• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Grej / Bagestålet – en anbefaling

Bagestålet – en anbefaling

6. april 2017 af Lene Tranberg

Jeg har lidt forsømt at skrive indlæg om mit grej, fordi jeg har været så grebet af de nye opskrifter, jeg har udtænkt. Det vil jeg råde bod på med dette indlæg. Mit bagestål fortjener nemlig en hyldest, som jeg ikke har formået at give det i nogen af de indlæg, hvor jeg har brugt det. (Indlægget er ikke sponseret, alle meninger er mine egne.)

Jeg har tidligere skrevet lidt om bagestålet, da jeg bagte pizza og naan. Hvis du ikke har læst disse indlæg, får du her en kort introduktion til bagestålet.

Bagestålet er en 6 mm tyk stålplade, som man varmer op sammen med ovnen, så den er rygende varm, når man skal bage på den. Den fordeler varmen jævnt og holder godt på den, så man får langt bedre resultater end på en almindelig bageplade, og kan bage mange brød i træk. Et bagestål leder varmen 18 gange bedre end en pizzasten!

Bagestål

På Bagestaalet.dk, hvor jeg har købt mit stål, viser de en video på 45 sekunder, hvor man kan se, hvordan brødet opfører sig i ovnen, når det bliver bagt på et bagestål. Jeg kan stadig blive imponeret over, hvor meget brødet hæver op i den lille film. Og det allerbedste er, at jeg opnår de samme resultater i min egen ovn!

En ganske almindelig Siemens ovn (ganske vist med pyrolyse, men udover det helt almindelig) kan trylles om til en pizzaovn, som gør bunden sprød, kanten boblet og osten blød – på kun 5 minutter!

Lidt fakta om bagestål

Et bagestål vejer ca. 6,5 kg, lidt afhængig af størrelsen. Det fås i to størrelser, enten 30×40 eller 35×40 cm. Selvom jeg har en indbygningsovn, har jeg plads til det største af dem, og det er jeg superglad for:-)

Stålet skal helst ligge på ovnens rist, når man bruger det. Derfor er det ristens størrelse, som afgør, hvor stort et stål du har plads til.

Med i startpakken følger to kombispader i aluminium. De har samme størrelse som sstålet, og er tæt på at være geniale. De fungerer selvfølgelig som pizzaspade, når man skal have brød og pizza ind og ud af ovnen. Men hvorfor er der så to? Fordi man kan lægge fyld på den anden pizza og gøre den klar, mens den første bager, så man ikke skal stå og fedte med at få listet noget ind under bagepapiret, når den skal i ovnen. Hvis pizzaen kan være på kombispaden, når du lægger fyld på, passer den også på bagestålet i ovnen.

Man får også en bordskraber, som jeg tidligere har skrevet om med i den store bagepakke. Den er uundværlig til at dele dejen, men allermest til at skrabe bordet rent for dejrester bagefter.

Da jeg fik mit stål, var det helt lyst i farven. Den ændrer sig med tiden til at blive meget mørk. Man beskytter stålet mod rust ved at smøre det med rapsolie, og den mørkere farve er tegn på, at stålet er mere smudsafvisende og bedre til at lede varme, end da det var helt nyt. – Jo mørkere stål, jo mere har du brugt det:-)

Bagestål er ikke rustfrit stål, men ved korrekt brug, og hvis man passer godt på sit stål, ruster det ikke. Der er 10 års brudgaranti på stålet, men jeg har simpelthen ikke fantasi til at forestille mig, hvad der skulle kunne ødelægge et bagestål. – Udover rust, altså.

Bagestål

Dur bagestål til andet end pizza?

Ja, i allerhøjeste grad. Jeg roser især bagestålets evner med min pizza eller naanbrød, for det er det, jeg er allermest imponeret over. Men jeg har også bagt brød, baguettes, boller og endda croissants på stålet. Finten er at holde øje med sit bagværk, når man bager på bagestål!

Det skal have MEGET kortere tid på stålet, end hvis det er bagt i en almindelig ovn. Tag som eksempel pizzaen, som tidligere fik 15-18 minutter i ovnen. Den får nu kun 5 minutter på stålet. Du skal altså være meget opmærksom! (Men det er slet ikke noget problem, for du har bare lyst til at sidde foran ovnen og imponeres over, hvor meget dit brød vokser derinde! 😀 )

Og hvis du er i tvivl, så hop over på Bagestålets hjemmeside og se videoen. Så bliver du (nok) også overbevist.

Tags: Anbefaling, Bagegrej, Bagestål, Bageudstyr, Grej, Produkttest

Previous Post: « Bagepapir, produkttest og nørderi
Next Post: Surdejsbrød med sesam – smagfuldt og bagt på bagestål »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. dorthe anneberg

    6. april 2017 kl. 15:58

    Hej Lene
    Ville man kunne bruge bagestålet I en gasgrill!
    Kh
    Dorthe

    Svar
    • LT

      6. april 2017 kl. 16:06

      Hej Dorthe:-)
      Ja, men jeg har ikke prøvet det endnu.
      Jeg har læst anbefalinger af, at man kun bruger indirekte varme i grillen, når stålet er varmt.
      Kh Lene

      Svar
  2. Sine

    7. april 2017 kl. 16:55

    Hej.
    Super god beskrivelse af bagestål, men du kan faktisk få et bedre og tilmed billigere ved grillbutikken.dk
    Jeg bestilte et 8mm bagestål hos dem onsdag morgen, og torsdag formiddag kom mit stål 🙂

    Mvh
    Sine Andersen

    Svar
    • LT

      7. april 2017 kl. 17:24

      Hej Sine:-)
      Det bliver du helt sikkert glad for. God fornøjelse med det.
      Kh Lene

      Svar
  3. Anitta Bendixen

    12. april 2018 kl. 13:17

    Jeg fik et magen til i julegave, og skulle bruge et mere. Det købte jeg i grillbutikken.dk til kun 389,- og det er endda 8mm i stedet for 6 mm. Det på 8mm er altså langt bedre end det tynde på 6mm. Hvis du vil overtage det på 6mm kan du få det for 350,- (150 billigere end de sælger det på bagestået.dk 🙂

    Svar
    • Lene

      12. april 2018 kl. 13:23

      Hej Anitta:-)
      Tak for din anbefaling:-) Jeg er glad for mit 6 mm stål, ikke mindst pga vægten.
      Bager du på to stål ad gangen? Eller i to ovne?
      Jeg har desværre ikke brug for et ekstra, men måske ser nogen din kommentar, så du kan få det solgt:-)
      God bagelyst.
      Kh Lene

      Svar
  4. Marianne Thuesen

    22. marts 2021 kl. 15:03

    Bruger du bagepapir, eller bager du direkte på bagestålet?

    Svar
    • Lene Tranberg

      22. marts 2021 kl. 15:04

      Hej Marianne:-)
      Jeg synes, det er nemmest at flytte pizzaer over på bagestålet, når der er bagepapir under.
      Når jeg bager pitabrød, er der ikke papir under.
      God bagelyst!
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej? Skal du bruge dejspade eller dejkrog til gærdej?
Svaret er: Dem begge! 🙌

Først samler jeg dejen - og ælter smørret i - med dejspaden.

Så tilsætter jeg resten af melet og skifter til dejkrogen.

Nu skal der æltes, til dejen er blank, slipper skålen og kan trækkes ud i et flot glutenvindue - det er dér, magien sker! ✨🥰

En lille ting, der gør en kæmpe forskel for din gærdej!

#bagvrk #allekanbage #bagetip #bageglæde #bagvrkssmåtipsstorforskel #bagvrksbageskole #bagvrkssmåtips #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #gærdej #gærbrød #røremaskine
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Fibersnegle – Sunde boller og et smart trick
  • Store marengs med tyggegummi og chokoladestriber

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme