botanist, Geranium og en irsk gin, Drumshanbo Gunpowder Irish Gin.

En rigtig Bramble laves med knust is i glasset. På den måde fordeler brombærlikøren sig nemlig fint ned gennem isen, og den knuste is smelter hurtigere end hele isterninger, så drinken fortyndes.

Bramble glas Bagvrk.dk

Brombærlikør

Du skal bruge en brombærlikør (en god Creme de Mure) for at kunne lave en Bramble. Den er ikke nem at få fat i i almindelige supermarkeder, så derfor får du også vejledning til at lave din egen. Start 3 dage før, du skal servere din første Bramble.

Brombærlikøren kan i hvert fald holde sig en måneds tid i køleskabet. Du kan nøjes med at lave den halve portion, medmindre du går all-in på drinks og cocktails.

Bramble Bagvrk.dk

Du skal ikke bruge din fineste vodka og cognac til brombærlikøren. Brug den brandy, du måske allerede har til at stå, til når du flamberer bøfferne.

I min opskrift brugte jeg frosne brombær fra supermarkedet. Derfor fik de et opkog i sukkerlagen, før de fik lov at trække i tre dage. Hvis du bruger friske brombær fra din egen have, behøver du ikke koge dem op, men blot knuse dem i sylteglasset, så de safter.

Brombærlikøren er meget intens i smagen, så du kan fint fortynde den som en selvstændig drik enten med danskvand, Sprite eller bare koldt vand.

Min Brambleopskrift er inspireret af Gintossens opskrift. Jeg har drukket nogle stykker henover nytåret og er flere gange blevet spurgt til opskriften. Derfor deler jeg den nu med dig her, selvom cocktails er lidt udenfor bloggens kerneområde.

Hvorfor knust is?

Der skal knust is i en Bramble i stedet for isterninger. Knust is køler hurtigere end isterninger, det smelter hurtigere, så drinken ikke bliver for stærk, og så ser det superflot ud, når brombærlikøren fordeler sig i den ellers klare drink i glasset.

Knust is med hammer Bagvrk.dk

Du skal ikke kværne isen i foodprocessoren, så det bliver som slush ice. Brug i stedet et rent viskestykke, læg (mange) isterninger indeni, læg viskestykket på et skærebræt og slå løs med en almindelig hammer.

På den måde får du irregulære isstykker, og du bestemmer selv, hvor fint knuste de skal være.

Lav en forårs- og sommerversion med hhv. syrensaft eller lavendelsaft. Det er en gudedrik:-)

Bramble glas Bagvrk.dk

Bramble

Klassisk cocktail med hjemmelavet brombærlikør
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 3 minutter min
Samlet tid 3 minutter min
Ret Drinks
Køkken Cocktails, Engelsk
Antal 1 cocktail

Ingredienser
  

Brombærlikør – Creme de Mure, ca. 8 dl.

  • 1 ½ dl sukker
  • ¾ dl vand
  • 600 g frosne brombær (2 poser)
  • 2 dl vodka
  • 1 strimmel citronskræl fra en usprøjtet citron
  • ½ dl cognac eller brandy
  • Atamon og et stort sylteglas (1½-2 liter)

Sukkersirup

  • 2 dl sukker
  • 1 dl vand

Bramble (selve cocktailen)

  • 4 ½ cl gin (3 spsk)
  • 2 cl sukkersirup
  • 1½ cl friskpresset citronsaft (1 spsk)
  • 4 isterninger til shakeren
  • Knust is til glasset
  • 2 cl brombærlikør – Creme de Mure
  • 1 kvist rosmarin eller timian
  • 2 brombær eller en citronskive til pynt

Sådan gør du
 

Brombærlikør – Creme de Mure

  • Bring vand og sukker i kog og lad sukkeret smelte. Tilsæt de frosne brombær og giv dem et opkog, så der ikke er fare for bakterier på dem. Mos bærrene en smule med en grydeske.
  • Hæld brombær og væske i et stort sylteglas, som du i forvejen har skyllet med Atamon. Tilsæt vodka, citronskal og cognac.
    Brombær til brombærlikør Bagvrk.dk
  • Skru låget på og lad likøren trække i 3 dage i et skab eller andet sted beskyttet mod sollys.
  • Hæld brombærlikøren gennem en finmasket sigte. Pres saften ud af bærrene, så godt du kan. Hæld likøren i en flaske, som er skyllet med Atamon og opbevar den i køleskabet.

Sukkersirup

  • Bring vand og sukker i kog og lad sukkeret smelte. Tag det af varmen og lad det køle af.
  • Opbevar sukkersiruppen i et glas i køleskabet.

Bramble – selve cocktailen

  • Hæld gin, sukkersirup og citronsaft i shakeren sammen med fire isterninger. Ryst det, til det er helt koldt. (Ca. 30 sekunder.)
  • Fyld et lowball glas med knust is og si indholdet fra shakeren over i glasset.
  • Hæld brombærlikøren over isen og pynt med rosmarinkvist og brombær.
Tags Brombær, Cocktail, Drinks, Velkomstdrink
Bramble udvalgt billede Bagvrk.dk
Følg mig på Instagram.

Tags: Brombær, Citron, Cocktail, Drikkevarer, Drinks, Fest, Gæster, Gin, Nem opskrift, Velkomstdrink

Previous Post: « Grovboller med danskvand og hvedekerner – bløde og luftige
Next Post: Tomatsuppe – nem og hurtig hverdagsmad »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Annie Tews

    9. januar 2021 kl. 7:04

    Hej Lene
    Lyder lækkert, kan jeg bruge blommesirup i stedet, jeg har et glas af dette?

    Svar
    • Lene Tranberg

      9. januar 2021 kl. 10:58

      Hej Annie:-)
      Blommesirup lyder også lækkert. Bare sæt i gang;-)

      Kh Lene

      Svar
  2. Inge

    26. februar 2021 kl. 11:58

    5 stars
    Nem opskrift med lækkert resultat.

    Svar
    • Lene Tranberg

      26. februar 2021 kl. 11:59

      Hej Inge:-)
      Jeg er også selv vild med den.
      Ha’ en dejlig weekend!

      Kh Lene

      Svar
  3. Dorte

    23. januar 2022 kl. 13:11

    Vi har brugt opskriften MANGE gange og det er en succes hver gang
    De glas de bruger til den, vil du oplyse hvor de er fra?

    Svar
    • Lene Tranberg

      24. januar 2022 kl. 10:09

      Hej Dorte:-)
      Ja, den smager virkelig godt:-)
      Glassene hedder Harvey lowball og er fra Aida.dk. Vi har købt dem ret billigt i Føtex eller Bilka.

      Ha’ en dejlig mandag!

      Kh Lene

      Svar
      • Dorte Boiesen

        25. januar 2022 kl. 16:23

        Hej Lene
        Mange tak for hjælpen med glassene
        Jeg må på jagt

        Svar
      • Dorte

        25. januar 2022 kl. 16:50

        Hej Lene
        Tak for at videregive det jeg må på jagt efter dem
        Mvh Dorte

        Svar
  4. Nete Kristensen

    1. februar 2023 kl. 17:31

    Hejsa.
    Kan man bruge noget andet i stedet for brandy?

    Svar
    • Lene Tranberg

      1. februar 2023 kl. 18:43

      Hej Nete:-)
      Du er altid velkommen til at bruge andre ingredienser end dem, jeg bruger.
      Originalopskriften er med cognac/brandy, men prøv med det, du har. Hvis du bruger ren vodka, vil smagen selvfølgelig være en anden, men det vil stadig være lækkert:-)

      God fornøjelse.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Rugbrød uden surdej – blødt og lækkert rugbrød med gær
  • Gulerodskage – den bedste opskrift på en nem kage
  • Københavnerbirkes eller thebirkes? Nem opskrift trin…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme