• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Hvedetortillas bagt på pande eller stål og texmexkrydderi

Hvedetortillas bagt på pande eller stål og texmexkrydderi

26. maj 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Er du (også) vild med texmexkøkkenet, men synes, at de købte tortillas kan være lidt “pap-agtige” og usmidige? Så skulle du prøve at bage dem selv. Det er slet ikke svært selv at lave hvedetortillas.

Færdigbagte hvedetortillas - Bagvrk.dk

Texmex krydderi til tacos og burritos

Gennem tiden har vi købt uanede mængder tortillas og poser med texmexkrydderi, for ‘mexicanske pandekager’ er blevet en sikker klassiker i vores familie, ligesom ‘spaghetti og pølser’ var det i min bandom.

Et hurtigt kig på nettet afslører, at min favoritblanding, Taco Spice Mix fra Santa Maria koster kr. 12,50 for en pose. Det bliver til en hel del gennem årene, især når vi har alle krydderierne i skuffen i forvejen.

Det kan ikke betale sig at lave en stor portion af krydderiblandingen og have den stående i et glas. Det er hurtigt og nemt at putte krydderierne i, når du laver kødet, i stedet for at risikere, at det blandede krydderi står og bliver kedeligt i glasset.

Opsvulmet tortilla på bagestål - Bagvrk.dk

Hvedetortillas

Købte tortillas er ikke så smidige, som jeg ønsker dem. Uanset, om vi køber de allerstørste af dem, så kan de ikke rumme den mængde fyld, jeg gerne vil have i. (Begrænsningens kunst er svær.)

Købte hvedetortillas kan ikke holde sig lukkede, når der først er fyld i, så jeg plejer at vende dem med samlingen nedad, bare for at have en smule styr på det.

Derfor ville jeg prøve at bage mine egne tortillas. Jeg konsulterede min bedste Texmex-kogebog af Jonas Cramby, ‘Texmex fra bunden’.

Boblende hvedetortillas - Bagvrk.dk

Det var ikke uden en vis skepsis, at jeg afprøvede opskriften, for brød med bagepulver plejer at blive tørt på et øjeblik efter bagning. Men som jeg så ofte bruger det, gør et fugtigt viskestykke underværker til at holde brød og boller friskt.

Dejen rulles tyndt ud til hvedetortillas - Bagvrk.dk

De store luftbobler i hvedetortillas falder sammen, når de køler af, så resultatet af opskriften var store, smidige tortillas, klar til at blive fyldt.

Bagestål eller stegepande

Det er virkelig nemt at bage hvedetortillas. Hvis du ikke har et bagestål, kan du bare bruge en varm, tør pande. Det virker på samme måde.

Jeg lod mig bare ikke begrænse af pandens størrelse, jeg kunne lave mine tortillas lige så store, som jeg kunne rulle dem ud:-)

Bagestål varmes op på gaskomfur - Bagvrk.dk

Bagestålet blev lagt på wok-blusset på komfuret, så det blev supervarmt. Derefter var det en smal sag at lægge dejen på stålet og vende mine hvedetortillas, når de havde fået nok.

Har du lyst til en anden virkelig lækker type kød i dine tortillas, skal du lave Carnita taco – svinekam kogt i cola. Det smager lidt henad pulled pork, men meget bedre.

Store bobler i hvedetortillas - Bagvrk.dk

Hvedetortillas og texmexkrydderi

Store, bløde hvedetortillas og nemt texmexkrydderi, så du ikke behøver købe de færdige i supermarkedet.
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 minute min
Hviletid 30 minutter min
Samlet tid 51 minutter min
Ret Aftensmad
Køkken Mexikansk, Texmex
Antal 8 tortillas

Ingredienser
  

Hvedetortillas

  • 420 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk fint salt
  • 25 g koldt smør
  • 3 dl varmt vand

Texmexkrydderi

  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk stærk paprika
  • 1 tsk groft salt
  • 1/2 tsk mørk kakao
  • 1/2 tsk sukker
  • Til 500 g hakket oksekød og 1 dl vand

Sådan gør du
 

  • Bland mel, bagepulver og salt, så det er godt fordelt. Tilsæt smør i små stykker og bland det, til det har konsistens som fint sand. 
  • Hæld vandet i lidt ad gangen, indtil du har en smidig dej. 
  • Ælt dejen grundigt i 3-5 minutter, indtil dejen slipper skålens sider, og er blød og smidig. Dæk skålen til med et hårdtopvredet viskestykke og lad dejen hvile i 20 minutter.
  • Del dejen i 8 lige store stykker, og tril dem til boller. Rul dejen ud, en kugle ad gangen, på et let meldrysset bord. Rul ud, så tyndt du kan, og drys med mel, når dejen begynder at klistre fast. 
  • Flyt på dejen hele tiden ved at dreje den, hver gang du har rullet. Det gør det nemmere at få pandekagen rund, og du kommer ikke til at stå i en skæv stilling.
  • Lad dine tortillas hvile på køkkenbordet i 10 minutter. VarmD bagestålet eller en tør pande op. 
  • Rul dine tortillas ud igen, så de bliver endnu tyndere, og bag dem ca. 30 sekunder på hver side på det varme stål/den varme pande.
  • Læg pandekagerne i en stak på en bageplade med bagepapir, og læg det fugtige viskestykke henover, så de bevarer smidigheden. Boblerne i hvedetortillas bliver bløde og giver efter, når de køler af. 
  • Opbevaring til senere sker bedst i en frysepose på køkkenbordet, hvis du ikke spiser dem indenfor et par timer. Hvedetortillas er også fryseegnede i fryseposer. 

Texmexkrydderi og kødfyld

  • Brun det hakkede oksekød i lidt olie. Tilsæt krydderiblandingen sammen med 1 dl vand og lad det simre, til vandet er kogt ind. 
  • Serveres med hvedetortillas, guacamole, pico de gallo tomatsalsa, revet cheddar, strimlet salat, agurk i tern, majs fra dåse, creme fraiche, tomat i både og finthakket rødløg… (Du kan godt se, jeg er nødt til at bruge store tortillas, ikke?)

Noter

Tortillas opvarmes bedst, enten på en tør pande i få sekunder eller i ovnen indpakket i alufolie. Kør tortillaen kort ind under vandhanen, ryst overskydende vand af, og varm dem op. Læg et viskestykke over indtil servering, så de ikke mister smidigheden.
Tags Bagestål, Supernem, Texmex
Hvedetortillas - Bagvrk.dk
Følg mig på Instagram.

Tags: Aftensmad, Bagestål, Billig, Børnevenlig, Familiefavorit, Grej, Hverdagsmad, Krydderiblanding, Madbrød, Mexicansk, Nem opskrift, Pandekager, Texmex

Previous Post: « Sommerlagkage med rabarber og bær – smuk, blød og nem
Next Post: Farvede sandwichboller – studenterfest og studenterkørsel »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sophie

    11. april 2023 kl. 8:44

    5 stars
    Virkelig god opskrift. Bruger den igen og igen!

    Svar
    • Lene Tranberg

      15. april 2023 kl. 20:44

      Hej Sophie:-)
      Tusind tak for din besked og alle stjernerne. Det glæder mig meget:-)

      Ha’ en dejlig weekend.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme