Nogle gange er man nødt til at kigge tilbage. Se bagud. For der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken, når man allerede har en i skabet, vel? Dette indlæg er fra forrige forår. Men du er simpelthen nødt til at bage denne mazarin med brændenælder. Lækker, luftigt og saftig.
Jeg indledte en mission forrige forår. Vi sprøjter ikke med gift i haven, men vi har mulighed for at spise os ud af problemerne med ukrudtet. (Eller i hvert fald en del af dem.) Jeg begyndte med brydebrød med skvalderkål og skvalderkålpesto. Jeg fortsatte med denne mazarin med brændenælder, brændenældesuppe og ukrudtschips. If you can’t beat them, eat them!
Jeg var faldet over en profil på Instagram, som hedder @kateveggiedesserts. Kate bruger grønsager til alt, også desserter og kager. Hun havde delt et billede af en smuk kage, som var helt grøn indeni. Med brændenælder i!
Kan man det? Ja, det kan man godt. Så inspireret af Kates brændenælder og en hel pakke marcipan, som jeg havde gemt på siden jul, følte jeg mig inspireret til at lave denne kage med brændenælder.
Jeg har altid hadet brændenælder. Jeg gik i køkkenhaven som barn og fik øje på et stort, solmodent jordbær før fuglene. Jeg rakte ned for at plukke det – og kom til at røre ved den brændenælde, der stod ved siden af og prøvede på at ligne et jordbærblad!?! AV!
Mazarin med brændenælder
Denne kage er supernem. Det sværeste er faktisk at plukke brændenælderne uden at brænde sig. Kagen skulle selvfølgelig smage af marcipan, men den skulle have lidt wow-faktor på udseendet og være lysende grøn.
Når du plukker brændenælder, så husk at tage handsker og en langærmet trøje på. Pluk kun de nye, øverste skud på planten, og pluk dem helst i skoven eller et andet sted, som ikke lige ligger op ad en trafikeret vej. Måske er denne kage en smule sund? Brændenælder indeholder i hvert fald en masse gode vitaminer og mineraler… Du skal kun bruge bladene, ingen stængler eller stilke.

MAZARIN MED BRÆNDENÆLDER
En blød, lækker og luftig mazarinkage med marcipan og brændenælder.
INGREDIENSER
- 50 g brændenældeblade
- 2 spsk fløde
- 100 g blødt smør
- 75 g sukker
- 75 g groftrevet marcipan
- 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
- 130 g mel
- 1 tsk bagepulver
- Flormelis til glasur
- Noget af kogevandet
SÅDAN GØR DU
-
Tænd ovnen på 180°. (Almindelig ovn, ikke varmluft.)
-
Skyl brændenældebladene godt og lad dem dryppe af i en sigte. Husk, det skal kun være blade, ingen stilke eller stængler. Bring en gryde med en liter usaltet vand i kog, læg bladene i vandet. Kog bladene ved svag varme i 3-4 minutter. Lad bladene dryppe af i en sigte, men gem noget af kogevandet til glasuren.
-
Purér brændenældebladene sammen med de to spsk. fløde og sæt det til side.
-
Rør smør lyst og skummende sammen med sukkeret. Riv marcipanen groft og bland den i sammen med brændenældepuréen. Rør æggene i ét ad gangen og rør godt imellem dem, så dejen bliver jævn. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen ad et par omgange. Rør kun, indtil melet er blandet i.
-
Beklæd bunden af en 18 cm springform med bagepapir og smør siderne godt. Hæld dejen i og sæt kagen i den nederste tredjedel af ovnen.
-
Hvis du vil have en kage, som hæver helt lige op, kan du lægge et par meget våde viskestykker eller et bagebælte rundt om formen i ovnen, mens den bager.
-
Bag din mazarin med brændenælder i ca. 35 minutter, til den er gennembagt. Mærk efter med en tandstikker af træ, om kagen er gennembagt, eller om der hænger dej ved.
-
Lad mazarinkagen med brændenælder afkøle på en rist. Fjern springform og bagepapir og læg den på et kagefad. Rør en ret tyk glasur af flormelis og kogevandet fra brændenælderne, så det får en lys pistaciegrøn farve.
-
Overtræk din mazarin med glasuren og lad det løbe lidt ned ad siderne. Pynt evt. med et par brændenældeblade.
NOTER
Mazarinen kan fryses ned uden glasur. Holdbarheden er ca. tre måneder.

Skriv et svar