• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Tilbehør / Abrikos-gulerodsmarmelade med mandler og vanille

Abrikos-gulerodsmarmelade med mandler og vanille

2. august 2020 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Det er supernemt selv at koge marmelade, og du kan koge det af alle slags frugter og bær. I dag kogte jeg abrikos-gulerodsmarmelade med hakkede mandler. [Reklame for Dr. Oetker. Læs mere nederst i indlægget.]

Abrikosgulerodsmarmelade med dahlia Bagvrk.dk

Geleringspulveret til marmelade indeholder konserveringsmiddel (men fås også uden). Derfor skal du ikke tænke mere over holdbarheden, når du bruger pulveret til at tykne din marmelade. Det er ikke nødvendigt at tilsætte andet.

Geleringspulveret skal blandes med en spiseskefuld sukker, før det røres i marmeladen. Så er det nemt at fordele.

Gulerodsabrikosmarmelade Bagvrk.dk

Abrikos-gulerodsmarmelade

Den varmt gyldne farve på marmeladen lyser af efterår ligesom gråvejret udenfor, selvom vi kun er i starten af august. Det er ligesom om, sommeren slet ikke har været her. Naboens æbler er alle blæst ned, og ligger på græsplænen, mens skader og solsorte skiftes til at spise af dem.

Abrikos gulerodsmarmelade Bagvrk.dk

Abrikos-gulerodsmarmeladen er blød og ensartet, men får lidt bid af hakkede mandler. Hvis du aldrig har prøvet at putte mandler i en marmelade før, er det ikke for tidligt, du gør det. Forestil dig også en kirsebærmarmelade med vanille og hakkede mandler i. Næsten som risalamande på et stykke brød.

Abrikos-gulerodsmarmeladen er kogt med friske abrikoser, som blot er halveret og udstenet, mens guleroden er skrællet og revet groft.

Mandlerne skal ikke smuttes, men blot hakkes, før de kommes i marmeladen, når den er blendet med en stavblender.

Abrikos-gulerodsmarmelade Bagvrk.dk

Smag din abrikos-gulerodsmarmelade til med mere sukker eller citronsaft, så den smager, som du kan li’ den.

Har du lyst til en anden, lækker marmelade, vil jeg anbefale dig min blommemarmelade med vanille og rosmarin.

Syltning og hygiejne

Det er vigtigt at holde en god hygiejne, når du sylter. Hav altid rene hænder, brug helt rene skeer, skærebræt og knive. Skyl og rens frugterne, og skær dårlige steder fra.

Sørg for at skolde glassene med kogende vand og koge lågene, så du er sikker på, der ikke er nogen urenheder, som kan gøre din marmelade dårlig eller forkorte holdbarheden. Du kan evt. skylle glassene med et konserveringsmiddel som Atamon.

Låget skal være tætsluttende, og syltetøjsglasset skal være af glas, så det kan tåle at blive kogt eller skoldet.

Abrikos-gulerodsmarmelade på brød Bagvrk.dk

Hæld den kogende marmelade på glas med det samme, og skru låget på. Lad den derefter køle af.

Når du hælder marmeladen i glasset, så tør spildt marmelade af kanten af glasset med et stykke køkkenrulle, før du skruer låget på.

Brug mindre glas, for holdbarheden forkortes, når du først har taget hul på glasset.

Marmelade skal opbevares mørkt og køligt. Når du har taget hul på et glas marmelade, skal det opbevares i køleskab.

Marmelade med mindre sukker har kortere holdbarhed end marmelade med mere sukker.

Hvis der kommer mugpletter på din marmelade, skal det hele smides ud. Du skal ikke skrabe det mugne af og spise resten, da svampesporerne breder sig ned i resten af marmeladen.

Hvad nu, hvis min marmelade er for tyk/tynd?

Når du har tilsat geleringspulveret og kogt marmeladen igennem, kan du tage en teskefuld marmelade og hælde den på en tallerken. Sæt tallerkenen i køleskabet, så marmeladen afkøles helt og mærk efter, om konsistensen er, som du vil have den.

Tjek at marmeladen har den rigtige konsistens Bagvrk.dk

Er marmeladen for tynd, kan du koge den op og tilsætte mere geleringspulver. Husk at blande pulveret med en spiseskefuld sukker, før du rører det i marmeladen.

Hvis din marmelade er blevet for tyk, kan du koge den op igen og tilsætte mere vand.

Hæld lidt marmelade på en tallerken for at tjekke, at konsistensen er rigtig, før du hælder den på rene, skoldede glas og lukker dem tæt.

Abrikos-gulerodsmarmelade udvalgt billede Bagvrk.dk

Abrikos-gulerodsmarmelade med vanille og mandler

Lækker, gylden marmelade med bid fra mandlerne.
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Ret Marmelade, Syltetøj
Køkken Syltning
Antal 3 glas

Ingredienser
  

  • 400 g halverede, udstenede abrikoser (færdig vægt)
  • 100 g groftrevne gulerødder (færdig vægt)
  • 3 dl vand
  • 1 vanillestang
  • 350 g sukker
  • 1 citron (kun saften)
  • 50 g mandler, hakkede (skal ikke smuttes)
  • 1 spsk sukker
  • 2-3 tsk Dr. Oetker geleringspulver med konserveringsmiddel

Sådan gør du
 

  • Vanillestangen flækkes, og kornene skrabes ud.
  • Læg abrikoser, gulerødder, vand, citronsaft, vanillestang, -korn og sukker i en gryde, og kog det op. Lad marmeladen simre ved lav varme under låg i 15 minutter, før du tager låget af og lader det simre videre i 10 minutter, indtil abrikoserne er bløde og nemt kan trykkes i stykker med en ske. Rør i marmeladen af og til under kogningen.
  • Fisk vanillestangen op, og blend marmeladen med en stavblender, til den er jævn og ensartet.
  • Bland resten af sukkeret og geleringspulveret. Kog marmeladen op igen, tilsæt de hakkede mandler, og rør geleringspulveret i. Lad marmeladen koge et par minutter og tjek, om den har den rigtige konsistens ved at lægge en skefuld af den på en tallerken og lad den køle af.
  • Hæld den varme marmelade på skoldede glas, og luk dem straks tæt til. Lad marmeladen køle af.

Noter

Marmelade kan holde sig flere måneder, når den står mørkt og ikke for varmt. Når du har taget hul på et glas marmelade, skal det opbevares i køleskab.
Tags Abrikos, Efterår, Gulerødder, Mandler, Sommer, Vanille

PS: Geleringspulver til marmelade har jeg modtaget som gave fra Dr. Oetker. Jeg har ikke tjent en krone på at skrive dette indlæg og bruge pulveret, men Forbrugerombudsmanden kræver, at alle opslag med omtale af gaver tydeligt markeres, så du ved, at jeg har fået det gratis. Du finder linket til Dr. Oetkers produktsortiment her.

Tags: Abrikos, Børnevenlig, Brunch, Efterår, Familiefavorit, Gulerødder, Mandler, Marmelade, Morgenmad, Nem opskrift, Sensommer, Sommer, Syltetøj, Syltning

Previous Post: « Pirogger med kødfyld og cajunkrydderi – virkelig lækre!
Next Post: Vores shelter i haven er mit yndlingssted – bliv inspireret »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Heidi

    7. august 2021 kl. 17:20

    5 stars
    Smager dejligt og var meget nemt at lave! Jeg måtte undlade mandlerne men alligevel lækkert. Tak for endnu en skøn opskrift, Lene :-).

    Svar
    • Lene Tranberg

      7. august 2021 kl. 17:22

      Hej Heidi:-)
      Tusind tak for din søde besked:-)
      Jeg er sikker på, den også smager dejligt uden mandler.
      God aften!

      Kh Lene

      Svar
  2. Bente Larsen Hansen

    17. august 2021 kl. 12:07

    Hej
    Hvad med citronen?
    Vh Bente

    Svar
    • Lene Tranberg

      17. august 2021 kl. 12:35

      Hej Bente:-)
      Ja, hov, citronsaften er da hoppet ud af opskriften…
      Den skal i sammen med vandet;-)
      Det får jeg lige rettet til, tak:-)

      Kh Lene

      Svar
      • Bente Larsen Hansen

        17. august 2021 kl. 16:59

        …..dejlig opskrift 🙂 tak

        Svar
        • Lene Tranberg

          17. august 2021 kl. 17:03

          Det er mig, der takker, Bente:-)

          Svar
  3. Marianne

    3. august 2022 kl. 19:06

    Hej. Kan jeg bruge tørrede abrikoser?

    Svar
    • Lene Tranberg

      3. august 2022 kl. 19:11

      Hej Marianne:-)
      Nej, det kan du ikke, når det er marmelade. Hvis du ikke kan få fat i abrikoser, kan du bruge ferskner eller nektariner i stedet.

      God fornøjelse.

      Kh Lene

      Svar
      • Marianne

        3. august 2022 kl. 20:59

        Tak for hurtigt svar. Det må jeg prøve

        Svar
    • Ingrid

      6. februar 2024 kl. 16:13

      Jo selvfølgelig. Lad dem ligge i blød natten over. Så dur de 🥰

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Hvad er det første ord, du får øje på? ☀️⛱️😎

#sommersjov #sudoku #godsommer
Den italienske dessert, der altid imponerer 🇮🇹
Tiramisu er blød, luftig og fuld af smag - og med min udførlige opskrift får du den helt rigtige balance mellem kaffe, marsala og mascarpone.

Den er nem at lave, kan fryses og bliver kun bedre af at trække natten over.

Swipe gennem karrusellen og se, hvordan du lykkes med den klassiske dessert - uden at stå med smattede kager eller skilt creme.

♥️ Gem opslaget, så du altid har opskriften ved hånden - og del det gerne med en, der fortjener en skefuld italiensk lykke😉

#tiramisu #nemopskrift
Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge Der findes én eneste pizzadej, hvor du må svinge kagerullen:
Flammkuchen! (Som jo ikke er en rigtig pizza, vel?)
(Uden hævemiddel = ingen risiko for at ødelægge lufthullerne.)

Alle andre gange?
Kagerullen bliver i skuffen, og du former pizzaerne med hænderne🙌🏻🫶🏻
Ellers kommer jeg efter dig - med min marmorkagerulle til en alvorlig snak 😅

Find opskriften i et tidligere opslag👌🏻

#flammkuchen #pizzaregler #kagerullenbliveriskuffen #allekanbage #bagvrk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #bagværk #aftensmad #aftensmadinspiration #kagerullen #lækkersulten #nemmeopskrifter #bagvrkssmåtipsstorforskel
Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne Det tog kun et par tørre boller, tre sammenfaldne vandbakkelser og en dej, der nægtede at hæve😅

Men nu har jeg knækket koden og deler alle mine bedste opskrifter og tips her og på Bagvrk.dk.

Så du (forhåbentlig) slipper for at begå de samme fejl👌🏻

Følg med, hvis du også elsker duften af hjemmebag - og gerne vil lykkes hver gang♥️

#allekanbage #bagvrk #succesikøkkenet #bageglæde #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #nemmeopskrifter
Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕 Flammkuch Denne pizza vil din kagerulle elske!🍕
Flammkuchen er den eneste pizzadej, der skal rulles tyndt ud – og gerne helt ud over kanten.

Fyldet? Creme fraiche, løg, bacon og emmentaler. Det bliver ikke mere klassisk – eller lækkert!

Gem den, og send den til en, du gerne vil dele den med 😍

#kagerullevenlig #flammkuchenelskere #sprødpizza #flammkuchen #tarteflambée #nemaftensmad #aftensmadinspiration #hjemmelavetpizza #allekanbage #bagvrk
God karma til alle - undtagen dig, der skriver ops God karma til alle - undtagen dig, der skriver opskrifter uden at skrive, om det er varmluft eller over-/undervarme😉

Alle mine opskrifter er testet i en almindelig ovn, og jeg skriver ALTID, hvad ovnen skal indstilles på, så du aldrig skal gætte dig frem eller være i tvivl😊

Rigtig god bagelyst🥐

#allekanbage #bagvrk #bageglæde #bagværk #bagvrkssmåtipsstorforskel
Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️ Her finder d Hej og velkommen til Bagvrk.dk♥️

Her finder du:
🥐 Gennemtestede opskrifter. 
💡 Små tips, der gør en stor forskel. 
😃 Masser af bageglæde. 

Følg med, hvis du også elsker duften af nybagt brød og kage i køkkenet og gerne vil have succes med dine bageprojekter. HVER gang👌🏻😉

#allekanbage #bagvrk #bagværk #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #nemmeopskrifter
Sådan tænder du et godt bål🔥 Her er opslage Sådan tænder du et godt bål🔥

Her er opslaget, som du skal gemme, så du er klar til Skt. Hans i morgen og alle de andre aftener, hvor du gerne vil vise, at du er en sand bålmester💪🏻🔥

🔥 Lad være med at bruge tændvæsker til at starte bålet😉 Det er pivfarligt!

🔥 Lav dine egne optændingsblokke af vatrondeller, som du dypper i stearin (fx et fyrfadslys uden alukappe, som du lader smelte i en underkop). Riv små flænger i kanten på den størknede vatrondel og sæt ild til den. 

🔥 Mens du bygger bålet op, så husk, at du skal starte med grenkvas og pinde på tykkelse med din lillefinger. Derefter skal du bruge pinde som din tommelfinger, pinde som dit håndled og først derefter de store kævler.

🔥 Du skal lade bålet brænde så længe, at der er gløder, som du kan bage dit snobrød henover. Det duer ikke at bage snobrød i flammer.

Huskede du at gemme opslaget?

#bålihaven #bål #skthans #skthansaften #skthansbål #midsommer #midsommar #sommer #sommeraften #engangspejder #hygge #havehygge #havedrømme #bålhygge #iminhave #bagvrkshave
Lavendelsaft smager blødt, sødt og krydret👌🏻🩷 Til gengæld har det en syret, næsten selvlysende, pink farve😍

Forestil dig de endeløse, duftende lavendelmarker i Sydfrankrig. Hvis du så forestiller dig duften i de mange souvenirbutikker med sæber og cremer, tager du FULDSTÆNDIG FEJL😃

Lavendelsaft er helt sin egen, men den smager hverken parfumeret eller “sæbeagtigt”😶‍🌫️

Det er nemt at lave saften, så du kan overraske med en saft, som ingen andre har smagt☺️😉 
Swipe blot for opskriften, hvor du også får opskriften på at lave resterne til likør👉🏻🩷

Hvem ville du servere lavendelsaft for i varmen?😅🩷

#lavendelsaft #lavenderlemonade #lavendel #lavendula #hjemmelavetsaft #saft #sommerdrik #bagvrkssaft #bagvrksdrikke #sommerstemning #lavendelduft #lavendler #gemsmagenafsommer #sommerhygge #sommerdrinks #bagvrksdrinks #madblog #bageblog #madblogger #nemmeopskrifter #opskrift #bagvrkshave #havedrømme #iminhave
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Jordbærtærte som Lagkagehusets – verdens…
  • Fødselsdagsboller – de bedste og blødeste bamseboller
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Hvidløgsmarinerede rejer – en nem opskrift til…
  • Gulerodsboller med kærnemælk og chia – verdens…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme