• Gå direkte til primær navigation
  • Gå direkte til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Bagvrk.dk

Bagværk bagt med nærvær

  • Forside
  • Opskrifter
  • Boganmeldelser
  • Om mig
  • Guides, tips og tricks
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
Du er her: Forside / Snacks & sundt / Saltmandler – en supernem snack, du skal lave selv!

Saltmandler – en supernem snack, du skal lave selv!

2. november 2017 af Lene Skriv kommentar

Jeg er lidt vild med chips, men kun de salte. Barbecue, sourcream, kyllingekrydderi… – I må få dem allesammen, hvis jeg bare må nøjes med de klassiske, salte. Jeg ved godt, at de ikke udelukkende er sunde. Det er kager heller ikke. Alt med måde, blev der sagt. Men en gang imellem så trænger man bare til noget lækkert. Jeg er af den overbevisning, at saltmandler er væsentligt sundere end kartoffelchips. Ja, salt er salt, men olien i mandlerne er bedre for mig end olien, som kartoffelskiverne er kogt i. Og ingen kan nøjes med 10 kartoffelchips, mens jeg sagtens kan nøjes med 10 saltmandler for at stille lækkersulten. Kunsten er så at nøjes med 10 og ikke hælde flere op i en skål;-)

Saltmandler

Saltmandler er supernemme at lave. Du skal ikke bruge andet end salt, vand og mandler. Du bestemmer helt selv, hvor salte du vil have dem. Jeg kan godt li’ dem sådan her, hvor de er dækket af et fint lag salt.

Saltmandler

Saltmandler er lækre til en velkomstdrink, når du har gæster. Eller pak 10 ind og læg dem i madpakken;-)

Saltmandler

  • 2 dl. vand
  • 4 spsk. salt
  • 200 g mandler

Kog vand og salt i en lille gryde, indtil saltet er opløst. Tag gryden af varmen og rør mandlerne i. Mandlerne skal være helt dækket af vand.

Lad mandlerne trække i saltvandet i 20 minutter. Rør et par gange undervejs.

Varm ovnen op til 150° varmluft. Læg bagepapir på en bageplade. Hæld mandlerne i en sigte og lad vandet løbe fra. Fordel mandlerne på bagepladen og rist dem i 20-25 minutter. De må ikke få for meget farve. Vend mandlerne et par gange undervejs.

Saltmandler

Hæld de varme mandler over på en tallerken til afkøling, så de ikke rister videre på den varme bageplade. Opbevar de kolde saltmandler i et lukket glas med låg.

Del dette:

  • E-mail
  • Facebook
  • Pinterest

Skrevet i: Snacks & sundt, Tilbehør Tags: Mandler, Snacks, Supernem, Tilbehør

Previous Post: « Bagvrks bedste juleopskrifter – top 7, 2017
Next Post: Nem citrontærte – og mørdej med mandelmel »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til min blog!

Bagvrk er bagværk bagt med nærvær.

Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er let, enkelt og fyldt med nydelse i hver eneste mundfuld. Kig med for opskrifter, tips og tricks fra mit køkken.

Bagning er min form for mindfulness og meditation, og jeg ønsker at vise dig, at alle kan bage, bare de øver sig og ikke giver op.

Vil du vide mere?

Hvad får du?

Jeg lærer dig at bage en sprød marengs, at håndtere en surdej eller at bage vandbakkelser, som ikke falder sammen.

Alle opskrifter er afprøvet i mit eget køkken med en almindelig ovn, så jeg ved, at det også kan lade sig gøre hos dig!

Udover lækkert bagværk, deler jeg opskrifter på aftensmad, frokostretter og desserter.

Kontakt

Jeg kan kontaktes via Bagvrk på Facebook eller på mail kontakt@bagvrk.dk.

Følg Bagvrk på Instagram

Følg på Instagram

Søg

Mest populære indlæg lige nu

  • Deep pan pizza - Pizza Hut go home;-)
  • Fastelavnsboller - dyk ned i dine barndomsminder
  • Opskrifter
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia
  • Halloweenroulade - ikke så svær endda, eller?
  • En bogstavkage er bare en anden form for talkage!?

Følg Bagvrk på app’en Bloglovin’ og læs de nye blogindlæg

Follow

Min anden blog, Boblevrk

En del af Bloggers By Heart

Copyright © 2019 · Foodie Pro & The Genesis Framework

loading Annuller
Indlæg blev ikke sendt - kontroller din e-mail adresse.
E-mail tjek mislykkedes, prøv igen
Beklager, din blog kan ikke dele indlæg via e-mail.