• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Grej / Diablosteel Pro bagestål – tungt, men rygende varmt

Diablosteel Pro bagestål – tungt, men rygende varmt

21. april 2020 af Lene Tranberg

[Reklame for Diablosteel – produkttest] Jeg har haft Diablosteel Pro bagestålet til test. Stålet er modtaget som gave, men alle ord og meninger er mine egne.

Pizzaspaden har aluminiumssnude, så det er holdbart Bagvrk.dk
Diablosteel bagestål og pizzaspade i krydsfiner med alusnude.

Faktisk var det bagestålet fra Diablosteel, jeg først faldt for, da jeg begyndte at undersøge markedet for bagestål for nogle år siden.

Stålet blev præsenteret som “Hot as Hell”, og dengang kostede stål og pizzaspade kr. 666,- (naturligvis). (Ved du ikke, hvorfor det siger sig selv, at det skulle koste kr. 666,- skal du enten læse din bibel eller lytte til Iron Maiden.)

Pizzaspade og bagestål fra Diablosteel Bagvrk.dk
Det jomfruelige bagestål er lysegråt. Efter oliebehandling og “afbrænding” i ovnen, bliver det mørkt.

Hvis du køber stålet uden pizzaspaden, koster det kr. 499,- Vil du have spaden med, slipper du med kr. 699,-

Dengang faldt mit valg på et andet stål, som var 6 mm tykt.

Diablosteel blev lanceret i 2013 efter mange eksperimenter med forskellige materialer for at kunne efterligne varmen fra en brændefyret stenovn – i en almindelig hjemmeovn.

Diablosteel Pro

Pro stålet er 10 mm tykt. Dermed kan stålet lagre endnu mere varme end et tyndere stål. Det betyder bl.a., at stålet ikke behøver varme op imellem pizzaerne, fordi det bliver ved med at være drønvarmt.

Diablosteel har også et Family bagestål, som er 6 mm tykt og dermed lettere at håndtere.

Hvis der bages hele brød på det, bliver det tykke stål ved med at booste ovnvarmen. Det er også en fordel, når man bager mange pitabrød eller naanbrød efter hinanden.

Prostålet vejer 11 kg. Man kan vælge at lade det ligge i bunden af ovnen, og dermed fungerer det som et ekstra varmelegeme.

Den sandblæste overflade på bagestålet Bagvrk.dk

Overfladen på stålet er sandblæst. Den lidt nuprede overflade gør, at damp kan forsvinde ud under brødet, men også at varmen kan sendes fra flere retninger mod den pizza, der ligger ovenpå.

Jeg tager mit stål ind og ud af ovnen, fordi jeg bager et bredt udvalg af alt slags bagværk, og bruger ovnens rist meget. Heldigvis opbevarer jeg mine bageplader i en skuffe under ovnen, hvor jeg også nemt kan tage stålet op, når jeg har brug for det.

Et Diablosteel bagestål måler 35×40 cm. Dermed passer det ind i en standardovn.

Pizzaspaden med brændemærket logo Diablosteel Bagvrk.dk
Du skruer selv håndtaget fast på pizzaspaden. (Så gør dig selv den ulejlighed at sætte skruerne ens;-) )

Når du køber en pakkeløsning medfølger en pizzaspade i krydsfinér. Spadens snude er forstærket med en aluminiumskant, så det er nemt at få den ind under pizzaen, når den skal ud af ovnen.

Husk at drysse pizzaspaden godt med durummel, så dejen ikke hænger fast.

Surdejspita på Diablosteel Bagvrk.dk

Hvorfor skal du bage på stål?

  1. Et bagestål booster varmen i din ovn, som intet andet materiale gør.
  2. Stål leder varmen 18 gange bedre end en pizzasten.
  3. Et bagestål holder evigt, hvis du vedligeholder det med madolie, så det ikke ruster.
  4. Stålet kan holde til meget højere temperaturer i ovnen end sten.
  5. Pizzaer får en tynd, sprød skorpe og er færdige på få minutter, så osten ikke bliver brun og tør. Du opnår de helt rigtige bobler i kanten af pizzaen, som var den bagt i en brændefyret pizzaovn.
  6. Du kan også bruge stålet i grillen. Min mand tager gerne et bagestål med ud på gasgrillen for at stege bacon, så vi slipper for lugten i huset.
  7. Et 10 mm Diablosteel behøver ikke varme op mellem bagning af store pizzaer.

Et bagestål skal “brændes af”

Et nyt bagestål er lysegråt. For at beskytte stålet og lukke overfladen, skal det brændes af i ovnen.

Gnid stålet ind i rapsolie med en fnugfri klud, som fx et viskestykke. Bag pladen ved 200° i en times tid, og stålet er klar til brug.

Et bagestål er varmt i lang tid, efter du har slukket ovnen, så for din egen sikkerheds skyld, kan du lade det blive i ovnen, til det er helt koldt.

Hvis dit stål ser tørt ud, eller der kommer rustpletter på det, er det tid til at give det en let slibning med sandpapir, korn 180 og oliebehandle det på ny.

Brug ALDRIG sæbe på bagestål, og put det ALDRIG i opvaskemaskinen. En stiv nylonbørste er ofte rigeligt til at holde det helt rent. Hvis du vasker bagestålet, skal du lade det tørre i en varm ovn, så det ikke ruster.

Lakmusprøven på Diablosteel Pro

Lad altid dit bagestål varme godt op sammen med ovnen. Jeg varmer op i 45 minutter, så jeg er sikker på, det er gennemvarmt.

Jeg har to ting, jeg altid bager, når jeg får et bagestål til test: Pitabrød og pizza.

Pitabrød på pizzaspaden Diablosteel Bagvrk.dk

Pitabrødene, som blev testet, er en ny opskrift, som er undervejs til bloggen: Surdejspita. Indtil den er klar, kan du snildt bage mine almindelige pitabrød med gær.

De pitabrød, som ikke puffede op, var min egen skyld. Dejen hang fast i bordet, så overfladen på dem blev revet i stykker. Ligesom det er umuligt at puste en ballon op med hul i, kan man heller ikke puffe pitabrød op, når der er hul i dejen.

En pizza bagt på Diablosteel Bagvrk.dk

Pizzaerne blev bagt med min favoritbund, nemlig den her langtidshævede dej. Selvom jeg bagte tre store pizzaer i træk, var det ikke nødvendigt at ændre på bagetiden på de to sidste pizzaer. Stålet var brandvarmt til alle tre.

PS: Pro bagestålet er modtaget som gave fra Diablosteel. Jeg har ikke tjent en krone på at skrive dette indlæg og bruge stålet, men Forbrugerombudsmanden kræver, at alle opslag med omtale af gaver tydeligt markeres, så du ved, at jeg har fået det gratis. Du finder linket til Diablosteels hjemmeside her

Tags: Anbefaling, Bagestål, Grej, Produkttest

Previous Post: « Pottebrød med pesto – et madbrød fuld af smag
Next Post: Rosinbrød – sødt, gammeldags og helt perfekt »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme