Brødstænger – butterdej, frø og lidt ost – perfekte til et glas vin

Alle (jeg gentager: ALLE) kan bage brødstænger (eller bread sticks), som ser lidt spændende ud. Jeg skulle bruge et billede af en sund snack og havde egentlig planlagt nogle rugchips. Men taget i betragtning, hvor meget bøvl jeg havde med at tage flotte billeder af mine rugbrødschips, lagde jeg en plan B. Jeg havde nemlig to plader butterdej i fryseren. Og med kun en lillebitte indsats fik jeg lavet nogle fine, tynde brødstænger, som er gode sammen med en velkomstdrink, til tapas – eller bare til at dyppe i dip af en slags.

Brødstænger

Det viste sig dog at være nemmere at tage billeder af mine rugchips end stængerne her. Derfor vil jeg ikke tærske langhalm på dem. Du må nyde billederne, som nærmest taler for sig selv, og så må du i køkkenet og rulle butterdej ud:-) De er supernemme, bagt med færdig butterdej, sesamfrø, chiafrø og lidt revet parmesan. Hvis du ikke kan li’ ost, så laver du dem bare uden.

Brødstænger, ca. 50 stk.

  • 2 plader butterdej fra frost
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 1 spsk. chiafrø
  • 2 spsk. fintrevet parmesanost
  • Lidt sammenpisket æg til pensling

Lad butterdejen tø op på køkkenbordet i 20 minutter.

Varm ovnen op til 200° (alm. ovn, ikke varmluft) og beklæd en bageplade med bagepapir. Riv parmesanen fint og bland den med sesam- og chiafrø i en lille skål.

Rul butterdejen tyndt ud. Drys frøblandingen ud over 2/3 af dejen. Fold den frie dej (uden frø og ost) ind over midten af dejen og fold igen dejen hen over den anden tredjedel.

Brødstænger

Vend dejen og rul den igen tyndt ud, men på den anden led, før du drysser frø ud over 2/3 af dejen og gentager foldningerne.

Rul dejen ud til ca. 2 mm tykkelse. Hver dejplade måler ca. 10×25 cm. Skær dejen i smalle strimler á ca. 1 cm bredde med et pizzahjul, en klejnespore eller bare en kniv. Flyt dine brødstænger over på bagepapiret, pensl dem med æg og drys med resten af blandingen af frø og ost.

Brødstænger

Bag dine brødstænger i nederste tredjedel af ovnen i ca. 12 minutter, til de er sprøde og gyldne. Lad dem afkøle på en rist, før du opbevarer dem i en tættillukket dåse.

Brødstænger

3 Replies to “Brødstænger – butterdej, frø og lidt ost – perfekte til et glas vin”

  1. Hej!
    Super lækre opskrifter du har
    Jeg har tænkt at lave disse brød stænger, og så lave en variant mere med noget tomat spread på, tror du at det ville kunne lade sig gøre?
    Vil også høre hvor længe de kan holde sig, da jeg skal bruge dem til gæster til tapas og skal bage mere dertil, så skal have lavet lidt i forvejen som kan holde sig

    1. Hej Rikke:-)
      Tak for rosen:-)
      Jeg tror godt, du kan lave en variant med tomat på, men det skal være ret tørt som fx den tomatpure, der fås i små dåser. Jeg ville rulle dejen tyndt ud, smøre tomatpure på, drysse med oregano og parmesan og enten rulle dejen sammen og skære ud til snegle eller folde dejen ind over sig selv og skære ud til stænger. Du kan evt sno dem lidt før bagning.
      Jeg ville ikke bage dem længere end en dags tid i forvejen.
      God fornøjelse med dem og god weekend.
      Kh Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *