• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Desserter & drikke / Rabarbertrifli med mascarponecreme – forår i et glas

Rabarbertrifli med mascarponecreme – forår i et glas

21. maj 2019 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Hvad er smagen af forår for dig? For mig er det de nye rabarber, som vælter op af jorden i haven. Jeg elsker det syrlige, som nemt kan gøres virkelig lækkert. Her er opskriften på min rabarbertrifli med mascarponecreme.

Rabarbertrifli i lag med mascarponecreme og ladyfingers - Bagvrk.dk

Dessertglas til rabarbertrifli

I sidste uge havde jeg dessert med til min vinklub. En rabarbertrifli i et lille glas, så de var portionsanrettede. Vi var 21, men jeg har rettet mængderne til, så det passer med 6 glas som disse Reko fra Ikea, som rummer 1,7 dl. Hvis du vil have desserten større, så læg triflien i fire glas eller skåle i stedet for 6.

Jeg har købt Reko glassene, fordi de er superbillige, og kan bruges igen og igen (også som vandglas), så vi undgår alt det plastic. Glassene koster kr. 15,- for 6 stk., så ja, de er dyrere end plasticglas, men ikke meget;-) Gem dem i papkasserne, så du ved, hvor de er, næste gang du skal servere en portionsdessert.

Rabarbertrifli med mascarponecreme - Bagvrk.dk

Skeerne, vi spiste med, var engangsskeer af bøgetræ i stedet for plasticskeer. Udover, at de er vildt smukke, undgår vi igen plastic’en, og bøgeskeerne kan sagtens vaskes af og genbruges næste gang. Engangs-træskeer kan bl.a. købes i Bilka.

Når trifli serveres på denne måde, er den nem at have med på picnic.

En nem dessert

Rabarbertrifli er supernemt at lave. Du kan lave rabarberkompotten dagen før – eller endnu tidligere og fryse den ned. Mascarponen skal piskes sammen med sukker og piskefløde, til du har en blød creme. Og så skal det lægges i lag med ladyfingers og trække mindst en time i køleskabet. Puf! Ingen magi, bare en simpel dessert:-)

Jeg skærer rabarberne i korte skiver på 5-8 mm tykkelse. På den måde får jeg nemlig kun korte fibre i min rabarberkompot. Det, synes jeg, ser pænest ud.

Rabarbertrifli med mascarponecreme - nærbillede - Bagvrk.dk

Det er svært at styre en tynd rabarberkompot i en blød sprøjtepose. I stedet vaskede jeg den brede tragt, som vi bruger til at fylde salt i opvaskemaskinen, satte den ned i glasset og fyldte kompot i med en ske. På den måde undgik jeg at sprøjte kompot op på siden af glasset.

Mine ladyfingers er dryppet med en alkoholfri Amaretto, jeg har købt i Tyskland til dessertbrug. Du kan sagtens bruge almindelig Amaretto, en anden likør – eller ufortyndet rabarbersaft vil også være lækkert.

Mascarponecremen fyldes i med en engangssprøjtepose, hvor spidsen er klippet af.

Rabarbertrifli pyntet med syrenblomster - Bagvrk.dk

Rabarbertriflien er pyntet med blade af citronmelisse og hvide syrenblomster. Du kan naturligvis bruge alle andre slags spiselige blomster, men her i foråret er syrenerne så smukke. Jeg plukker de små blomsterhoveder af blomsterklaserne og sætter dem enkeltvis i cremen.

Rabarbertrifli i lag - højformat - Bagvrk.dk

Skal man bruge non-oxal til rabarber?

Jeg bruger aldrig non-oxal i mine rabarberdesserter. Hvis man spiser rigtig meget rabarber, kan oxalsyren i rabarberne hindre kroppen i at optage kalk. Men så meget rabarber spiser jeg slet ikke. Og non-oxal ændrer smagen på rabarberkompotten til en smag, jeg ikke bryder mig om.

Har du lyst til at lave en anden dessert med rabarber, skal du prøve denne kolde rabarbersuppe med marcipancruton’er.

Rabarbertrifli med mascarponecreme - Bagvrk.dk

Rabarbertrifli

Rabarbertrifli med mascarponecreme og ladyfingers.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Trækketid 1 time t
Samlet tid 1 time t 35 minutter min
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 6 portionsglas

Ingredienser
  

Rabarberkompot

  • 300 g rensede rabarber
  • 60 g rørsukker (eller alm. sukker)
  • ½ tsk vanillepasta fra Dr. Oetker (eller ½ vanillestang)

Mascarponecreme

  • 125 g mascarpone
  • 2 spsk sukker
  • 1¾ dl piskefløde

I øvrigt

  • 80 g ladyfingers (ca. vægt)
  • 1 spsk Amaretto eller anden likør
  • Blade af citronmelisse
  • Spiselige blomster

Sådan gør du
 

Rabarberkompot

  • Snit de rengjorte rabarber i små stykker på 5-8 mm tykkelse. Bring dem i kog med sukker og vanillepasta og lad det simre i 10 minutter, til du nemt kan mase rabarberne fra hinanden.
  • Lad kompotten afkøle helt.

Mascarponecreme

  • Læg mascarpone og sukker i en skål. Pisk med håndmixer fløden ind i mascarponen lidt ad gangen, så der ikke kommer klumper i. Pisk indtil cremen er tyk og blød.
  • Pisk endelig ikke for meget, for så gryner den. Hellere for lidt og så piske den færdig med håndkraft.
  • Fyld mascarponecremen i en engangssprøjtepose og klip spidsen af.

Samling af rabarbertrifli

  • Del kagerne i ca. 16 firkanter med en tung kniv. Skær en gang på langs og del i 8 stykker på tværs. Læg dem i en skål og dryp Amaretto eller en anden likør over. (Det kan også være rabarbersaft, hvis du er ude efter et alkoholfrit alternativ.)
  • Fordel halvdelen af rabarberkompotten i bunden af glassene. Derefter halvdelen af dine ladyfingers og halvdelen af mascarponecremen.
  • Fortsæt i samme rækkefølge: Rabarber, kager og creme. Pynt med et spiseligt blad og nogle blomster.
  • Dæk dessertglassene til og stil dem i køleskabet i mindst en time, så triflien kan trække.

Noter

Rabarberkompotten kan sagtens koges dagen før – eller i endnu bedre tid og fryses ned.
Du kan også samle triflien om formiddagen og servere den om aftenen. 
Tags Dessert, Forår, Mascarpone, Rabarber, Sommer
Rabarbertrifli med mascarponecreme - Bagvrk.dk
Følg mig på Instagram.

Tags: Buffet, Dessert, Forår, Gæster, Mascarpone, Nem opskrift, Picnic, Rabarber, Sommer, Tapas

Previous Post: « Gateau Marcel – den ultimative chokoladekage
Next Post: Mazarin med brændenælder – saftig og lysegrøn som foråret »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Elsebeth

    21. maj 2019 kl. 15:29

    Hos WMF i Flensborg købte jeg for mange år siden en tragt, som tyske husmødre bruger, når de fylder syltetøj og andet i glas. Den har en bred åbning og en kort, bred studs. Så er det slut med at gratte kanten eller siderne til /spilde uden på glasset. Når man først har fået den, finder man hurtigt mange andre gange, den er smart at bruge for at undgå uheld; f.eks. hælde ris i en smal beholder, fylde en sammenkogt ret/suppe/saft i en frysepose, som man har sat indeni en beholder, så den står op. Jeg lægger poser med saft eller suppe ned i en aluminiumsform, så får man frosne mursten, som er nemme at stable i fryseren. Men husk lige at skrive indhold på posen, inden du fylder den, da det kan være svært at se, om det er hyldebær- eller solbærsaft, eller hvilken slags suppe 🙂

    Svar
    • Lene Tranberg

      21. maj 2019 kl. 15:38

      Haha, ja, det er altid en god idé at skrive på posen. Man kan blive så overrasket;-)
      Det lyder smart med en autoriseret tragt. Det må jeg huske at kigge efter.
      Kh Lene

      Svar
  2. Anne Sofie

    26. maj 2019 kl. 11:51

    De ser bare så lækre ud Lene, mums! Jeg er selv ret vild med at bruge mascarpone i desserter 🙂

    Svar
    • Lene Tranberg

      27. maj 2019 kl. 13:04

      Tak, Anne-Sofie:-)
      Mascarpone er genialt til at få en mere fyldig creme.
      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Grundopskrift på marengs – den perfekte oversigt

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme