Æblepickles er en ny form for tilbehør, som jeg introducerede til burgere. Opskriften kom på bloggen i september 2016, da bloggen var helt ny, men da jeg er ved at rydde op i opskrifterne, har den fået sin egen i stedet for at være klemt sammen med guacamolen.

Vi havde et par æbler liggende i frugtskålen, som ikke længere var helt friske, men lidt bløde og rynkede. De blev til syltede æbletern, og gør sig rigtig godt sammen med guacamole, rødløg, pico de gallo og salat i burgeren.


Æblepickles
Lækkert tilbehør til kød eller i en burger.
Ingredienser
- 150-200 g udkernet æble i tern
- 1/2 dl rødvins- eller hindbæreddike
- 50 g rørsukker
- 1 lille kanelstang
- 4 hele nelliker
Sådan gør du
- Æblestykkerne lægges i et ildfast fad sammen med krydderierne. Eddike og rørsukker blandes og hældes over. Fadet dækkes med staniol og sættes i en 150 grader varm ovn i 20 minutter.
- Staniolen fjernes, og æblerne bages endnu 5 minutter. Den syrlige smag fra eddiken går fint i spænd med æblernes sødme i denne pickles.
- Æblerne bliver ikke til mos på den her måde, men bevarer form og farver rigtig fint. Æblestykkerne lægges i et glas og overhældes med eddikesiruppen.
Noter
Æblepickles kan holde sig en uges tid i køleskabet.

Skriv et svar