Bagvrks bedste juleopskrifter – top 7, 2017

Halloween er overstået. Det er den 1. november. Julen står (næsten) for døren… Dette indlæg opsummerer mine bedste juleopskrifter fra 2016, hvor bloggen var helt ny. Jeg kunne måske godt have listet opskrifterne op efter, hvor tit de er blevet set. Men det siger jo ikke noget om, hvilke der er de bedste. I hvert fald ikke set med mine briller:-) Derfor får du her en uofficiel top 7 over Bagvrks bedste juleopskrifter 2017. (7 er mit yndlingstal, så der kan ikke blive plads til 10, selvom det ville være nemmere.) Bare klik på billederne eller den farvede tekst i indlægget, så kommer du direkte over til den rigtige opskrift.

Nummer 1: Småkagemand med hjerte

Småkagemand

 

Min yndlingsjuleopskrift fra sidste år er uden tvivl min Småkagemand med hjerte♥, som jeg fandt på i slutningen af november. De skal helt sikkert også bages i år. Jeg bagte tre portioner sidste år: Den originale opskrift, en småkagemand med marcipanhjerte og en større udgave med navne til bordkort og som holder til sukkerstokke. Den eneste grund til, at der var kager til overs efter jul (som blev brugt som bund i en moussekage) var, at jeg havde gemt på de søde småkagemænd, så de ikke blev spist for tidligt;-) Dejen er blød og krydret, og du har helt frie hænder til at dekorere dem, som du vil.

Nummer 2: Pebernødder

Pebernødder

Ingen jul uden pebernødder! Jeg kan allerbedst li’ de pebernødder, som vi har bagt i min familie i årtier. Der er ikke peber i, men de smager helt fantastisk. Der bliver ret mange pebernødder ud af en portion, så jeg bager kun en gang. Hele huset dufter så dejligt, når der bages pebernødder.

Nummer 3: Klejner

Juleopskrifter

Klejner er virkelig besværet værd at lave selv. De tager tid, bevares, men når man står med en nykogt klejne i hånden, glemmer man det hele.

Nummer 4: Gløgg

Gløgg

Æbleskiver uden gløgg til? Det kommer aldrig til at ske… Denne portvinsgløgg er god og lidt stærk. Der er også opskrift på en alkoholfri, hvis det passer bedre ind. Prøv også den kolde, hvide gløgg som velkomstdrink juleaften. Den er virkelig vidunderlig!

Nummer 5: Bismarckshjerter

Bismarckshjerter

Bismarckshjerter er også en småkage, jeg fandt på sidste år. Det er en chokoladesmåkage med hul i midten, hvor der er bagt knuste sukkerstokke med ind. Når den smeltede sukkermasse stivner, bliver det som et lille vindue med et fint mønster.

Nummer 6: Æbleskiver

Æbleskiver

Første søndag i advent inviterer vi altid svigerfamilien til gløgg og æbleskiver. Det er et stort arbejde at lave så mange, men jeg kan ikke få mig selv til at servere købte æbleskiver, når jeg hellere selv vil spise de hjemmelavede… Der er også et fif til, hvordan du får dem runde i stedet for flade;-)

Nummer 7: Nissehoveder

Nissehoveder

Jeg har været med til at bage nissehoveder, siden jeg var helt lille. Man skal ikke være ret gammel, før man kan trykke to øjne og en mund ned i dejen og få et fint resultat. Nu er børnene ved at være store, men der skal altså være nissehoveder i kagedåserne i december.

Hvilke er dine bedste juleopskrifter? Hvad kan du ikke leve uden, når det er december? Lad mig høre om det i kommentarerne herunder:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *