• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Boller & brød / Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens bedste boller

Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens bedste boller

22. august 2018 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

De her gulerodsboller og billederne af dem blev startskuddet til Bagvrk. Jeg har bagt dem mange gange siden, og det er der mange af mine læsere, der også har. Indlægget om gulerodsbollerne har ligget i Top 4 over de mest sete opskrifter i månedsvis, og det er der en god grund til.

Gulerodsboller med kærnemælk og chia. Den lækreste opskrift fra Bagvrk.dk.

Det kan godt være, dine grove boller er sundere, men jeg kan nu allerbedst li’ dine gulerodsboller!

Ordene er min mands. Og han har (som altid) ret;-) Gulerodsbollerne med chiafrø ER bare bedre end alle andre boller!

Bollerne holder sig friske og bløde i flere dage og er også lige så gode som nybagte, hvis de har været en tur i fryseren.

Gulerodsboller med chiafrø. Den allerbedste opskrift fra Bagvrk.dk.

Hvad gør mine gulerodsboller så gode?

Der er flere årsager til, at lige præcis de her gulerodsboller er bedre end alle andre boller.

  • Jeg putter ikke mere mel i end højst nødvendigt. Jeg har lært mig selv at håndtere en klistret dej og lade den suge fugt, mens den hæver. Når man putter så meget mel i dejen før første hævning, at dejen er til at forme som boller, så bliver det færdige resultat tørre boller!

    Vær derfor tålmodig og put hellere for lidt mel i til at begynde med. Du kan nemmere tilsætte mere mel, når du former bollerne, end du kan fjerne det igen og redde en bolle, der er på vej til at blive tør.
  • Der er et surmælksprodukt i dejen. Det behøver ikke være kærnemælk. Du kan sagtens bruge ymer, A-38, creme fraiche, ylette, yoghurt – eller hvad du nu har en rest af. Du kan endda bruge skyr, men i så fald vil jeg anbefale dig at tilsætte lidt mælk eller vand, så konsistensen bliver tyndere.

    Surmælksprodukter holder gærdej blødt og lækkert i flere dage end en dej med mælk eller vand vil kunne.
  • Chiafrøene holder på fugten. Når chiafrø sættes i blød i vand, svulmer de op og bliver gele-agtige. Når brødet bages, afgives en del af den fugt til dejen, og bollerne holdes friske i lang tid. Jeg forestiller mig, at det er lidt som de gelekugler, man kan købe til at holde på fugten ved potteplanter.

Lang æltetid

  • Jeg ælter dejen i 10 minutter, efter det sidste mel er hældt i. Jeg bruger røremaskinen, men har du armkræfter til det, kan dejen fint æltes i hånden.

    Den lange æltetid gør, at gluten i melet aktiveres, så dejen hæver godt op og får et flot og luftigt brød-net indeni.
  • Jeg synes bedre om bløde boller på anden-, tredje-, fjerdedagen, end hvis bollerne havde været sprøde fra starten. En sprød skorpe er nemlig aldrig sprød dagen efter. Derfor lægger jeg et hårdtopvredet viskestykke over bollerne, når de kommer ud af ovnen.

    Det fugtige viskestykke holder på dampen og fugtigheden i bollerne og gør, at skorpen bliver blød og lækker. – Men også at bollerne holder sig friske og bløde i længere tid, fordi de er mindre tørre. Læs evt. mere her.
Gulerodsboller med kærnemælk og chia. Den lækreste opskrift fra Bagvrk.dk.

Store boller mætter meget

Mine gulerodsboller med chiafrø og kærnemælk er ret store. Sådan kan jeg nemlig godt li’ dem. På den måde kan jeg nøjes med at spise en halv bolle til morgenmad. – Og eftersom jeg bedst kan li’ overbollen, og min mand ikke har noget imod underbollen, så er det en fin fordeling;-)

Jeg vejer mine gulerodsboller af på vægten, så de allesammen bliver lige store. Jeg vejer dem af til ca. 160 g, hvilket er ret stort for en bolle. Du bestemmer naturligvis selv størrelsen. Nogle laver 20 eller 24 boller ud af portionen, og så skal de selvfølgelig bage i kortere tid.

Jeg pensler ikke mine gulerods-, fødselsdags- eller grovboller. Jeg kan nemlig godt li’ den matte, bløde skorpe. Er du vant til en højglinsende bolleskorpe, kan du piske med et sammenpisket æg.

Pensl bollerne, før du sætter dem til hævning anden gang. Så er du nemlig sikker på, at du ikke kommer til at presse luften ud af bollerne med bagepenslen.

Gulerodsboller med kærnemælk og chia. Den lækreste opskrift fra Bagvrk.dk.

De sunde chiafrø

Chiafrø er en af tidens superfoods. Listen over fordele er næsten uendelig, men her er de vigtigste:

  • Der er 4 gange så mange kostfibre i som i hørfrø.
  • Der er 6 gange så meget kalk i som i sødmælk.
  • Der er 15 gange flere antioxidanter end i broccoli.
  • To skefulde indeholder mere Omega-3 end en laksefilet.
  • Der er lige så mange proteiner i som i solsikkefrø.

(Kilde: iform.dk)

Chiafrø kan opsuge meget væske og svulmer dermed op til en gelelignende konsistens. Det er vigtigt i de her boller, da de ellers bare vil virke knasende som birkes. Det er ikke meningen.

Prøv også mine havreboller med chiafrø!

Andre gulerodsopskrifter

Gulerodsbollerne er også gode som burgerboller, og fordi de mætter så meget, kan du godt droppe dine fritter;-) Jeg har skrevet en opskrift om grove burgerboller, hvor der er nogle supergode tips og tricks til at få burgerboller til at se helt perfekte (og rigtige) ud.

Dem vil jeg anbefale dig at følge, hvis du bager gulerodsboller som burgerboller, for de bliver intet mindre end fantastiske på den måde. Du finder indlægget om burgerbolletricks lige her.

Gulerodsboller med kærnemælk og chia. Den lækreste opskrift fra Bagvrk.dk.

Jeg har videreudviklet på opskriften og har bagt et lækkert gulerodsbrød, som bliver stort og luftigt. I opskriften finder du også link til en Youtube-video, så du kan lære, hvordan jeg spænder dejen op til et brød.

Endelig må du også afprøve min opskrift på store, bløde gulerodsbrud, som smager som dem, du køber hos bageren.

Gulerodsboller med kærnemælk og chia. Den lækreste opskrift fra Bagvrk.dk.

Gulerodsboller med kærnemælk og chia

Gulerodsboller med kærnemælk og chiafrø holder sig bløde og friske i flere dage efter bagning, men de er lige så gode efter en tur i fryseren. Mine allerbedste boller!
4.94 fra 16 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 16 minutter min
Hævetid 1 time t 45 minutter min
Samlet tid 2 timer t 31 minutter min
Ret Brød
Køkken Bagværk
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 2 spsk chiafrø
  • 1 dl vand
  • 25 g gær
  • 60 g smør eller margarine
  • 4 dl kærnemælk (ell. andet surmælksprodukt)
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 250 g groftrevne gulerødder
  • 2 æg
  • 100 g groft fuldkornshvedemel/speltmel
  • 750 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%

Sådan gør du
 

  • Chiafrø blandes godt med vandet, så alle frø bliver våde og trækker i 15-20 minutter. 
    Gulerodsboller med kærnemælk og chia
  • Smørret smeltes og afkøles let. Hæld kærnemælken i og begge dele over i en stor røreskål.
    Mærk efter at blandingen ikke er varmere end lillefingervarm. Smuldr og opløs gæren. Tilsæt salt, sukker, æg, gulerødder og chiafrø og rør godt.
  • Tilsæt det grove mel og derefter hvedemelet lidt ad gangen til en smidig dej, som lige akkurat slipper skål og hænder. Den må gerne være klistret.
  • Ælt gerne dejen i røremaskinen i 10 minutter. Dæk dejen til med en opklippet frysepose, fastgjort med en elastik og lad dejen hæve et lunt sted i en time.
    Gulerodsboller med kærnemælk og chia
  • Dejen æltes kort igennem på et let meldrysset bord. Du skal ikke mætte dejen med mel. Den må stadig gerne klistre.
  • Del dejen i 12 lige store dele (jeg vejer dem af på ca. 160 g pr. stk.). Stram dejen op ved at trække i kanterne ind til midten (som når du samler en bylt), vend bollen med samlingen nedad og tril den rund og glat under en hul hånd.
  • Sæt gulerodsbollerne på en plade med bagepapir. Lad bollerne hæve lunt og tildækket med et fugtigt viskestykke i 45 min.
  • Varm ovnen op til 225°. (Almindelig ovn, ikke varmluft.) Jeg pensler ikke bollerne, før jeg bager dem.
  • Bollerne bages 15-17 minutter og afkøles på en bagerist under et fugtigt viskestykke.

Noter

Gulerodsboller med chiafrø og kærnemælk kan fryses, men holder sig bløde og lækre i flere dage i en plastpose ved stuetemperatur.
Tags Boller, Chia, Kærnemælk
Følg mig på Instagram

Tags: Bageskole, Bagvrks bedste, Billig, Boller, Børnevenlig, Brunch, Chiafrø, Familiefavorit, Gær, Gærbrød, Gærdej, Gulerødder, Kærnemælk, Morgenbrød, Morgenmad, Nem opskrift

Previous Post: « Grovbrød for begyndere – helt nede på jorden
Next Post: De bedste burgerboller – store, bløde og mættende »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Elvis

    8. januar 2017 kl. 18:18

    Ser godt ud..

    Kan man ikke bruge youghurt- creme fraich eller alm mælk ( bare lacktose frit) vi tåler ikke lacktose .. plejer bare at skifte ud, men ved ikke om det ødelægger “blødheds effekten” her..?

    Svar
    • LT

      8. januar 2017 kl. 18:23

      Hej:-)
      Det er jeg helt sikker på, du kan. Jeg har hørt fra én, der brugte skyr fortyndet med vand, til det havde konsistens som kærnemælk. Så brug du bare creme fraiche eller yoghurt. Og så bare fortynd det lidt;-) Bare det er et syrnet produkt…
      God fornøjelse.
      Kh Lene

      Svar
      • Sus

        8. februar 2018 kl. 20:18

        Kan du evt lave noget lignende uden kærnemælk da det ikke findes her i Sverige? De ser vildt lækre ud og vil gerne prøve med chia frø.
        Kh Sus

        Svar
        • LT

          8. februar 2018 kl. 20:21

          Hej Sus
          Du kan bruge alle syrlige mælkeprodukter. I dag har jeg bagt dem med 2 dl. creme fraiche og 2 dl mælk, og de blev mindst lige så gode, som de plejer;-)
          Jeg tænker, I nok har yoghurt eller tilsvarende? Det kan du sagtens bruge. Jeg blandede med mælk for at få creme fraichen lidt tyndere.
          God fornøjelse med dem. De er VIRKELIG gode;-)
          Kh Lene

          Svar
        • Mia

          29. september 2020 kl. 18:41

          5 stars
          Den her opskrift er genial.
          Hvis jeg skal bage bløde mættende boller er det altid denne opskrift jeg ender med. Bager rigeligt og smider de fleste i fryseren, for de er som nybagte efter en tur på brødristeren.
          Bruger altid A38, da jeg oftere har det i køleskabet end kærnemælk.

          Svar
      • Flemming Nielsen

        28. juni 2020 kl. 15:33

        En dej man kan kalde våd! Og besværlig! Ikke den store bagenørd, og leder efter et par bolledeje/franskbrødsdeje der sidder hver gang, og er nemme at arbejde med. Denne her må være det værste kloster jeg har prøvet! Har fulgt opskriften slavisk – og troet jeg havde misset et halvt kilo mel! Jeg leder videre. Mvh. Flemming.

        Svar
        • Lene Tranberg

          28. juni 2020 kl. 15:47

          Hej Flemming.
          Ja, dejen er lige præcis fugtig, så man har saftige boller i mange dage. Det er et spørgsmål om øvelse at lære at håndtere en så våd dej.
          God jagt. Håber, du finder din favoritopskrift.

          Mange hilsner
          Lene

          Svar
        • Vivian

          7. marts 2024 kl. 14:43

          Jeg formede simpelthen bollerne med 2 våde skeer, så ingen klister på bord eller fingre og de blev alligevel super flotte og lækre 😊

          Svar
          • Lene Tranberg

            16. februar 2025 kl. 16:13

            Kære Vivian.
            Det glæder mig at høre.

            Kh Lene

    • Charlotte

      6. februar 2018 kl. 9:02

      Kan du ikke tåle “moderne”, syrnet kærnemælk? De bakterier, der bruges til syrning, spiser (lever af) det meste af laktosen. Jeg kan selv godt tåle almindelig kærnemælk og ost af samme grund 🙂

      Svar
  2. Marianne

    14. februar 2017 kl. 11:05

    Verdens bedste boller. De bliver bagt 2 gange om ugen hjemme hos os.
    De er fantastiske – også på dag 3 og 4.

    Svar
    • LT

      14. februar 2017 kl. 11:08

      Hvor er det dejligt at høre, Marianne:-)
      Ja, bollerne holder sig friske i flere dage og er også gode at lægge i fryseren.
      Ha’ en dejlig dag:-)
      Kh Lene

      Svar
      • Heidi

        15. februar 2018 kl. 20:13

        Hej Lene.
        Når du tager bollerne op af fryseren lader du dem så tø op på køkkenbordet eller kommer du dem i ovnen?
        Vh Heidi

        Svar
        • LT

          15. februar 2018 kl. 20:15

          Hej Heidi:-)
          Jeg plejer bare at lade dem tø op i posen på køkkenbordet. Hvis jeg gerne vil varme dem efterfølgende, ryger de en tur på brødristeren – eller jeg varmer ovnen op til 200 grader, fugter bollerne under vandhanen og varmer dem i ovnen i ca 5 minutter:-)
          Kh Lene

          Svar
  3. Marziaj

    10. marts 2017 kl. 10:04

    Kan mm bruge speltmel i stedet for hvedemel?

    Svar
    • LT

      10. marts 2017 kl. 10:10

      Hvis du bruger fint speltmel, er jeg sikker på, du får samme resultat som med hvedemel.
      Men lad mig endelig høre om det, når du har afprøvet det:-)

      Svar
  4. susanne

    16. april 2017 kl. 5:10

    Kan man bege olie i stedet for smør/ margarine mvh susanne

    Svar
    • LT

      16. april 2017 kl. 9:05

      Hej Susanne:-)
      Jeg må tilstå, at jeg endnu ikke har prøvet med olie. Jeg formoder, du kan, men lad det komme an på en prøve;-)
      Kh Lene

      Svar
      • Susanne

        13. maj 2017 kl. 12:48

        Hej lene har i dag fået afprøvet opskriften prøvede med olie de blev rigtig gode mvh susanne

        Svar
        • LT

          13. maj 2017 kl. 14:19

          Hej Susanne:-) Perfekt og tak for tilbagemeldingen. Brugte du bare 60 g olie? Kh Lene

          Svar
          • Susanne

            13. maj 2017 kl. 16:36

            Ja det gjorde jeg

          • Susanne

            13. maj 2017 kl. 17:42

            Ja det gjorde jeg de blev store fik 35 af en dobbelt portion

          • LT

            13. maj 2017 kl. 17:45

            Så er jeg jo nødt til selv at prøve det også;-) Tak:-)

          • Lisa

            26. marts 2025 kl. 11:34

            Hej Lene

            Kan man samle dejen og lade den koldhæve natten over?

          • Lene Tranberg

            29. marts 2025 kl. 17:57

            Hej Lisa:-)
            Ja, det kan du, hvis du skærer gærmængden ned til ca. 15 g.
            Jeg har dog aldrig gjort det, fordi bollerne er lige så gode dagen efter bagning, som når de er nybagte.
            God bagelyst.

            Kh Lene

  5. Mie Brodersen

    23. maj 2017 kl. 9:07

    Hej.
    Jeg er også helt vild med disse boller.
    De er utrolig lækre og mætter dejligt.
    Jeg har prøvet at lave dem som koldthævede boller, hvilket fungerer rigtigt godt for mig.
    Har dog lavet få ændringer i opskriften.
    har brugt :
    60 gr olie istedet for margarine og
    1spsk. akaciehonning istedet for sukker.
    og så har jeg ca. brugt 12,5 gr. gær og ladet dem hæve i køleskab natten over.
    Jeg får 18 stadigvæk dejlig store boller, ud af denne opskrift.
    Bager dem med varmluft.
    Mie

    Svar
    • LT

      23. maj 2017 kl. 9:10

      Hej Mie
      Tak for din besked. Det er nemlig helt korrekt, at man ved at halvere gærmængden kan lade dem koldhæve. På den måde kan man tilpasse opskriften sit ‘dagsprogram’ i stedet for at være slave af opskriften. Det er jeg stor tilhænger af
      Tak for roserne. Det gør mig meget glad:-)
      Kh Lene

      Svar
      • Lone

        4. november 2020 kl. 14:24

        Hej Lene.
        Når jeg koldhæver dejen- skal den så stadig røres lige så længe?
        Synes jeg har læst at det er fordelen ved koldhævet at det over den tid selv danner de gode glutenstrenge?

        Svar
        • Lene Tranberg

          4. november 2020 kl. 14:27

          Hej Lone:-)
          Det er helt korrekt, at dej selv danner de lange glutenstrenge, når den bare får tid. Du behøver dermed ikke ælte den så længe.
          God bagelyst.

          Kh Lene

          Svar
    • Tanya

      17. oktober 2022 kl. 23:36

      5 stars
      Tror det er en god opskrift. Men på min bøtte med chiafrø står at de skal have forholdet 1/10. Jeg vejet chiafrø af 2 spsk = 20g så skal de sættes i blød i 200g ( 2dl) vand. Men du bruger kun 1dl. Så har chiafrøen da ikke suget nok væske til sig, tager de væske fra dejen så?
      Har lige sat chiafrø i blød nu her til aften, så de kan suge væske til sig, bager den i morgentidlig, tager også lige nogle solsikkefrø i.
      Har ingen kernemælk hjemme bruger mælk med 1spsk citronsaft i stedet for, du for lige en melding om hvordan det er gået.
      Hilsen Tanya

      Svar
      • Lene Tranberg

        18. oktober 2022 kl. 9:52

        Hej Tanya:-)
        Jeg bruger kun 1 dl, fordi dejen i forvejen er ret våd. Dog står frøene i opskriften heller ikke natten over, som du plejer. Derfor vil dine frø kunne suge meget mere væske.

        Du kan altid bruge andre typer surmælksprodukter som fx yoghurt, creme fraiche, syrnet fløde eller skyr (evt blandet lidt op med vand) i stedet for kærnemælk.

        Jeg glæder mig til at høre om dit resultat.

        Ha’ en dejlig dag:-)

        Kh Lene

        Svar
  6. Lene

    3. juli 2017 kl. 21:12

    Mon man med fordel også kan komme noget natron i, når der nu er kernemælk i?
    Og alt det hvedemel, kan man erstatte noget mere af det med noget sundere? Måske havregryn og en sundere type mel ? 🙂

    Svar
    • LT

      4. juli 2017 kl. 5:13

      Hej Lene:-)
      Jeg ville ikke putte natron i en gærdej. Det fungerer kun i kager, i gærdej bliver det ikke godt. Bollerne er fint luftige i forvejen:-)
      Du kan sagtens bruge fx fuldkornsspeltmel i stedet for hvedemelet, men lad gerne 2/3 være fint formalet, så bollerne ikke bliver for tunge.
      Hvis du gerne vil have havregryn i, vil jeg anbefale dig at kaste et blik på min opskrift på havreboller. De er lige så bløde som gulerodsbollerne, men jeg udbløder havregrynene, så bollerne ikke bliver tørre, når havregrynene suger væske. Du kan sagtens tilsætte lidt gulerødder til dem – og bruge fintformalet fuldkornsspelt eller hvid hvede i stedet for alm hvedemel

      Svar
  7. Jette Pedersen

    10. juli 2017 kl. 18:16

    Hvor kan man købe de frø

    Svar
    • LT

      10. juli 2017 kl. 18:49

      Hej Jette:-)
      Man kan købe chiafrø i de fleste dagligvareforretninger. Jeg har i hvert fald set dem i Meny, Føtex, Netto og Fakta. De ligner aflange birkesfrø.
      God fornøjelse med dem:-)
      Kh Lene

      Svar
  8. Trine

    3. november 2017 kl. 15:25

    Hej
    Skal bollerne pensles??
    Jeg er igang med en dobbelt portion og tror de bliver rigtig godt:-) Tak for god opskrift.
    Hilsen Trine

    Svar
    • LT

      3. november 2017 kl. 16:21

      Hej Trine:-)
      Tak for din besked:-)
      Jeg pensler meget sjældent mine boller, for jeg kan godt li’ den matte, naturlige overflade. Men du kan sagtens pensle, hvis du plejer at gøre det.
      Håber, du synes om bollerne.
      Kh Lene

      Svar
  9. Ella Jensen

    29. januar 2018 kl. 18:05

    Tak for en fantastisk opskrift. Jeg har prøvet den en enkelt gang, men skulle bruge meget mere mel end du skriver i opskriften. Jeg har derfor tænkt, om det er fordi jeg gør noget forkert med chia frø. Skal de i dejen sammen med den dl vand, eller skal de sigtes/ vrides ved hjælp af en klud for at få væsken ud?

    Svar
    • LT

      29. januar 2018 kl. 18:14

      Hej Ella:-)
      Tak for din besked:-)
      Nej, jeg blander bare chiafrøene med vandet og lader det stå, indtil det er en tyk grød.
      Min dej er ret våd og klistret, når jeg sætter den til hævning. (På Bagvrk’s Facebookside kan du se en lille video, hvor jeg viser, hvor klistret dejen faktisk er, når den er klar til at hæve.)
      Når jeg skal forme bollerne brugee jeg mindst muligt mel, bare nok til at jeg ikke bliver klistret helt ind;-)
      Det er en af måderne, hvor jeg sikrer, at bollerne bliver ved med at være bløde og saftige.
      Kh Lene

      Svar
    • Kirsten Christiansen

      12. april 2025 kl. 23:25

      Jeg forstår ikke, hvordan dine boller bliver så flotte. Min dej var alt for klistret til at forme til boller,for slet ikke at tale om at veje dejen, de ser nærmest ud som pitabrød, men smagen er supergod. Jeg vil gerne forsøge igen, men hvad gør jeg for at få et godt resultat næste gang, når du fraråder at komme mere mel i ?

      Svar
      • Lene Tranberg

        16. april 2025 kl. 13:05

        Kære Kirsten:-)
        Tricket er at hælde lidt olie (raps, solsikke eller hvad du nu har) i en flad tallerken, dyppe fingerspidserne i det og fordele det på håndfladerne. Så hænger dejen ikke fast:-)
        Øvelse gør også mester, men olietricket er en nem genvej.

        Rigtig god bagelyst og god påske.

        Kh Lene

        Svar
  10. Marianne

    1. februar 2018 kl. 13:27

    Det har godt nok ikke noget at gøre med gulerodsboller,men jeg prøver alligevel.Har du nogle gode ideer til hvad man kan bruge alt for mange bagte vaniliekranse til?

    Svar
    • LT

      1. februar 2018 kl. 16:12

      Hej Marianne:-)
      Det er helt OK;-) Alt for mange vanillekranse ville jeg knuse og bruge som bund under en (syrlig) mousse eller cheesecake.
      Jeg har et par forslag til dig her: https://bagvrk.dk/smaa-brombaertaerter-smaakagemandens-endeligt/ eller https://bagvrk.dk/blaabaermousse-kage/
      Jeg tror, du skal putte lidt mindre sukker i mousserne, når det er søde vanillekranse, men det kan du jo smage dig lidt frem med:-)
      Kh Lene

      Svar
      • Marianne

        1. februar 2018 kl. 20:34

        Mange tak for svar.Vil gemme dine forslag

        Svar
  11. Doris Andresson

    12. februar 2018 kl. 21:45

    Bagte bollerne i går – og de blev bare perfekte. Det er ikke sidste gang jeg bager dem – allerede en ynglingsooskrift 🙂

    Svar
    • LT

      13. februar 2018 kl. 6:50

      Hej Doris:-)
      Det glæder mig meget at høre:-) Det er absolut også min yndlingsbolle;-)
      Ha’ en dejlig dag!
      Kh Lene

      Svar
  12. Sandie

    13. maj 2018 kl. 17:53

    Min fyr efterspurgte boller med Chiafrø, og med det samme kom jeg I tanke om din opskrift, da jeg I lang tid gerne har ville prøve dem. De smager jo bare godt! 😀 Og de er stadigvæk lækre flere dage efter!! Det er overhovedet ikke sidste gang, at jeg bager dem! <3

    Svar
    • Lene

      13. maj 2018 kl. 18:01

      Tusind tak, Sandie, det glæder mig meget at høre❤️
      Kh Lene

      Svar
  13. Birgitte

    27. maj 2018 kl. 12:54

    Hej.
    Når man koldthæver dejen i køleskabet, skal de så stadig hæve de 45 min når de er formet til boller?

    NB. SUPER LÆKRE BOLLER, anvendes ofte til burgerboller, og dejligt mættende!!! Laver dem igen og igen

    NB. Hvor og hvordan kan jeg printe dine opskrifter ud?

    Bh.
    Birgitte

    Svar
    • Lene

      27. maj 2018 kl. 13:13

      Hej Birgitte:-)
      Hvis du koldhæver de formede boller over natten, skal du tage dem ud af køleskabet, når du tænder ovnen, så de når at komme op i temperatur, før du bager dem.
      Jeg lavede en gruppe på Facebook, som hedder Bag om Bagvrk, hvor jeg lagde de første opskrifter op som PDF-filer. Der kan du i hvert fald finde opskriften på gulerodsbollerne. Dem kan du printe pænt ud:-)
      Jeg opgav at vedligeholde systemet, fordi jeg kun kunne lægge opskrifterne ind i kronologisk og ikke alfabetisk orden, og man kan ikke søge i filerne.

      Kh Lene

      Svar
  14. Heidi

    26. august 2018 kl. 8:03

    5 stars
    De er meget lækre boller – alle mine drenge kunne godt lide dem og spiste flere til morgenmad i dag!
    Jeg brugte 12.5 g gær med 200 g fuldkornsmel og lad dem stå i køleskabet til koldhævning over natten. Så formede jeg 20 boller (90g hver) og lad dem efterhæve i ovnen med den dampmetode jeg så i din opskrift til “fluffy chocoladeboller”. Bagte dem i 15 minutter, og glæder mig nu til at have madpakke boller hele ugen! Tak for opskriften!

    Svar
    • Lene

      26. august 2018 kl. 10:22

      Hej Heidi:-)
      Tusind tak for tilbagemeldingen og tips til koldhævning. De er hermed givet videre:-)
      Ha’ en dejlig dag!
      Kh Lene

      Svar
  15. Hanne

    29. august 2018 kl. 6:31

    Hvem laver groft fuldkorns hvedemel ? Jeg har kun fundet fuldkorns hvedemel.

    Svar
    • Lene

      29. august 2018 kl. 6:34

      Hej Hanne:-)
      Jeg har købt mit i Meny og Løvbjerg. Det er Gestus, som laver det. (En lysebrun pose med et kilo i.)
      Du kan sagtens bruge finere fuldkornshvedemel eller speltmel, hvis det er det, du kan få fat i:-)
      God fornøjelse med bollerne og god dag.
      Kh Lene

      Svar
  16. Annette Nykvist

    30. august 2018 kl. 5:50

    5 stars
    Det er simpelthen bare de bedste boller nogensinde, de er altid efterspurgt TUSINDE TAK for den fantastiske opskrift ;O) og fortsæt endelig følger gladeligt med og dejligt med alle de gode tips du også deler <3<3<3

    Svar
    • Lene

      30. august 2018 kl. 5:54

      Kære Annette:-)
      Det var da en vidundelig kommentar fra morgenen af<3 Tusind tak:-)
      Ja, det er lidt utroligt at min allerførste opskrift også er den allerbedste, så uanset hvilken type boller jeg bager, bliver de altid målt op mod gulerodsbollerne - og taber oftest;-) I hvert fald hos min familie:-)
      Ha’ en dejlig dag!
      Kh Lene

      Svar
  17. Katrine

    3. september 2018 kl. 5:47

    5 stars
    Jeg må tilslutte mig koret af roser. Bollerne er vildt gode, også på anden- og tredjedagen! Og det var ikke løgn, da du skrev, de mættede 😉

    Svar
    • Lene

      3. september 2018 kl. 5:48

      Kære Katrine:-)
      Tusind tak for de søde ord:-)
      Jeg gør mit bedste for aldrig at lyve, men ja, de mætter pænt meget;-)
      Ha’ en dejlig dag!
      Kh Lene

      Svar
  18. Kathrine

    15. september 2018 kl. 6:30

    Hej Lene.
    Tror du, man også kan komme solsikkefrø i, og i så fald, hvor mange gram ca? Og mon de skal stå lidt i blød først, så de ikke knaser, men er bløde og lækre? Jeg vil selvfølgelig stadig bruge chiafrø, men bare tilføje lidt solsikke 🙂

    Svar
    • Lene

      15. september 2018 kl. 6:34

      Hej Kathrine:-)
      Det kan du sagtens. Jeg ville tilføje en håndfuld eller to. (Jeg ved desværre ikke, hvor mange gram det er.)
      Hvis du sætter dem i blød i vand, skal du bare hælde vandet fra, før du putter dem i bollerne. Jeg er også mest til de bløde kerner:-) Jeg ville sætte chiafrø og solsikkekerner i blød i hver sin skål en halv times tid, før du går i gang med resten af dejen.
      God fornøjelse og god weekend!
      Kh Lene

      Svar
  19. Lena

    12. marts 2019 kl. 14:47

    4 stars
    Hej. Jeg har lige bagt bollerne, og de blev gode….dog måske ikke så luftige som jeg regnede med. Kan det skyldes at jeg brugte A38 og tørgær ( en halv pose) ? …har lige læst man skal fortynde fx , som her, A38, det gør jeg næste gang. Men, A38 gjorde jo det smeltede smør koldt så da tørgæren skulle i, var det i kold smør/ A38…. selv om det hele havde stuetemperatur . Kan det være årsagen til den lidt manglende luftighed tror du ? Hvordan ville du have gjort med tørgær og hvordan ville du få mælkeproduktet lunt ?
    Hilsen
    Lena

    Svar
    • Lene

      12. marts 2019 kl. 15:01

      Hej Lena:-)
      Du kan godt lune surmælksproduktet lidt, hvis du vil.
      Alternativt vil jeg foreslå dig en anden metode: Bland tørgæren med melet, lad smørret være blødt, ikke smeltet, og bare ælter det bløde smør i, når halvdelen af melet er æltet i, så det bliver godt blandet. Så kan du undgå, at smørret klumper i den kolde væske.
      Du skal lade dejen hæve i længere tid. Tørgær kan nogle gange være lidt træg, men også den kolde dej har noget at sige. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse. Hævetiden er kun vejledende, så alt efter temperaturen på din dej og i dit køkken, skal den nok hæve længere hos dig:-)
      Jeg krydser fingre for et bedre resultat næste gang;-)
      Kh Lene

      Svar
      • Lena

        12. marts 2019 kl. 16:58

        Tusind tak for svar.
        Jeg hævede netop dejen lidt længere idet jeg syntes den manglede lidt fylde.
        Tricket med smørret vil jeg huske, også at varme surmælks produktet lidt.
        Jeg prøver igen. Bollerne smager super godt, men er ikke så fluffy som jeg ønskede.
        Tak for mange gode råd, opskrifter og underholdning.

        Svar
        • Lene

          12. marts 2019 kl. 17:00

          Tak, fordi du læser med<3
          Kh Lene

          Svar
  20. Charlotte Vestergaard

    8. maj 2019 kl. 11:17

    Skal det være bløde boller når de er færdige??
    De opskrifter jeg har lavet gulerods boller af, har været sprøde når de har været færdige. Og tak for lækre opskrifter. Og din altid søde og venlige måde at være på:-)
    Knus Charlotte

    Svar
    • Lene Tranberg

      8. maj 2019 kl. 11:54

      Kære Charlotte:-)
      Tusind tak for din søde besked:-)
      Ja, bollerne er bløde og holder sig bløde og friske i flere dage. Sådan kan jeg nemlig bedst li’ dem;-)
      Ha’ en dejlig dag!
      Kh Lene

      Svar
  21. Julie Olsen

    19. maj 2019 kl. 18:52

    Kan jeg putte lidt mindre hær i og så lade dem hæve natten over?

    Svar
    • Lene Tranberg

      19. maj 2019 kl. 19:44

      Hej Julie:-)
      Jeg har aldrig prøvet at koldhæve bollerne, for de er lige så gode dagen efter, de er bagt…
      Men almindeligvis kan man reducere gæren og hæve en dej natten over:-)
      Held og lykke med bagningen;-)
      Kh Lene

      Svar
  22. Nette

    1. juli 2019 kl. 16:24

    Hej Lene.
    Bruger du dejkrog, spade eller begge dele?
    Jeg glæder mig til at bage og spise dem.

    Svar
    • Lene Tranberg

      1. juli 2019 kl. 16:39

      Hej Nette:-)
      Jeg bruger spaden, indtil halvdelen af melet er æltet i, og så skifter jeg til dejkrogen.
      God fornøjelse med dem:-)
      Kh Lene

      Svar
  23. Louise

    12. juli 2019 kl. 8:26

    Hej
    Jeg tåler ikke mejeri produkter, men disse boller ser
    Godt nok lækre ud. Ved du om soja yoghurt evt vil kunne bruges? Eller hvad har du af foreslog til at erstatte med?
    Mvh Louise

    Svar
    • Lene Tranberg

      12. juli 2019 kl. 8:47

      Hej Louise:-)
      Jeg har desværre ingen erfaringer med at bage mælkefrit, kun med laktosefrie mælkeprodukter.
      Hvis soya yoghurt er syrligt som almindelige surmælksprodukter, ville jeg ikke have nogen forbehold, men bare kaste mig ud i forsøget:-)
      God fornøjelse med det!
      PS: Du må meget gerne melde tilbage, hvordan det gik, så andre også kan have glæde af dit svar;-)
      Kh Lene

      Svar
  24. Farida

    2. november 2019 kl. 14:14

    Hej,

    Kan man lave dejen om natten og bage bollerne om morgen ?

    Mvh Farida

    Svar
    • Lene Tranberg

      3. november 2019 kl. 11:53

      Hej Farida:-)
      Ja, det kan du godt, hvis du halverer gæren og lader dem koldhæve i køleskabet.
      God fornøjelse!
      Kh Lene

      Svar
  25. EVA

    18. december 2019 kl. 10:07

    HEJ LENE , KOMMER DU HVEDESUR OG BAGEENZYMER I DINE GULERODSBOLLER , MVH EVA

    Svar
    • Lene Tranberg

      18. december 2019 kl. 10:10

      Hej Eva.
      Nej, hverken det ene eller det andet:-) Bollerne bliver luftige og saftige uden enzymer, så det ser jeg ingen grund til.
      Ha’ en dejlig dag.
      Kh Lene

      Svar
  26. Marianne

    17. januar 2020 kl. 12:39

    Jeg har altid nogle af disse boller i min fryser til mig selv, dagplejebørn og gæster. Alle elsker dem.
    Men ak! Kæresten havde overnattet, og jeg havde glemt at tage boller op. Jeg tændte ovnen på 200 grader varmluft, satte de frosne boller ind og krydsede fingre for at der ville ske noget godt. 20 min senere kom de lækreste boller ud! Helt sprøde udenpå og bløde indeni, nærmest som rundstykker
    Jeg har nu gjort det samme flere gange siden.

    Svar
    • Lene Tranberg

      17. januar 2020 kl. 12:45

      Hej Marianne:-)
      Tak for din søde besked:-)
      Ja, det kan næsten ikke gå galt med gulerodsbollerne. De er også gode som sandwich- eller burgerboller.
      Kh Lene

      Svar
  27. Karin

    23. august 2020 kl. 10:20

    Super lækre boller der ALTID er et hit hjemme hos os.
    Har du erfaring med at bruge squash i stedet for gulerod…?

    Svar
    • Lene Tranberg

      23. august 2020 kl. 10:26

      Hej Karin:-)
      Tak:-)
      Jeg har prøvet at bage dem med squash i stedet. Enten skal du lade squashen dryppe af efter rivning og knuge noget af væsken ud af dem, eller også skal du bruge lidt mere mel, for squash er noget mere våde end gulerødder;-)
      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  28. Torben

    7. oktober 2020 kl. 10:55

    5 stars
    Hej
    Tak for dine opskrifter på fantastiske gulerods- og havreboller.
    De er et kæmpe hit.

    Jeg tilføjer hvedesur og bageenzym og bruger olie i stedet for smør.

    Svar
    • Lene Tranberg

      7. oktober 2020 kl. 10:58

      Hej Torben:-)
      Tak for din søde besked:-D
      Jeg er sikker på, hvedesur giver noget ekstra til smagen.
      Rigtig god bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  29. Mie Brodersen

    8. oktober 2020 kl. 22:09

    5 stars
    Ganske enkelt de bedste boller der findes.
    Lækre svampede og holder sig friske i flere dage.

    Svar
    • Lene Tranberg

      8. oktober 2020 kl. 22:10

      Hej Mie:-)
      Tusind tak for din søde besked.
      Men ja, det faktisk de bedste boller, der findes;-)

      Kh Lene

      Svar
  30. Heidi

    15. november 2020 kl. 21:51

    To år senere og jeg bager dem stadig og ofte. Smager også virkelig godt med jordskokker i stedet for gulerødder – og de er usynlige, hvis man har små børn der ikke vil spise grønsager ;-). Fantastiske boller. Tak igen for opskriften!

    Svar
    • Lene Tranberg

      15. november 2020 kl. 22:00

      Hej Heidi:-)
      Tusind tak for din søde besked<3
      Jeg bruger jordskokker alt for lidt. Dem må jeg huske at putte i bollerne en dag:-)

      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
  31. Connie Moisen

    5. januar 2021 kl. 13:02

    Flotte flotte boller ….men er du vimmer de store 160 gr dej – så store boller har jeg ikke bagt før
    vh connie

    Svar
    • Lene Tranberg

      5. januar 2021 kl. 13:04

      Hej Connie:-)
      Ja, det er også derfor, jeg kan nøjes med at spise en halv bolle;-)
      Da jeg bagte dem i går, delte jeg portionen i 16 i stedet for. Det er stadig en stor bolle:-)
      Dejligt, du kan li’ dem:-)

      Kh Lene

      Svar
  32. Karin Hansen

    9. marts 2021 kl. 19:09

    Hej har du prøvet at skifte kærnemælken ud med valle? Jeg bager dine boller meget tit og de er gode. Jeg har en lille skål med olie i som jeg dypper fingrene i når jeg former bollerne det fungerer rigtig godt

    Svar
    • Lene Tranberg

      10. marts 2021 kl. 10:07

      Hej Karin:-)
      Nej, jeg har desværre ingen erfaring med valle, men umiddelbart vil jeg mene, at det fint kunne udskiftes:-)

      Olie på hænderne er et fint trick, når man former en klistret dej.

      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar
      • Pernille

        20. januar 2022 kl. 21:03

        5 stars
        Hej
        Fantastisk opskrift, som jeg bager igen og igen og igen
        Nu skal mine kolleger smage de skønne boller, som jeg vil bage aftenen før jeg tage med til vores fælles morgenbord. Tænkte hvordan jeg nemt kan lune dem uden at de bliver tørre?
        Har du en ide?
        Mange tak for grundige og skudsikre opskrifter og super inspiration til bagværk og meget mere

        Svar
        • Lene Tranberg

          21. januar 2022 kl. 7:25

          Hej Pernille:-)
          Du kan sagtens bage dem aftenen før.
          Hvis I har en ovn på din arbejdsplads, kan du varme den op til 200 grader, fugte overfladen på bollerne og lune dem på risten i ovnen. (Dyp bare fingrene i vand og brug hænderne som pensel til at fugte bollerne med.)

          Har I ikke en ovn, kan man pakke fryseposen med bollerne ind i et viskestykke og lægge dem på en varm radiator. – Det gjorde min mor altid i “gamle dage”.

          Ha’ en dejlig weekend, når du når så langt!

          Kh Lene

          Svar
          • Pernille

            15. februar 2022 kl. 22:02

            Hej igen og tak for dit svar.
            Det gik fint med bollerne som jeg bagte dagen før de skulle spises og pakkede dem i poser lidt smålune.
            Dagen efter blev de lunet langsomt ved svag varme uden at de blev tørre.
            Stor ros fra kollegerne og et par stykker har spurgt til din opskrift
            Mange forhåbentlig snart forårshilsner her fra
            Bh Pernille

          • Lene Tranberg

            16. februar 2022 kl. 20:37

            Hej Pernille:-)
            Tak for din søde besked:-)
            Dejligt, at kollegerne kunne li’ dem. Så er alt godt;-)

            Kh Lene

  33. Majbritt Sommermark

    20. februar 2022 kl. 9:49

    5 stars
    Hej Flemming.
    Bare et lille råd fra 1 der bager disse boller flere gange om måneden.
    Dyp hænderne i en tallerken med olie, og det er nemt at forme bollerne.
    Et råd fra Lene, som virker hver gang.
    Vi kan ikke undvære disse boller, som morgenmad, eller frokostboller.
    God bagelyst
    Majbritt

    Svar
    • Lene Tranberg

      20. februar 2022 kl. 9:52

      Hej Majbritt:-)
      Det er nemlig lige præcis et godt råd;-)
      Jeg tror dog ikke Flemming ser din besked. Han er for længst videre…
      Ha’ en skøn søndag:-)

      Kh Lene

      Svar
  34. Sisse Bek Mortensen

    13. juni 2022 kl. 16:53

    Hej,
    Jeg havde tænkt jeg ville prøve at koldhøve bollerne i nat, og bage dem imorgen tidlig. Jeg er godt klar over jeg skal bruge den halve mængde gær, men er det samme mængde mel stadigvæk og er efterhævningstiden den samme?

    Svar
    • Lene Tranberg

      13. juni 2022 kl. 17:15

      Hej Sisse:-)
      Jeg har ikke eksperimenteret med at koldhæve bollerne, fordi jeg synes, de er lige så gode dagen efter bagning.
      Når man halverer gæren, skal en dej som udgangspunkt hæve dobbelt så længe ved stuetemperatur, men køleskabet forlænger hævetiden yderligere.

      Mit umiddelbare gæt ville være 10 g gær til en koldhævning natten over.

      Melmængden er den samme.

      God bagelyst:-)

      Kh Lene

      Svar
  35. Lisbeth Bruun

    13. september 2022 kl. 7:34

    5 stars
    Super lækre bløde og velsmagende boller, som holder sig i dagevis uden at blive kedelige.

    Svar
    • Lene Tranberg

      13. september 2022 kl. 8:15

      Hej Lisbeth:-)
      Tak for din besked:-)
      Jeg er helt enig. De holder sig friske i mange dage.

      Ha’ en dejlig dag.

      Kh Lene

      Svar
      • Jette Bolette

        26. september 2023 kl. 21:59

        5 stars
        Gulerodsboller med ciafrø
        Virkelig lækre boller. Så lette og velsmagende og alt andet end tørre…
        Næste gang må jeg prøve med olie på hænderne, når de skal formes for den klistrede dej var lidt krævende at forme til boller.
        Jeg brugte hvad jeg lige havde, så mine blev med groft rugmel, rosiner og A-38 og dejen koldhævede i køleskabet natten over. Vi er vilde med konsistensen og smagen. Det bliver ikke sidste gang jeg kommer ciafrø i mit bagværk.
        1000 tak for den lækre opskrift og super vejledning 🥇❣️

        Svar
        • Lene Tranberg

          20. oktober 2023 kl. 10:42

          Hej Jette:-)
          Beklager det sene svar.
          Tak for din søde kommentar og alle stjernerne:-)
          Din version af gulerodsbollerne lyder også lækker.

          Rigtig god bagelyst.

          Kh Lene

          Svar
  36. Pia breitenbauch

    8. december 2023 kl. 11:19

    5 stars
    De mest fantastiske boller. De er blevet uundværlige.

    Svar
    • Lene Tranberg

      12. december 2023 kl. 12:28

      Hej Pia:-)
      Tusind tak for alle stjernerne:-)
      Selvom det er min allerførste opskrift, er det stadig en af de allerbedste, jeg ved.

      Ha’ en skøn jul:-)

      Kh Lene

      Svar
  37. Nina

    13. januar 2024 kl. 12:21

    5 stars
    Hej Lene 🤗Oj for en lækker opskrift 🤩 søgte på boller med kærnemælk og gulerod så dukkede denne fantastiske opskrift op ⭐⭐⭐⭐⭐⭐ har bagt dem nogle gange de er bare så lækre
    Vh Nina

    Svar
    • Lene Tranberg

      13. januar 2024 kl. 12:52

      Hej Nina:-)
      Tak for din søde besked og alle stjernerne:-)
      Efter min mening er det også verdens bedste boller.

      Ha’ en dejlig dag.

      Kh Lene

      Svar
  38. Susanne F

    16. februar 2024 kl. 12:42

    5 stars
    Det er stadig yndlings-gulerodsbollerne 😊🙏🏻🎉 og lige nu står der en portion til hævning. De sidste par gange har jeg kombineret opskriften med dine lækre græskarboller (som vi bagte til halloween). Og kombinationen af de to opskrifter har givet nogle virkelig skønne boller.
    Tak for alle dine opskrifter 🥰

    Svar
    • Lene Tranberg

      15. marts 2024 kl. 13:31

      Hej Susanne:-)
      Det lyder lækkert med en kombination af de to opskrifter.
      Tak for tippet:-)

      Kh Lene

      Svar
  39. Sisse Bek Mortensen

    29. april 2024 kl. 20:25

    Hvis man nu skulle lave dem uden Chia frøene, skal der så en form for mængde væske/vand i ekstra end kærnemælken, hvis ja hvor meget ekstra ville du så komme i? 😊

    Svar
  40. Inger Juhl

    9. januar 2025 kl. 13:36

    5 stars
    Super lækre boller. Første men bestemt ikke sidste gang jeg laver dem. Lette og luftige.
    Jeg erstattede lidt af hvedemelet med speltmel (250 g spelt og 500 hvedemel). Valgte at lave dem lidt mindre (110g).

    Svar
    • Lene Tranberg

      18. januar 2025 kl. 16:19

      Hej Inger:-)
      Det glæder mig meget at høre. Jeg er også selv ret begejstret for dem

      Kh Lene

      Svar
  41. Christina

    23. januar 2025 kl. 11:17

    Kære Lene.

    Hvis jeg bruger yoghurt i stedet for kærnemælk, bliver bollerne så ikke mere søde eller får smag deraf? Især når det er pære/banan yoghurt? 😅
    Jeg skal bage til min datters klassetur og ville have bagt dine fødselsdagsboller.
    Men de her boller holder sig bedre, men jeg har ingen kærnemælk ☺️

    Svar
    • Lene Tranberg

      26. januar 2025 kl. 10:28

      Kære Christina:-)
      Beklager det sene svar.
      Jo, lidt vil de, men du kan evt tage lidt af sukkeret ud af opskriften.
      God bagelyst.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme