Saltmandler – en supernem snack, du skal lave selv!

Jeg er lidt vild med chips, men kun de salte. Barbecue, sourcream, kyllingekrydderi… – I må få dem allesammen, hvis jeg bare må nøjes med de klassiske, salte. Jeg ved godt, at de ikke udelukkende er sunde. Det er kager heller ikke. Alt med måde, blev der sagt. Men en gang imellem så trænger man bare til noget lækkert. Jeg er af den overbevisning, at saltmandler er væsentligt sundere end kartoffelchips. Ja, salt er salt, men olien i mandlerne er bedre for mig end olien, som kartoffelskiverne er kogt i. Og ingen kan nøjes med 10 kartoffelchips, mens jeg sagtens kan nøjes med 10 saltmandler for at stille lækkersulten. Kunsten er så at nøjes med 10 og ikke hælde flere op i en skål;-)

Saltmandler

Saltmandler er supernemme at lave. Du skal ikke bruge andet end salt, vand og mandler. Du bestemmer helt selv, hvor salte du vil have dem. Jeg kan godt li’ dem sådan her, hvor de er dækket af et fint lag salt.

Saltmandler

Saltmandler er lækre til en velkomstdrink, når du har gæster. Eller pak 10 ind og læg dem i madpakken;-)

Saltmandler

  • 2 dl. vand
  • 4 spsk. salt
  • 200 g mandler

Kog vand og salt i en lille gryde, indtil saltet er opløst. Tag gryden af varmen og rør mandlerne i. Mandlerne skal være helt dækket af vand.

Lad mandlerne trække i saltvandet i 20 minutter. Rør et par gange undervejs.

Varm ovnen op til 150° varmluft. Læg bagepapir på en bageplade. Hæld mandlerne i en sigte og lad vandet løbe fra. Fordel mandlerne på bagepladen og rist dem i 20-25 minutter. De må ikke få for meget farve. Vend mandlerne et par gange undervejs.

Saltmandler

Hæld de varme mandler over på en tallerken til afkøling, så de ikke rister videre på den varme bageplade. Opbevar de kolde saltmandler i et lukket glas med låg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *