• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Frokost & madpakker / Pirogger med kødfyld og cajunkrydderi – virkelig lækre!

Pirogger med kødfyld og cajunkrydderi – virkelig lækre!

31. juli 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Sommerferien synger på sidste vers, så sommeren er endelig kommet med sol og varme. Intet nyt under solen… Til gengæld er den her opskrift på pirogger med kødfyld og cajunkrydderi splinterny og oplagt til de mange madpakker, der nu skal pakkes.

Vi har været på dagsudflugter i denne uge, og har haft både grove pølsehorn og de her cajunpirogger med kødfyld med til frokost.

Hvad er cajun?

Cajun er en etnisk betegnelse for den fransktalende befolkning i staten Louisiana i USA. De stammer fra de franske kolonister i 1700-tallet.

Cajunkøkkenet er navnet for den type mad, man laver blandt cajunerne i Louisiana. Traditionerne blander vestafrikansk, spansk og fransk madlavning til krydret, men ikke nødvendigvis stærk mad.

Cajun grønsager går igen i mange retter. Det består af grøn peberfrugt, løg og bladselleri, som hakkes, steges og blandes med fx kød.

Jeg brugte rød peberfrugt i piroggerne med kødfyld i stedet for grøn peber, fordi det ikke var til at opdrive en ordentlig grøn peber i de nærliggende supermarkeder. Du må gøre, som du har lyst;-)

Pirogger med kødfyld og cajunkrydderi Cajunpirogger Bagvrk.dk

Pirogger med kødfyld

Jeg synes, pirogger med kødfyld er genialt i madpakken. Dejen er nemlig så smidig, at den lukker tæt omkring fyldet, så der ikke løber noget ud under bagningen, og således heller ikke noget, når man spiser dem.

Kodeordet for en smidig dej er “ikke mere mel end nødvendigt”. Når dejen tillige æltes godt, aktiveres gluten i melet, så dejen kan strække sig uden at revne.

Pirog med kødfyld Bagvrk.dk

Jeg bruger altid mel med højt glutenindhold til brød. Det giver mig det bedste resultat, fordi glutenstrengene bliver længere, så mit brød bliver luftigt og lækkert.

Til de her pirogger har jeg brugt Manitobamel. Det fås i mange dagligvareforretninger, men ellers kan du fint bruge andet mel med højt gluten-/proteinindhold.

Pirogger skal bages midt i ovnen, så de får lige stærk varme fra toppen og fra bunden af ovnen. Dermed tætnes samlingen, og de får den rigtige gyldne afbagning.

Pirogger med kødfyld og cajunkrydderi højformat Bagvrk.dk

Du kan variere fyldet i en uendelighed. Kylling med grønsager eller grønsager alene vil være lækkert sammen med cajunkrydderiet. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at fyldet ikke må være alt for vådt.

Dejen blev trillet til boller, som hvilede under et hårdtopvredet viskestykke på køkkenbordet, mens jeg rullede dejen ud til cirkler en klump ad gangen. På den måde tørrer dejen ikke ud, før piroggerne bliver samlet.

Jeg vejede både dejen og fyldet af for at få piroggerne lige store. Det afkølede kødfyld blev vejet af i en lille skål, så det var nemt at lægge fyldet på dejen og lukke piroggerne.

Pirog med kødfyld bagt Bagvrk.dk

Pirogger med kødfyld og cajunkrydderi

Nemme, krydrede pirogger. Genialt til madpakken.
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Ret Frokost, Madpakke
Køkken Bagværk, Cajun
Antal 20 stk.

Ingredienser
  

Cajunkrydderi

  • 1 spsk løgsalt
  • 1 spsk hvidløgssalt
  • 2 tsk timian
  • ½ tsk oregano
  • 2 tsk stødt, sort peber
  • 2 tsk stødt, hvid peber
  • 1½ tsk cayennepeber

Kødfyld med cajunkrydderi

  • 2 løg, finthakket
  • 1 grøn peberfrugt, skåret i små tern
  • 2 stilke bladselleri, skåret i små tern
  • 50 g smør
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 800 g hakket oksekød
  • 3 tsk cajunkrydderi (se ovenfor)
  • 2 laurbærblade
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 tsk groft salt

Dej

  • 2½ dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 2 æg, str. M/L
  • 1½ tsk groft salt
  • 675 g hvedemel, gerne med glutenindhold på 12%
  • 100 g blødt smør, stuetemperatur

Til pensling

  • 1 æg, str. M/L
  • 1 spsk fløde eller mælk
  • Timian

Sådan gør du
 

Start med kødfyldet

  • Bland alle krydderierne til cajunkrydderiet.
  • Smelt smørret i en gryde og svits grønsagerne med hvidløget i nogle minutter, til de er gennemsigtige og bløde.
  • Tilsæt kødet og brun kødet, til det har skiftet farve. Tilsæt krydderi, laurbærblade og hakkede tomater og lad det simre uden låg ved svag varme i ca. 20 minutter. Smag fyldet til og lad det afkøle.

Lav dejen

  • Smuldr og rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt æggene, saltet og halvdelen af melet. Ælt, indtil dejen er glat. (Jeg bruger K-spaden i min røremaskine og skifter først til dejkrogen, når resten af melet skal i.)
  • Skær smørret i mindre stykker, hæld dem i dejen og ælt, indtil smørret er blandet godt ind i dejen.
  • Tilsæt resten af melet, og ælt dejen i 12-15 minutter, indtil den er blank og smidig. Dæk skålen til med en opklippet frysepose fastgjort med en elastik og stil dejen til hævning i 30 minutter, indtil den har nået dobbelt størrelse.
  • Ælt dejen kort igennem, og del den i 20 lige store stykker. Stram dem op som boller, og tril dem mod bordpladen under en hul hånd. Lad bollerne hvile under et hårdtopvredet viskestykke, mens du arbejder med dem en ad gangen. Så tørrer dejen ikke unødigt ud.
  • Vej fyldet, og del vægten i 20. Vej en portion af, hver gang du ruller en dejcirkel ud. På den måde bliver alle piroggerne lige store, og du har fyld nok til alle.
  • Varm ovnen op til 220° (alm. ovn, ikke varmluft). Klargør tre bageplader med bagepapir. Pisk æg og fløde sammen til pensling.
  • En ad gangen ruller du hver bolle ud til en cirkel med en diameter på ca. 15 cm på et let meldrysset bord. (Brug så lidt mel som muligt.)
    Pirog udrullet med kødfyld penslet kant Bagvrk.dk
  • Læg fyldet på den ene halvdel af dejen, pensl kanten med æg, fold den anden dejhalvdel over, og tryk kanterne sammen. Flyt piroggen over på bagepladen, og pensl den med æg. Drys med timian.
    Pirog udrullet med kødfyld Bagvrk.dk
  • Lad piroggerne efterhæve i 15 minutter, før du bager dem midt i ovnen i 15-17 minutter.
    Pirog med kødfyld lukket Bagvrk.dk
  • Læg et hårdtopvredet viskestykke over piroggerne, når du tager dem ud af ovnen. Det bevarer fugtigheden i dejen. Lad dem køle af på en rist med viskestykket over.

Noter

Pirogger skal opbevares i fryseposer i køleskabet, hvis du ikke spiser dem med det samme. De er fryseegnede i op til tre måneder.
Tags Fingermad, Gærdej, Krydderier, Krydret mad, Oksekød

Vil du have mere inspiration til madpakkerne, kan du finde oversigten her.

Følg mig på Instagram

Tags: Aftensmad, Billig, Frokost, Gær, Gærdej, Grønsager, Hverdagsmad, Madpakker, Nem opskrift, Oksekød, Picnic

Previous Post: « Græske fladbrød – pitabrød på stegepande
Next Post: Abrikos-gulerodsmarmelade med mandler og vanille »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. René Skriver

    29. november 2024 kl. 9:47

    5 stars
    Hej Lene

    De smager sygt godt!

    Jeg skiftede bladselleri ud med gulerødder, fordi det var det jeg havde.
    Brødet blev blødt og super luftig og fyldet smagte vildt lækkert.

    Tak for opskriften

    Svar
    • Lene Tranberg

      16. februar 2025 kl. 16:21

      Hej René:-)
      Beklager det meget sene svar.
      Hvor dejligt, at du lykkedes så godt med dem og tak for alle stjernerne.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme