• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Bagvrk.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Bagvrks bageskole
  • Om mig
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
Du er her: Forside / Opskrifter / Aftensmad / Taquitos med kylling – når 7-Eleven snacks bliver til aftensmad

Taquitos med kylling – når 7-Eleven snacks bliver til aftensmad

4. november 2021 af Lene Tranberg

Gå direkte til opskrift

Har du også smagt de fantastiske, sprøde, lidt stærke Chicken Taquitos hos 7-Eleven? Sniger du dig nogle gange forbi uden at fortælle det til nogen? Bare fordi du gerne vil have én til? Min søn gør;-)

De her taquitos er større end snackversionen. De er nemlig beregnet som aftensmad.

Spicy chicken taquitos Bagvrk.dk Høj

Vil du gerne lave tynde, friturestegte taquitos, skal du enten bruge nogle små, tynde tortillas eller måske sådan en forårsrulledej, som fås på frost i nogle supermarkeder eller asiatiske butikker. – Og så er der fyld til rigtig mange i min opskrift.

Bløde tortillas kan foldes

Udover det lækre fyld, som på ingen måde er kaloriefattigt, skal du bruge bløde tortillas. Det kan du få ved at bage dem selv efter den her opskrift på hvedetortillas.

Du kan også varme købte tortillas. Det er vigtigt, at de bliver bløde og medgørlige, for ellers kan du ikke folde dem og lave pakkerne helt tætte omkring fyldet.

Tænd for den kolde hane, kør dine tortillas hurtigt ind under hanen, ryst overskydende vand af, pak stakken ind i stanniol og varm dem i ovnen ved 200°.

Et godt trick til at holde tortillas bløde er, at lægge et hårdtopvredet viskestykke henover dem efter opvarmning. Det holder på dampen inde i stakken.

Spicy chicken taquitos Bagvrk.dk udvalgt

Spicy Chicken Taquitos

Opskriften her er ikke fri fantasi. Jeg har kigget dygtige Gastromand.dk over skulderen og sammenlignet hans opskrift med andre opskrifter på det store internet. Gastromand er også den, du skal ty til, hvis du skal lave pulled pork. Det fås ikke bedre:-)

– Som altid får opskriften mit eget twist og erfaringer.

Opskriften blev gennemtestet flere gange herhjemme, før den fik lov at komme på bloggen. Der var nemlig plads til et par forbedringer, før den passede til vores smag.

Taquitos med kylling Bagvrk.dk høj

Dip har aldrig skadet texmexmad, og der hører naturligvis både tomatsalsa, guacamole og creme fraiche til. Vil du prøve noget anderledes, men helt fantastisk, skal du prøve en mangosalsa til.

I en spicy chicken taquito er det naturligvis kylling, men også hakkede jalapenos, smøreost, creme fraiche og masser af revet cheddar. Nogle gange kan det bedst betale sig at købe en blok cheddar og selv rive det på et groft rivejern. Det tager ikke mange minutter.

Smag til med jalapenos, så det rammer din smag. De kan være djævelsk stærke, og ikke alle er lige store fans af chili. Mand og søn er begejstrede for den stærke smag, men sveden sprang frem på gemalens pande, da han havde sat tænderne i nummer to;-)

De her taquitos er ikke så fedtede udenpå som dem fra tanken. De pensles med olie og gratineres i ovnen, så de bliver sprøde, men ikke fedtede. Til gengæld gør ostefyldet dem brandvarme indeni.

Spicy chicken taquitos Bagvrk.dk udvalgt

Spicy chicken taquitos

Taquitos som dem fra 7-Eleven, men lavet som aftensmad.
Udskriv Gem på Pinterest
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Ret Aftensmad
Køkken Texmex
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g kyllingebryst
  • 200 g flødeost (ikke light), fx Buko eller Philadelphia
  • 200 g creme fraiche 18%
  • 350 g revet cheddar
  • 25-50 g finthakkede, syltede jalapenos efter smag
  • 1 tsk hvidløgssalt
  • 2 tsk rosenpaprika
  • ½ tsk stødt koriander
  • ½ tsk spidskommen
  • ¾ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 8-10 hvedetortillas
  • Rapsolie til pensling

Sådan gør du
 

  • Kog kyllingebrystet i 15 minutter. Pluk det små stykker med to gafler. (Du kan også bruge en rest kylling, som plukkes i småstykker.)
  • Sørg for at dine tortillas er bløde og let bøjelige. Varm dem evt. Dæk dem til med et hårdtopvredet viskestykke, så de ikke bliver stive.
  • Tænd ovnen på 240° (alm. varme, ikke varmluft). Varm en bageplade op sammen med ovnen i den andennederste rille.
  • Bland flødeost, creme fraiche og ost i en gryde. Varm det op under omrøring, så massen bobler let, og osten er delvis smeltet. Tilsæt kylling, jalapenos og krydderier. Smag det til og lad massen afkøle let.
  • Læg et stykke bagepapir på bordet. Der skal dine taquitos lægges på, efterhånden som du får dem færdige.
  • På midten af hver tortilla lægges ca. 3 spsk fyld. Sørg for at få brugt det hele.
  • Fold enderne ind og rul tortillaen om fyldet, så det er lukket godt inde. Pensl hver pakke med lidt rapsolie på begge sider og læg den på bagepapiret.
  • Træk bagepapiret over på den bageplade, som blev opvarmet sammen med ovnen. Bag dine taquitos i 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Noter

Taquitos er fryseegnede i op til tre måneder. 
 
Server dem med en salat, tomatsalsa, creme fraiche og guacamole til.
Tags Chili, Kylling, Supernemt, Texmex

Tags: Aftensmad, Chili, Familiefavorit, Frokost, Kylling, Madpakker, Mellemmåltid, Mexicansk, Nem, Ost, Snacks, Texmex

Previous Post: « Græskarcookies – en er aldrig nok. Pivlækre og supernemme.
Next Post: Bagvrks julefrokost nynnehæfte til en coronasikker jul »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nanna

    23. januar 2023 kl. 13:36

    Hej – jeg har et spørgsmål. Hvorfor må man ikke bruge light flødeost? 🙂

    Svar
    • Lene Tranberg

      23. januar 2023 kl. 14:00

      Hej Nanna:-)
      En light flødeost er mere vandet i konsistensen og vil ikke binde fyldet så godt sammen som den fuldfede.
      Tæller man kalorier er det dog helt i orden at gøre forsøget med den lightost;-)

      God fornøjelse og dejlig mandag.

      Kh Lene

      Svar
  2. Anne Katrine

    29. april 2025 kl. 10:48

    Hvis du ville fryse dem, skal det så være efter du har varmer dem.

    Hvis du ville lave dem i rispapir ville du så give dem ligt inden du fryser dem ned 😀

    Svar
    • Lene Tranberg

      2. maj 2025 kl. 14:02

      Hej Anne Katrine:-)
      Jeg fryser dem, før de kommer i ovnen, men blot er pakket omkring fyldet.

      Jeg ville ikke bruge rispapir, men forårsrulledej eller filodej. Rispapir bliver lidt gummiagtigt, når det bliver stegt.

      Ha’ en skøn weekend.

      Kh Lene

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Primær Sidebar

Bagvrk profilbillede Lene Tranberg

VELKOMMEN TIL BAGVRK!

Jeg hedder Lene. Jeg er surdejsnørd, bageheltinde og passioneret fan af godt bagværk.

Bagvrk er bagværk, alle kan bage. Bagvrk er lækkert, nemt og fuld af smag.

Opskrifter, der begejstrer og inspirerer på alle niveauer.

Vil du vide mere om mig?

Det får du!

Alle kan lære at bage! Du skal ikke bruge andet end lidt øvelse og gode opskrifter. Det sidste giver jeg dig. Øvelsen får du hen ad vejen.

Her finder du skudsikre opskrifter, så du kan bage sprøde marengs, vandbakkelser som ikke falder sammen eller holde liv i en surdej.

Alle opskrifter er omhyggeligt forklarede, så du ikke lades i stikken eller bliver usikker på, om du gør det rigtigt. Det gør du:-)

Bliv den bedste bager i dit køkken!

Kontakt

Læs, hvordan du kan kontakte mig på min Kontaktside.

Instagram

Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kald Skvalderkål – haven kalder det ukrudt, jeg kalder det pesto!

I stedet for at rive håret ud over det grønne mylder i bedene, så lav en skøn, grøn pesto med skvalderkål.

Den smager fantastisk og er så nem, at du (næsten) vil ønske, du havde mere ukrudt.

Swipe i billederne for at få opskriften🌱

#bagvrk #skvalderkål #ukrudtmedformål #pestoelskere #hjemmelavetpesto #ukrudtsbekæmpelse #ukrudt
Jeg er ked af at sige det… Men det er rigtigt🔨
Du må hellere like den her video. Bare for at være på den sikre side😉😂

Følg med for flere gode bagetips♥️

#allekanbage #forensikkerhedsskyld #bagvrk #bagetips #goderåd
Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖 Dejen Der noget særligt ved at bage ciabatta🥖
Dejen er blød og levende under hænderne. Den kræver tålmodighed – og belønner dig med sprød skorpe og en krumme fuld af store, smukke huller.

Jeg elsker, når brødet syder, idet det rammer det varme bagestål, og når dampen hjælper med at løfte skorpen lige det sidste.

I dag deler jeg min opskrift med dig – så du kan bage dine egne ciabattabrød derhjemme.
Hurtigt eller koldhævet, smagfuldt og lige til at dyppe i god olivenolie.

🥖Gem opskriften, hvis du også elsker brød med karakter – og fortæl mig, hvis du kaster dig ud i det!🥖

#ciabatta #hjemmebag #hulletkrumme #langtidshævet #sprødskorpe #brødbagning #bageglæde #crumbshot #allekanbage #bagvrk #coilfold #brødbagning #sandwichbrød
Har du også prøvet at bage et brød, der var… Har du også prøvet at bage et brød, der var… mere kompakt end kønt?
Så er det tid til at møde coil fold!

Det lyder lidt som noget, man laver i fitnesscentret – men det er bare en supernem teknik, der hjælper din dej med at holde på luften.

Løft, fold, drej – og lad boblerne gøre arbejdet.
Resultatet? Et brød med huller, du næsten kan gemme smør i.

Gem reelen, så du har den klar næste gang, du bager – og send den til en bageven, der også fortjener luft i krummen!

#bagvrk #bagvrkstips #bagetips #coils #coilfold #bagetips #hjemmebag #brødmedkrumme #godebageråd #lufthulleribrød #bagtmedkærlighed #bagværk #brødtips #brødbagning #bagværkbagtmednærvær #godtbrød #godkrumme #allekanbage #hjemmebagt #bageglæde
Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, Fra dej til drøm: Ciabattabrødene ryger i ovnen, får et pust damp – og kommer ud med den perfekte, hullede krumme. 
Den fulde opskrift deler jeg her på Instagram på onsdag!

#allekanbage #bagvrk #hjemmebagt #hjemmebag #bageglæde #bagværk #nemopskrift #bagvrk #madbrød #ciabatta #brød #gærdej #brødbagning #brødtid #italienskbrød #sprødskorpe #hulletkrumme #homemadebread #breadlovers #crumbshot #bakingfromscratch
En hvedebølge med varme hveder – fordi vi alles En hvedebølge med varme hveder – fordi vi allesammen har brug for lidt gær-terapi (og smør under hagen).

Mine hveder er høje, luftige og smørvenlige – og de har lige præcis nok fuldkorn til, at man kan kalde dem “fornuftige” (uden at det går ud over smagen)😅

Opskriften sidder lige i skabet – og hvis du aldrig har bagt dine egne hveder før, så lover jeg, at du bliver omvendt ved første bid!

Find opskriften i dagens slides – og husk at bage rigeligt. De smager endnu bedre dagen efter, ristet og med iskoldt smør.

#allekanbage #bagvrk #hvedebølge #varmehveder #storebededag #bageglæde #hjemmebag #gærdej #brødelskere #bagningmedhjertet #danskbagværk #tandsmør #fuldkornmedfølelse #hjemmebagt #bagværk #lækkersulten #nårduelskeratbage #dansktradition
“Er det en tærte – eller et patchworktæppe?”😍

Rabarbersæsonen er her, og det betyder tærter i smukke mønstre og med masser af smag.

Denne zigzag-rabarbertærte kræver ikke meget af dig – men belønningen er sprød, sød, syrlig og så pæn, at du næsten ikke kan nænne at spise den. (Næsten…)

Swipe for opskrift, tip til den perfekte mørdej, og hvordan du nemt lægger et zigzag mønster, som imponerer både svigermor og Instagram.

Har du rabarber i haven – eller en nabo, du kan charmere?😉

#bagvrk #rabarbertærte #zigzagmønster #hjemmebag #rabarberlykke #bageglæde #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bagværk #tærte #bagværkbagtmednærvær #lækkerier #lækkersulten #kageglad #kagesulten
Bagvrks små tips – Stor forskel #02 Kniven er Bagvrks små tips – Stor forskel #02 
Kniven er fin.
Men den har det med at gå sine egne veje, når man skal skære en lagkagebund i flere, så de både bliver bulede og skæve🙈

Derfor bruger jeg… sytråd. Jep, helt almindelig sytråd!
Skær en rille hele vejen rundt med en brødkniv, læg tråden i, kryds enderne og træk.
Så får du et snit, der er lige så skarpt som din svigermors tunge.

Det er nemt. Det er præcist. Og du føler dig som en kage-ninja.

Gem det her trick – og del det med en, der altid kæmper med skæve bunde!

#bagvrk #lagkagebunde #kagetips #bagetips #bagvrkssmåtipsstorforskel #sytrådstrick #kagehack #kagetipsmedkant #allekanbage #hjemmebag #hjemmebagt #bageglæde #lækkersulten #bagværk #lækkerier #bagning #kagesulten #lagkage
Bagvrks små tips – Stor forskel #01 Sådan tril Bagvrks små tips – Stor forskel #01
Sådan triller du flotte boller af en klistret dej👌🏻😃

Du har lavet en lækker, blød dej – men den hænger fast i både hænder og bord, når du skal forme boller😅

Mit trick? Dyp hænderne let i en smule smagsneutral olie – så slipper dejen nemt, og du får smukke, ensartede boller uden at tilsætte ekstra mel.

Et lille tip, der gør en stor forskel – og som du måske ikke vidste, du manglede💡😉

Vil du hellere se det i praksis? Så find min reel med små tips #01😉

Gem tippet til næste gang du bager – og del det med én, der også elsker hjemmebag.

#allekanbage #bagetip #bagetips #bagvrk #boller #gærdej #hjemmebag #bagtmedkærlighed #bageliv #bagelyst #brødelskere #bakefromscratch #bakinghack #bakebetter #diybaking #brødtip #bageråd #hjemmebagt #bagvrksbageskole #bageskole
Følg på Instagram

Søg

Andre læser også:

  • Marcipansnegle – bagt i bradepande –…
  • Syrensirup – supernem opskrift til drinks…
  • Surdejsbrød for begyndere – start med det her brød!
  • Hjemmebagte bagels. Nemt brød til sandwiches.
  • Ciabattabrød – opskrift på hurtigt eller…
  • Æg i cocotte med tomat og chorizo – til tapas…

Etisk ansvarlig influent

Etisk ansvarlig influent

Copyright © 2025 Bagvrk.dk on the Foodie Pro Theme