Hvid gløgg – en kold og julet velkomstdrink

Juleaften bød på indførelsen af nye juletraditioner i år. Det var første gang, vi skulle holde juleaften for min svigerfamilie, og vi ville lave vores helt egne traditioner. Vi ville tage det bedste fra min familie, min svigerfamilie, og vi ville sætte vores eget præg på det. Det betød en hvid gløgg som velkomstdrink!

Hvid gløgg - Velkomstdrink

En af de traditioner, som både min mand og jeg begge er vokset op med, er Disney’s Juleshow i TV. Når Mickey og Jesper Fårekylling toner frem på skærmen, er det juleaften! Inden da har vi selvfølgelig været i kirke, og huset har stået på gloende pæle, mens der er blevet regeret i køkkenet. Ikke alle vores gæster ser tegnefilm, så de sidste kom kl. 17.30, hvor vi havde velkomstdrinken klar.

Måske har du brug for en alkoholfri eller portvinsgløgg? Opskriften er her.

Det skulle ikke være noget stærkt, den skulle være kold, og den skulle smage lidt af jul. Den hvide gløgg flyttede ind i familien. Hvid gløgg er supernemt at lave. Gløggen skal blandes aftenen før, så den kan nå at trække al den gode smag ud af krydderierne. Vores gløgg blev serveret i høje glas, men du bestemmer selv, om det skal være buttede glas eller de langstilkede.

Hvid gløgg som velkomstdrink

  • 2 fl. hvidvin
  • 2 dl. rørsukker
  • 4 dl. vand
  • 2 kanelstænger
  • 8 hele nelliker
  • 2-3 cm frisk ingefær i milimetertynde skiver
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1 usprøjtet citron
  • Pynt: Tynde appelsinskiver og lidt hel kanel

Alt blandes. Saften presses af citronen og appelsinen. Skallerne kommes hele i. Blandingen trækker i gryden natten over.

Næste formiddag varmes gløggen igennem til kogepunktet (men ikke over!). Lad det stå og trække i køleskab. Gløggen smages til og tilsættes evt. mere sukker og vand. Sies og serveres iskold i høje glas med en tynd skive appelsin og et stykke kanelstang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *