Jordbærtærte! Ordet har en helt speciel klang, som smager af luksus, sprød mørdej, blød mazarin, mørk chokolade, modne bær og rigelige mængder vanilleflødecreme.
Købte jordbærtærter er ofte en svag version. Hårde bunde, en lille klat creme og tre halve jordbær.
Tro mig, jeg har spist mange jordbærtærter gennem årene, men ingen af dem lever op til Lagkagehusets jordbærtærte. Lagkagehusets koster ganske vist mere end dem i supermarkedet, men der er klasser til forskel. Især det med den hvælvede top af creme og de mange jordbær.
Min jordbærtærte
Bunden i min jordbærtærte er en mørdej med et lag mazarin. Der er rigeligt med vanillecreme – og masser af jordbær stablet op på midten.
Vanillecremen er hjemmelavet, uden pulver. Det tager kun et øjeblik at lave en god vanillecreme, så jeg er helt holdt op med at købe pulvercreme.
Jeg brugte minimælk i stedet for sødmælk til cremen, fordi vi havde det i huset i forvejen, og cremen smager dejligt alligevel. Kombineret med al den piskefløde, der er i, tror jeg ikke, den mangler noget. Hverken i smag eller fedtindhold.
Tilbage til sammensætningen af jordbærtærten: Nederst en mørdej, mazarin ovenpå, smeltet mørk chokolade, vanillecreme med flødeskum lagt op som et bjerg og dækket med jordbær. Den kage ved jeg, jeg kan li’:-)
Vanilleflødecremen
Jeg hader slap creme! Den slags, som ikke helt kan blive indenfor stregerne, men som gerne vil flyde lidt ned ad siderne? Den går ikke hos mig!
Jeg stiver cremen af med husblas. STOP! Inden du lukker siden ned og prøver at finde en anden opskrift uden, så lyt lige engang. Det er ikke svært med husblas. Du skal bare gøre, som jeg skriver. Så får du succes med det. Det lover jeg:-)
Når du stiver cremen af med husblas, kan du forme cremen på kagen, så den går op i en top på midten. Cremen sætter sig, så den ikke glider nogen steder, og bærrene ligger fast.
Jordbærrene
Jeg har et lille ekstra trick, så jordbærrene ikke er våde og glider af kagen: Skyl og rens dem, nip blomsten af, halver bærrene – og læg dem på dobbelt køkkenrulle, indtil du skal bruge dem.
På den måde suger køkkenrullen det overfladevand, som ligger på dem efter skylningen, og du får smukke, blanke jordbær på kagen. Uden at de glider nogen steder.
Mange spiser ikke udenlandske bær, men sværger til de danske, som har en alt for kort sæson, hvis du spørger mig. Det bestemmer du selvfølgelig selv.
Brug dine sanser, når du køber jordbær. Jeg udvælger altid de sorter, som dufter af jordbær i butikken. De jordbær, som er dybtrøde. Uden lysegrøn top på bærret. Selvfølgelig ikke dem, som er stødte eller har pletter. Så er der stor chance for, at du får de bedste bær med hjem til din jordbærtærte.
Tærteformen
Min tærteform måler 26 cm i diameter. Min oprindelige opskrift var til en form på 30 cm i diameter. Det var en kæmpe kage.
Bund og mazarin ser tyndere ud end det var tiltænkt på snitbilledet. Det skyldes, at jeg ombestemte mig midt i bagningen og gik fra en form på 22 cm i diameter til en form på 26. Dermed blev bunden selvfølgelig tyndere. (Brug en form på 26 cm og gå efter opskriften. Jeg har rettet den til.)
Husk, der er forskel på varmefordelingen i en tærteform af stentøj, porcelæn, glas eller metal. Derfor kan bagetiden variere.
Hold øje med din bund i ovnen. Kanten skal være gylden og mazarinen ligeså.
Vil du bage andre opskrifter med jordbær, skal du bage jordbærlagkage eller en jordbærdrøm.
Jordbærtærte som Lagkagehusets
Ingredienser
Vanillecreme
- 1,5 dl mælk
- 2 æggeblommer
- 1½ tsk vanillesukker
- 50 g sukker
- 1 spsk Maizena majsstivelse
Mørdejsbund
- 190 g hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
- 55 g flormelis
- 75 g koldt smør
- 1 æggehvide
- 1-2 tsk koldt vand
Mazarinbund
- 60 g blødt smør
- 60 g sukker
- 75 g marcipan, groftrevet
- 1 æggehvide
- ½ spsk hvedemel (gerne med lavt proteinindhold)
Derudover
- 75 g mørk chokolade, 60% kakaoindhold, hakket
- 3½ dl piskefløde
- 3 blade husblas
- 1 spsk sukker
- Al vanillecremen
- 400 g jordbær
Sådan gør du
Start med vanillecremen
- Varm mælken op til kogepunktet i en lille gryde. Pisk æggeblommerne godt sammen med vanillesukker, sukker og Maizena. Hæld den varme mælk i æggeblandingen i en tynd stråle, mens du pisker.
- Hæld cremen tilbage i gryden, og sæt den over medium varme, mens du pisker i cremen, indtil den er tyknet. Cremen må ikke bulderkoge, og du skal passe på, den ikke brænder på.
- Først bruser cremen op, derefter lægger skummet sig, og den bliver tyk.
- Hæld cremen over i en lille skål, og dæk den til med husholdningsfilm, helt ned på overfladen, før du sætter den til afkøling i køleskabet. Du behøver ikke si cremen, hvis du har været omhyggelig med at røre maizenaen ud, og piske undervejs.
- Lav en mørdej ved at blande mel og flormelis i en skål, skære smørret i mindre stykker og smuldre det mellem fingrene, indtil det har konsistens som groft sand. (Du kan også gøre det i en foodprocessor.)
- Saml dejen med æggehviden og måske et par skefulde koldt vand. Form en kugle, som du lægger i en frysepose og i køleskabet i minimum 30 minutter.
- Skyl og rengør jordbærrene. Læg dem på dobbelt køkkenrulle, så al vand bliver suget op. Halver bærrene, hvis de er store. Ellers er det ret besværligt at skære kagen ud.
- Til mazarinen rører du smør og sukker godt sammen, før du tilsætter marcipan, mel og æggehvide og rører, til du har en ensartet masse.
Bagning
- Varm ovnen op til 175°. (Alm. ovn, ikke varmluft.) Smør en tærteform med en diameter på 26 cm godt med smør.
- Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord. Flyt hele tiden på dejen, så den ikke klæber fast. Beklæd tærteformen, prik bunden med en gaffel, fordel mazarinen ovenpå og bag bunden i ca. 25 minutter, til mørdej og mazarin er gyldne.
- Drys chokoladen ovenpå mazarinen og lad den smelte, før du fordeler den i et jævnt lag. Afkøl bunden helt.
Pyntning
- Når bunden er helt kold, kan du færdiggøre cremen.
- Læg husblassen i blød i rigeligt, koldt vand i 20 minutter. Smelt husblassen i ½ dl. af fløden i en lille gryde. Det skal ikke koge, det skal bare varmes op, indtil husblassen er smeltet. (Det tager kun få minutter, så hold øje med den.) Tag gryden af varmen, og lad husblassen køle ned til stuetemperatur.
- Pisk først vanillecremen igennem, så den bliver blød og lækker igen. Rør et par skefulde vanillecreme i den afkølede husblas, så de blandes, og får samme temperatur. Hæld husblasblandingen i resten af cremen, og bland det godt.
- Pisk resten af fløden til bløde toppe sammen med den sidste skefuld sukker. Den må endelig ikke blive for stiv.
- Vend forsigtigt en fjerdedel af fløden i vanillecremen med lange tag med en dejskraber – og vend derefter resten af fløden i ad to omgange, så du ikke slår luften ud af fløden. Sæt vanilleflødecremen i køleskabet i en halv times tid, til den begynder at sætte sig.
- Fordel cremen på chokoladen, så den danner en lidt højere top på midten af kagen. Sæt jordbærrene i et sirligt mønster ovenpå cremen, og lad den gerne trække en times tid før servering.
- Hvis du laver din jordbærkage i god tid og stiller den koldt, så husk at tage den ud af køleskabet minimum en halv time før servering, så jordbærrene kan nå at få smag igen.
Bianca
Der ramte du 100 % smagen af sommer. Med det skønne solskinsvejr vi har haft er denne kage oplagt.
Den lyder virkelig lækker og kan bestemt kun blive bedre, når de danske jordbær titter frem.
Lene Tranberg
Hej Bianca:-)
Ja, den smager virkelig af sol og sommer:-)
Kh Lene
Jeanette
Hvor ser din jordbærtærte lækker ud
Jeg har prøvet at bage jordbærtærte én gang før, og synes selv den blev god.
Det gode ved selv at lave den er, at så kan man selv bestemme mængden af creme og jordbær jeg kan ikke lide hvis der er for meget creme nemlig
Lene Tranberg
Hej Jeanette:-)
Jeg tror aldrig, jeg har mødt en jordbærtærte, jeg ikke kunne ll’ 😉
Kh Lene
Pia
Mums, den lyder bare lækker. Glæder mig til jordbærene i haven modner, så skal vi have jordbærtærter. Og ellers må det blive til hindbærtærter, for har flere kilo hindbær hvert år. Kh Pia
Lene Tranberg
Hej Pia:-)
Åh ja, hindbær vil være SÅ lækkert:-) Vores hindbærbuske døde desværre under den varme sommer forrige år:-(
Kh Lene
Stinne
Hej hvorfor render siderne ned af tærteform når den Bager. Mangler den fine kant på tærten. Ellers tak for alle dine gode opskrifter. Stinne
Lene Tranberg
Hej Stinne:-)
Mit bedste gæt er, at dejen er for varm, når den kommer i formen/ovnen. Så bliver den hurtigt blød og glider ned.
Det kan hjælpe at sætte form med dej og mazarinmasse i køkeskabet en halv times tid, før du bager den.
Rigtig god bagelyst:-)
Kh Lene
Bente
Mums, den lyder lækker. Jeg kommer gerne forbi til en kop kaffe og et stk. kage
Lene Tranberg
Tak, Bente:-)
Du skal være velkommen, når man må ses igen;-)
Kh Lene
Karina
Uh ha der er en opskrift der skal prøves af Kan du anbefale noget andet en mazarin til bunden?
Lene Tranberg
Hej Karina:-)
Du kan bare springe mazarindelen over;-)
Alternativt kan du lave mandelfyld som i denne opskrift:-)
https://bagvrk.dk/blommetaerte-med-mandler/
Kh Lene
Gitte Hansen
Lige et lille spørgsmål til opskriften……………hvad skal 1 spsk sukker fra DERUDOVER bruges til
Hilsen Gitte
Lene Tranberg
Hej Gitte:-)
Den skal piskes i flødeskummet;-)
Kh Lene
Gitte Hansen
Tak 🙂
Maria
Hej Lene.
Jeg skal have kagen med i sommerhus i morgen men jeg er lidt i tvivl ift. hvornår jeg skal lave cremen. Det tager 1 time og 10 minutter at køre. Tror du, at jeg kan lave cremen lige inden afgang, transportere den i en kølertaske og så lægge den på når jeg kommer frem, eller når den at sætte sig for meget? Jeg vil nødigt lave cremen i sommerhuset for det er et ret primitivt køkken
Lene Tranberg
Hej Maria:-)
Jeg ville som du selv foreslår lave cremen hjemmefra og lægge den på i sommerhuset. Du kan garanteret godt få jordbærrene til at sidde fast.
Alternativt kan du lave kagen færdig hjemmefra og transportere den i køletaske;-)
God fornøjelse og god ferie!
Kh Lene
Nina
Hvorfor I alverden har du ikke forklaret det bedre i opskriften?
Lene Tranberg
Hej Nina.
Udmærket spørgsmål… Jeg har rettet det til i beskrivelsen nu, så der ikke burde være flere, som kommer i tvivl. Tak:-)
Kh Lene
Lena Olsen
Kan tærten lunes senere selvom der er husblas i?
Lene Tranberg
Hej Lena.
Nej, tærten kan ikke lunes, når der er husblas i. Flødecremen vil smelte.
Kh Lene
Karina Nielsen
Hej Lene,
Kan tærten laves helt færdig dagen før den skal serveres?
På forhånd tak for svar.
VH Karina.
Lene Tranberg
Hej Karina:-)
Hvis dine jordbær er helt friske, kan du sagtens. Husk blot at tage kagen ud af køleskabet i god tid, så bærrene kan få lidt smag, før du serverer den.
Kh Lene
Pernille
Hej
Kan man fryse kagen, altså uden chokolade, creme og bær?
Mvh Pernille
Lene Tranberg
Hej Pernille:-)
Ja, det kan du godt, men jeg ville fryse den ned før bagning. Hvis du gør det efter bagning, bliver mørdejen blød.
Rigtig god fornøjelse:-)
Kh Lene
Joeanna D.
Hej – kan man lave mørdej og mazarindejen dagen før? Om aftenen også putte chokoladen på – så det kun er vanille cremen og jordbærrene der mangler?
Lene Tranberg
Hej Joeanna:-)
Ja, det kan du fint gøre:-)
Kh Lene
Julie
Hej
Vil det være muligt at lave hele kagen færdig fredag og så først servere søndag. Tænker at det bliver bedst at lægge jordbæerne på sondag, men hvad med resten?
Lene Tranberg
Hej Julie:-)
Jeg ville ikke lave den færdig med creme allerede fredag, når den først skal serveres søndag. Cremen vil stå og blive mat, og mørdejen vil blive blød, fordi den vil trække fugt fra cremen.
Du kan godt bage kagen og lægge chokolade på fredag, hvis du pakker den godt ind og lader den stå på køkkenbordet. Jeg synes tidligst, du skal lægge creme og jordbær på lørdag aften, når den først skal serveres søndag.
God bagelyst:-)
Kh Lene
Emma
Hej Lene,
Opskriften lyder virkelig lækker! Jeg har lidt samme problem som Julie havde. Jeg vil gerne servere kagen søndag, men er ikke hjemme fra torsdag eftermiddag til søndag eftermiddag, noget tid før kagen skal bruges. Ville jeg stadigvæk kunne lave mørdejen, mazarinfyldet og chokolade-delen torsdag formiddag/eftermiddag og så lave cremen søndag eftermidag? Eller det være for lang tid? Og hvis det godt kan gå, hvornår er den så “pakket godt ind”? Er en plastikpose eller film nok?
Håber du kan hjælpe 🙂
Lene Tranberg
Hej Emma:-)
Personligt synes jeg, det er lang tid for kagen at stå på køl, men den kan godt tåle det.
Du skal dog forvente, at mørdejen er blød, når du pakker den ud.
Alternativt kan du lave tærten med mørdej og mazarin, fryse den ned og så bage den søndag eftermiddag. Vanillecremen skal jo også køle og sætte sig med husblassen;-)
God fornøjelsen med projektet:-)
Kh Lene
Katrine
Det et første gang, jeg begav mig ud i jordbærtærte og lad mig lige sige wauw! Opskriften var nem at gå til og smagen sad lige i skabet! Jeg halverede opskriften og lavede seks små og det fungerede virkeligt godt 🙂
Lene Tranberg
Hej Katrine:-)
Tusind tak for din søde besked.
Jeg elsker selv, når der er plads til variation i en opskrift, og det med de små tærter er en rigtig god idé:-)
Kh Lene
Michelle
Hej.
Kan man bruge æggeblommer fra Hele æg, eller skal det være pasteuriserede?
Lene Tranberg
Hej Michelle:-)
Det kan sagtens være fra hele æg. Det bruger jeg altid.
God bagelyst:-)
Kh Lene
Marianne Møller
Hej Lene,
Af alle de kagebloggere jeg følger, er du den bedste til at forklare fremgangsmåder.
Jeg er vant til at bage, men vil give dig den ros alligevel .
Hilsen Marianne M
Lene Tranberg
Hej Marianne:-)
Tusind, tusind tak for din søde kommentar<3
Kh Lene
Michelle Frank Jensby
Kære Lene
Tak for en meget udførlig opskrift. Du skriver, at man helst skal vælge en mel med lavt proteinindhold, jeg fandt en fuldkorns hvedemel fra gram slot med et proteinindhold på 8,4 g. Kan den bruges?
Lene Tranberg
Hej Michelle:-)
Jeg vil ikke anbefale en fuldkornshvedemel til tærten. Det skal vælge en almindelig lys hvedemel.
Kan du ikke finde en med lavt proteinindhold, så brug en almindelig hvedemel. Du skal bare ikke ælte tærtedejen. Den skal kun lige samles, så du ikke aktiverer gluten i melet.
God bagelyst!
Kh Lene
Katja
Tak for en lækker opskrift som jeg vil prøve. Jeg har kun bagt mørdej/tærte én gang før. Den blev for tyk og halvblød. Er det korrekt forstået at denne ikke skal ‘blind-bages’ først? Og hvordan og hvornår tager du tærten ud af formen?
Lene Tranberg
Hej Katja:-)
Det er vigtigt, når man laver en mørdej, at man ikke ælter dejen, men kun samler den – og at man bruger den rigtige størrelse form;-)
Jeg blindbager ikke denne dej, men bager den, til den er gylden og sprød.
Hvis du vil vende tærtebunden ud af formen, gør du det, når den er kølet af og fast. Så slipper den nemt formen, hvis du har smurt den godt;-)
God bagelyst!
Kh Lene
Katja
Mange tak for hurtigt svar
Lone
Hej Lene.
Tror du at jeg ville kunne lave tærten dagen i forvejen?
Lene Tranberg
Hej Lone:-)
Det kan du godt, men du skal nok forvente, at jordbærrene bliver lidt trætte at se på.
Hvis det var mig, ville jeg bage bunden i forvejen og lave vanillecremen dagen før, men først blande den med flødeskum (og husblas) og lægge jordbær på på serveringsdagen.
God bagelyst:-)
Kh Lene
Sidsel
Hej Lene,
Tak for at dele denne skønne tærte.
Dejlig nem opskrift at følge, og det blev virkelig en god kage! Den skal helt sikkert laves igen en dag 🙂
Mvh. Sidsel
Lene Tranberg
Hej Sidsel:-)
Det glæder mig, at du også er vild med den:-)
Ha’ en dejlig sommer!
Kh Lene
Lise
Hej Lene,
Jeg har kun en tærteform i 28cm. Hvor meget ville du gange opskriften op? Det lyder som om få cm godt kan gøre en stor forskel.
Mvh
Lise
Lene Tranberg
Hej Lise:-)
For at ramme den præcise mængde med en 28 cm form, skal du gange opskriften op med 1,16, så det er ikke så meget;-)
God bagelyst!
Kh Lene
Mathilde Nielsen
Hvis jeg vælger at lave dobbeltportion dvs til to kager, hvordan er det så med creme, hvis jeg koger til 2? Skal jeg bruge dobbelt op på husblas eller vil der blive for meget? Skøn opskrift!
Lene Tranberg
Hej Mathilde:-)
Du skal bruge dobbelt af det hele, også husblassen. Ellers bliver din creme for blød;-)
God bagelyst!
Kh Lene
Marie
Hej!
Tror du at cremen ville kunne fungere i en sprøjtepose? Eller er der for meget husblas i til det? Jeg leder efter en ‘jorbærtærtecreme der kan gå gennem en stjernetyl og blive stående.. Håber at din opskrift her bliver svaret!
Lene Tranberg
Hej Marie:-)
Det kan du godt, men du skal sprøjte den på kagen, før den når at sætte sig helt i sprøjteposen. Så får du nemlig det pæneste resultat.
Du kan evt skele til opskriften og fremgangsmåden i min talkage. Det er også en konditorcreme, der bruges der, og den sprøjtes på kagen;-)
https://bagvrk.dk/talkage
God bagelyst!
Kh Lene
Maj-Britt
Hej Lene
Jeg havde forstået udfra teksten at portionen var lavet til en form på 26 cm i diameter. Jeg synes dog at tærten er blevet meget lav (som på dit foto vil jeg tro. Har jeg misforstået noget?
Mvh. Maj-Britt
Lene Tranberg
Hej Mai-Britt.
Portionen er rettet til, så den passer til en form på 26 cm i diameter.
På snitbilledet er bund og mazarin lidt tyndere, end når man bruger mængderne i opskriften.
Crememængden på billedet er den rigtige.
Ha’ en dejlig søndag:-)
Kh Lene
Isabella
Hej Lene,
Jeg skal bage til familie komsammen nu på lørdag og vil prøve kræfter med denne kage.
Jeg har halvanden times transporttid ned til festlighederne, så jeg vil høre dig hvordan jeg bager den ‘smartest’? Skal den laves helt færdig fredag aften, eller er andet bedre?
Kh
Lene Tranberg
Hej Isabella:-)
Jeg ville vente med at lægge jordbærrene på til lørdag, for de kan hurtigt komme til at se trætte ud.
Hvis du fx halverer jordbærrene hjemmefra, er det nemt at sætte dem på kagen, når du kommer frem, og du slipper for at nogen af bærrene ryger af kagen i et sving;-)
God bagelyst!
Kh Lene
Isabella
Tak for svar! 😉
Ville du lave kagen 90% færdigt, så det eneste der mangler er jordbærrene?
Tænker mere hvordan kagen transporteres med creme på, uden det kommer til at se træls ud ved ankomst. Kommer der til at lægge sig en hinde på? 🙂
Kh
Lene Tranberg
Hej igen:-)
Ja, cremen sætter sig, så den er forholdsvist fast. Den glider ingen steder;-)
Kh Lene
Isabella
Hej Lene,
Lige et sidste spørgsmål i forhold til jordbærtærten :o)
Når cremen er på og den skal transporteres, skal kagen dækkes ind med film, staniol ect i forhold til skind/hinde på cremen?
Hav en fantastisk weekend
Kh
Lene Tranberg
Hej Isabella:-)
Jeg har nogle store plastiklåg, keg sætter hen over kager under transport, så der ikke er noget, der går imod cremen.
Det er kun for at undgå, der kommer mærker i den. Der skal ikke film/stanniol på cremen. Du kan også sætte den ned i en klap-/papkasse;-)
Også dejlig weekend til dig!
Kh Lene
Michelle
Hejsa,
Kan man bruge æggeblommer fra hele æg til vaniljecremen?
Lene Tranberg
Hej Michelle:-)
Det kan du sagtens.
God bagelyst og god påske!
Kh Lene
Dorte Rechnagel Johansen
jubii, jeg fik lavet en fin og velsmagende jordbærkage. tak for, som altid, en god opskrift.
jeg havde ikke en rund form, men en aflang form, og det blev så fint alligevel.
kan man lave det hele færdig dagen før og så samle kagen dagen efter?
tak igen
Lene Tranberg
Hej Dorte:-)
Du kan sagtens bage bunden dagen før – og også vanillecremen, men jeg vil allerhelst vente til dagen efter med at piske flødeskum og smelte husblas, for hvis du laver cremen helt færdig og sætter den på køl (uden at komme den på kagen), vil der kommer lufthuller i den, når den skal fordeles. Du kan dog godt lave kagen færdig (minus jordbær) dagen før.
Jordbærrene skal på på dagen, så de ikke står og bliver trætte/tørre;-)
God fornøjelse med den:-)
Kh Lene
Mette
Hej Lene
Jeg skal bage jordbærtærte til 40 personer til studentergilde (vil ikke give 1800 kr ved bageren!) Tænker at bage din opskrift men gange opskriften op og bage som stor bradepande. Hvordan vil du tro, at det påvirker det bagetiden? Og er der noget jeg skal være opmærksom på? Tak for input 😊
Lene Tranberg
Hej Mette:-)
Dejlig idé med en kæmpe jordbærtærte.
Hvis tykkelserne i kagen er de samme som i den originale, vil der ikke være stor forskel på bagetiden.
Hvis du plejer at bage den i en tærteform af glas eller porcelæn, vil bagetiden være kortere, når bradepanden er af metal, fordi den leder varmen hurtigere.
Rigtig god bagelyst og tillykke med studenten:-)
Kh Lene
Julie
Jeg synes mørdejen blev meget tør og porøs, da jeg fulgte opskriften. Den var ikke mulig at flytte den udrullede mørdej fra bordet over i tærteformen, uden at den gik i mange små stykker, som jeg så måtte “pusle” på plads i tærteformen i stedet.
Er det meningen den skal være så tør?
Lene Tranberg
Hej Julie:-)
Beklager det sene svar.
Nej, dejen skal ikke være tør og porøs. Måske har dit æg været mindre end mit? Prøv at tilsætte lidt mere koldt vand til dejen næste gang.
Pas også på med at ælte dejen for meget, for så aktiveres gluten i melet og det vil suge mere væske. Dejen skal kun lige samles.
Ha’ en dejlig dag.
Kh Lene
Johnny Sandberg
Saml dejen med æggehviden og måske et par skefulde koldt vand. Er æggehviden pisket eller skal det bare i sådan hilsen johnny
Lene Tranberg
Hej Johnny.
Beklager det sene svar. Æggehviden er ikke pisket, den skal bare i, som den er.
God bagelyst.
Kh Lene