Rugchips – supernemme, meget lækre og næsten kunst

Har du lyst til at putte noget i munden, når du skal hygge dig? Enten om fredagen til Disney Sjov, til et glas vin med gæster eller når du sidder og nipper til en tapas- eller ostetallerken? Jeps, det tænkte jeg nok. Hvorfor skulle du være meget anderledes end mig? 🙂 Men hvad nu, hvis det fristende og (nærmest) forbudte kunne være sundt i stedet? Ligesom disse rugchips?

Rugchips

Chips af rugmel og æggehvider med et lille drys salt kan ikke tælle ret højt i kalorieregnskabet. I hele portionen her er der kun 396 kcal! Og selvom du spiser dem alle, kan du stadig have god samvittighed, for der er både fibre, proteiner og fuldkorn i.

Disse rugchips er fantastisk lækre sammen med en hvidløgsdip. Jeg fotograferede dem sammen med de små brødstænger af butterdej. Lidt oliven eller gulerodsstave, et par oste – eller bare helt uden noget. Kun din fantasi sætter grænser.

Rugchips

Rugchips, ca. 100 stk.

  • 90 g æggehvider
  • 100 g fint rugmel
  • 1 spsk. mørk sirup
  • Flagesalt
  • Lidt groft rugmel

Varm ovnen op til 160° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør bageplader med bagepapir. Fyld koldt vand i en skål.

Rør æggehvider med fint rugmel og sirup. Fyld dejen i en engangssprøjtepose eller en frysepose og klip spidsen af. Afsæt små toppe på bagepapiret, ca. en lille teskefuld pr. top.

Rugchips

Dyp en lille paletkniv i koldt vand, skrab paletkniven af mod skålens kant og smør dejen ud i et tyndt lag som på billedet. Drys med lidt flagesalt og groft rugmel. Lav en række ad gangen, så overfladen ikke tørrer ud, før der kommer drys på.

Bag dine rugchips i ovnen i 8-10 minutter. Chipsene skal let slippe papiret og være helt sprøde. Lad dem køle af på en bagerist. Hvis de alligevel er bløde efter afkøling, kan du sætte dem i ovnen en gang til og tørre dem yderligere.

Rugchips

Opbevar dine rugchips i en tætlukket kagedåse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *