Drømmer du om bløde, saftige pølsehorn, som ikke bliver tørre, så snart du har taget dem ud af ovnen? Så er du kommet til det helt rette sted. Her finder du nemlig den perfekte opskrift.
Pølsehorn til madpakken er en klassiker, man aldrig går fejl af. Det er supernemt at bage dem, og der kræves ikke alt muligt specialudstyr eller -mel for at få et godt resultat.
Pølsehorn kan alle li’
Både børn og voksne er vilde med pølsehorn, så du kan roligt bage en stor portion og fryse dem ned. Tag ikke flere ud af fryseren, end I spiser indenfor et døgns tid, for gærdej er ikke begejstret for at være i køleskab. Det udtørrer den.
Vælg de pølser, I allerbedst kan li’. Vi plejer at købe nogle små kyllingepølser i Netto, som koster omkring kr. 12,- for 10 stk. Der er ret meget kød i, og vi har aldrig oplevet, at de ikke har været i orden.
Opskriften her var fra april 2017, og trængte til en opdatering. Dog kunne jeg ikke nænne at slette min begejstring over at have rundet 500 synes-godt-om på Facebook. Den del af det oprindelige indlæg, finder du til sidst på siden.
Jeg var lidt skeptisk overfor at putte sesamfrø på pølsehorn, for hører de ikke kun til på burgerboller? Du bør prøve det, selvom du også er skeptisk, for det smager knippelgodt.
Vil du hellere bage grove pølsehorn, finder du opskriften her. Eller måske vil du hellere bage verdens bedste pizzasnegle? Begge dele holder sig lækre og friske i flere dage. Du vil ikke fortryde, hvis du også fylder fryseren op med dem;-)
Pølsehorn
Ingredienser
- 1¼ dl mælk
- 25 g gær
- 1 æg, str. M/L
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt
- 50 g blødt smør
- 325 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
- 16 små pølser
Til pensling
- 1 æg, str. M/L
- 1 spsk mælk
- Sesamfrø
Sådan gør du
- Varm mælken, indtil den er håndvarm og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, salt og halvdelen af melet og bland godt. Tilsæt det bløde smør og ælt, indtil det er optaget i dejen. Tilsæt resten af melet.
- Ælt dejen, til den er smidig og slipper skålens sider. Det tager ca. 10 minutter. Dæk skålen til med en opklippet frysepose og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter.
- Ælt dejen igennem og del den i to. Rul hver del ud til en cirkel på et par milimeters tykkelse, som du inddeler i 8 stykker med et pizzahjul eller en skarp kniv.
- Hvis du bager pølsehorn, rulles pølsen ind i dejen fra den brede ende og sættes på en bageplade med bagepapir.
- Husk at sætte hornene, så de står ovenpå spidsen af trekanten, da de ellers gerne vil rulle sig ud. Dæk hornene til med et viskestykke og sæt dem til hævning et lunt sted i 30 minutter.
- Imens varmer du ovnen op til 220°. (Almindelig ovn, ikke varmluft.)
- Pisk æg og mælk godt sammen og pensl hornene med blandingen. Hvis du pensler to gange med lidt tørretid imellem, bliver de ekstra blanke. Drys pølsehornene med sesamfrø.
- Bag hornene i ca. 12 minutter i nederste tredjedel af ovnen.Lad dine pølsehorn køle af under et viskestykke, så du bevarer fugtigheden i dejen.
Noter
Da opskriften var ny i april 2017
Tilbage i april 2017 rundede jeg en milepæl på Facebook: 500 synes-godt-om. Bloggen var dengang godt et halvt år, og jeg blev slået bagover, hvor godt, der blev taget imod den. Dengang skrev jeg således:
“Det er en glad og taknemmelig, lille bager, der sidder ved computeren i dag. I nat rundede Bagvrk.dk 500 synes-godt-om på Facebook. Derudover er der en del, som følger, men som ikke synes godt om, åbenbart;-) Jeg tager ydmygt imod alle de søde kommentarer og ros, jeg får rundt omkring på de sociale medier. Jeg bager jo kun, fordi jeg ikke kan lade være. Tusind tak, allesammen:-)
Jeg har bagt meget andet end pølsehorn på det sidste. Men når jeg har skullet bruge nogle til madpakker, har jeg brugt denne opskrift. Derfor linkede jeg også til den i fredags, da én spurgte efter den bedste opskrift på pølsehorn. Lige under mit svar dukkede et link op til min kæmpekanelsnegl. Den havde jeg ikke lige set komme, og jeg havde aldrig overvejet at bruge den opskrift, for nu brugte jeg jo den anden?
Jeg har derfor afprøvet en af mine egne opskrifter til et andet formål, end den var tænkt. Og ved I hvad? Hvis man lige fjerner alt det søde og tilsætter lidt mere mælk, fungerer den rigtig godt:-)
Derfor er dagens dobbeltopskrift på pølsehorn og pizzahorn ikke et planlagt ét. Det er et ekstra og uden for nummer, bare fordi…”
Et horn holder faktisk bedre på pizzafyldet end en snegl, hvor fyldet risikerer at poppe op og ligge ovenpå. Jeg holdt pizzahornene lidt simpelt med tomatpuré, parmesanost, oregano og lidt chili, men de vil helt klart forbedres, hvis der kommer lidt skinke eller pepperoni i. Vil du hellere bage pizzasnegle, er min seriøst gode opskrift lige her.
Alice
Hej Lene ! Hvis man ønsker at tilsætte lidt grove meltyper, hvilke vil du så anbefale? Msh Alice
LT
Hej Alice:-)
Jeg kan godt lide hvid hvede og fuldkornsspelt, når jeg bager med grovere mel. Hvid hvede er jo ikke grovere i strukturen end alm hvedemel, men meget sundere, fordi det er 100% fuldkorn. Du kan sagtens erstatte alt hvedemelet med hvid hvede og dermed få meget sundere pølsehorn.
Ha’ en dejlig dag:-)
Kh Lene
Trine
Hvis man har haft dem i fryseren og gerne bil servere dem varme, hvad anbefaler du så?
LT
Hej Trine
Jeg ville tø dem op, varme ovnen op til 200 grader alm ovn. Så kører du hornene hurtigt ind under vandstrålen på vandhanen, ryster vandet af og sætter dem i ovnen. Efter 5-6 minutter er de som nybagte:-)
Kh Lene
Bente
Hej Lene
Kan jeg damphæve dem.
Kh.Bente
Lene Tranberg
Hej Bente:-)
Ja, det kan du sagtens;-) De skal måske hæve lidt kortere end i opskriften, når de skal hæves i damp.
Kh Lene
Bente
Hej Lene
Tusind tak skal du ha.
Kh. Bente
Bente
Hej Lene
Jeg mener lige som jeg gjorde med hvederne, så står de lunt mens de hæver.
Kh. Bente
Isabella
Hej Lene,
Kan man klargøre hornene dagen i forvejen og så komme dem i køleskabet og bage dem dagen efter? 🙂
De bedste hilsner,
Isabella
Lene Tranberg
Hej Isabella:-)
Ja, det kan du i princippet godt, men så skal du reducere gærmængden, så de ikke overhæver i køleskabet.
God bagelyst!
Kh Lene
Lene Tranberg
Hej Isabella:-)
Beklager, jeg først ser din besked nu…
Du kan godt lade pølsehornene efterhæve på bagepladen i køleskabet. I så fald skal du reducere gærmængden til 10 g.
God bagelyst!
Kh Lene
Sandra
Hej
I opskriften står der at hver del af dejen rulles ud til en cirkel og deles i 16 stykker. Men skal hver ikke kun deles i 8, hvis det skal give 16 horn i sidste ende
Lene Tranberg
Hej Sandra:-)
Jo, det har du da fuldstændig ret i.
Det må jeg hellere rette til med det samme.
Tak, fordi du gjorde mig opmærksom på det:-)
Kh Lene