• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Verdens bedste pizzasnegle – Nem opskrift med grovmel og masser af fyld

Verdens bedste pizzasnegle – Nem opskrift med grovmel og masser af fyld

18. september 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Pizzasnegle er en god redning, når køleskabet er tomt, og der skal gode, men nemme løsninger til madpakken. Sneglene kan nemlig fryses ned, så der altid er forsyninger i fryseren.

Server pizzasnegle til en fødselsdag, i madpakken, som natmad, til fællesspisning i skolen eller i børnehaven. Tag en portion med på bilturen eller i skoven. Det er den perfekte snack, når du trænger til noget lækkert.

Verdens bedste pizzasnegle Bagvrk.dk

Pizzasnegle

Fuldkornsmelet i sneglene gør, at de mætter lidt længere. Fyldet røres ensartet, så det fordeles på dejen som remonce på en kanelsnegl. Dermed falder der ikke pludselig et stykke skinke ud af sneglen. Alt bliver på sin rette plads.

Fyldet kan varieres i det uendelige. I opskriften her er brugt skinkestrimler, men har du en rest kødsauce, stegt bacon – eller grønsager i køleskabet, som trænger til at blive brugt, så gør det endelig.

Vi foretrækker frisk mozzarella i pizza og pizzasnegle. Du bruger bare den ost, du bedst kan li’. Parmesan, cheddar, revet mozzarella – dine snegle, dit valg.

Ubagte pizzasnegle klar til hævning Bagvrk.dk
Pizzasneglene klar til efterhævning.

En ny opskrift

Opskriften på pizzasnegle var oprindelig en del af opskriften på pølsehorn, hvor jeg foreslog at rulle hornene sammen om pizzafyld for at holde styr på skinkestrimlerne.

Metoden her er bedre og forfinet ad et par omgange. Derfor får sneglene nu sin egen opskrift.

Opskriften har været efterspurgt på bloggen længe. 5 års fødselsdagen nærmer sig, og det er først nu, noget så simpelt som pizzasnegle dukker op.

Selvom der er groft mel i, holder sneglene sig bløde og friske. Dejen kan synes fugtig og klistret, når den stilles til hævning, men det er det, som giver fugtighed nok i dejen. Fuldkornsmelet suger nemlig væske under hævningen, hvor den ellers ville blive hurtigt tør, hvis man kunne trille boller lige efter æltningen.

Når du ruller dejen ud, så sørg for at flytte på dejen engang imellem og drysse med mel under den, så den ikke hænger fast i bordet.

Saftige grove pizzasnegle Bagvrk.dk

Fra fryser til bord

Gærdej er ikke vild med opbevaring i køleskabet, fordi det tørrer dejen ud. Derfor vil jeg anbefale dig at pakke sneglene ned i passende portioner, så du ikke tager flere ud af fryseren, end du får spist i løbet af en dags tid.

Når dine pizzasnegle efter bagning er kølet af under viskestykket, så pak dem i fryseposer og frys dem ned med det samme.

Når du skal bruge dem igen, lægges de i fryseposen på køkkenbordet i en times tid, så de tør op. Herefter kan de enten spises som de er eller lunes i ovn, mikroovn eller på brødrister.

Pizzasnegle kan tages ud af fryseren om morgenen, så de tør op i skoletasken i løbet af formiddagen.

Fyld på pizzasnegle Bagvrk.dk
Fyldet røres sammen, så det er en homogen “remonce”.
Pizzasnegle udvalgt Bagvrk.dk

Pizzasnegle

Saftige pizzasnegle med masser af fyld og lidt fuldkornsmel.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 1 time t 45 minutter min
Samlet tid 2 timer t 25 minutter min
Ret Frokost, Madpakke, Snack
Køkken Bagværk
Antal 18 stk.

Ingredienser
  

  • 2½ dl lunkent vand, 28°
  • 25 g gær
  • 75 g Valsemøllen groft fuldkornshvedemel
  • 400 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • ½ dl smagsneutral olie, fx rapsolie

Fyld

  • 2 ds koncentreret tomatpuré (140 g)
  • 1 tsk basilikum
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 kugle frisk mozzarella i små tern
  • 220 g skinkestrimler i mindre stykker
  • 100 g peberfrugt i små tern

Pensling og drys

  • 1 Sammenpisket æg
  • Tørret oregano

Sådan gør du
 

  • Smuldr og opløs gæren i det lunkne vand. Bland mel med salt og sukker og tilsæt halvdelen sammen med olien. Ælt det godt sammen.
  • Tilsæt resten af melet og ælt dejen ved lav hastighed i 10 minutter til den er blød og smidig. Dæk skålen til med en opklippet frysepose og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. en time, til den når dobbelt størrelse.
  • Rør tomatpureen sammen med krydderier, ost, skinke og peberfrugt i små tern.
  • Skrab dejen ud på et let meldrysset bord og ælt den kort igennem. Rul dejen ud til en firkant på ca. 40×50 cm. Flyt på dejen engang imellem og drys bordet med ekstra mel, så dejen ikke klistrer fast.
  • Fordel fyldet på dejen, men lad 4-5 cm i den ene ende være fri. Rul dejen sammen, så du har en roulade på ca. 40 cm.
  • Skær dejen i 18 pæne skiver. Det gøres nemmest ved at bruge en sytråd, som lægges under dejen, før der trækkes i begge ender. (Du kan se teknikken i den her opskrift på fibersnegle.)
  • Fordel pizzasneglene på to bageplader, klargjort med bagepapir. Dæk dem til med hårdtopvredne viskestykker og lad sneglene efterhæve i ca. 45 minutter.
  • Det sidste kvarter af hævetiden varmes ovnen op til 220°. (Almindelig ovn, ikke varmluft.)
  • Pensl sneglene med sammenpisket æg og drys med oregano. Bag sneglene en plade ad gangen i nederste tredjedel af ovnen i 20-22 minutter.
  • Lad dine pizzasnegle køle af under et viskestykke, før de spises straks eller fryses ned.

Noter

Pizzasnegle skal opbevares i køleskabet af hensyn til skinken og osten. De er fryseegnede i op til tre måneder.
Tags Frokost, Madpakke, Natmad, Picnic, Pizza

Tags: Bagværk, Bagvrks bedste, Billig, Børnevenlig, Buffet, Frokost, Gær, Gærbrød, Gærdej, Hurtig, Madpakker, Nem, Picnic, Pizza, Skinke, Tomat

Previous Post: « Hjemmebagte bagels. Nemt brød til sandwiches.
Next Post: Grøn ærtesuppe – en supernem, dejlig hverdagssuppe »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Camilla

    18. september 2021 kl. 18:16

    Hejsa
    Bruger du 2 ds. tomatpuré a 140g eller 140g i alt?

    Svar
    • Lene Tranberg

      18. september 2021 kl. 18:33

      Hej Camilla:-)
      Jeg bruger to dåser á 140 g.
      Det må jeg hellere præcisere i opskriften. Tak:-)
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
      • Sven

        18. juli 2023 kl. 17:15

        En masse unødvendigt sludder for at lave en snegl. Dit familieliv er man da ligeglad med Sven

        Svar
        • Lene Tranberg

          9. august 2023 kl. 14:17

          Hej Sven.
          Du bestemmer helt selv, om du vil bruge mine opskrifter eller læse hele blogindlægget. Øverst er der en lille knap, man kan trykke på, så man kommer direkte til opskriften. Så slipper du for at læse det, jeg gerne vil dele om tilblivelsen af opskriften – og som andre holder af at læse.

          Mvh Lene

          Svar
    • Birgitte Rasmussen

      9. august 2023 kl. 13:44

      Aldrig har jeg skåret så flotte snegle… Super trick❤️

      Svar
      • Lene Tranberg

        9. august 2023 kl. 13:56

        Hej Birgitte:-)
        Tak for din søde besked. Dejligt, du kunne bruge tricket.

        Ha’ en dejlig dag.

        Kh Lene

        Svar
      • Gitte Werth

        10. august 2023 kl. 8:46

        Er jeg blind 😉 hvor er det trick om hvordan man skære sneglen pænt ???

        Svar
        • Lene Tranberg

          14. august 2023 kl. 10:33

          Hej Gitte:-)
          Du finder linket til tricket i trin 6 i opskriften;-)
          Du kan se det her: https://bagvrk.dk/fibersnegle/

          God bagelyst.

          Kh Lene

          Svar
  2. Heidi

    20. september 2021 kl. 17:04

    Hej Lene,

    Hvis nu man ikke lige kan tåle tomatpuré, hvad kunne du så foreslå at man gjorde i stedet for ?

    Hilsner Heidi

    Svar
    • Lene Tranberg

      20. september 2021 kl. 17:09

      Hej Heidi:-)
      Pesto er altid en god idé på pizza – og også i pizzasnegle;-)
      Hvis man kan li’ oliventapenade, er det også ret lækkert.
      God fornøjelse!

      Kh Lene

      Svar
  3. Maria

    20. april 2022 kl. 11:38

    Hej Lene.
    Jeg står og skal virkelig finde lidt alternativer til madpakkerne.
    Tænkte på om man mon kan lave dine lækre snegle, som snurrer i stedet ?
    Det burde der vel ikke være noget problem i vel ?
    Mange hilsner
    Maria

    Svar
    • Lene Tranberg

      20. april 2022 kl. 11:42

      Hej Maria:-)
      Du kan sagtens lave sneglene som snurrer i stedet for.
      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  4. Cæcilie Christensen

    11. september 2022 kl. 8:53

    Kan man lave dejen dagen før, som koldhævet i køleskabet? Jeg skal bage til en tur min datter skal på og vil helst have nybagte snegle med, men har ikke helt tid til det ☺️

    Svar
    • Lene Tranberg

      11. september 2022 kl. 9:12

      Hej Cæcilie:-)
      Det kan du godt, hvis du skruer ned for gæren.
      Men hvis det var mig, der skulle bage dem, ville jeg bage dem 2-3 minutter kortere (evt fryse dem ned og tage dem ud aftenen før (til køleskab)) og bage dem færdig om morgenen.
      På den måde kan de øvrige snegle vente i fryseren, til næste gang hun skal have snegle med.

      God bagelyst og god tur til din datter:-)

      Kh Lene

      Svar
  5. Birgit

    13. oktober 2024 kl. 7:09

    Tak for en rigtig god opskrift!! De er virkelig gode.
    Opskriften skal nok blive brugt igen og igen!

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Focaccia med oliven og surdej – det luftigste brød

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme