Der skal salsa af en art i en mexicansk burger eller tortilla. Selv den ikke-tomatspisende 14-årige forlanger Pico de gallo – “hanens næb” fra kogebogen ‘Texmex fra bunden’ af Jonas Cramby.

Salsaen er ikke dræberstærk, men skal bare være som et pirk af næbbet, et prik af chilien – men det styrer du selv;-)
Pico de gallo er også dejlig som tilbehør til Carnita taco. Det er svinekam kogt mørt i Coca Cola. Du finder opskriften her.

Denne opskrift på tomatsalsa kom på bloggen i september 2016. Den har levet en lidt skjult tilværelse sammen med guacamole og æblepickles, men har endelig fået sit eget indlæg. Den er nemlig alt for lækker til at blive glemt.

Pico de gallo – frisk tomatsalsa
Pico de gallo betyder “hanens næb”. Salsaen skal være stærk som et pirk af hanens næb, men den skal ikke være dræberstærk.
Ingredienser
- 200 g modne tomater
- ½ rødløg
- En håndfuld frisk koriander
- Saft af en lime
- En frisk chili (eller sambal oelek)
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tomaterne udkernes og chilien snittes i tynde strimler. Det hele hældes i foodprocessoren, og så kører det, til det hele er skåret i småstykker.
- Salsaen smages til med salt og peber og limesaft, så den balancerer.
Noter
Pico de gallo kan holde et par dage i køleskabet.
Skriv et svar