• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Kager / Mazarin med brændenælder – saftig og lysegrøn som foråret

Mazarin med brændenælder – saftig og lysegrøn som foråret

29. maj 2019 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Nogle gange er man nødt til at kigge tilbage. Se bagud. For der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken, når man allerede har en i skabet, vel? Dette indlæg er en rigtig forårsbebuder. Du er simpelthen nødt til at bage en mazarin med brændenælder. Lækker, luftigt og saftig.

Mazarin med brændenælder Bagvrk.dk 1

Jeg indledte en mission for et par år siden. Vi sprøjter ikke med gift i haven, men vi har mulighed for at spise os ud af problemerne med ukrudtet. (Eller i hvert fald en del af dem.) Jeg begyndte med brydebrød med skvalderkål og skvalderkålpesto. Jeg fortsatte med den her mazarin med brændenælder, brændenældesuppe og ukrudtschips. If you can’t beat them, eat them!

Jeg var faldet over en profil på Instagram, som hedder @kateveggiedesserts. Kate bruger grønsager til alt, også desserter og kager. Hun havde delt et billede af en smuk kage, som var helt grøn indeni. Med brændenælder i!

Kan man det? Ja, det kan man godt. Så inspireret af Kates brændenælder og en hel pakke marcipan, som jeg havde gemt på siden jul, følte jeg mig inspireret til at bage en kage med brændenælder.

Mazarin med brændenælderhel kage Bagvrk.dk

Jeg har altid hadet brændenælder. Jeg gik i køkkenhaven som barn og fik øje på et stort, solmodent jordbær før fuglene. Jeg rakte ned for at plukke det – og kom til at røre ved den brændenælde, der stod ved siden af og prøvede på at ligne et jordbærblad!?! AV!

Mazarin med brændenælder

Den her kage er supernem. Det sværeste er faktisk at plukke brændenælderne uden at brænde sig. Kagen skulle selvfølgelig smage af marcipan, men den skulle have lidt wow-faktor på udseendet og være lysende grøn.

Mange spørger, hvordan den smager, når der er brændenælder i? Den snager bestemt ikke grønsagsagtigt. Brændenælderne giver den en dyb smag, som passer rigtig fint til brændenælderne.

Mazarin pyntet med brændenælder Bagvrk.dk

Når du plukker brændenælder, så husk at tage handsker og en langærmet trøje på. Pluk kun de nye, øverste skud på planten, og pluk dem helst i skoven eller et andet sted, som ikke lige ligger op ad en trafikeret vej. Måske er kagen en smule sund? Brændenælder indeholder i hvert fald en masse gode vitaminer og mineraler… Du skal kun bruge bladene, ingen stængler eller stilke.

Mazarin med brændenælder
Mazarin med brændenælder udvalgt Bagvrk.dk

Mazarin med brændenælder

En blød, lækker og luftig mazarinkage med marcipan og brændenælder.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 8 stykker

Ingredienser
  

  • 50 g brændenældeblade
  • 2 spsk fløde
  • 100 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 75  g groftrevet marcipan
  • 2 æg, str. M/L, stuetemperatur
  • 130 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
  • 1 tsk bagepulver
  • Flormelis til glasur
  • Noget af kogevandet

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180°. (Almindelig ovn, ikke varmluft.)
  • Skyl brændenældebladene godt og lad dem dryppe af i en sigte. Husk, det skal kun være blade, ingen stilke eller stængler. Bring en gryde med en liter usaltet vand i kog, læg bladene i vandet. Kog bladene ved svag varme i 3-4 minutter. Lad bladene dryppe af i en sigte, men gem noget af kogevandet til glasuren.
  • Purér brændenældebladene sammen med de to spsk fløde og sæt det til side.
  • Rør smør lyst og skummende sammen med sukkeret. Riv marcipanen groft og bland den i sammen med brændenældepuréen. Rør æggene i ét ad gangen og rør godt imellem dem, så dejen bliver jævn. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen ad et par omgange. Vend det i med lange tag med en dejskraber, indtil melet er blandet i.
  • Beklæd bunden af en 18 cm springform med bagepapir og smør siderne godt. Hæld dejen i og sæt kagen i den nederste tredjedel af ovnen.
  • Hvis du vil have en kage, som hæver helt lige op, kan du lægge et par meget våde viskestykker eller et bagebælte rundt om formen i ovnen, mens den bager.
  • Bag din mazarin med brændenælder i ca. 35 minutter, til den er gennembagt. Mærk efter med en tandstikker af træ, om kagen er gennembagt, eller om der hænger dej ved.
  • Lad mazarinkagen med brændenælder afkøle på en rist. Fjern springform og bagepapir og læg den på et kagefad. Rør en ret tyk glasur af flormelis og kogevandet fra brændenælderne, så det får en lys pistaciegrøn farve.
  • Overtræk din mazarin med glasuren og lad det løbe lidt ned ad siderne. Pynt evt. med et par brændenældeblade.

Noter

Mazarinen kan fryses ned uden glasur. Holdbarheden er ca. tre måneder.
Tags Brændenælde, Forår, Marcipan, Ukrudt
Mazarin med brændenælder - Bagvrk.dk
Følg mig på Instagram

Tags: Brændenælder, Forår, Formkage, Glasur, Marcipan, Mazarin, Nem opskrift, Rørekage, Ukrudt

Previous Post: « Rabarbertrifli med mascarponecreme – forår i et glas
Next Post: Kokosmuffins med rabarber – uden fedtstof – ualmindeligt lækre »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lisa

    3. maj 2022 kl. 8:10

    Hvis jeg har en rund springform på 28/30 cm, hvad skal jeg så gange opskriften op med?
    Jeg har et hjørne af haven i sommerhuset der er fyldt med små brændenælder, og da det hjørne ikke ligger i nærheden af vejen (2 andre haver støder op til, så tænker jeg de sikkert er fine at bruge).
    Jeg kan varmt anbefale at bruge et bagebælte og det er så let at lave selv, mit første hækleprojekt var et bagebælte efter jeg havde set dit hjemmelavede.
    Ha en skøn dag

    Svar
    • Lene Tranberg

      3. maj 2022 kl. 10:45

      Hej Lisa:-)
      Tak for din søde besked:-)

      “Dejligt” med brændenælder. – I hvert fald når de kan bruges til noget spiseligt.

      Du skal gange med 2,5 for at portionen passer til din form.

      God bagelyst!

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - 🇩🇰 I dag fejrer vi Dannebrogs fødselsdag - og her hos mig betyder det flagkage, selvfølgelig!
For når man ikke har en flagstang, må man bage det selv😉

Den her klassiker med jordbær og hyldeblomstmousse går man aldrig galt i byen med - og du finder opskriftslink i min story (eller på bloggen, hvis du ser med senere: Søg på flagkage på Bagvrk.dk).

🎂 Pro tip: Hyldeblomstmoussen skal være stiv - ligesom nationalfølelsen i dag🇩🇰🇩🇰

#flagkage #valdemarsdag #dannebrogskage #bagvrk #søndagskage #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #lagkage #lækkersulten #lækkerier
🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot 🥐 Er det en snegl - eller bare en virkelig flot bolle?
De her fibersnegle er grove, men med masser af bid, saft og smag🤎
Perfekte til madpakken, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid. 

👩🏼‍🍳Vil du bage med? Opskriften finder du i første kommentar👇🏻
🎥 Næste gang viser jeg forskellen på at skære med kniv vs. sytråd - det gør faktisk en verden til forskel!

👉🏻 Gem opskriften til næste bagedag. 
📲 Send reelen til én, der elsker snegle med god samvittighed. 
❤️ Synes godt om, hvis du vil se flere nemme og lækre hverdagssnacks!

#fibersnegle #sundeboller #hjemmebag #bageglæde #bagværk #bollerderdur #madpakkeinspiration #bagvrk #bagedag #nemmeopskrifter #hverdagsmad #brunchideer #snackinspiration #allekanbage #hjemmebagteboller #hjemmebagt #nemopskrift
Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af de Nogle brød SKAL bare bages. Focaccia er ét af dem.
Det er simpelt, smagfuldt og ret svært ikke at elske:
Supernem dej, tynd, sprød skorpe, luftig krumme - og den magiske kombination af olivenolie, flagesalt og rosmarin.

Det passer til alt fra suppe og salat til tapas og grill - og det kræver hverken langtidshævning eller avanceret teknik.

Swipe for opskriften, gem den - og bag et brød, der stjæler opmærksomheden ved bordet.

Hvad ville du servere det til?

#allekanbage #bageglæde #focaccia #madbrød #hjemmebag #brødbagning #gærbrød #gærdej #bagværk #bagvrk #hjemmebagt #italienskbrød #lækkersulten #nemopskrift #nemmeopskrifter
Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte Her stod jeg og passede mig selv, mens jeg skrabte glasset for det sidste af en ny, lækker dessert - og så sprang der nærmest et stykke kage af skeen og ned på gulvet🤷🏼‍♀️😂

Ingen kom til skade under optagelsen af denne film😉😅

Ha’ en skøn onsdag😃

#allekanbage #bagvrk #fraklip #ups #dessertiglas #lækkersulten #lækkerier #grinlidtafdigselv #grinlidtmere #værglad #smil
🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎶 Der findes to slags kunst: Musik og focaccia 🎨🍞
I dag får du begge dele på én gang!
Mens Mozart spiller, danser mine fingre blidt hen over dejen, for focaccia skal prikkes med kærlighed 💛

Det her er verdens nemmeste og bedste madbrød - og ALLE kan være med! 🙌🏻

Om et par dage deler jeg opskriften i en karrusel, så du også kan trylle en luftig, sprød og lækker focaccia frem i dit eget køkken 🫒🥰

Indtil da: Læn dig tilbage, nyd musikken – og glæd dig til at bage med 🎵
Ha’ en skøn weekend☺️

#allekanbage #bagvrk #hjemmebag #focaccia #madbrød #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #nemmeopskrifter #nemopskrift #italienskbrød
Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i d Smid, hvad du har i hænderne! Det er pizzadag i dag🤩🍕
Derfor er det deep pan pizza-aften hos os i dag🍕🎉 (Og så endda på en fredag😉)

Hvorfor? Fordi du simpelthen ikke får bedre pizza end den her! (Har du smagt den, ved du, jeg har ret😉)

Deep pan pizzaen har en ultratynd, sprød skorpe, et luftigt indre, og det lækreste fyld på toppen: Blød, frisk mozzarella, en supernem tomatsauce, pepperoni, jalapenos og oregano.

En simpel, seriøst lækker, smovsende, saftig, sprød, sanselig, spektakulær, sørens god pizza!

Behøver du (virkelig?) flere gode argumenter, kan du gemme opslaget her, så du har opskriften til en anden dag. 

Det var bare det. Dejlig pizzadag til dig😃🍕

#pizzafredag #deeppanpizza #bagvrkspizza #allekanbage #verdensbedstepizza #pizzaaften #pizzapizzapizza #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #hjemmebagtpizza #bagvrk
Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponer Kæmpekanelsneglen - rullet og klar til at imponere! 😍
Her viser jeg, hvordan du samler den - trin for trin. Det er faktisk meget lettere, end du tror 💪🏻

💬 Har du prøvet at bage den? Eller tør du godt kaste dig ud i det? Skriv “JA” i kommentaren, hvis du er klar! 🙌🏻

👉🏻 Selve opskriften finder du i min karrusel fra den 17. maj - scroll tilbage og gem den, hvis du ikke allerede har gjort det 💾 (Eller søg den frem på Bagvrk.dk)

🎥 Gem videoen her, så du kan finde den igen, når dejen er klar!

Rigtig god bagelyst☺️

#bagværk #kanelsnegl #kæmpekanelsnegl #bageglæde #bagvrk #hjemmebag #kageinspiration  #reelopskrift #allekanbage #hjemmebagt #lækkersulten #lækkerier #nemmeopskrifter #nemopskrift
Tør du lade være? Hvis du også følger mig, få Tør du lade være?
Hvis du også følger mig, får du alle mine tips og tricks til at lykkes med bagværk i køkkenet - direkte i dit feed😊

#bagvrk #allekanbage #hjemmebag #bageglæde #bagværk #hjemmebagt #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad m 🍪 Jeg tror, jeg skal bage cookies i dag. Hvad med dig?

Det får ikke problemerne til at forsvinde, men måske hjælper det lidt😁😂

#godtråd #bagvrk #allekanbage #bageglæde #kageterapi #bageterapi
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fristende chokoladesmåkager: Én bid, og du er afhængig;-)
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Fejlfinding – “hvorfor ser min kage…
  • Test af Cozze 17 pizzaovn – min anmeldelse og…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme