• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Hvide asparges med brunet smør og hasselnødder

Hvide asparges med brunet smør og hasselnødder

28. maj 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Forår er lig med aspargestid. Fra starten af maj til Skt Hans vrimler de frem i butikkerne. Hvide asparges med brunet smør og hasselnødder er en særlig lækker måde at servere dem på.

Hvide asparges med brunet smør Bagvrk.dk

I Danmark har de grønne asparges overtaget en stor del af markedet, fordi mange tror, de hvide er svære at have med at gøre. De grønne er hurtigst at tilberede, fordi de kun skal skylles og have knækket bunden af stænglen af, før de er spiseklar – eller klar til grillen.

Hvide asparges er nemme nok

Det er simpelt at tilberede hvide asparges. De skal nemlig kun skrælles grundigt med en tyndskræller/kartoffelskræller fra aspargeshovedet og nedad. Hele det yderste lag skal væk, ellers får du en træet fornemmelse i munden. Knæk rodenden af aspargesene, hvor der er et naturligt knæk.

Hvide asparges før kogning lav Bagvrk.dk

Asparges kan godt holde sig friske et par dage derhjemme, hvis du sørger for at købe de friskeste og spændstigste i butikken. Når du kommer hjem med dem, skal du skære 1 cm af dem fra bunden, sætte dem lodret i et glas med koldt vand og sætte dem i køleskabet. Tricket gælder både for hvide og grønne asparges.

Overhæld asparges med iskoldt vand, når du har dampet dem. Det stopper processen, ligesom når du koger æg. På den måde bevarer dine asparges sprødhed og knæk.

De dampede hvide asparges Bagvrk.dk

Det brunede smør giver sammen med hasselnødderne et fint modspil de ferske asparges. Du kan servere de hvide asparges som en selvstændig forret eller mellemret – eller som tilbehør til fisk eller en grillet steak.

Asparges er det helt store i Tyskland om foråret. De hvide asparges er helt friske, kæmpestore og tykke – men altid møre som smør. Til gengæld er deres grønne asparges, nogle små, tynde, italienske nogen…

Spargelzeit eller Spargelsaison er et af de bedste tidspunkter at besøge fx Berlin på. Langt de fleste restauranter har et ekstra indstik til deres menukort med aspargesretter. Så er det blot at vælge.

Du kan også gøre det helt enkelt og servere de dampede asparges med fx ramsløgpesto.

Hvide asparges med brunet smør og hasselnødder Bagvrk.dk udvalgt

Hvide asparges med brunet smør og hasselnødder

Nem måde at tilberede de delikate, hvide asparges.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Ret Aftensmad, Forret, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 8-12 tykke, hvide asparges, alt efter tykkelse
  • 1 spsk groft salt til kogevandet
  • 150 g smør
  • 50 g grofthakkede hasselnødder
  • Blomster og stængler fra ramsløg (eller et drys kørvel)

Sådan gør du
 

  • Sæt en sauterpande (eller bred gryde) over varmen med 1½ cm vand i og bring det i kog.
  • Skræl de hvide asparges med en tyndskræller fra lige under hovedet og ned mod stilkenden. Sørg for at al skrællen kommer af, ellers bliver de træede at tygge i.
  • Knæk stilkenden af aspargesene, hvor de knækker naturligt. Selvfølgelig så langt nede som muligt.
  • Tilsæt en spiseskefuld groft salt til kogevandet og læg dine asparges ned i vandet, så de ligger side om side. Læg låg på og lad dem simre 2½-3 minutter (længst, hvis dine asparges er tykke). Hæld vandet fra og overhæld asparges med koldt vand. Lad dem stå et par minutter og hæld dem i et dørslag, så vandet løber fra.
  • Varm ⅓ af smørret op i sauterpanden. Brun dine hvide asparges let på alle sider. Tag dem op og hold dem varme.
  • Hæld resten af smørret i panden sammen med hasselnødderne. Lad det brune over middelvarme, men lad det ikke blive for mørkt.
  • Server de hvide asparges i et aflangt fad, overhældt med lidt af smørret, drysset med fx de hvide blomster fra ramsløg og finthakkede blade. Resten af smørret serveres ved siden af.
Tags Asparges, Forret, Grill

Tags: Aftensmad, Asparges, Fest, Forår, Forret, Gæster, Hurtig, Nem opskrift, Sommer, Tapas, Tilbehør, Tilbehør aftensmad

Previous Post: « Syltede rabarber – eddikesyltede rabarber som tilbehør
Next Post: Picnictaske med vinkøler eller en strandtaske – IKEAhack »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jen

    4. juni 2021 kl. 18:00

    Mit klimatrick både på æg og asparges er simpelthen at koge dem 60-90 sek kortere. Man spare kogetid (detalie) og at køle vand ned.

    Svar
    • Lene Tranberg

      7. juni 2021 kl. 12:27

      Hej Jenny:-)
      Tak for dit tip. Det er en god idé:-)
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme